Dodaj do ulubionych

a tak właściwie...

IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 23:12
to co was interesuje? gadamy trochę o polityce, trochę o wyborach, trochę o
mieście, trochę o bele-czym. chciałabym wiedzieć, co was pasjonuje? czy jest
w ogóle coś takiego? podobno nasze (i wasze) pokolenie jest bierne i
nieciekawe (niczego, nikogo i dla nikogo). jakoś nie chce mi się w to
wierzyć...
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: a tak właściwie... IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 23:59
      i co? zero zainteresowań?
      • Gość: Goroll Re: a tak właściwie... IP: r.r:* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 00:10
        kynologia, dendrologia, fotografia, ksiązki,majsterkowanie, informatyka.
        Amen.
    • lupino1 Moje zainteresowania 03.10.05, 08:42
      Muzyka: przede wszystkim jazz, a w szczególności Wielki Miles Davis !!! Ponadto
      lubię Johna Coltrane, Chicka Coreę, Pata Metheny'ego, Michała Urbaniaka i
      Tomasza Stańkę. Poza jazzem moi ulubieni wykonawcy to: Yes, Jon Anderson, Rick
      Wakeman (czyli ciągle Yes !), Tangerine Dream, Vangelis, Rolling Stones, Jimi
      Hendrix, Deep Purple i Peter Gabriel. Sam trochę pogrywam (gitara + klawisze).
      Interesuję się też polityką i historią - szczególnie tą najnowszą (XX wiek).
      Szczególnie ciekawi mnie sprawa zabójstwa Johna F. Kennedy'ego w Dallas i cała
      związana z tym otoczka.
      Z innych dziedzin interesuje mnie elektronika i telekomunikacja (to
      zainteresowania bardziej zawodowe), a szczególnie temat związany z antenami.
      Lubię też turystykę pieszą.
      To z grubsza tyle.
      • Gość: kasia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 09:23
        no - to kto teraz?
        • Gość: kasia2 Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:01
          To może teraz Ty :) ?
          • Gość: kasia dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 14:29
            to, co mnie interesuje to m.in. literatura współczesna (ale nie
            tzw. "kobieca"), współczesna sztuka polska, rock lat osiemdziesiątych, muzyka
            poważna (ale dawna), filmy Barei, prasa i media, internet, sprawy Tarnowskich
            Gór, poezja, socjotechnika, polityka, public relations, psy, kasztanowce, Monty
            Python, głębokie fotele, pracownia ceramiczna, moja pracownia, ogień w kominku,
            las, morze, odtwarzacze mp3, siłownia, "Skazany na bluesa", magia radia,
            kultura, biedronki, program "indianer", fora dyskusyjne, spotkania z
            przyjaciółmi, dziwne zdarzenia, czy ufo istnieje?, gra na perkusji, horrory
            Kinga, stare kamieniczki, prowadzenie samochodu, śpiew, czary, długie rozmowy,
            a - sama nie wiem co jeszcze - niezły groch z kapustą, nie? ale przede
            wszystkim interesują mnie LUDZIE.

nie lubię telewizji, historii, sprzątania i hodowli roślin. kiedy się
            denerwuję, zawsze coś upuszczę. i ciągle mi się przytrafia coś dziwnego
            • Gość: zuzia teraz ja!! mogę, mogę??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:39
              historia, raczej ta odległa, architektura, szczególnie secesja, sztuka to Gustaw
              Klimt, lubię zdrowy tryb życia i mądrych, przystojnych, wysokich blondynów o
              niebieskich oczach.
              • Gość: kasia Re: teraz ja!! mogę, mogę??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.05, 15:52
                a masz swój ulubiony obraz Klimta? bo mój to chyba "Pocałunek" :)
                • Gość: zuzia Re: teraz ja!! mogę, mogę??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:05
                  Teraz żałuję Kasiu, że nie przyszłam na spotkanie forumowiczów.Myślałam,że
                  będzie tam tylko stado pieniaczy politycznych.Mam nadzieję, że jeszcze będzie
                  okazja do miłej pogawędki przy filizance kawy.
                  • Gość: kasia Re: teraz ja!! mogę, mogę??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.05, 22:25
                    :) na pewno
    • dr_scott Re: a tak właściwie... 04.10.05, 15:53
      sport(y), takze ektremalne, nurkowanie, żagle, podróże, turystyka piesza,
      niezbadane miejsca, zapomniane zabytki, muzyka włoska, włoska kuchnia, inne
      kultury, tradycje, głębokie fotele (kubełkowe, najlepiej Recaro), szerokie
      opony, ciekawostki ze świata techniki i nauki, stara motoryzacja (bez zawodnej
      elektroniki), klasyki, prototypy, wynalazki, tuning, tania czysta energia, dom
      i ogród (duży ogród), bunkry, podziemne miasta, ciekawe i niesamowite
      konstrukcje architektoniczne, noktowizja, ruszanie spod świateł, rysunek w
      ołówku, także piórkiem i węglem, fotografia, kolory jesieni, spacer (także w
      deszczu), łamanie zasad i reguł, góry, wspinaczka, ciekawi wartościowi ludzie,
      nowe kontakty...

to tak na szybko :)
      • Gość: zuzia Re: a tak właściwie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 18:37
        :-)))
        • Gość: kasia2 Re: a tak właściwie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:26
          kiszone ogórki i truskawki, ogrody z całą ich zawartością,
          muzykę...tak ogólnie to tę z RMF, lubię podróże i ciekawe miejsca.
          Psy, koty i wszystkie inne. Nie lubię głupich seriali i reklam.
          • benka1 Re: a tak właściwie... 04.10.05, 22:29
            a ja bardzo lubię Ciebie Kasiu!!:-))
    • forman5 Re: a tak właściwie... 04.10.05, 22:27
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> to co was interesuje? gadamy trochę o polityce, trochę o wyborach, trochę o
      > mieście, trochę o bele-czym.

Gdy nasze forum było "na fali" pisaliśmy o wszystkim.Było o kiszeniu żuru,o
      maglu w T.Górach,o potrawach,o policji,straży miejskiej,o
      książkach,wycieczkach,trasach rowerowych,o zwierzętach,insektach,łażni
      miejskiej,zabytkach,drogach,zainteresowaniach uczestników,alkoholu szczególnie
      piwa.Od polityki nie stroniliśmy szczególnie na szczeblu lokanym (szczególnie
      gdy władzę miał pan.H ) itd,itp .Czyli o wszystkim i o niczym.
      Zdarzało się,że nasze wątki były wyciągane na czoło portalu GW,a czasem były w
      wydaniu papierowym.Nawet w Gwarku i DZ.Zach gdy jeden nieetatowy forumowicz
      planował zamach na pana H !
      Sporo tego jest już w archiwum ( tylko rok są na topie).Jeden z nich o Cyganach
      z 2oo2 roku cudem ocalał na 1 stronie.

Kasiu liczę na to,że pociągniesz to forum do poziomu sprzed lat.Liczę na
      młodych bo ja już jestem weteranem trochę przyglądam się z boku i tłuste lata
      mam za sobą.

chciałabym wiedzieć, co was pasjonuje?

Rzuć temat np. czy lubicie pizzę z pieczarkami czy szynką !
      Więcej ludzi się odezwie !

czy jest
      > w ogóle coś takiego? podobno nasze (i wasze) pokolenie jest bierne i
      > nieciekawe (niczego, nikogo i dla nikogo). jakoś nie chce mi się w to
      > wierzyć...

Trzeba to pokolenie rozruszać na forum,zgłaszając jakiś fajny temat !

• Gość: kasia jak się kisi żur? IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.05, 23:58
        forman, skarbie, pamiętam pamiętam, nie jestem taka bardzo młoda;). jestem na
        forum TG od dwóch lat co najmniej i zawsze to forum lubiłam (tylko przedtem się
        logowałam jako kasicaaa, a teraz mi się nie chce bo mi gazeta bardzo wolno
        chodzi i mi szkoda na to czasu). zresztą - jako jedno z niewielu
        forów "miejskich", forum TG zostało na portalu GW - sporo ich zwinięto
        do "prywatnych" - to o czymś świadczy. tylko że trochę się pozmieniało od tego
        czasu - poziom dyskusji wyraźnie oklapł, co nie?:(
        bardzo mi pochlebia, forman, twoje "Kasiu liczę na to,że pociągniesz to forum
        do poziomu sprzed lat." ale to tak naprawdę zależy od nas wszystkich - przecież
        to nasze forum i możemy z nim zrobić, co chcemy:))) i to my wszyscy musimy
        zrobić:) co taka jedna kasia może? - naprawdę niewiele. podstawa - tak myślę -
        to nie reagować na durne zaczepki.
        ostatnio jakoś tak się faktycznie dzieje i patrzcie - panowie agresywni jakby
        oklapli ;) a poza tym, całkiem możliwe, że ci agresywni "gorole" i inni to po
        prostu nieszczęśliwi ludzie, których nikt nie chce wysłuchać i którzy nie mają
        w życiu farta. więc odreagowują na forum, bo tak najławiej i najbezpieczniej.
        kurcze, szkoda, bo tak naprawdę z każdym da się pogadać:)

benka! jestem twoją fanką:) rany, ile miłych słów tu dzisiaj padło :) aż
        cieplej na dworze :))))

a tak nawiasem mówiąc: jak się kisi żur? za cholerę nie mogę sobie przypomnieć!
        • loggic Re: jak się kisi żur? 05.10.05, 08:13
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> zresztą - jako jedno z niewielu
          > forów "miejskich", forum TG zostało na portalu GW - sporo ich zwinięto
          > do "prywatnych" - to o czymś świadczy. tylko że trochę się pozmieniało od tego
          > czasu - poziom dyskusji wyraźnie oklapł, co nie?:(

Ataki gorola mają swój widoczny efekt. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni ;)

> ostatnio jakoś tak się faktycznie dzieje i patrzcie - panowie agresywni jakby
          > oklapli ;) a poza tym, całkiem możliwe, że ci agresywni "gorole" i inni to po
          > prostu nieszczęśliwi ludzie, których nikt nie chce wysłuchać i którzy nie mają
          > w życiu farta. więc odreagowują na forum, bo tak najławiej i najbezpieczniej.
          > kurcze, szkoda, bo tak naprawdę z każdym da się pogadać:)

Ale oni nie chcą gadać. Wolą pobluzgać, popodszywać się i podniecać jacy to są
          wielcy i jak to znowu komuś dowalili.
          Moim zdaniem to są przypadki nie rokujące szans na poprawę.

Pozdrawiam
          L.
        • benka1 Re: jak się kisi żur? 05.10.05, 08:42
          Kasiu! można kupić bardzo dobry żurek (np. w delikatesach lub w tesco )firmy
          Vortumnus. I ugotować go dodając majeranek. Doskonały! Polecam Ci! Choć
          wiem ,że własne dzieło to własne... najlepsze..
          No ale czasem można pójść na "skróty" Miłego dnia Kasiu!!!! I smacznego żurku:-
          ))
          • Gość: kasia Re: jak się kisi żur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:01
            :)))
      • loggic Re: a tak właściwie... 05.10.05, 08:15
        forman5 napisał:

> Kasiu liczę na to,że pociągniesz to forum do poziomu sprzed lat.Liczę na
        > młodych bo ja już jestem weteranem trochę przyglądam się z boku i tłuste lata
        > mam za sobą.

Forman się wypalił. Nie tylo on zresztą :(

> Trzeba to pokolenie rozruszać na forum,zgłaszając jakiś fajny temat !

Ale jak się pojawią fajne tematy to się włączysz?
        L.
    • tarnogorzanin1 Re: a tak właściwie... 05.10.05, 09:31
      Interesuje mnie - muzyka (pink floyd, yes, genesis, sbb - jestem tej muzyce
      wierny już 30 lat! , dłużej jak mojej żonie) , trochę też pogrywam na
      klawiszach.
      Poza tym - ogród (a szczególnie praca i odpoczynek w ogrodzie), dobre
      samochody, szybownictwo (jestem pilotem szybowcowym).
      Generalnie - jest mnie w stanie zainteresować wszystko co jest... interesujące.
      Kocham też swój zawód - jestem handlowcem, przedstawicielem handlowym
      (niektórzy mówią , że biznesmenem- ale to na razie za duże słowo).
      A w związku też z moim zawodem - ktoś też to już tutaj powiedział - lubię ludzi.

A nie lubię (chociaż to też ludzie - ale zapracowali sobie na moje "uczucie") -
      polityków. Uważam ich za przedstawicieli najgorszego rodzaju ludzkiego!
      Są oczywiście wyjątki - ale one tylko potwierdzają regułę...

nara!
    • dr_scott piwko... 05.10.05, 11:05
      zapomniałbym o piwie i fascynacji tym niesamowitym złocistym napojem...
      jest tyle przeróżnych odmian i każda smakuje inaczej!
      oczywiscie najlpiej i tak smakuje zimny żywczyk po ciężkim pracowitym dniu :)
      • Gość: kasia Re: piwko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:52
        wolę tyskie ;)
      • szczypiorekistokrotki lubie... 05.10.05, 12:09
        Lubię i potrzebuję najbardziej to czego nie mam. I zdecydowanie są to:
        wewnętrzny spokój, hamak, słońce, trochę zielonego dookoła hamaka
        A z tego co mam:
        swoją pracę, ciepłych i wyrozumiałych ludzi, wszystkie książki French Nicci,
        podróże (bliskie i dalekie) – w tym zakresie nie mam uruchomionego ośrodka
        sytości :), flanelowe pidżamy, marcepana, kota na kolanach, Norah Jones, łyżwy,
        narty, piec i paprać lukrem bożonarodzeniowe pierniki :)
        • Gość: kasia2 Re: lubie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:30
          hmmm...bożonarodzeniowe pierniki i makówki i rybka ! Uwielbiam :)
          A to już za niedługo!
    • dr_scott i kolorowe wyświetlacze... 08.10.05, 18:34

• Gość: dwqvqv Re: i kolorowe wyświetlacze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:58
        vqegvwqegvbwqege
    • Gość: kacper Re: a tak właściwie... IP: *.racsa.co.cr 24.02.06, 08:25
      Co u ciebie slychac Jolu ?
      • Gość: jolka Re: a tak właściwie... IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 24.02.06, 08:29
        spoko
        • Gość: maniek Re: a tak właściwie... IP: 222.168.132.* 24.02.06, 08:35
          Dajcie juz spokoj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka