glupek_lesny 11.05.03, 10:11 Chcialem zrobic wielkie porzadki i mam dylemat. Jak uprac mozg, by sie bron boze nie sfilcowal i nie skurczyl? I czy mozna po praniu mozg wyzac czy nie bardzo? Ja bym chcial taki miekki i puszysty po praniu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apocomitonaco Re: Wielkie pranie 11.05.03, 14:59 Trafilo sie do tego lasu przypadkiem bo nie celowalo sie specjalnie.Ale ja ten przypadek bardzo lubie bo jak on czasem poooooleci to hoho. Wiec nie wiem czy moge sie wypowiedziec w kwesti tego prania ale sprobuje. Jak my tu niemile widziani to prosze zlapac przypadek (on nieplochliwy jest chlopina) za prawa raczke (bron Boze za lewa - tego nie lubi!) zakrecic trzy razy i rzucic za siebie. Z tym praniem to bym miala leki! A pomyslal ze po tym praniu to zmiekczenie by sie przydalo?A i prasowanie potrzebne? A po takim prasowaniu to gladziutki taki sie zrobi ze hej i nic sie juz do niego nie przyczepi! Kuszace ale jednak mialabym te leki. Lepiej przewietrzyc, tylko wtedy trzeba poprosic glupke_lesna zeby sprawdzila czy wszystkie szufladki otwarte.Mozna nawet zrobic przeciag ale on czasem potrafi pozamieniac zawartosc szufladek. Ale poprosilabym o rade TA_ ona w tym najlepsza (pozdrawiam niesmialo) Musze sie do czegos przyznac.... Polazilismy z Przypadkiem po tym pieknym lesie kiedy tu tak pusto bylo przez kilka dni i nam sie spodobalo ale jak zobaczylismy makatki w grzybki to sie zakochalismy (Przypadek w grzybku ja w lesie) To pozdrawiam czy jak? Odpowiedz Link
ta_ Re: Wielkie pranie 11.05.03, 19:31 No to ja muszę napisać wam, żebyście przeczytali sobie. Bardzo wam apocomitoipocoinaco dziękuję razem z Przypadkiem za uznanie. Ja dużo pracowałam na uznanie moich artyzmów i innych talentów, to teraz zbieram pochwały i się cieszę bardzo. Za pozdrowienia wam dziękuję i zapamiętam. Nad przepraniem mózgów głupków leśnych też myślę sobie. Czy w pianie, czy na sucho, czy w rozpuszczalniku. Można też przeprać patyczkiem giętkim co śwista przy użyciu.Wielkiej krzywdy nie zrobi, a przecież przepierze jak dobry ojciec portki. Tak myślę, że im by trzeba takiej kuracji dostarczyć. Jeszcze pomyślę, bo mi teraz różne pomysły się kłębią i muszę je poukładać. No to zostańcie w lesie pocoizacononiewiem i Przypadek też. Po rocznym pobycie zrobię wam majtasy na miarę i jedną makatkę z lasem i grzybkiem Ta_ Odpowiedz Link
glupka_lesna Re: Wielkie pranie 14.05.03, 11:48 ta_ napisała: > Nad przepraniem mózgów głupków leśnych też myślę sobie. Czy w pianie, czy na > sucho, czy w rozpuszczalniku. a myslisz, ze moze byc "czarna perla" z lanolina? tak tylko pytam, bo ta akurat mamy. glupka Odpowiedz Link
albertx Re: Wielkie pranie 14.05.03, 16:40 Tylko różowa delikatna......czarna i do tego z lanolina do ano_malii doprowadzić może :( Odpowiedz Link
czarnajagoda Re: Wielkie pranie 23.05.03, 12:46 zgadzam się, po czarnej perle czarne czarna nyśli w mózgu się rodzą, a to konsekwencje może mieć tragiczne... Odpowiedz Link
aiszka4 Re: Wielkie pranie 23.05.03, 13:55 A jak już o porządkach mówimy, to i sumionko przydałoby się odświeżyć. Troszke przybrudzone się zrobiło i jakoś mi z tym niezbyt dobrze. Zakamarków tam pełno, to się pochowały różne takie. Wyrzuty, czy wyrzutki. Tak się nazywają, ale same wyrzucić się nie chcą. Więc jaką metodę polecacie? Wrzucić na gotowanie i potraktować wybielaczem? A może kijaszkiem, po ojcowsku? I jak zabezpieczyć, żeby się za szybko nie ubrudziło od nowa? Aha, znam takiego jednego, co wśród paproci drzewiastych hasa. T-rex mu, czy jakoś tam. Krwiożercza bestia, ale na wegetarianizm przechodzi. Jemu też by się pranko przydało, tylko nie wiem, jak go podejść i do pralki zwabić. Poradźcie, bo Wy też leśni jesteście. Odpowiedz Link
procesor Re: Wielkie pranie 23.05.03, 20:25 Tak do końca to ja nie wiem ale uważałabym z tym wybielaniem! Bo tak - jak wygotujesz to sumienie - to czy ono się aby nie skurczy?? No i jak tu się potem z takim sumieniem pokazać gdzies? A wybielacz z kolei osłabia wytrzymałość - no i jak takie sumienie nie wytrzyma potem?! To co będzie?? Może ktos słyszał o specjalnyc preparatach do czyszczenia sumień?? Bo rekalam takowych środków w tv nie widziałam. Ani gdzie indziej. Ale to może dlatego ze tv mało oglądam?? Odpowiedz Link
xkropka Re: Wielkie pranie 26.05.03, 14:34 Ja sie tu na autorytet powolam - niejaki Umberto Eco do wybielania sumien polecal "OMO" (wybaczcie kryptoreklame, ale to cytat z Mistrza), bo zrodloslow wydaje sie ten sam - homo, omo, uomo - prawda, ze podobne? Odpowiedz Link
aiszka4 Re: Wielkie pranie 03.06.03, 16:05 procesor napisała: > Tak do końca to ja nie wiem ale uważałabym z tym wybielaniem! > Bo tak - jak wygotujesz to sumienie - to czy ono się aby nie skurczy?? No i jak > > tu się potem z takim sumieniem pokazać gdzies? A wybielacz z kolei osłabia > wytrzymałość - no i jak takie sumienie nie wytrzyma potem?! To co będzie?? Nie posłuchałam i wybieliłam. Przez jakiś czas było cudownie białe i nieskalane. Ale długo to nie trwało, trzask! i po sumionku. Aż wstyd mi przyznać, co teraz wyprawiam, kiedy go nie ma. A co jeszcze wywinę, tego nawet indiańscy szamani nie są w stanie przewidzieć. Czarno to widzę:[ Odpowiedz Link
albertx Re: Wielkie pranie 03.06.03, 23:29 nie daj Bóg calgonu dodać bo się ono sumienie na proszek rozsypie .....choćby skurczone ,ale zawsze sumienie....... Odpowiedz Link
kwik Re: Wielkie pranie 04.06.03, 16:32 reklamy nowychrewelacyjnychskutecznychiniezastapionych wybielaczy sumien bedzie mozna obejrzec (juz niedlugo) w telewizji "trwam". projekt w przygotowaniu (owiany tajemnica i dymem z chrzcielnicy). Odpowiedz Link
jasmintea Re: Wielkie pranie 04.06.03, 22:29 Tak mi sie pomyslalo w oczekiwaniu na deszcze letnie i czerwcowe ,ze trzeba na burze porzadna poczekac - a wtedy silami natury kazdy mozg sie wypierze. Na wietrze pozniej wysuszyc i na sloneczku wzorem naszych protoplastusiow wybielic - unikajac wszak smoczych oraz kurzych lapek, co slady zwykly zostawiac.. Z sumieniem tak samo - slonce teraz w siłę rosnie to i wykorzystac to nalezy - wywiesic sumienie na jakims plocie -a juz sloneczko wybieli co trzeba. I sfilcowane nie ebdzie nic a nic - nautra nie zna takie problemu (to tylko zlosliwe owce szetlandzkie wymyslily to w czas strzyzenia). Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link
procesor głupkowi mózg się wyprał na amen?? 04.06.03, 23:30 Boje się że on uprał ten mózg i coś wyszło nie tak! I teraz tu trafic nei może.. :(( Głupku!! Odezwij się - jak tam pranie mózgu poszło? Dzisiaj widziałam takie w telewizji, no, raczej efekt.. dzieciom tak urali. Źle, oj źle się to skończyło. Odpowiedz Link
glupek_lesny Re: głupkowi mózg się wyprał na amen?? 05.06.03, 22:52 Oj wyprany wyprany, proszek bez wybielinki wiec nic mi nie wyblaklo nigdzie. Ale - teraz go wyzac porzadnie musze :( Odpowiedz Link