Dodaj do ulubionych

potrzebny wloch do konwersacji, warszawa

21.09.04, 12:35
Do wszystkich ktorzy maja kontakt z wlochami. Poszukuje wlocha/wloszki do
konwersacji/korepetycji w Warszawie. Byloby milo. gdyby to byl wloch z
polnocy. Student, bezrobotny, emeryt - nie ma znaczenia. Potrzebuje kontaktu
z zywym wloskim
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 21.09.04, 13:19
      Nie zapominaj, ze na polnocy jest wielu Wlochow z poludnia.
      • aniajulia Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 21.09.04, 14:05
        Wiec powinnam napisac wloch z polnocy, pochodzacy z polnocy ;-)
        Tak naprawde to uczylam sie wloskiego troche w regionie
        emilia-romania i jadac na poludnie mialam problemy ze zrozumieniem niektorych
        osob. Tak naprawde poszukuje wlocha/wloszki mowiacego dobrym wloskim, bez
        wstawek dialektowych. I tyle
        • krowkasmieszka Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 21.09.04, 14:40
          a to sa tacy wlosi co bez wstawek mowia??? ja nie spotkalam ;-) nawet w
          toskanii...
          cos andrea_w_polsce kiedys o klubie wlochow w wawie wspomnial... ale chyba nikt
          go nie odnalazl, bo pewnie by sie podzielil ta informacja na forum ;-)
          jakbys zmienila zdanie i zainteresowana byla konwersacjami lub korepetycjami z
          wloskiego, ale u polki, studentki filologii, to zapraszam :-)
          • fiu-fiu Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 21.09.04, 17:31
            a czy moze byc Polak co to lepiej mowi po wlosku niz po polsku?
            taki sobie ewenement. Po prostu wyjechal z Polski jak mial 11 lat po 4 latach podstawowki.
            Jezyk jak najbardziej wloski choc i dialekty troche zna. Rozroznia slowa poprawne i jest w stanie
            okreslic ktore z jakiego regionu pochodzi. Moze tez nauczyc gramatyki wlacznie ze wszystkimi
            zawilosciami. Skonczyl wloska podstawowke, potem szkole srednia i liceum scientifico. W
            liceum, oceny z wloskiego i literatury mial srednio pozytywne. Niecala polowa Wlochow
            uczeszczajacych do jego klasy byla od niego wyzej notowana, druga polowa miala nizsze noty i
            z antologii i z gramatyki.
            Moze tez uczyc obslugi programow komputerowych w jezyku wloskim: word, excell, quark,
            photoshop, 3dstudio, cinema4d. Kurs internetu i programow do animacji wektorowej rowniez.
            Niestety czasem ma problem z doborem polskiego wlasciwego slowa, skaldnia zdania, podobnie
            jak wiekszosc ludzi piszacych na Forum.

w Warszawie kiedys byl dom kultury wloskiej na Foksal albo jakos tak podobnie ...
            • aniajulia Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 10:28
              No tak, Klub Wlochow/Dom Kultury Wloskiej to tylko jakas legenda, ktora krazy...
              Czy ktos wie wiecej na ten temat
              • krowkasmieszka Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 10:37
                moze o Instytut Kultury Wloskiej ci chodzilo???

www.iic.pl
        • linn_linn Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 09:51
          A to jest juz bardziej zrozumiale... Chodzi o osbe mowiaca po wlosku i to
          dobrze, czego ow szystkich Wlochach nie mozna powiedziec. Tylko dlaczego
          uwazasz, ze Wloch z poludnia nie moze tak mowic. Stopien wyksztalcenia jest tam
          na ogol wyzszy. Trzeba sie uczyc, na polnocy niekoniecznie. Majac 15 lat mozna
          dobrze zarobic i duza czesc mlodziezy opuszcza szkole / np. w Veneto /.
    • marghe_72 Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 09:57
      Włoszką nie jestem.. ale włoski znam całkiem nieźle :) Jesli nie znajdziesz
      rodowitego Włocha (ja równiez nie rozumiem Twojej prośby dotyczącej Włocha z
      północy.. Oni również mają mocne naleciałosci dialektyczne..) to jestem do
      dyspozycji.
      M.
      • linn_linn Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 12:31
        Np. mieszkancy Bergamo.
        • makda Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 12:33
          He he :-)))
          ja od rodziny mojego meza (z Bergamo wlasnie) wloskiego wolalabym sie nie
          uczyc ;-))
          • marghe_72 Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 12:46
            a Wenecja i okolice? :)

naciągam, rzecz jasna
            m.
          • linn_linn Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 13:22
            Ja mam klopoty nawet ze sluchaniem, rodziny mojego meza. Nawet kiedy mowia, ich
            zdaniem, po wlosku. Jezyk niemiecki to muzyka w porownaniu z "bergamasco".
            • linn_linn Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 13:25
              A tak w ogole to ja radzilabym osluchac sie z wloskim z TV / no moze z
              wyjatkiem mowy Aldo Biscardi itp. /. Tam obowiazuja pewne normy i ryzyko jest
              mniejsze. Dziennikarze, aktorzy itp. chodza nawet na specjalne kursy wymowy. Ja
              uczylam sie z TV i nie narzekam.
              • makda Re: potrzebny wloch do konwersacji, warszawa 22.09.04, 13:40
                O tak, podpisuje sie pod postem linn linn. Tez sie uczylam z TV i poki co mi na
                zdrowie wychodzi :-))
    • crochi Italiana! 02.10.04, 14:30
      Ciao!!!
      ho letto il tuo annuncio sul forum della Gazeta, sono italiana e vengo da
      Torino. In questo momento mi trovo a Varsavia, saro' qui fino a Natale. Mi sono
      laureata a febbraio e sto cercando un lavoro come insegnante di italiano nelle
      scuole ma e' un po' difficile.. :-( Per il momento sto dando lezioni private.
      Chi avesse bisogno di me puo' contattarmi!Ciao a tutti!!
      Dora
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka