al-szamanka 01.03.25, 08:25 Wreszcie wolny dzien, a pogoda sprzyjajaca wedrowce. Trzeba odwiedzic tajemne miejsca niedzwiedzioczosnkowe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: marzec - 2025 01.03.25, 20:59 al-szamanka napisała: > Wreszcie wolny dzien, a pogoda sprzyjajaca wedrowce. Trzeba odwiedzic tajemne m > iejsca niedzwiedzioczosnkowe > > U mnie w marcu jak w garncu. Pochmurno, zimno i mżawkowo Odpowiedz Link
m.maska Re: marzec - 2025 06.03.25, 02:51 Trzy dni temu w prognozach pogody zapowiadali fale upalow nadchodzaca do nas... mialo byc ok. 15° - to teraz sie nazywa upalem... dzisiaj czytam na tym samym portalu, ze ma byc powrot zimy - mysle, ze w koncu uda im sie trafic. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: marzec - 2025 12.03.25, 14:31 m.maska napisała: > Trzy dni temu w prognozach pogody zapowiadali fale upalow nadchodzaca do nas... > mialo byc ok. 15° - to teraz sie nazywa upalem... dzisiaj czytam na tym samym > portalu, ze ma byc powrot zimy - mysle, ze w koncu uda im sie trafic. > Eeee, raczej nie trafia. Niby marcowo sie zrobilo, ale nadal podczas dnia dosyc cieplo, kwitna forsycje, krokusy i zonkile, nawet fiolki sie trafiaja. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: marzec - 2025 12.03.25, 19:07 U mnie dzisiaj jeszcze do południa była piękna ,słoneczna pogoda. Po południu napłynęły już chmury,i od jutra ma padać,a w nocy maja się pojawić znów przymrozki. Na działce wyskoczyły zimowity ,na krzewach pąki, mam nadzieje ,ze nie zmrozi ich. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: marzec - 2025 14.03.25, 20:27 rena-ta49 napisała: > U mnie dzisiaj jeszcze do południa była piękna ,słoneczna pogoda. > Po południu napłynęły już chmury,i od jutra ma padać,a w nocy maja się pojawić > znów przymrozki. > Na działce wyskoczyły zimowity ,na krzewach pąki, mam nadzieje ,ze nie zmrozi i > ch. U mnie czeresnia przedbalkonna szykuje sie juz mocno do wiosennego wybuchu, a tu na nastepny tydzien przymrozki zapowiadaja - zobaczymy czy przetrzyma. Magnolie juz wszedzie kwitna. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: marzec - 2025 15.03.25, 18:37 Wczoraj wieczorem padał śnieg.Rano nie było po nim śladu ,ale temp. w ciągu dnia to tylko 3 st. W nocy pewnie lekki przymrozek będzie. Dobrze ,że teraz te przyrozki,niż jak w ubiegłym roku w maju, kiedy wszystko przemarzło. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: marzec - 2025 22.03.25, 19:50 18°C, ladne slonce, zapowiadanego deszczu nie bylo, no i drzewa owocowe zaczynaja kwitnac. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: marzec - 2025 22.03.25, 20:37 al-szamanka napisała: > 18°C, ladne slonce, zapowiadanego deszczu nie bylo, no i drzewa owocowe zaczyna > ja kwitnac. > U mnie dzisiaj 13 st,ale silny wiatr, na jutro zapowiadany jest deszcz. Nic jeszcze nie kwitnie,pokazały się krokusy. Moja ukochana magnolia ma pączki. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: marzec - 2025 23.03.25, 20:25 Dwa razy grzmotnelo i troche popadalo - pierwsza wiosenna mikroburza Odpowiedz Link
al-szamanka Re: marzec - 2025 27.03.25, 20:33 Rano ciut siapilo, a potem zrobilo sie znosnie. Dobry dzien do realizacji mojego terminu - wymienili mi w samochodzie kola na letnie i zrobili przeglad wiosenny. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: marzec - 2025 29.03.25, 20:26 Cala noc padalo, caly dzien... szkoda, bo szykowalam sie na zacmienie slonca. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: marzec - 2025 30.03.25, 21:00 U mnie nie chce padać,chociaż prognozują deszcz,a ogródek i rośliny proszą o deszcz Odpowiedz Link
al-szamanka Re: marzec - 2025 31.03.25, 20:26 W Salzburgu pierwszy w tym roku grad. Jedlismy akurat obiad w pracy, gdy nagle zaczelo walic w okna. Na szczescie grad byl dosyc drobny i nie narobil szkod. Odpowiedz Link