jasfinks 17.04.11, 14:36 3 x 2 - fotoforum.gazeta.pl/u/jasfinks.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orillo Re: Na Odrze... 17.04.11, 19:31 Piękne łabędzie Jasfinks, wysyłasz informację o obrączkowanych łabędziach do stacji ornitologicznej? Jeśli nie, to zachęcam Odpowiedz Link
jasfinks Re: Na Odrze... 17.04.11, 20:36 Teraz na pewno coś poczytam na ten temat, bo na razie to niewiele wiem o co tu biega... Odpowiedz Link
orillo Re: Na Odrze... 17.04.11, 21:49 Jasfinks, pozwól, że Ci pomogę Wchodzisz na stronę: Stacja ornitologiczna klikasz na tekst: "Jeśli znajdziesz ptaka z obrączką" i tam otwiera Ci się formularz w którym wpisujesz jaki ptak, data obserwacji, numer obrączki, gdzie, itp itd no i oczywiście jak masz zdjęcie to je im wysyłasz. Po pewnym czasie otrzymasz od stacji odpowiedz, w której dowiesz się np. ile ptak ma lat, gdzie, kiedy i przez kogo był zaobrączkowany, i jeśli przed Tobą ktoś obserwował tego osobnika, to też dowiesz się gdzie przebywał i kiedy. Prosta sprawa Odpowiedz Link
jasfinks Re: Na Odrze... 17.04.11, 23:19 Już wysłałem,tak jak mi poradziłeś, wypełniony formularz oraz to zdjęcie: Po kilku minutach otrzymałem potwierdzenie/podziękowanie, więc chyba wszystko do nich dotarło... Odpowiedz Link