Gość: tola IP: *.faser.com.pl 17.09.08, 07:08 Czy ktoś wie co się zaczyna budować na ul. Nakielskiej przed obwodnicą. Jest tam sprzęt budowlany a teraz stawiają płot z blachy. Może jakiś market? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: china town Re: Co jest budowane na Nakielskiej przed obwodni IP: *.pl 17.09.08, 08:33 Chińskie centrum handlowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqq Re: Co jest budowane na Nakielskiej przed obwodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 17:41 Czy to od strony osiedla Andersa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kick Re: Co jest budowane na Nakielskiej przed obwodni IP: *.neostradabv.nl 17.09.08, 17:53 REAL,- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Co jest budowane na Nakielskiej przed obwodni IP: *.stk.vectranet.pl 17.09.08, 18:18 ha ciekawe czy z praktikerem ??? czy castorama bedzie miala konkurencje? bo przewaznie przy realach jest praktiker Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Co jest budowane na Nakielskiej przed obwodni IP: *.ticom.pl 17.09.08, 22:49 Z tego ,co słyszałam, to powstanie chyba osiedle mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Co jest budowane na Nakielskiej przed obwodni IP: 83.1.73.* 17.09.08, 23:39 Słyszałem ,że budują tam tzw "Przybytek". Podobno w okolicy go nie ma? Tylko nie wiem czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-11 Re: Co jest budowane na Nakielskiej przed obwodni IP: *.crowley.pl 18.09.08, 09:15 cudowną autostradę do Pyrzowic tu będzie początek ze zjazdem na obwodnicę i dalej 11 Odpowiedz Link Zgłoś
esder S11 18.09.08, 15:54 Przecież miała przebiegać na północ od zalewu nakło-chechło, w kierunku strzybnicy, znasz nowszy wariant tej trasy czy są to tylko domysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata budują bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 16:21 Rozpoczyna się budowa 11 bloków mieszkaniowych. Lasowice będą wielkie.Szkoda tylko mieszkańców ul.Rozpłochowskiej, na czas budowy dojście do przystanku PKM na ul.Nakielskiej będzie zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: budują bloki 18.09.08, 16:58 Ta dzielnica tonie w dostatku,ludzie mają samochody i nie potrzebują komunikacji autobusowej.Inwestor doskonale wie o tym,dlatego zamyka to przejście. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: budują bloki IP: *.ticom.pl 18.09.08, 17:33 A kto buduje? Miasto? Spółdzielnia? Firma developerska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasowiczanin Re: budują bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 17:38 Podobno włąściciel osiedla Fazos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: budują bloki IP: *.ticom.pl 18.09.08, 22:50 Tak , masz rację bo ja też to słyszałem na Fazosie.Może zamienimy w końcu te nasze mieszkania na lepsze i nowsze.Gazoplast , to pofrządna firma w zakresie realizacji planowanych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: budują bloki IP: *.stk.vectranet.pl 19.09.08, 11:21 Pan B. się ceni więc niewielu będzie stać,zapewniam! Odpowiedz Link Zgłoś
z_zk Re: budują bloki 19.09.08, 11:45 Gość portalu: miś napisał(a): > Pan B. się ceni więc niewielu będzie stać,zapewniam! Takie jego prawo. Jak znajdzie tylu chętnych, że żadne mieszkanie nie będzie stało puste, to będzie znaczyło, że cena była OK. Zwyczajne prawo podaży i popytu. Jeszcze nie zaczął, jeszcze nie wiadomo czy to na pewno On, a Ty już liczysz Jego pieniądze. Na wszelki wypadek wyjaśniam: nie znam tego pana, nawet nie wiem jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Re: budują bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 19:11 Napisy na postawionych tam kontenerach jednoznacznie mówią,że to GAZOPLAST,firma pana B. Nikt nie inwestuje takich pieniędzy nie będąc pewien,że interes się będzie opłacał.W TG brak mieszkań jest oczywisty.Przynajmniej dla każdego młodego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: budują bloki IP: *.stk.vectranet.pl 20.09.08, 09:08 Cema 1 m2 mieszkania została skalkulowana na poziomie 4500-5000 zł w stanie deweloperskim. I co mądrale,tanio jak na Tarn-Góry? Odpowiedz Link Zgłoś
z_zk Re: budują bloki 20.09.08, 09:45 To się okaże. Jeżeli będą chętni to nie jest wygórowana. Prawo popytu i podaży. Jeżeli standard będzie wyższy niż w bloku typu późny Gierek (prawie 2900 zł/m kw, cena wolnorynkowa, mieszkanie zostało za tyle kupione)to taka cena też nie wydaje mi się wygórowana. Nie ma co zastanawiać się teraz. Pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: budują bloki 20.09.08, 13:21 Standard dobrej ziemianki jest wyższy niż mieszkania w blokach typu późny Gierek lub wczesny Jaruzelski. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa Re: budują bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 17:57 Trzeba jednak pamiętać,że nasi budowlańcy potrafią nawet używając nowoczesnych materiałów i stosując nowe technologie spartaczyć robtę jeśli ich się odpowiednio nie przypilnuje.Budując domek najlepiej opłacałam nadzór,który bezlitośnie wychwytywał wszelkie fuszerki. Nie warto też wchodzić z budowlańcami w żadne pozarachunkowe układy. Na wszystko faktury,wszystko na rachunek. Wydaje się,ze to drożej,ale w efekcie oszczędzamy sporo i nie dopłacamy do napraw usterek. Odpowiedz Link Zgłoś