debina6 08.05.06, 19:56 słyszał ktoś ten utwór macieja jabłońskiego wczoraj na koncercie w krakowie? ja nie słyszałem, znam inne (moim zdaniem bdb rzeczy) tego gościa, czekam na opinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apfelbaum Re: concerto grosso na 5 fortepianów 11.05.06, 07:41 Koncert wypadł nieźle, pomimo rozlicznych oporów materii (znanych jedynie wtajemniczonym). Recenzje są pochlebne, choć to jeszcze o niczym nie świadczy, jak wiadomo . Szkoda, że nikt z forumowiczów nie mógł być, ponieważ bardzo mnie interesują krytyczne opinie. apf Odpowiedz Link Zgłoś
materes Re: concerto grosso na 5 fortepianów 11.05.06, 21:17 Pan Jabłoński należy w moim odczuciu do ścisłej czołówki polskich kompozytorów, swoim dziełem wspaniale koresponduje z Lutosławskim oraz Pendereckim. Zatem bijmy brawa za taką postawę, oto rzecz godna pochwały! Odpowiedz Link Zgłoś
debina6 Re: concerto grosso na 5 fortepianów 12.05.06, 18:44 no, no - jaka deklaracja, szkoda, ze tego nie slyszalam (i widziałam, jak staly te fortepiany) Odpowiedz Link Zgłoś
apfelbaum Re: concerto grosso na 5 fortepianów 12.05.06, 23:39 Cóż, stały w rządku za dyrygentem, toteż musiał on uprawiać tzw. ruchy wiatrakowate. Z powodu zdjętych klap dźwięk leciał w górę, co powodowało że fortepiany się nieco zlewały, a szkoda, bo miało być selektywnie... Nieźle wyszła blacha, celnie drewno, słowa uznania dla orkiestry kameralnej, która włożyła max wysiłku, tam są karkołomne pochody, zwłaszcza w niskich, ale ci wspaniali ludzie poradzili sobie - gratulacje dla kontrabasistów. Zresztą dla wszystkich - czegoś takiego się nie zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś