Dodaj do ulubionych

Fenomen Tadka

25.06.11, 20:21
Na czym polega fenomen idioty Rydzyka?
Dlaczego mimo tylu pokazywanych nadużyć, mimo ciągłego eksponowania przez media jego cynizmu, zarozumialstwa, chciwości i chamstwa liczba jego zwolenników nie spada. Radia maryja nadal słucha ponad milion ludzi. PiS też go popiera.
Jak on to robi? Charyzma, wpływy?
Obserwuj wątek
    • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 20:38
      Pierwsza rzecz to kłamiesz i rozpowiadasz obiegowe opinie ponieważ PIS go nie popiera,zły "yaro" nie jest w dobrych relacjach z Rydzykiem.
      Druga sprawa Rydzyk jedzie na kościach ludzi naiwnych i wykorzystuje "kościelne przywileje" do swoich interesów przez co nie jest idiotą podobnie jak miro rychu i zbychu lobbujący ustawy jak i szereg innych polityków.
      Trzy to nie jeden polityk jak np minister sportu "Polska to dziki kraj" napsuł więcej krwi ale...
      Aktualne trendy są takie,że pewne sprawy zamiatamy pod dywan inne nagłaśniamy.
      I jeden prosty wniosek,wolę cwaniaka Rydzyka od cwaniaka polityka dla czego??
      Ponieważ polityk pobiera dietę z moich podatków w zamian nie dając państwu nic natomiast Rydzyk zatrudniając w swoich firmach ludzi i płacąc podatki (takie czy inne) np ZUS czy VAT coś pozytywnego jednak robi.
      Nie dawno zezwolono na adopcję dzieci przez pary homoseksualne,sprawa przeszła bez rozgłosu,pomimo że wiele dzieciaków boleśnie za to zapłaci tym czasem cwaniaczek "tadzik" otwarł japę i skandal międzynarodowy.
      • wdch_po Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 21:40
        Oooo chyba korpaczek wrócił
        z tą adopcją to chodzi o Polskę???
        • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 21:46
          slask.naszemiasto.pl/artykul/946657,geje-i-lesbijki-moga-adoptowac-dzieci-w-polsce-sejm-pozwala,id,t.html
          • wdch_po Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 21:59
            ta informacja nie dotarła do mnie
            to bardzo intrygujące
            i załosne
            trzeba to nagłośnić
            wtedy nawet zwolennicy PO stwierdzą że coś jest nie tak
            • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:13
              Ty tam się nie interesuj dziećmi gejami i innymi PO-myjami a skoncentruj się na tym co Tadzik powiedział.Bo słuszna jest linia partii.
              Tak właśnie manipuluje się społeczeństwem.
              • amadeo214 Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:17
                A jaką telewizję często i gęsto odwiedza kartofelek ?
                • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:25
                  TVN ??
                  • amadeo214 Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:30
                    Ja poważnie pytam, a Ty kpisz ze mnie.
                    • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:37
                      kpię ponieważ pytanie nie wydaje mi się poważne...
                      oczywiście że swego czasu obecność Jarka była wzmożona w Trwam ale od pewnego czasu tak nie jest i naprawdę marny to argument bo idąc tym tokiem to tusek TVN RMF i cała gr ITI...
                      a zresztą wiesz w czym rzecz.
                    • strefas Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:39
                      Nie no nazywajmy fakty po imieniu ...Miro obraził Polaków i "O. Inwestor" - za wyłudzone pieniądze prowadzi firmy i płaci legalnie państwu podatki ,dla mnie oby dwu powinno się ukarać jednakowo
                      • bulczanka Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:41
                        Masz rację. Akurat Miro i Zbychu nie powinni się więcej pokazywać. Za błędy trzeba płacić.
                        Uważam że szczególnie ten pierwszy nie ma czystego sumienia. Lepiej niech się trzyma z dala od PO.
                        • amadeo214 Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:48
                          A "łojciec geolog" ma czyste sumienie ?

• bulczanka Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:50
                            Oczywiście że nie. Wierzy w Boga ale trzyma z diabłem.
                            • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:56
                              a jakie sumienia mają politycy odpowiedzialni za cały naród??Który doprowadzają do ruiny chwaląc się że mamy najtańsze paliwo? Taki rostowski w długu problemu nie widzi i zawsze każdą wypowiedz zaczyna od " jest dobrze"
                              W kwestii trzydziestu paru milionów ludzi wypromowany medialnie tadzik jest śmieszny i nic więcej.
    • bulczanka Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:37
      TVN to telewizja pro platformowska.
      • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:38
        co Ty buła środki masowego przekazu w RP nie są propartyjne,co Ty znowu wypisujesz.
        • bulczanka Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:39
          To co zauważam.
        • strefas Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:42
          Rmf FM to raczej obiektywna stacja .... i przekonało się o tym i PO i PIS
          • bulczanka Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:46
            Wszystkie media są na raczej obiektywne. Muszą wszystkich traktować w miarę jednakowo. Chodzi o delikatne aluzje, sarkazm i ironię. Delikatne pokazywanie paluszkiem. Puszczanie oczka za plecami. Tvn to robi na korzyść PO co nie bardzo mi odpowiada choć trzeba przyznać że robi to inteligentnie.
            Czasem się jednak zdradzają eksponując wpadki Jarka. O tych platformowych też mówią jednak traktuję je po macoszemu. Są pokazywane tak by nie zostawały w pamięci.
            • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 22:53
              "delikatne aluzje, sarkazm i ironię" masz rację dla tego tadzik ważniejszy od ustawy o której część społeczeństwa to nawet nie ma pojęcia.A ja się pytam kto jak nie media pomogły w promocji tego cwaniaczka?? Czemu te media nie nagłaśniają ustaw które doprowadziły do ludzkich tragedii urzędników którzy przez swoje błędy niszczą ludziom życie??
              A czemu to te obiektywne media pokazują urodziny PO wśród fanfar a ujęcia tuska są zręczne a jarka to zawsze z góry wśród staruchów itd. zresztą to temat rzeka i nie warto o tym pisać.Delikatnie usprawiedliwiasz nie obiektywizm medialny buła.
              • strefas Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 23:02
                TVN kpi także z Prezydenta (Komorowskiego)...czy ci chodzi o Szymona Majewskiego ? bo nie rozumiem w czym problem z tym TVN ?
                • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 23:03
                  hehe
                  • amadeo214 Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 23:09
                    Bardzo "obiektywna" jest TV TRWAM i RADIO MA_RYJA
                    • korpaczek Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 23:16
                      O tak dla tego należy do medialnej czołówki,na całe szczęście że jest jeszcze okrojona opozycja Tusk Vision Network,ponoć ITI ma swoich wyznawców.
                      • strefas Re: Fenomen Tadka 25.06.11, 23:45
                        Moja rada oglądajcie "Wiadomości" , "Fakty" itp.. na różnych stacjach i wyegzekwujcie swoją oceną wtedy będzie całkowita obiektywna informacja
                • wdch_po Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 08:12
                  teraz tak
                  ale przypomnijcie sobie co było za rządów PIS
                  o ile teraz uważam nawet tvn za zrównoważoną to wtedy
                  było 100% krytyki PIS to była chora jazda
                  i to ona w znaczący sposób zdecydowała o wyniku wyborów
                  takie jest moje zdanie
    • tukantg Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 11:28
      Robi to tak samo jak każdy inny polityk. Czy on się czymś różni od Jarosława albo Donalda? Niczym. A głupi naród ma rozrywkę w wykrzykiwaniu, który lepszy, który gorszy.
      • strefas Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 12:24
        Dokładnie ...tylko jeszcze sobie wymyśli kilka bzdur np.że są prześladowania w kraju .Potem buduje klimat konspiracji i na tym bazuje ,biedne babcie pamiętają wojnę ,jak trzeba było pomagać partyzantom ...a Tadziu krzyczy ...jest nam źle!!! pomóżcie to numer konta xxxxxxx
        • korpaczek Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 13:33
          heh co ten Jarek złego narobił jak on wiele może napsuć w tym kraju :) a fee nie dobra opozycja nie dobra,ale dobrze łykasz wszystko co ci wbiją do głowy jak mały pelikan,dzięki takim pelikanom ryży i ekipa bez karnie może niszczyć kraj bo wszyscy skoncentrowani na Jarku i tadziku.
          • strefas Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 14:10
            Tego nie przeczytałem gdzieś, tylko sam to wywnioskowałem słuchając Radia Maryja ,reportażu tv trwam na temat Jarocina NA KTÓRYM BYŁEM NIE RAZ .... i wszystko tam sprowadza się do przedstawienia obrazu zagrożenia ,strachu,napięcia ,wywołaniu w ludziach chęci obrony która jest w O.Inwestorze bo on jeden z tym walczy...... a tu jego numer konta ..xxxxxx
            • bulczanka Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 14:38
              Po smoleńsku tvn faktycznie się poprawiło w kwestii stronniczości. Nadal jednak jak na dłoni widać że po drodze im wyłącznie z liberałami. Tvn to ITI.
              ITI to z kolei gigant, a gigant to przeważnie liberał. Tvn to grupka bardzo dobrze wykształconych, inteligentnych osób o jednakowych poglądach. Bardzo dobrze się dobrali. Tworzą swego rodzaju mafię wspierającą Tuska. Czwarta władza na prawdę potrafi manipulować ludźmi. Ufamy telewizji. Jej sugestia działa na nas.

Co do krytykowania Bronka przez tą telewizję to nie ma się co dziwić. Od dnia w którym został głową państwa mało kto łączy go z rządem. Media również traktują go jako kogoś niezależnego. Kogoś stojącego niejako z boku. Zresztą Bronek sam tego chciał. Tvn nie utożsamia go z PO. Dziennikarze wypowiadają się o nim tak by jego jego wpadek nie łączyć z rządem. I w sumie dobrze.

Co do Majewskiego - ten pajac bywa śmieszny. Jego program rzeczywiście jest robiony z rozmachem. Wyśmiewa wszystkich i wszystko. Totalna neutralność. Tyle tylko że mamy tam przerost formy nad treścią. Nikt nie sugeruje się rozmowami w tłoku przed wrzuceniem kartki to urny. Nie szkodliwa, pusta rozrywka. Świat nie mający związku z rzeczywistością.
          • tukantg Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 17:21
            > ryży i ekipa bez karnie może niszczyć kraj

A ryże są fałszywe... prawda stara jak świat ;-)
            • bulczanka Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 17:23
              Za to małe są złośliwe bo zakompleksione. Prawda stara jak wszechświat.
              • tukantg Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 22:17
                Danny De Vito też?
                • strefas Re: Fenomen Tadka 26.06.11, 22:56
                  ...i moja teściowa :)
                  • bulczanka Re: Fenomen Tadka 27.06.11, 12:07
                    Danny przynajmniej ma talent aktorski.
                    Choć i tak uważam że Yaro byłby lepszym człowiekiem-pingwinem:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka