al-szamanka 01.01.25, 08:02 2024 przelecial jak tajfun. Rozwalil prawie wszystko, co przez 8 lat mozolnie bylo w Polsce doprowadzane do rownowagi. Oby ten nowy pozwolil na powrot normalnosci. Za chwile wyjrzy slonce. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: styczeń - 2025 01.01.25, 20:29 To nie był dobry rok dla Polski, był fatalny!! Dobrze,że już odszedł, niech ten 2025 będzie lepszy. Czy się spełni ,czas pokaże! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń - 2025 02.01.25, 19:08 Taki poranek dzisiaj mieliśmy.Teraz robi się biało. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń - 2025 02.01.25, 21:25 Piekny kolor. U mnie przed chwila zaczal padac deszcz ze sniegiem Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń - 2025 03.01.25, 20:12 al-szamanka napisała: > Piekny kolor. > U mnie przed chwila zaczal padac deszcz ze sniegiem > U mnie wczoraj wieczorem też sypnęło sniegiem ,nie zbyt dużo,ale na trawnikach snieg leży. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń - 2025 03.01.25, 21:32 Tez snieg na trawnikach lezy, ciut tez dzisiaj proszylo, ale chyba do jutra to zniknie, bo 6° zapowiadaja. Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń - 2025 04.01.25, 11:11 Pogoda taka o! byle jaka, bardziej listopadowa niz styczniowa. Bylam wtedy w szkole podstawowej, zima byla wyczekiwana, mialam juz obcykane, ze jak mowia w pogodynce, ze bedzie wyz, tzn. ze przyjdzie mroz, wszystko zetnie, na pobliskich kortach tenisowych wyleja wode i bedzie jazda na lyzwach, w razie czego pozostawala pergola, a wlasciwie basen przy pergoli, na ktorej dzisiaj odbywaja sie pokazy fontann. Kawalek dalej, za pergola, na stawie, ktory byl pozostaloscia starej Odry a dzisiaj jest integralnym elementem Ogrodu Japonskiego, tam tez mozna bylo jezdzic, tam to dopiero byla bajka, bo tam juz wtedy istnial malowniczy mostek. Tam docieralo malo dzieciakow. Jakie przyjemnosci maja dzisiaj dzieci? Pamietam jak ciagnelysmy ze soba sanki, do pobliskiego parku, na gorke, bylo juz ciemno kiedy wracalysmy do domu, bylo w ogole sporo dzieci. W sasiednim domu mieszkala moja kolezanka z ktora siedzialam w lawce... wracalysmy kiedy latarnik z wielkim dragiem szedl od latarni do latarni i zapalal je. Dzisiaj ostatnich 99 lamp gazowych uchowalo sie jeszcze na Ostrowiu Tumskim, poniewaz Arcybiskup Wroclawski sprzeciwil sie usunieciu tych lamp w poznych latach siedemdziesiatych i teraz wraz z latarnikiem stanowia one atrakcje turystyczna. Zapewne to jedne z ostatnich oryginalnych latarni gazowych w Europie, tworza wyjatkowa atmosfere w zaulkach Ostrowa Tumskiego, szczegolnie zima, kiedy rzeczywiscie sypnie sniegiem. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń - 2025 04.01.25, 18:00 U mnie dzisiaj dosypalo,ale już w poniedziałek zapowiadają 10 + Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń - 2025 05.01.25, 22:05 U mnie wczorajszej nocy byla zima, ale rano juz sobie poszla Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń - 2025 06.01.25, 14:22 U mnie tak jakby idzie ku wiosnie... dzisiaj termometr wskazuje 15° - nawialo mi z poludnia, ciekawe w ktorym kierunku teraz pojdzie, do AL czy do Ciebie. Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń - 2025 06.01.25, 14:23 m.maska napisała: > U mnie tak jakby idzie ku wiosnie... dzisiaj termometr wskazuje 15° - nawialo m > i z poludnia, ciekawe w ktorym kierunku teraz pojdzie, do AL czy do Ciebie. > ... bo jedno jest pewne, ze tutaj nie zostanie, na jutro juz przepowiadaja zjazd do 4° Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń - 2025 09.01.25, 20:13 Pogoda wrecz wiosenna, 13°C, przesliczne slonce, a ptaki wariacji dostaly. Niech juz tak zostanie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń - 2025 14.01.25, 20:44 Mrozno, ale nie za mocno, w dzisn na plusie, wiec mozna pochodzic. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń - 2025 15.01.25, 21:13 Troche snieg proszyl, ale ze pogoda na plusie, to co spadlo to sie stopilo. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń - 2025 20.01.25, 20:00 5 slonecznych dni, a dwa nastepne tez takie maja byc. Takia zime to ja lubie. Odpowiedz Link