Dodaj do ulubionych

Styczeń 2026

01.01.26, 00:01
No i sie zaczelo, fajerwerki tak trzaskaja, ze az mury budynku pracnego dygocza. Klienci bardzo niespokojni, niektorzy po prostu boja sie tych wystrzalow.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Styczeń 2026 01.01.26, 14:31
      No i jak to zwykle bywa "zima zaskoczyla drogowcow", mimo, ze prognozy to zapowiadaly oni i tak dali sie zaskoczyc, jak dzieci we mgle. Ciekawe jak czuli sie na drogach wlasciciele tych "lepszych" samochodow elektrycznych - o tym dowiemy sie po czasie kiedy inni zaczna te sytuacje opisywac.
      U mnie wczoraj okolo 23 zaczely sie halasy, spogladalam przez okno i jak co roku zastanawialam sie jak to mozliwe, ze ludzie z taka radoscia strzelaja forsa w powietrze, no ale... kto bogatemu zabroni.
      Pierwszy poranek Nowego Roku nie przyniosl niczego szczegolnego, cos tam prószy ale niemal niewidocznie i mam nadzieje, ze nic wiecej z tego nie bedzie, bo nie bardzo chce mi sie jutro odsniezac samochod, a musze z niego skorzystac. W kazdym razie jedno jest pewne, ze do Polski te sniegi tym razem nie nadeszly z Zachodu, to podeslala raczej Szwecja. Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
      • rena-ta49 Re: Styczeń 2026 01.01.26, 19:41
        Nie tylko u Ciebie drogowcy zostali zaskoczeni. W Polsce też "prognozy nie były przesadnie alarmujące..."
        No i na niektórych trasach zrobił się armagedon. "Nie potrzeba bundeswehry bo wystarczy -4 "
        Pamiętacie takie powiedzenie za komuny? Teraz aktualna komuna też jest zaskoczona atakiem zimy 30 grudnia!!
        • m.maska Re: Styczeń 2026 01.01.26, 20:03
          rena-ta49 napisała:

> Nie tylko u Ciebie drogowcy zostali zaskoczeni. W Polsce też "prognozy nie był
          > y przesadnie alarmujące..."
          > No i na niektórych trasach zrobił się armagedon. "Nie potrzeba bundeswehry b
          > o wystarczy -4 "

> Pamiętacie takie powiedzenie za komuny? Teraz aktualna komuna też jest zaskoczo
          > na atakiem zimy 30 grudnia!!

Dlatego nie majac aktualnych zdjec z uprzatania sniegu, siegneli po zdjecia z akcji odsniezania swoich poprzednikow. Jak zwykle, chwala sie tym co zrobil PiS.
        • m.maska Re: Styczeń 2026 01.01.26, 20:04
          rena-ta49 napisała:

> Nie tylko u Ciebie drogowcy zostali zaskoczeni. W Polsce też "prognozy nie był
          > y przesadnie alarmujące..."
          > No i na niektórych trasach zrobił się armagedon. "Nie potrzeba bundeswehry b
          > o wystarczy -4 "

> Pamiętacie takie powiedzenie za komuny? Teraz aktualna komuna też jest zaskoczo
          > na atakiem zimy 30 grudnia!!

U mnie trawa zielona, nie jest zle. Mam nadzieje, ze do jutra nie popada, bo nie usmiecha mi sie odsniezanie samochodu - jest szansa, Na razie jest sucho.
    • rena-ta49 Re: Styczeń 2026 01.01.26, 19:26
      al-szamanka napisała:

> No i sie zaczelo, fajerwerki tak trzaskaja, ze az mury budynku pracnego dygocza
      > . Klienci bardzo niespokojni, niektorzy po prostu boja sie tych wystrzalow.

No to miałaś nie ciekawie. U mnie na osiedlu było w tym roku krótko ,chociaż dość intensywnie.

• al-szamanka Re: Styczeń 2026 01.01.26, 21:42
        Zauwaz jak ta dzicz biega. Sa tak naladowani nienawiscia i agresja, ze wyglada to tak, jakby chcieli wymordowac wszystkich.
        I to mordowanie zatacza coraz wieksze kregi i wyglada na to, ze najwiekszym sprzymiezencem tej dziczy jest wlasnie unia europejska.
        • al-szamanka Re: Styczeń 2026 03.01.26, 20:53
          Przysniezylo dzisiaj w nocy, samochody rano opatulone byly bialymi kolderkami.
          • al-szamanka Re: Styczeń 2026 08.01.26, 08:30
            Dzisiaj sniegu dosypalo i wieje lodowaty wiatr. Depresja zimowa opanowuje mnie coraz bardziej.
            • rena-ta49 Re: Styczeń 2026 08.01.26, 19:37
              al-szamanka napisała:

> Dzisiaj sniegu dosypalo i wieje lodowaty wiatr. Depresja zimowa opanowuje mnie
              > coraz bardziej.
              >

U mnie też całe do południa snieg pruszył ,a mrozy się nasilają, -10C już dawno za oknem nie widziałam.
              • m.maska Re: Styczeń 2026 10.01.26, 15:15
                dupnie jest... wczoraj caly dzien lało, tzn. temperatura powyzej zera i tylko czekam az dzisiejszej nocy przyjdzie zapowiadane -8°... jutro rano przyniose sobie z piwnicy łyżwy.
                • rena-ta49 Re: Styczeń 2026 10.01.26, 19:32
                  m.maska napisała:

> dupnie jest... wczoraj caly dzien lało, tzn. temperatura powyzej zera i tylko c
                  > zekam az dzisiejszej nocy przyjdzie zapowiadane -8°... jutro rano przyniose sob
                  > ie z piwnicy łyżwy.
                  >

No to mieliście ślizgawice!
                  • al-szamanka Re: Styczeń 2026 14.01.26, 15:14
                    U mnie w tej chwili 9°C, ptaki swiergola, oby tak daj az do konca zimy.
                    • rena-ta49 Re: Styczeń 2026 14.01.26, 20:28
                      al-szamanka napisała:

> U mnie w tej chwili 9°C, ptaki swiergola, oby tak daj az do konca zimy.

U mnie +1 C, ale to podobno chwilowa odwilż.
                      Za kilka dni mają wrócić mrozy.
                      • m.maska Re: Styczeń 2026 15.01.26, 20:50
                        U mnie dzisiaj +11... i jutro tez.
                        • m.maska Re: Styczeń 2026 16.01.26, 18:44
                          U mnie prawie zawitala wiosna, 13° i pelne slonce... ale to juz koniec, od jutra znowu chlodniej ale wciaz powyzej zera.
                          • rena-ta49 Re: Styczeń 2026 21.01.26, 20:01
                            m.maska napisała:

> U mnie prawie zawitala wiosna, 13° i pelne slonce... ale to juz koniec, od jutr
                            > a znowu chlodniej ale wciaz powyzej zera.
                            >

A w Polsce mrozy dochodzące do -20 C, u mnie dzisiaj rano -11C
                            Planeta już nie płoniesmilesmile
                            • rena-ta49 Re: Styczeń 2026 31.01.26, 19:20
                              W Polsce siarczyste mrozy, ja mam pytanie :gdzie się podzialy ekozjeby od ocieplenia klimatu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka