Gość: modna Pani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:37 Czy nie uważacie że w naszym mieście potrzebne są sklepy z modną odzieżą chociaż by coś w stylu Plejady. Jak chce się cos kupić trzeba tak daleko jechać ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: modne sklepy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:45 Napewno są potrzebne ale wtedy potrzebne są grubsze portfele klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozarella Re: modne sklepy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 17:36 To prawda, że szczególnie kobietom brakuje takich sklepów:))). Co do ceny: są wyprzedaże i można kupić wtedy towar nie przepłacając. No i dla panów można upolować coś atrakcyjnego:))) O sobie mogę powiedzieć, że ubrania dla siebie i rodziny kupuję w Plejadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: modne sklepy 29.06.06, 18:03 To prawda, przechadzając sie dajmy na to Krakowską nie ma na czym oka zawiesić (myslę o wystawach. Kilka tygodni temu byłam w Żorach i zwróciłam uwage własnie na spora ilość butików. Była wprawdzie niedziela i wszystkie zamkniete, ale duzą frajde sprawiło mi oglądania wystaw. Myślę, że wpływ na to ma charakter zabudowy centrum miasta. W Żorach zabudowę stanowią piętrowe kamieniczki, ew. z poddaszem. Taki butki jest w stanie zarobic na utrzymanie takiego budynku. W Tarnowskich Górach stac na takie czynsze tylko banki. Z tąd Krakowska teraz to taka tarnogórska Wall Street Odpowiedz Link Zgłoś
helenaaa Re: modne sklepy 29.06.06, 18:55 Co prawda nie ubieram sie w modnych sklepach nie tylko ze wzgledu na cene ale i na styl ubierania to jednak uważam, że niektóre sklepy na Krakowskiej do dzis przypominają te z czasów PRL. Chociażby ten niedaleko banku Lukas: nazywa się bodajże Elegancja. Ceny oszałamiające, ubrania w beznadziejnym stylu a o witrynie sklepowej nie wspomnę. Widać w Tarnowskich Górach czas się zatrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: modne sklepy IP: *.spine.pl / *.236.spine.pl 09.07.06, 21:55 W TG faktycznie ciuchy można kupić jedynie w hali targowej, ale tylko stosując tzw. system przypadkowego rzucenia w oczy - najkrócej mówiąc - jak szukasz czegoś konkretnego nie ma szans, skazana jesteś na spodnie a'la Shakira i cekiny wszędzie, gdzie się da; jeśli zaś trafisz tam bez wyraźnego zamiaru kupienia czegokolwiek (bo i posiadanie zamiaru kupienia czegoś w hali jest szaleństwem), pewnie rzuci Ci się w oczy ciuch, któego nie znalazłabyś nawet w najbardziej eleganckim butiku. Od kilku lta nie mieszkam w TG, ale gdy tylko przyjeżdżam do rodziców, wybieram się na mały spacer Krakowską. Spacer jest krótki, bo rzeczywiście nie ma po co sie zatrzymywać...no ewentualnie po czekoladki w Michałku:) Odpowiedz Link Zgłoś
dantetg TAK!!! 10.07.06, 01:40 PRAWDA! Przydalyby sie jakies sklepy z porzadnymi ciuchami. Nie ma gdzie sie okupic. I fakt faktem ze jak jade na zakupy to albo do Fashion House do Sosnowca (duzo wlasnie meskich ciuchow jest w niezlych cenach) albo do Silesia City Center. Rzadziej do Plejady jakos. Tam chyba wiecej damskich... Tak czy owak u nas ubrac sie jest ciezko :/ H&M? C&A? Reserved? Ravel? Nie ma takich sklepow. Kiedys byl na hali targowej Cross - to jeszcze czasem sie tam cos kupilo, ale teeeeraz :/ Kupa:( Odpowiedz Link Zgłoś