Dodaj do ulubionych

Porady prawne - Tanio!!

IP: *.tarnogorski.pl / 213.186.95.* 06.07.05, 10:00
Jestem mgr prawa, pracuję w urzędzie...Służę pomocą przy sporządzaniu pism,
wniosków, mogę reprezentować Ciebie przed urzędami - ZUS-em, US-em, itd.
Jeżeli kontakty z urzędnikami są dla Ciebie stratą czasu i nerwów a przepisy
prawa są niejasne..nie męcz się;) skontaktuj się ze swoim Doradcą Prawnym!!
maaaciek@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Tarnogórzanin Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 13:25
      Jako pracownik urzędu proponujesz załatwianie spraw w urzędzie , za
      wynagrodzeniem oczywiście???
      Jest taka piosenka : ZASTANÓW SIĘ - CO ROBISZ...

nara!
      • Gość: woroszyłow Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:11
        Gdybyś dobrze czytał to znaczy ze zrozumieniem to nie pisał byś takich głupot.
        Nie chodzi tu o zadną lewiznę.
        • Gość: pyrsk Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:46
          A kiery hanys poradzi czytac text ze zrozumieniym???
          • Gość: Tarnogórzanin Re: Porady prawne - ZA DARMO!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 22:34
            Ty , py(r)sku , woroszyłow to twój wujek?
            A gorol to twoje dziecko? - albo od gostka? W sumie - szkoda , bo drcarlos mógł
            usunąć!
            Uważaj żeby ci się te imiona nie pochrzaniły!
        • Gość: Tarnogórzanin Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 22:26
          To nie jest lewizna - ta propozycja jest niezgodna z prawem.
          Wystarczy się zapoznać z ustawą o służbie cywilnej.
          Propozycja jest conajmniej nieetyczna i korupcjogenna.
          Jeżeli ktoś pracuje w jakimś urzędzie - to nawet nie może próbować kogokolwiek
          przed tym urzędem reprezentować , ani pomagać w sporządzaniu pism do tego
          urzędu; a już branie za to pieniędzy , to już jest kryminał (na pocieszenie -
          dopiero wtedy kryminał , jak cię na tym złapią...).

nara!
          • Gość: woroszyłow Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 00:46
            To weź palancie pod uwagę to że ta osoba wcale nie musi pracować w urzędzie bo
            jest bezrobotna.
          • Gość: woroszyłow Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 00:49
            poczytałem i stwierdziłem tylko jedno, zazdrość was wpier...la jak wszystich
            polaków z lewa i prawa. W ten krai powinno je...ąć.
    • d_aga Re: Porady prawne - Tanio!! 06.07.05, 22:38
      Tzn. chcesz dorobic po godzinach?
      oj....nieetycznie bardzo
    • Gość: mieszkanka Re: Porady prawne - Tanio!! IP: 83.238.131.* 07.07.05, 07:45
      Jeżeli miałby porad prawnych udzielać po godzinach pracy to proszę bardzo...
      ale jeżeli miałyby to byc poraday polegające m.in na załatwaniu spraw w
      urzędzie w którym pracuje to już nieetyczne (pobiera wynagrodzenie za czas
      pracy i jednocześnie wynagrodzenie od klienta) ale jak podejrzewam niestety
      powszechne. Zaś do urzędników samorządowych, pracujących w PUP-ie czy ZUS-ie
      nie mają zastosowania przepisy o służbie cywilnej.
      • Gość: Tarnogórzanin Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 10:46
        Oddałaś sedno sprawy!
        A to , że nie dotyczą ich przepisy służby cywilnej - tak naprawdę nie zmienia
        sedna sprawy.
        No i wszyscy wiemy , że "doradzanie" jest szeroko - niestety - rozpowszechnione!

nara!
    • Gość: lekarz jestem lekarzem pracuje w szpitalu IP: *.protonet.pl 07.07.05, 23:35
      jesli masz dość polskiej słuzby zdrowia i mojego szpitala to zgłos sie do mnie ja ci ułatwię leczenie ;-) hehe
      • Gość: Paolo... Re: jestem lekarzem pracuje w szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:17
        Ludzie!!!!!!!.

Gdzie Wy żyjecie.

Chciał człowiek zrobic dobrze, choć nie wiadomo za jaka kasę a Wy go od razu z
        BUTA.
        A już doszukiwanie się niecnych zamiarów, toż to chwyt poniżej pasa. Ilu to z
        was załatwia codziennie sprawu w tutejszych urzędach. Raczej nikt.
        A jeśli facet ma głowę na karku i chce pomóc przy okazji trochę zarobić, to co
        w tym złego.

Ot co.
        • Gość: Tarnigórzanin Re: jestem lekarzem pracuje w szpitalu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 23:22
          Wystarczy, że będzie dobrze wykonywał swoje obowiązki W TRAKCIE pracy w
          urzędzie, a Jego pieprzona pomoc nie będzie nikomu potrzebna.
          Wszyscy wiemy jak "rzetelnie" pracują urzędnicy w Polsce - i ja mam popierać
          chęć dorabiania po godzinach jakiegoś urzędasa??? Niech się weźmie za porządną
          robotę w czasie swoich godzin pracy - a wszystko będzie OK ! A jak za mało
          zarabia, to niech sobie poszuka lepszej pracy. Powodzenia!!

nara!
    • Gość: prawnik Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.tarnogorski.pl / 213.186.95.* 11.07.05, 12:45
      Szanowni Forumowicze
      Jestem zdumiony zajadłością i agresją niektóych postów. Pewnie nie świadczy to
      najlepiej o mojej, a niezbędnej dla dobrego prawnika, znajomości tzw. "życia"...
      Fakt, że jestem "urzędasem" miał na celu tylko i wyłącznie "zareklamowanie"
      moich kompetencji w zakresie prawa administracyjnego. Nie wyobrażam sobie,
      udzielania porad prawnych w ramach moich obowiązków urzędniczych - to
      rzeczywiście byłoby karygodne. Oświadczam, że moja działalność nie ma i nie
      będzie miała nic wspólnego z pracą w urzędzie.
      Pozostałe zarzuty, formułowane przez Tarnogórzanina, jako absurdalne i
      chamskie, zwyczajnie zignoruję.
      • Gość: Tarnogórzanin Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.05, 12:54
        AMEN !

ps. ...a piszesz z pracy? Pracujesz w Starostwie? Tak mi się wydaje..., bo
        www.tarnogorski.pl to strona i serwer Starostwa Powiatowego w Tarnowskich
        Górach. Na pewno nie Twój prywatny!
        • Gość: Paolo... Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:04
          Słuchaj baranie i daj sobie siana.

Jeżeli ktoś chce pomóc to chwała dla niego.

Widzę że masz życiowe problemy, wiec zwal sobie gruchę i będzie OK.
          • Gość: Tarnogórzanin Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 06:17
            1. Siana nie jem.
            2. Nie widzę tu nikogo , komu należałaby się jakakolwiek chwała.
            3. Betonu nie potrzebuję , więc żadnej gruchy sobie nie zwalę.

nara!

ps. Na które masz Paolo ???
            • Gość: drcarlos Jo moga woom udzielic porad prawnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:44
              Ida topic psy soomsiodowi!

pyrsk
            • Gość: Tarnogórzanin Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:45
              1.Siana niy zra za to bryne s pszijemnoscioom pija!
              • Gość: Paolo... Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:44
                To powiedz gdzie obalisz tę flaszke to wpadne z zagrychą.
                • Gość: Rodrigez de Silva Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.kupa / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 02:12
                  Maciek akurat wiem kim jesteś.
                  Skończyłeś studia w Warszawce.
                  Tato jest........
                  • Gość: Rodrigeż de Silva Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.kupa / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 02:13
                    Acha..... pozdrówka dla Taty i Palucha.
                  • Gość: drcarlos Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:33
                    Gorolem:-)
                    • Gość: Goroll Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.kupa / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:28
                      Szlunski matole, szczypie w łoczka jak kieryś je wykształcuny????
                      Psy to topisz jeszcze.???
                      Downo mnie tukej niy boło pra??
                      Niy mortw sie zadboom ło twój rozwój intelektualny i duchowy.
                      Jak tam bryna smakuje???
                      • Gość: drcarlos Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:11
                        Pikniye dziynkuje za to ,ze uo mie pamintosch!
                        Wuasniye ukonczyeh z wyroznieniym hilwa ,jo jes ksztaucony hop!!!

Ze ryligii mom nowed szysc ,taki to ze mie mondry karlus!!!

Psuff somsiyodom jush niy topia ,teros jo jes stary karlus :-))))

Couy dziyn stoja pod familokiym i pijya z kamratami bryne !!!!

Nojlepscho jes tako ze hlebym:-))))

Pyrsk!
                        Njeh rzije volny Slonsk!
    • Gość: Paolo... Re: Porady prawne - Tanio!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:48
      czy ten adres jest aktualny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka