Dodaj do ulubionych

czerwona oberża

23.06.11, 23:43
www.latkowski.com/obszar/center/zwariowalam/
"Zając opowiada, że restauracja Czerwona Oberża „była miejscem odpłatnego spotkania – w trakcie kampanii prezydenckiej 1995 r. – właścicieli największych prywatnych firm handlujących węglem z Aleksandrem Kwaśniewskim. W spotkaniu uczestniczyło zaledwie ok. dziesięciu przedsiębiorców, reprezentujących wówczas założone z mojej inicjatywy Polskie Towarzystwo Węglowe. Oprócz kandydata na Prezydenta RP Aleksandra Kwaśniewskiego, w spotkaniu uczestniczyło kilku liderów SLD. Po stronie biznesmenów najważniejsza była Alexis. Od Czerwonej Oberży zaczęło się korumpowanie na wielką skalę przez Alexis najważniejszych polityków lewicy. Stamtąd pochodzi zdjęcie niemal „ślubne” Alexis z Kwaśniewskim, które otwierało jej drzwi wielu gabinetów. Na tych zdjęciach jest bardzo wiele znanych twarzy.”
Obserwuj wątek
    • robingut Re: czerwona oberża 24.06.11, 01:28
      Pewien zając raz bez strachu
      Opowiadał po pijaku,
      Że ster wielu sprawek dzierży
      I w Czerwonej on Oberży
      Towarzystwo zebrał zgrane,
      Co w Alexis zakochane
      Było wprost. A on wie wszystko,
      Bo tam leżał na półmisku.
      Chociaż z całą jego wiedzą,
      Winien cicho, gdzieś pod miedzą.
      Stąd zapytam się zdziwiony:
      Czy ten zając był leczony?
      • strefas Re: czerwona oberża 24.06.11, 07:30
        ....na tropie układu....:)?
        W sprawach finansowych każda partia ma umoczony zad w niejasnych kontaktach .Ciekawe czy w tedy to Kaczyński ze Ziobrom wpadli na pomysł "wyeliminowania Alexis"?
        • bulczanka Re: czerwona oberża 24.06.11, 12:32
          Chyba już nie będę klikał w twoje wątki wdch:/
          • bulczanka Re: czerwona oberża 24.06.11, 12:51
            TY żyjesz nienawiścią. Współczuję.
            • robingut Re: czerwona oberża 24.06.11, 13:12
              Przesadzasz. Ja tam wolę, żeby tu napisał co mu się wydaje, nawet jeśli się myli, niż żeby się
              gdzieś obok mnie na rynku wysadzał granatem. Gołębie ogłuchną, szyby powypadają, ja piwo wyleję - same straty.
              I weź pod uwagę, że on tego nie wymyśla tylko ma gotowce. Ktoś je pisze, kasę trzepie, a inni za darmo napędzają klientów.
              • bulczanka Re: czerwona oberża 24.06.11, 13:24
                Wiem że gotowce. Niedawno mu to pisałem. Wydech sam ubrać w słowa swoich schizów nie potrafi. Alois robił to samo.
                Co do granatu - może masz rację. Jeżeli forum pozwala mu wyładować agresję to niech sobie pisze. Nikomu tym krzywdy nie robi. Każdy to olewa.
                Rośnie nam pisowski odpowiednik Ryszarda C.
              • wdch_po Re: czerwona oberża 24.06.11, 22:51
                Pomyśl
                artykuł publikuje osoba znana i się nie ukrywa
                to juz powoduje ze jest bardziej wiarygodna niż stu robingutów internetowych
                pomyśl znowu
                jak sądzisz gdyby dało go się skazac i nakazć aby ten artykuł zniknął
                stałoby się tak czy nie?
                ale od trzech lat wisi
                Dla „Gazety Finansowej” rozmawiał Sylwester Latkowski, niedziela, 13 stycznia 2008.
          • wdch_po Re: czerwona oberża 24.06.11, 22:53
            „Puls Biznesu” podaje szacunki prof. Jana Maciei z PAN, zgodnie z którymi w ostatnich trzynastu latach straty związane z patologiami w obrocie węglem sięgają 50 miliardów złotych. „Dziennik” podaje, że nieoficjalne szacunki są dwu-trzykrotnie większe, tak więc straty te mogą sięgać nawet 150 miliardów złotych.

Może teraz będziesz? Please ;)
            • robingut Re: czerwona oberża 24.06.11, 23:17
              Nie czepiaj się dyskutanta, bo dostaniesz po nosie.
              Zacznijmy od tego:
              1. NIK to potwierdza?
              2.Na czym polegają te straty?
              • wdch_po Re: czerwona oberża 24.06.11, 23:36
                NIK juz niczego nie potwierdzi
                Sekuła PO POpisach w komisji hazardowej z której zrobił cyrk
                znalazł POsadę w NIK
                na czym polegają straty?
                nie czytałeś nawet poczatku, tam jest przykład z mułem
                ale to tylko pikuś
                • robingut Re: czerwona oberża 25.06.11, 02:43
                  Pisałem ci już kilka razy, że nawet umiejętność czytania nie wystarcza do politykowania. Trzeba jeszcze rozumieć znaczenie słów, coś wiedzieć i myśleć.
                  Trzeba być mułem (wspominasz o nim) żeby nie wiedzieć, że pośrednicy byli i w komunie, bardzo denerwując biedny lud, który się od nich tez chciał wyzwolić, może nawet bardziej niż od Ruskich. Niestety, ich rola ważniejsza jest od woli ludu, który w swej masie nie pojmuje, że pośrednik to miejsce pracy (np. ksiadz jest pośrednikiem między ...i za to mu płaciliśmy w komunie, a dziś za to obdziera nas ze skóry ) oraz sposób na pokrywanie dążeń narodu do socjalistycznego państwa, bez podnoszenia podatku. W kapitalizmie socjalistycznym ( bez kapitału) do marży pośrednika dochodzi VAT. Z watem jak z każdym innym podatkiem, sternicy państwowej nawy moga robić co chcą, a nawet lecieć z wieńcem za 1000 zeta do Katynia, bo nic tak 60 letnich umarlaków nie rajcuje, jak wieniec, kadzidło, głupawa gadka genetycznych patriotów i rachunek za 50 ton paliwa . O reszcie nie wspominam, bo jestem delikatny jak mgiełka, w której lądują tylko idioci pod presja takich samych.
                  Tę kasę można dać policjantom, nauczycielom lub ojcu Inwestorowi na ciepłą dziurę. O innych duchowych potrzebach nie będę na razie wspominał,ale jak zechcesz - mogę. (To jest afera intelektualno- finansowa dzięki, której naród można trzymać za pysk lepiej, niż to robiła durnowata komuna i kosztowna jak węglowa. O niej zaden PAN sie jednak nie zająknie. PAN Yaro - propaństwowiec -też.)

Pośrednik spełnia ważną funkcję w państwie. Kasuje część zasobów ludności, których ona nie jest w stanie zamienić na kalorie niezbędne do życia i pracy. Ludność nic więcej nie potrzebuje, ale byłaby skłonna zamienić nadmiar dochodów, które nie przepije np. na blachę Mercedesów, a to oznaczałoby wypływ kasy z granic państwa, które właściwie nie produkowało wiele, a dziś jeszcze mniej. Np. Bałtyk - polskie morze - nie nadaje sie nawet na barter za Mare Nostrum. Kapujesz?
                  Czyli zamiast dziesięciny - bo wymagania ludności choćby w zakresie wiedzy, ścigania pospolitego złodziejstwa, pomników JPII i innych ekscesów i ekshumacji - rosną, trzeba z niej wytargać 174 dni w roku, a właściwie jeszcze więcej.
                  Jest kasa, więc wielu chce w niej zamoczyć dzioba. Moczą go więc politycy, kościół zawsze to robił, a ty też byś moczył, gdybys mógł. PIS też moczyło jako PC i dalej moczy, o czym zresztą pisze ten Latkowski. Moczy i on na swój sposób. A ja? Daj mi szansę, a skorzystam, bylebym nie musiał stanąć obok Lipińskiego, Brudzińskiego, Płaszczaka i Hofmana. Yaro ją moczy od 20 lat tak, jak jego brat i ich kumple, którzy z głupoty nie załapali sie gdzie indziej tak jak JKM.
                  Latkowski zaczął od raportu PAN z 1995 r. Przejechał sie po SLD, a skończył na ucieczce w dyrdymały Zająca i bohaterskim Zioberku. Ty łykasz ten kit. No to zauważmy, że ten co wykorzystał biedne Zero był ( z bratem) :

1991 ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa nadzorującego pracę Biura Bezpieczeństwa Narodowego. w Kancelarii Prezydenta Lecha Wałęsy zajmował stanowisko ( fajnie nadzorował twoje bezpieczeństwo)
                  1992 – 1995) Prezesem NIK ( nieźle, nieźle tam spał)
                  2000 został powołany przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego na urząd ministra sprawiedliwości ( pan doktor prawa wziął sobie za I pomagiera fachowca z praktyką - Zbycha Niszczarkę - ha! a! ha!. Żeby było na kogo zwalić sukcesy!)
                  2005 – 2010 prezydent – I Strażnik Konstytucji. I Obywatel oszukanego narodu stojący na czele BBN. ( Dobre).
                  No, gdzie on był? A Yaro? A PIS?

Nie można napisać o aferze w 1995 roku, jeśli ona nie zaistniała już poprzednio.
                  No to za kogo się ona urodziła? Nie za AWS w skład którego wchodziła SOLIDARNOŚĆ z Maryjanem i święta PC z Jarosławem i Lechem? Kto to rządził przed 1995 i po nim do 2001 r? Nie czasem Wałęsa, Balcerowicz, Misiu Olszowski, Buzek z panem Lechem bohaterem smoleńskim i uczestnikiem Okrągłego Mebla? AQ co wetedy robił Prymas? Pojawił sie tez wygnaniec Rydzyk. I nic? A pan Antoni tylko na WSi?
                  "Były szef węglowego holdingu stawia kolejne oskarżające pytanie: – Dlaczego państwo toleruje obecny stan realizacji zamówień publicznych przez kopalnie? "
                  Odpowiadam: Bo politycy wszystkich opcji z tego żyją. PIS też. Pisze o tym ten Latkowski, tylko ty tego nie widzisz. Klapy z oczu zdejm.
                  Nic bracie nie wiesz. Nic! A sprzedajesz stary pic. Komu? Chyba tylko durniom.
                  P.S. Dla porządku: Pod pojęciem " sprzedajesz" nie mam na myśli tego, że piszesz za kasę.
                  Alojz posługiwał się swoim rozumem. Forum to nie przymusowa wymiana własnych myśli, a nie linków do cudzych bredni. Wsadź je sobie w de.
                  Co innego z muzyka lub dobrym filmikiem. Dobrym.
                  • amadeo214 Re: czerwona oberża 25.06.11, 05:33
                    Szanowny "wdechu" to moze i napiszesz coś o tym szwindelku. Lubisz grzebac w histori więc dla Ciebie i tylko dla Ciebie ten link
                    www.raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=90
                  • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 07:17
                    w końcu jesteś sobą, znowu bajki dla potłuczonych
                    mające przykryć to że nie masz racji
                    jako ze znam sytuację od wewnątrz
                    to powiem ci ze dyrektorzy przykopalnianych firm zewnętrznych
                    srali w gacie za pisu przy załatwianiu każdej roboty (tam wszystko stoi na łapówach)
                    i oczywiście byli szczerymi przeciwnikami PISU

więc nie dupc mi ze PIS jest w tym układzie, a zobacz kto jest na zdjęciu
                    • amadeo214 Re: czerwona oberża 25.06.11, 07:48
                      "..............czyli Kaczyński rozlicz się "
                      A Ty dupcysz swoje fleki .
                      A niejaki T.Lipiec to też spoza układu ?
                      Było nie było minister mianowany przez kartofelka.
                      • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 15:04
                        no i co masz sklerozę?
                        to ci przypomnę bo nawet dobrego przykładu przeciwko pis nie jesteś w stanie podać
                        otóż
                        W połowie 2007 roku pojawił się problem dla ministra Lipca. CBA zatrzymało dyrektorów Centralnego Ośrodka Sportu pod zarzutem korupcji przy budowie Stadionu Narodowego.
                        Chyba wiesz że wtedy rządził pIS?
                        To jest początek tej sprawy, w efekcie której:
                        1. Kaczynski kazał mu sie podać do dymisji (lipcowi)
                        2. Zostały przedStawione mu zarzuty
                        Czyli osoba inteligentna wyciągnie takie wnioski
                        CBA było obiektywne i sciagali każdego nawet z partii aktualnie rządzącej!!! A sam pis ich potem nie chronił przed poniesieniem odpowiedzialności
                        TO ŚWIADCZY OCZYWIŚCIE NA KORZYŚĆ PIS
                        chyba nie jest dla ciebie zbyt trudne aby zrozumieć że kaczyński nie może dać sobie uciąć ręki za każdego z kim współpracuje
                        ale
                        jeśli ktoś będzie grał nieuczciwie zostanie ukarany
                        a teraz powiedz jaka kare poniosły te osoby Misiak, Chlebuś, Sawicka, Rosół, Drzewiecki z PO?
                    • robingut Re: czerwona oberża 25.06.11, 14:37
                      Widzę, że zwieracz ci puszcza, bo po łacinę sięgasz. To zawsze syndrom niestrawnej prawdy i braku argumentów. Żeby było weselej, to sam się wkopałeś. A ja napisałem prawdę. Latkowski napisał to samo tylko z nieprawdziwą tezą, że SLD złe, a PIS - najlepszy.
                      G..prawda, a już to drugie zwłaszcza.
                      Raport PAN powstał w 1995 r, a więc afera zaczęła się wcześniej, wszystkowiedzące braciszki też o niej wiedzieli i ...nic.
                      Do 1995 r. prezydentem był Lech Elektryk Wielki.
                      Do 1995 premierami byli: Mazowiecki, Bielecki, Olszewski, Hania Przykościelna, Walduś. Olina - jedynego z SLD - nie liczę, bo go w marcu 1995 r. wybrali i w try miga "ustrzelili". Może wywąchał "aferę węglową"? :)
                      Bali się PISu dyrektorzy? A kto tam w PISie taki straszny był, terrible twin?
                      Gdzie byli braciszki już pisałem. Ale oni oczywista oczywistość nic bidoki nie wiedzieli. Nic nie mogli. To się nazywa mieć fart. Zalewski też za ślepe kocięta siedzieć poszedł, choć powinni cupnąć i inni.
                      To kto montował tę aferę" ? Kto to zawsze gadu-gadu "coś wiem, ale nie powiem, bo tajemnica państwowa"? Prawda miała nas zbawić! Zbawiła? A z Lipcem w układ nie wchodziła?

Też mam zdjęcie z kartoflami, ale to nie oznacza, że zaraz muszę być tępogłowym członkiem PIS.
                      To by dopiero była afera. Ja obok Zera.
                      Za dużo go było. A jedno to mało,
                      Na koncie ze sześć by mi się przydało.
                      Myśl bracie, a będziesz i ty miał wyniki:
                      Część PISu zwykłe nieudaczniki.
                      Jedno co umią - na innych pluć
                      I jednych na drugich szczuć.
                      • bulczanka Re: czerwona oberża 25.06.11, 14:41
                        Dziwie się robinie że tracisz czas na tego głupka.
                        • robingut Re: czerwona oberża 25.06.11, 23:59
                          Ja nie tracę czasu dla niego:)
                      • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 15:12
                        przestajesz logicznie pisać
                        gdzie się wkopałem? no powiedz tylko krótko nie zaczynaj
                        od 1975 roku jak sekuła w komisji
                        bo niestety bajdurzeń nie czytuję
                        • robingut Re: czerwona oberża 25.06.11, 16:26
                          Wkopałeś sie, bo to ty nadałeś tu tego Latkowskiego. Ty rekomendujesz go jako dobrego dziennikarza. A właśnie w jego artykule stoi jak byk:

W 1995 r. Polska Akademia Nauk opracowała raport, w którym zwrócono uwagę na patologiczną rolę pośredników w handlu węglem. Raport, który powinien wstrząsnąć decydentami politycznymi przepadł gdzieś w gabinetach kancelarii rządu i prezydenta.
                          [Czyli afera była wcześniej.]

Zając opowiada, że restauracja Czerwona Oberża „była miejscem odpłatnego spotkania – w trakcie kampanii prezydenckiej 1995 r. – właścicieli największych prywatnych firm handlujących węglem z Aleksandrem Kwaśniewskim. Oprócz kandydata na Prezydenta RP Aleksandra Kwaśniewskiego, w spotkaniu uczestniczyło kilku liderów SLD. Po stronie biznesmenów najważniejsza była Alexis. Od Czerwonej Oberży zaczęło się korumpowanie na wielką skalę przez Alexis najważniejszych p olityków lewicy.”
                          [Czyli wszystkich innych skorumpowano wcześniej.]

Być może gdyby po rządach AWS-u władzy nie przejęło SLD ( w 2001 r)dzisiaj więcej byśmy wiedzieli o brudnych interesach na Śląsku – mówi jeden z byłych szefów Centralnego Biura Śledczego W czasach rządów Leszka Millera działania CBŚ na śląskim kierunku wyhamowano. Kiedy w 2002 r. szef MSWiA Krzysztof Janik zażądał raportu dotyczącego tych spraww, ten po sporządzeniu, w dziwny sposób zaginął.
                          [Nielogiczne, bo gdyby afera dotyczyła SLD to Janik z SLD wcale nie żądałby raportu, a łeb sprawie ukręcił od razu i po cichu.]

Jak wyjawia w rozmowie jeden z prokuratorów prokuratury krajowej, jeszcze niedawno zaufany byłego ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry, [b]szukano wyłącznie haków na lewicę lub opozycję [b]z Platformy Obywatelskiej, a interesy na Śląsku nie mają wyłącznie jednej barwy politycznej. „Mafia na Śląsku nie ma wyłącznie koloru czerwonego” – dodaje.
                          [ I tak może wyglądać sedno. Tylko nie wiem jaki kolor ma PIS, bo niektórzy gadają, że brunatny, ale po tym co pisali w doktoratach to chyba nie?]

To co Latkowski pisze o samym Zającu też jest znamienne. Ale napisał, bo za wierszówkę płacą, ludzie aferki lubią, łykają bzdury jak pelikany rybki i ty też to łyknąłeś.
                          [Czyli sam się wkopałeś. Teraz przeproś pana robinguta i podziękuj mu, że ci oczy otwiera}
                          Albo obejdzie się.

• wdch_po Re: czerwona oberża 26.06.11, 14:40
                            raczej nie zrozumiałeś, tu nie ma żadnej wpadki:
                            nie ma znaczenia czy mafia węglowa działa od zarania naszych dziejów czy od 1995
                            ISTOTNE JEST TYLKO KIEDY POSTANOWIONO Z NIŻ WALCZYĆ
                            a to było za rzadów PIS
                            :)
                      • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 15:21
                        to ze nie masz pojęcia o czym piszesz wychodzi w każdym twoim poście
                        > bo tajemnica państwowa"? Prawda miała nas zbawić! Zbawiła? A z Lipcem w układ
                        > nie wchodziła?

jesteś w stanie to rozwinąć?
                        a przy okazji odpowiedz na pytania:
                        1. Czy i dlaczego kaczyński kazał podać sie Lipcowi do dymisji
                        2. Czy sparwa miał swój poczatek za rządów pis
                        3. Czy LIpiec był ministrem rządu pis
                        4. Czy zarzuty zostały mu postawione przez CBA które walczylo z kurupcją bo taka była wola polityczna PIS
                        • bulczanka Re: czerwona oberża 25.06.11, 15:29
                          niepoprawni.pl/files/images/tusk%20ziewa%20w%20sejmie.preview.jpg
                          • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 15:34
                            to typowy objaw bezsilności
                            jednak czekam na to samo ze strony robinguta
                        • amadeo214 Re: czerwona oberża 25.06.11, 15:42
                          Kochany "wdechu" tylko zapomniałeś o dacie przedstawienia zarzutów p.Lipcowi.
                          Kartofelek wraz z swym przydupasem uczynili to po wyborach.
                          To może teraz powiesz cos o nijakim p.Lipińskim i co miało znaczyc jego " to z kasy Sejmu..........".
                          Co zrobił kartofelek ,jak zareagowal jego przydupas będący wtedy jeszcze szefem bandy budzącej ludzi o 6.00 rano ?
                          • bulczanka Re: czerwona oberża 25.06.11, 15:59
                            Wyluzuj ziom:
                            images1.wikia.nocookie.net/nonsensopedia/images/c/c8/Kaczynski.jpg
                          • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 16:04
                            odpowiedz na pytania:
                            1. Czy i dlaczego kaczyński kazał podać sie Lipcowi do dymisji
                            2. Czy sparwa miał swój poczatek za rządów pis
                            3. Czy LIpiec był ministrem rządu pis
                            4. Czy zarzuty zostały mu postawione przez CBA które walczylo z kurupcją bo taka była wola polityczna PIS
                            5. Jaką odpowiedzialność ponieśli Sawicka Chlebowski Drzewiecki, Rosół iczy to sam rząd PO wykrył ich powiązania?
                            6. Czy drzewiecki po aferze hazardowej zasiadał w ławie sejmowej zaraz za premierem?
                            Jak na to odpowiesz sobie po kolei zrozumiesz różnicę pomiędzy PO i PIS
                            • bulczanka Re: czerwona oberża 25.06.11, 16:05
                              Robin ma ważniejsze sprawy na głowie.
                              • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 16:31
                                czy to znaczy że dzielny sir robin dzielnie podkulił
                                ogon i uciekł od odpowiedzi na te pytania?
                                Pobajdurzył se a jak przyszło co do konkretów pytań to nawalił w nogawkę?
                                ach te lemingi tak latwo je wystraszyć
                                • robingut Re: czerwona oberża 25.06.11, 17:08
                                  Jakbyś nie wiedział, to 2 litery+2 litery= 4.
                                  Stąd może - tyle ci powiem -,
                                  Produkt tych liter masz w głowie.
                                  Zawsze gdy w nos dostaniesz
                                  Na myśl ci przychodzi to s....anie?
                                  • wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 20:59
                                    no cóż myślałem że stać cię na coś więcej
                                    dziękuje
                                    • robingut Re: czerwona oberża 26.06.11, 00:12
                                      Takie będziesz miał wyniki,
                                      Gdy innym będziesz wpierał Zaleszczyki.
                                      Tam dali pokaz "patrioci"
                                      Jak się w odważnej ucieczce spocić.
                                      Mówili: Nie oddamy guzika.
                                      Więc futra tam wieźli w swych brykach.
                                      • wdch_po Re: czerwona oberża 26.06.11, 14:42
                                        na to samo wychodzi co:
                                        siała baba mak nie wiedziała jak
                                        dziadek wiedział nie powiedział
                                        • bulczanka Re: czerwona oberża 26.06.11, 16:38
                                          A to bezie tak że Tusk jeszcze przez 4 lata siać będzie mak.
                                          • wdch_po Re: czerwona oberża 26.06.11, 19:03
                                            Nie życzę ci lecz różnie jest
                                            SDM
                                • bulczanka Re: czerwona oberża 26.06.11, 17:30
                                  Nieee. Po prostu robi grilla w Sherwood. Mnie też zaprosił. Będą znajomi z zamku i sarna na kolację.
                        • robingut Re: czerwona oberża 25.06.11, 16:55
                          Odpowiadam na pytania:
                          1 Czy i dlaczego kaczyński kazał podać sie Lipcowi do dymisji?
                          Nie wiem, bo w główce Yara nie siedzę, ale wiem kiedy mu sie kazał do tej dymisji podać. A ty wiesz? Zdaje się że już po przerąbanych wyborach.
                          2. Czy sprawa miała swój początek za rządów pis?
                          Jeśli Lipiec był z nadania PIS, to miała chyba początek za PIS.
                          3. Czy LIpiec był ministrem rządu pis?
                          Nie da się ukryć więc możesz o tym trąbić, że w PIS też przekręty.
                          4.Czy zarzuty zostały mu postawione przez CBA które walczylo z kurupcją bo taka była wola polityczna PIS?
                          CBA zostało powołane przy poparciu PO złą ustawą . Mimo tego zarzuty postawiło i aferę wywąchało. Afera Lipca, przypomina aferę z kozłem ofiarnym - Zalewskim. Nie sądzisz?
                          Wolą polityczną PIS było wybudowanie autostrad i 3 mln mieszkań. Skończyło się na kratach dla "swojaka" Lipca i tej "uwiedzionej" przez Tomka i zapach pieniędzy Sawickiej. O ile pamiętam, ją chyba przedstawiono ze łzami jakoś tak przed wyborami. Bo taka była wola polityczna PIS.
                          Z woli PIS klęską CBA zakończyła się afera gruntowa i willi w Kazimierzu. Bo "wola" to za mało. Trzeba jeszcze "wiedzy". Majsterklepka w takiej robocie po prostu się nie sprawdza, choćby jajami rzucał celnie. Prawdziwy jajcarz z PIS. Ale nie pierwszy i jedyny. Trudno tam mądrym się przebić jak stała moda na takich z flekami na nieskazitelnym pierwszym garniturze PIS.

• wdch_po Re: czerwona oberża 25.06.11, 21:12
                            robingut napisał:

> Odpowiadam na pytania:
                            > 1 Czy i dlaczego kaczyński kazał podać sie Lipcowi do dymisji?
                            > Nie wiem, bo w główce Yara nie siedzę, ale wiem kiedy mu sie kazał do tej dymis
                            > ji podać. A ty wiesz? Zdaje się że już po przerąbanych wyborach.

nie no, wysil się trochę to ci google podpowie
                            ale dobra, otóż przed przerąbanymi wyborami była dymisja
                            zarzuty miał po wyborach ale to i tak szybko jak na nasze nierychliwe sądy

> 2. Czy sprawa miała swój początek za rządów pis?
                            > Jeśli Lipiec był z nadania PIS, to miała chyba początek za PIS.

przyznajesz w ten sposób, że pis uderzał nawet w swoich jesli działali na niekorzyść państwa
                            i to jest prawda

> 3. Czy LIpiec był ministrem rządu pis?
                            > Nie da się ukryć więc możesz o tym trąbić, że w PIS też przekręty.

Tak będę trąbił. Ale przede wszystkim o tym że PIS sam się z tym rozprawiał
                            i nie klepał kolegów PO plecach (drzewiecki, rycho i ferajna)

> 4.Czy zarzuty zostały mu postawione przez CBA które walczylo z kurupcją bo taka
                            > była wola polityczna PIS?
                            > CBA zostało powołane przy poparciu PO złą ustawą . Mimo tego zarzuty postawiło
                            > i aferę wywąchało. Afera Lipca, przypomina aferę z kozłem ofiarnym - Zalewskim.
                            > Nie sądzisz?

Nie sądzę

> Wolą polityczną PIS było wybudowanie autostrad i 3 mln mieszkań. Skończyło się
                            > na kratach dla "swojaka" Lipca i tej "uwiedzionej" przez Tomka i zapach pienięd
                            > zy Sawickiej.

To i tak o niebo lepiej niż to co mamy teraz
                            • amadeo214 Re: czerwona oberża 25.06.11, 22:14
                              Odpowiedz tylko dlaczego p.Lipiński czy Mojżeszowicz nie poniesli konsekwencji za korupcyjną propozycję dla pani co lubi sex jak koń owies ?
                            • robingut Re: czerwona oberża 25.06.11, 23:58
                              Z tym artykułem Latkowskiego dałeś d...i to juz chyba nawet dla ciebie jest jasne. Niech to będzie nauczka, że trzeba czytać uważnie.

Teraz o porach roku. Lato-Lipiec. Będą cytaty z komętami.

Lipiec - to był przykład kariery sportowca, olimpijczyka, który zdobywał medale, aby w końcu zdobyć szczyty władzy - urząd ministra. Kariery, która jednak urwała się nagle, gdy wkroczyło CBA, a bohater tej historii zniknął z życia publicznego. Także z życia tych, którzy wynieśli go na szczyty.
                              [A może powołali, by zgnoić medalistę. Nie przyszło ci to do głowy? Przecież PIS miał nieopanowana „wolę”, by walczyć z korupcją, więc ja bym właśnie zaczął od „swoich”. Medalistów w dodatku. To bardzo uwiarygodnia, gdy ma się zamiar potem skasować paru „cudzych”. Stary chwyt. Czy tak było, nie wiem, ale cos ten Lipiec mało się bronił. Nie zastanawia cię to? Całkiem jak ten Zalewski. Wziął w de, podziękował i cisza. A prawdziwy łobuz przecież zawsze krzyczy – Ratunku! Nie moja łapa! Sprawa polityczna!
                              Nie jest tak? No, to jesteśmy w domu. A lepiej w domu, jak pod mostem z Ninką i baraninką. Nie? Być, czy żyć? Prawie jak z Hamleta. No nie mów, że Yaro nie czytał Szekspira.]

Pytany, czy kontakty z Lipcem zupełnie się urwały, Jarosław Kaczyński odpowiada: - Ich nie było i przedtem, ja pana Lipca poznałem, jak zostałem premierem.
                              [Cały Yaro. Oczywiście wierzymy, że Pan Prezes, co Kazia M. na smyczy trzymał i wykopał z budy, myślał że Lipiec to miesiąc , w którym się na narty jeżdzi w Tatry. Wierzymy, bo to człek prostolinijny, szczery i naiwny. Sorry, ale taki na premiera się nie nadaje!]

Ponadto z tą sprawą wiąże się inna afera - z byłą szefową stołecznej prokuratury okręgowej w roli głównej. Sejmowa komisja śledcza do spraw nacisków bada informacje o tym, czy prokuratura z powodów politycznych zwlekała z zatrzymaniem Tomasza Lipca. Czy szefowa prokuratury Elżbieta Janicka miała robić wszystko, aby były minister w rządzie PiS-u nie został aresztowany przed wyborami parlamentarnymi w 2007 roku?
                              [ W nosie mam p. Elę, ale czemu on właściwie nie został aresztowany przed wyborami? Przecież Yaro go wcale nie znał. Jakiś obcy. Może z Marsa, więc czemu nie od razu do ancla?
                              A czemu go właściwie zdymisjonował wcześniej? Skąd on wiedział, o tym śledztwie? Co robi niezależna służba CBA, prokurator? Sytuacja jak z Blidy, tylko Lipiec nie miał kwiatów w łazience.]

Z Googlami to jestem na bieżąco i widzę jak sie tam niektórym życiorysy zmieniają. O przodkach to już wcale nie wspominam. Taki Yaro to raz tak, a raz siak. Raz walczy z Okrągłym Stołem, a raz za nim siedzi. I jak tu o takim wiarygodny życiorys machnąć. Prawda jest jedna - Kotek Busio był w stanie wojennym. Ostatnio jest Alik. Też kaleka. Zaden przy Stole nie siedział. Braciszki , jak najbardziej. Wszystko ratuje Sawicka? Mało.

Reasumując, w tym wątku przegrałeś. Ale się nie załamuj. O niebie pogadamy kiedy indziej.
                              Dziś Yaro znów coś bredził o IV RP. Pomści Radom. A dopiero co Gierka pod niebo wynosił. Tylko dalej te same leki, a PO ma te wybory w kieszeni. A może Tusk mu te leki kupuje?
                              Umie się facet ustawić. I tak od 20 lat.
                              PC z Lechem z AWSem,
                              A Yaro chop!
                              I senator z ROP.
                              Pamiętasz tą entę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka