bella_ragazza 21.06.04, 16:29 Czy osoby mieszkające we Włoszech orientują się jakie sa (mniej wiecej) zarobki na stanowiskach typu specjalista do spraw marketingu, asystentka? Mam na myśli północne Włochy. Będę wdzieczna za informacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annarea Re: zarobki we Włoszech 21.06.04, 17:44 Asystentka 1200 € w Mediolanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bella_ragazza Re: zarobki we Włoszech 21.06.04, 18:19 Masz na myślu brutto czy netto? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
terrikov Re: Netto. n/txt 22.06.04, 12:02 w jaki sposob mozna znalezc legalna prace w takim charakterze jesli nie ma w PL ZADNYCH ofert pracy we Wloszech poniewaz nie mam podpisanej miedzy krajami umowy... chodzilo by mi bardziej o prace w hotelarstwie, znam b.dobrze wloski i dobrze angielski, kozrystam z internetu non stop ale nic nie udaje mi sie znalezc.. moze zle szukam? poradzcie.dzieki Odpowiedz Link
terrikov Re: Netto. n/txt 22.06.04, 12:08 ale w jaki sposob mozna znalezc legalna prace w takim charakterze jesli nie ma w PL ZADNYCH ofert pracy we Wloszech poniewaz nie ma podpisanej miedzy krajami umowy???... chodzilo by mi bardziej o prace w hotelarstwie, znam b.dobrze wloski i dobrze angielski, szukam w internecie non stop ale nic nie udaje mi sie znalezc.. moze zle szukam? podajcie prosze strony czy agencje posrednictwa. poradzcie. dzieki Odpowiedz Link
wloskielove Re: Netto. n/txt 31.05.14, 12:14 wpisz w google "offerte di lavoro" i wyskoczy ci masa stron takich jak nasze pracuj.pl. Popularne jest subito.it, jobrapido.com ale tez coraz bardziej linkedin www.wloskielove.wordpress.com Odpowiedz Link
bylembordo Re: zarobki we Włoszech 08.11.13, 20:41 Włochy to naprawdę ciężkie miejsce jeżeli chodzi o pracę. Zarobki w porównaniu do innych krajów Europy są niskie. Tutaj jest więcej informacji o emigracji do Włoch: www.careego.pl/2814/wlochy-praca-zarobki/ Odpowiedz Link
kiwas Re: zarobki we Włoszech 07.03.14, 16:39 A nie wiecie jak jest ze stopniami naukowymi ? Moja dziewczyna ma doktorat, czy liczyłby się tam ? A tym samym zarobki miałaby wyższe >? Ona mówi, że chce wyjechać dopiero po habilitacji , ale u nich nie ma stopnia dr hab. , więc wg mnie to nie ma sensu , już bardziej jako profesor ,ale to jeszcze kupa lat . Odpowiedz Link
dorrit Re: zarobki we Włoszech 20.03.14, 17:28 Zarobki nie sa automatycznie proporcjonalne do tytulu naukowego... Tytulami naukowymi mozna sie poslugiwac i pracodawcy z reguly je uznaja, natomiast formalnie w UE nie ma automatycznego uznawania tytulow. W e Wloszech, w ramach "zachowania autonomii uniwersytetow" sa one organem uprawnionym do formalnego uznania tytulu (w praktyce jest to czaso- i pracochlonne - trzeba zdac wyznaczone przez wybrany uniw. egzaminy oraz napisac prace.....) Odpowiedz Link
wloskielove Re: zarobki we Włoszech 31.05.14, 12:15 każdy tytuł jest uznawany, no bo jest, ale żaden stopień nie sprawi, że we Włoszech lepiej zarobisz. chyba, że masz tytuł syna prezesa ;} www.wloskielove.wordpress.com Odpowiedz Link
tojaewa4 Re: zarobki we Włoszech 27.04.14, 13:16 To wszystko zależy od tytułu, doświadczenia, innych kompetencji jakimi się legitymujesz 1200 na ręke to na start i tak całkiem niezła płaca, szczególnie jeszcze wczesniej nigdy nie pracowałaś za granicą. Odpowiedz Link