Dodaj do ulubionych

reklama cappuccino w tv polskiej

04.11.04, 15:24
Czy widzieliscie tę reklamę z tym Włochem? Podoba wam się? Jak dla mnie to
jest beznadziejna. No i ten Włoch też. We Włoszech nikt by w życiu nie wypił
takiego cappuccino w proszku, w ogóle żadnej takiej kawy. A on w tej reklamie
usiłuje przekonać, że dla Włocha to normalne. Beznadzieja!!! Ale pewnie
sprzedaż i tak wzrośnie, bo Polacy lubią takie pseudowłoskie wynalazki...
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 15:30
      Paolo Cozza sie ten Pan nazywa.
      "cappuccino" w proszku nie trawię.. reklamę widziałam raz i chyba wolałabym
      wiecej nie oglądać..
    • pulzara Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 15:30
      We wloskiej telewizji tez jest reklama cappuccino z torebki. Ktos pewnie to tu
      tez pije, choc osobiscie nie znam podobnego desperata.
      Nie wszystko co wloskie jest dobrej jakosci, Wlosi kupuja bardzo wiele
      produktow gotowych, mrozonych pizz i innych swinstw. Obserwuje to codziennie w
      supermarkecie.
      • zuzinkas Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 16:09
        moim zdaniem wynika to z braku wolnego czasu, komu sie chce gotowac jak wraca
        sie do domu ok 20-tej po 12 godzinach od wyjscia z domu
        • agatatoron Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 16:50
          Nie powiedziala bym ze od braku wolnego czasu wlosi kupuja swinstwa mrozone.Z
          mojego doswiadczenia nie chce sie im gotowac!Zamiast sugi przygotowac sami wola
          kupic gotowe i tak samo z produktami mrozonymi.
          • giustinaw1 Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 18:09
            Co to sa "sugi"?
            • bella_ragazza Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 20:46
              Il sugo to sos, np. do spagetti lub innej pasty.
              Przy okazji - o ile pamiętam - nasz Włoch zachwala to proszkowe capuccino do
              pocia rano, wieczór i w południe (czy jakoś tak) - o ile dobrze znam Włochów (a
              raczej znam), ten napój pijają tylko i wyłącznie rano. Ogólnie rzecz ujmując -
              dla mnie reklama zupełnie do kitu.
              • giustinaw1 Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 20:49
                AAAAA! Sughi! Teraz to jasne :))) To byl oczywiscie zart!
              • bagnarola Re: reklama cappuccino w tv polskiej 05.11.04, 00:11
                no i co z tego, że znasz włochów i ich obyczaje? ja też ich znam i jakie to ma
                znaczenie w związku z tą reklamą??? ona nie jest adresowana do nich tylko do
                POLAKÓW !!! a polacy piją cappuccino nawet o północy, no
                więc? "panipięknaragazzawszystkowiedząca"?
                • koekast Re: reklama cappuccino w tv polskiej 05.11.04, 09:05
                  Polacy pija capuccino w proszku nawet we Wloszech...
                  Jakis czas temu widzialem jak sprzedawano toto z polskich busow pod pl
                  kosciolem w Rzymie... Sila przyzwyczajenia?

