al-szamanka 01.01.26, 00:01 No i sie zaczelo, fajerwerki tak trzaskaja, ze az mury budynku pracnego dygocza. Klienci bardzo niespokojni, niektorzy po prostu boja sie tych wystrzalow. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: Styczeń 2026 01.01.26, 14:31 No i jak to zwykle bywa "zima zaskoczyla drogowcow", mimo, ze prognozy to zapowiadaly oni i tak dali sie zaskoczyc, jak dzieci we mgle. Ciekawe jak czuli sie na drogach wlasciciele tych "lepszych" samochodow elektrycznych - o tym dowiemy sie po czasie kiedy inni zaczna te sytuacje opisywac. U mnie wczoraj okolo 23 zaczely sie halasy, spogladalam przez okno i jak co roku zastanawialam sie jak to mozliwe, ze ludzie z taka radoscia strzelaja forsa w powietrze, no ale... kto bogatemu zabroni. Pierwszy poranek Nowego Roku nie przyniosl niczego szczegolnego, cos tam prószy ale niemal niewidocznie i mam nadzieje, ze nic wiecej z tego nie bedzie, bo nie bardzo chce mi sie jutro odsniezac samochod, a musze z niego skorzystac. W kazdym razie jedno jest pewne, ze do Polski te sniegi tym razem nie nadeszly z Zachodu, to podeslala raczej Szwecja. Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Styczeń 2026 01.01.26, 19:41 Nie tylko u Ciebie drogowcy zostali zaskoczeni. W Polsce też "prognozy nie były przesadnie alarmujące..." No i na niektórych trasach zrobił się armagedon. "Nie potrzeba bundeswehry bo wystarczy -4 " Pamiętacie takie powiedzenie za komuny? Teraz aktualna komuna też jest zaskoczona atakiem zimy 30 grudnia!! Odpowiedz Link
m.maska Re: Styczeń 2026 01.01.26, 20:03 rena-ta49 napisała: > Nie tylko u Ciebie drogowcy zostali zaskoczeni. W Polsce też "prognozy nie był > y przesadnie alarmujące..." > No i na niektórych trasach zrobił się armagedon. "Nie potrzeba bundeswehry b > o wystarczy -4 " > Pamiętacie takie powiedzenie za komuny? Teraz aktualna komuna też jest zaskoczo > na atakiem zimy 30 grudnia!! Dlatego nie majac aktualnych zdjec z uprzatania sniegu, siegneli po zdjecia z akcji odsniezania swoich poprzednikow. Jak zwykle, chwala sie tym co zrobil PiS. Odpowiedz Link
m.maska Re: Styczeń 2026 01.01.26, 20:04 rena-ta49 napisała: > Nie tylko u Ciebie drogowcy zostali zaskoczeni. W Polsce też "prognozy nie był > y przesadnie alarmujące..." > No i na niektórych trasach zrobił się armagedon. "Nie potrzeba bundeswehry b > o wystarczy -4 " > Pamiętacie takie powiedzenie za komuny? Teraz aktualna komuna też jest zaskoczo > na atakiem zimy 30 grudnia!! U mnie trawa zielona, nie jest zle. Mam nadzieje, ze do jutra nie popada, bo nie usmiecha mi sie odsniezanie samochodu - jest szansa, Na razie jest sucho. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Styczeń 2026 01.01.26, 19:26 al-szamanka napisała: > No i sie zaczelo, fajerwerki tak trzaskaja, ze az mury budynku pracnego dygocza > . Klienci bardzo niespokojni, niektorzy po prostu boja sie tych wystrzalow. No to miałaś nie ciekawie. U mnie na osiedlu było w tym roku krótko ,chociaż dość intensywnie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Styczeń 2026 01.01.26, 21:23 No to tak dla tych, ktorzy tesknia za multi-kulti... wielkie osiagniecia UE i Ursuli von der Pfizer, tfu Layen SYLWESTER POD ZNAKIEM STRACHU. Gangi imigrantów na ulicach miast Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Styczeń 2026 01.01.26, 21:42 Zauwaz jak ta dzicz biega. Sa tak naladowani nienawiscia i agresja, ze wyglada to tak, jakby chcieli wymordowac wszystkich. I to mordowanie zatacza coraz wieksze kregi i wyglada na to, ze najwiekszym sprzymiezencem tej dziczy jest wlasnie unia europejska. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Styczeń 2026 03.01.26, 20:53 Przysniezylo dzisiaj w nocy, samochody rano opatulone byly bialymi kolderkami. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Styczeń 2026 08.01.26, 08:30 Dzisiaj sniegu dosypalo i wieje lodowaty wiatr. Depresja zimowa opanowuje mnie coraz bardziej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Styczeń 2026 08.01.26, 19:37 al-szamanka napisała: > Dzisiaj sniegu dosypalo i wieje lodowaty wiatr. Depresja zimowa opanowuje mnie > coraz bardziej. > U mnie też całe do południa snieg pruszył ,a mrozy się nasilają, -10C już dawno za oknem nie widziałam. Odpowiedz Link
m.maska Re: Styczeń 2026 10.01.26, 15:15 dupnie jest... wczoraj caly dzien lało, tzn. temperatura powyzej zera i tylko czekam az dzisiejszej nocy przyjdzie zapowiadane -8°... jutro rano przyniose sobie z piwnicy łyżwy. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Styczeń 2026 10.01.26, 19:32 m.maska napisała: > dupnie jest... wczoraj caly dzien lało, tzn. temperatura powyzej zera i tylko c > zekam az dzisiejszej nocy przyjdzie zapowiadane -8°... jutro rano przyniose sob > ie z piwnicy łyżwy. > No to mieliście ślizgawice! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Styczeń 2026 14.01.26, 15:14 U mnie w tej chwili 9°C, ptaki swiergola, oby tak daj az do konca zimy. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Styczeń 2026 14.01.26, 20:28 al-szamanka napisała: > U mnie w tej chwili 9°C, ptaki swiergola, oby tak daj az do konca zimy. U mnie +1 C, ale to podobno chwilowa odwilż. Za kilka dni mają wrócić mrozy. Odpowiedz Link
m.maska Re: Styczeń 2026 16.01.26, 18:44 U mnie prawie zawitala wiosna, 13° i pelne slonce... ale to juz koniec, od jutra znowu chlodniej ale wciaz powyzej zera. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Styczeń 2026 21.01.26, 20:01 m.maska napisała: > U mnie prawie zawitala wiosna, 13° i pelne slonce... ale to juz koniec, od jutr > a znowu chlodniej ale wciaz powyzej zera. > A w Polsce mrozy dochodzące do -20 C, u mnie dzisiaj rano -11C Planeta już nie płonie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Styczeń 2026 31.01.26, 19:20 W Polsce siarczyste mrozy, ja mam pytanie :gdzie się podzialy ekozjeby od ocieplenia klimatu? Odpowiedz Link