al-szamanka 01.06.23, 08:10 Jak to po urlopie - trzeba naprawiac, co inni przez ten czas w pracy napsuli. Ale dzisiaj mam wolne, pogoda piekna, zabawie sie w dziecko i bede miec swieto Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: czerwiec-23 02.06.23, 19:39 Podczas dzisiejszej wloczegi dziwowaly mnie przerozne rzeczy, ktore wyrzucila rzeka. To wygladalo z daleka jak kierownica staromodnego roweru... a jednak tylko obciekawym ksztalcie pniak i z bliska raczej jak zaklinajacy fale szaman Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 05.06.23, 20:04 Chlodniej i popadalo. Chcialam isc z Felixem do jakiejs fajnej restauracji z ogrodkiem, ale przelozylam na jutro, bo ma byc slonecznie i bez deszczu. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 07.06.23, 08:38 a74-7 napisał: > Piatka z plusem za wyobraznie , widze to samo Hehe, no to zasluzylas na dodatkowy plus dodatni Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: czerwiec-23 07.06.23, 10:24 Ja czekam na deszcz,na działce bardzo sucho,wody z węża trza lać. Wczoraj deszczu tyle co kot napłakał,może dziś będzie lepiej. Odpowiedz Link
m.maska Re: czerwiec-23 07.06.23, 11:17 U mnie jak na razie lato w pelni, czerwiec rozpieszcza, ciekawe jakie bedzie lato. Do polowy maja bylo byle jak, jeszcze po zimnej Zosce byly przymrozki i dopiero ostatni tydzien byl jakby majowy, teraz upalny czerwiec, lato moze zawiezc urlopowiczow a ucieszyc rolnikow. Wszystko jak zwykle, nic sie nie zmienia, tylko dyplomatolom brukselskim wydaje sie, ze nastepuje zmiana klimatu. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 07.06.23, 19:43 m.maska napisała: > U mnie jak na razie lato w pelni, czerwiec rozpieszcza, ciekawe jakie bedzie la > to. Do polowy maja bylo byle jak, jeszcze po zimnej Zosce byly przymrozki i dop > iero ostatni tydzien byl jakby majowy, teraz upalny czerwiec, lato moze zawiezc > urlopowiczow a ucieszyc rolnikow. > Wszystko jak zwykle, nic sie nie zmienia, tylko dyplomatolom brukselskim wydaje > sie, ze nastepuje zmiana klimatu. Zmiany sa, zawsze byly, raz cieplej raz chlodniej... i nie ma to nic wspolnego z czlowiekiem. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 08.06.23, 19:55 Wlasnie przelecialy grzmoty nad Salzburgiem, miala byc ulewa naprzemiennie z gradem. Glosno sie zapowiedzialo, ale skonczylo na zaledwie paru kroplach... i znowu pokazalo sie slonce. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 08.06.23, 19:56 A rano po pracy pomaszerowalam sobie tyle kilometrow ile godzin mialam podczas nocnego dyzuru... dokladnie 16. To chyba taka moja procesja Odpowiedz Link
m.maska Re: czerwiec-23 09.06.23, 14:05 U mnie upalnie, 27° a miejscami ponoc nawet do 32. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: czerwiec-23 09.06.23, 18:21 m.maska napisała: > U mnie upalnie, 27° a miejscami ponoc nawet do 32. > Od rana było słonecznie i ciepło, od 14 tej burze z ulewnym deszczem,teraz wraca kolejna burza. Ciągle pada...Deszcz był bardzo potrzebny. Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 09.06.23, 20:54 Cieplutko ,27 pokazalo dzis . Jutro ma byc 30 C.... ; duszna noc, a burze meteo przesunelo na niedziele ... Ziemia juz bardzo sucha . Weekend malo aktywny , wrecz horyzontalny .... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: czerwiec-23 10.06.23, 19:41 U mnie wczoraj burze z ulewnym deszczem i lojalnymi podtopieniami.Dzis już łagodniejsza burza i mniejsze opady . Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 10.06.23, 20:12 Od paru dni obiecuja ulewne deszcze, jednak burze kraza tylko wokol Salzburga i nic powaznego sie nie dzieje. A przeciez w wielu miejscach w Austrii sa powodzie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 11.06.23, 09:03 Drugi wolny z kolei dzien - jak ja to lubie. Ide na moje wertepy zdobyc troche jedzenia Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 12.06.23, 10:31 Wczoraj spadl pierwszy od miesiaca deszcz; ten charakterystyczny odor i wielkie krople , zmywajace miesieczny kurz ze wszystkiego .... Dzis powtorka z rozrywki , chwilowo slonce ,goraco....ufff Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 12.06.23, 22:45 A ja znowu na nocnym dyzurze. Co rusz ktos biega, albo pokrzykuje, niespokojnie jest, a ja juz tak wymeczona jakbym tu 20 godz. siedziala. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 16.06.23, 13:29 No i zaczelo lac, ale widze, ze juz sie przejasnia. Szkoda, bo w Salzburgu bardzo jest sucho Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 17.06.23, 08:33 No i po laniu, za duzo tego nie bylo. A ja po wczorajszym chinskim obzarstwie znowu do pracy, gdzie w mgnieniu oka zbije wiekszosc kalorii. Odpowiedz Link
m.maska Re: czerwiec-23 17.06.23, 10:08 Odpoczywam we Wrocku, bo nie dosc, ze mieszkanie wysokie, to komfort termiczny, temperatury w tej chwili ok. 20-22°, takie same mialam podczas podrozy i wycieczki, podczas gdy kiedy wyjezdzalam spod francuskiej granicy to w domu w nocy mialam 25°... uffff Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 17.06.23, 11:14 U mnie temperatury pikuja w dol ,zapowiada sie troche deszczu , wiec cieplo i Ciebie w Polsce pewnie dogoni Odpowiedz Link
m.maska Re: czerwiec-23 17.06.23, 15:13 Wlasnie wrocilam ze sklepu, chcialam kupic chleb za 30zl, ekspedientka powiedziala mi, ze sprzedazy tuskowego chleba nie prowadza... szkoda, chcialam sprobowac tego rarytasu. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 18.06.23, 20:46 m.maska napisała: > Wlasnie wrocilam ze sklepu, chcialam kupic chleb za 30zl, ekspedientka powiedzi > ala mi, ze sprzedazy tuskowego chleba nie prowadza... szkoda, chcialam sprobowa > c tego rarytasu. Moglas zapytac, gdzie w ogole ten cenny chleb sprzedaja... tez bym sprobowala! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 18.06.23, 20:47 Ufff, ufff, ufff, dzisiaj 29°C a jutro ponoc 33. Zaczynaja sie upaly! Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 20.06.23, 09:32 Flaming june . Zapowiada sie kolejny goracy tydzien Odpowiedz Link
m.maska Re: czerwiec-23 20.06.23, 16:35 We Wrocku tez mnie dopadl... dzisiaj 31/32°... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 20.06.23, 20:20 Mnie tez. Jechalam na nocny dyzur po 16-ej, a tu 35°C, samochod goracy jak patelnia, uffff. Odpowiedz Link
m.maska Re: czerwiec-23 20.06.23, 23:03 Noooo, akurat dzisiaj musialam skorzystac wyjatkowo z samochodu i musze przyznac, ze ta kia wyjatkowo szybko sie chlodzi, doslownie po 5 minutach juz bylo ok... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 21.06.23, 03:16 Wlasnie przeleciala nad Salzburgiem krotka burza i troche popadalo. Moi Klienci boja sie burzy, ale dziwnym trafem tylko jeden ja uslyszal i zaczal mi tu biegac, troche halasowac. Jeszcze musze niecale 6 godzin wytrzymac. Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 21.06.23, 09:04 Dzis wielkie zadecie pod Stonehenge ,wlasnie w zwiazku z nadejsciem lata : modla sie , bawia i przytulaja do kamieni Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 22.06.23, 08:03 a74-7 napisał: > Dzis wielkie zadecie pod Stonehenge ,wlasnie w zwiazku z nadejsciem lata : > modla sie , bawia i przytulaja do kamieni Do tych kamieni sama bym sie chetnie przytulila... zreszta juz to raz robilam Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 21.06.23, 16:07 Tysiace ludzi zebralo sie by celebrowac najdluzszy dzien roku ... Thousands attend summer solstice at Stonehenge Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: czerwiec-23 22.06.23, 06:58 Ludzie cieszą się latem,które przecież tak krótko trwa.W Polsce to Noc Kupały. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 22.06.23, 08:06 O 6-ej rano 23°C, z uplywem minut ma byc jeszcze gorzej. Wczoraj, po nocnym dyzurze, upale i 30km marszu bylam betka...chyba sie starzeje. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 22.06.23, 20:45 O kurcze, juz po 20-ej a na zewnatrz ciagle jeszcze 35°. Na jutro zapowiadaja o 13° chlodniej. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 23.06.23, 06:53 Ale burza byla w nocy. Walila piorunami przez 2 godz. a deszcz odswiezyl powietrze... uffff! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: czerwiec-23 23.06.23, 19:49 al-szamanka napisała: > Ale burza byla w nocy. Walila piorunami przez 2 godz. a deszcz odswiezyl powiet > rze... uffff! > U mnie burza przeszła rano,ale już ok. 10-tej znów zrobiło się gorąco. To odświeżenie powietrza było krótkotrwałe. Czekam na kolejne opady deszczu,niechby w nocy przeszły. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 28.06.23, 09:21 W nocy znowu lalo, huuuurrrra, moje drzewka owocowe ktore 3 lata temu posadzilam w ogrodzie pracnym mogly troche odetchnac. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 29.06.23, 21:12 A dzisiaj goraco i slonce ostre niczym sztylet. Jutro juz chlodniej i ponoc caly nastepny tydzien bedzie taki bez nadmiernych wyskokow. Zobaczymy. Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 30.06.23, 13:06 W srode zanurzalysmy sie z corcia w twoorczosci Salvadore Dali ,ona zachwycona ,ja starej daty jestem , wole ogladac dziela realne, namacalne .Te psychodeliczne ,przeplywajace jedne z drugich obrazy - nie dla mnie . A moze do tego tez trzeba dorosnac Lezysz wygodnie na poduchach i patrzysz w sciane na ktorej przeplywa sztuka,znajdujesz sie w jej srodku .A juz koncowy moment- kiedy przez VC plyniesz okretem ,ktorym wzbijasz sie w powietrze ( az musialam sie przytrzymac barierki z wrazenia )Muzyka jest tu osobnym elementem .... Wole tradycyjne muzea czy wystawy niz udzial w reklamie gdzie bohater przenika przez sciany,wykonuje ponad ludzkie skoki ; ale ba! Dali jest wlasnie surrealistyczny . Oczywiscie zdjecia telefonikiem , bo juz kamerka jest be... Polegalam na corci i tu zupelnie poleglam Za to ,krotko ujela miejsce w jakim znajdowala sie ta wystawa : Tu najblizsza ATM maszyna ,ktora pomimo obrzyganej na dole sciany - pracowala . Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 30.06.23, 13:24 A wczoraj , zeby zmienic klimat - pojechalismy ze starym nad morze .Kiedy opuszczalismy L. padalo i bylo dosc ponuro.Natomiast w Bournemouth - piekna pogoda ok 22 stC.Juz nie chcialo mi sie dreptac pod gorke do muzeum , ktore rok temu bylo zamkniete .podeszlismy do sprawy - lunczyk z widokiem na plaze , pozniej moczenie w morzu i tu uwaga :woda wyjatkowo ciepla jak na czerwiec !Fale przyplywaly, odplywaly , zlocisty piasek na stopach ,Nie bylo tlumow na plazy ,spokoj ,tylko mewy krzyczaly swoim zwyczajem ..... Na zakonczenie koktail ....Chyba czesciej trzeba ... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 01.07.23, 07:55 Heeeeej, a dlaczego te linki sie nie otwieraja???? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: czerwiec-23 01.07.23, 07:56 No to zdrowo dzisiejszej nicy popadalo, a nawet teraz siapi, bedzie sie przyjemniej pracowalo. Odpowiedz Link
a74-7 Re: czerwiec-23 01.07.23, 09:34 U mnie zdjecia wyswietlaja sie,twoje rowniez. A tak ogolnie- to raz sie wyswietlaja, za innym razem - nie. Moze pozniej sie pojawia ,dziala to teraz jak ruletka Jesli sie nie wyswietla, nic straconego, to tylko kolejny leniwy dzien nad morzem Odpowiedz Link