A co do reklamy - wiekszosc Polakow nie ma duzego pojecia o tym co sie
                  dzieje, co sie je i jak sie zyje we Wloszech - maja wlasnie takie
                  wyobrazenie - ze tu radosnie zyja sobie romantyczni, przystojni i z fantazja
                  Wlosi oraz piekne ragazze i z usmiechem mowia "allora, turisti! provate il
                  nostro capuccino! veramente bouno!"
                  No i wielu Polakow nie wyobraza sobie innego capuccino jak tego w proszku - wiec
                  reklama pewnie jest trafiona...
                  Kk
                • bella_ragazza Re: reklama cappuccino w tv polskiej 09.11.04, 10:23
                  Chciałabyś wiedziec tyle, co ja? Masz z tym jakiś problem, dziecinko?
          • zuzinkas Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 21:41
            No nie powiedzialabym ze wola sosy gotowe i mrozonki. Znam duzo osòb ktòre
            lubia gotowac i to robia, ale nie wszyscy maja na to czas i cos gotowego w
            lodòwce moze sie przydac. Zreszta najwazniejsze chyba aby nie stalo sie to
            regula. Zreszta w Polsce jest podobnie. Wszystkie te mrozone kopytka czy kluski
            slaskie, kluski na parze czy golabki. I Polacy tez to kupuja. A poròwnujac czas
            poswiecony na prace i na dojazdy do niej to w Polsce wychodzi tego o wiele
            mniej, moje kolezanki maja o wiele wiecej czasu dla siebie niz ja.
            Dodam ze ja "gotowcòw" wlasciwie nie kupuje, ale rozumie kto od czasu do czasu
            z nich korzysta "bo szybciej".
            • agator3 Re: do zuzinkas 05.11.04, 10:58
              Czesc!To prawda ze nie wszyscy kupuja mrozonki i sosy gotowe lecz z tego co
              widze to wiekszosc mlodych mezatek(i nie tylko)woli isc na laatwizne i kupuc
              gotowe.Nie znam mlodej mezatki ktòra bym widziala ze robi np. pierogi!To jest
              moje zdanie a i wiem ze inni maja tez inne.
    • ania.priv Re: reklama cappuccino w tv polskiej 04.11.04, 20:49
      Piłam prawdziwe włoskie cappuccino, jest o niebo lepsze niz polskie
      (proszkowane czy inne); Włosi w tym są nie do przebicia!
      • bagnarola Re: reklama cappuccino w tv polskiej 05.11.04, 11:28
        moim zdaniem ta dyskusja jest trochę nie na temat, jeśli wolno mi zakłócić
        ponownie tę sielankę. to, o czym wy rozmawiacie, nadaje się raczje na osobny
        wątek pt. domowa kuchnia włoska - siła tradycyji czy wygodna żywność
        supermarketowa? a jaki to ma związek z reklamą POLSKIEGO cappucino mokate
        (prod. TEresy MOkrysz) przeznaczoną na POLSKI rynek i adresowaną do POLAKÓW, a
        w dodatku emitowaną w POLSKIEJ telewizji (widzieliście takie dziwo, żeby włoch
        polską telewizję oglądał...? nawet będąc w polsce..) my możemy tu sobie raczej
        podyskutować o tym czy komuś smakuje ten cały szajs, albo ew. czy paolo c.
        podoba się paniom czy nie. a co ma do tego kwestia młodych mężatek i pierogów?
        czysta abstrakcja. rano, po południu, wieczorem. ale oczywiście silwuple moje
        panie.
    • cazzate Re: reklama cappuccino w tv polskiej 05.11.04, 12:10
      Il modo in cui la vita italiana viene presentata ai polacchi si puo' definire
      con una sola parola, anzi tre: balle, cazzate, stronzate... E voi ci cascate
      poveretti :)))
      • pulzara Re: reklama cappuccino w tv polskiej 05.11.04, 12:26
        ...e il modo in cui la vita italiana viene presentata agli italiani dagli
        italiani??? Publicità di Mulino bianco, i programmi televisivi come Passaparola
        etc. balle, cazzate, stronzate
        • dorrit Re: reklama cappuccino w tv polskiej 05.11.04, 13:52
          Esatto... x come viene presentata agli italiani fa venire la nausea.
    • julsza litosci!!!!! 09.11.04, 13:28
      Reklama jest potworna - ten Wloch, o ile w programie "Europa da sie lubic"
      wyglada czasem sympatycznie, tak tutaj jest obrzydliwy!!!
      A capuccino firmy Mokate... Z wielu stron slychac "achy" i "ochy" na jego
      temat, ludziom smakuje, porownuja do prawdziwego capuccion, eksport rosnie, a
      jakos nie moge wyczuc w nim prawdziwie wloskiego smaku, nie wspominajac o tym,
      ze jak nie przyloze sie do mieszania to sie robia grudki proszku, a o piance to
      nie ma co marzyc
    • elde23 Re: reklama cappuccino w tv polskiej 11.11.04, 12:49
      Bardzo przepraszam,ale cappucino włoskie jest marne.
      Często jeżdżę do Włoch,które KOCHAM,ale najlepsze capuccino piję w AUSTRII.
      Nawiasem mówiąc,najlepiej kawę podają AUSTRIACY.Przy nich włosi,francuzi itd.
      to są cienkie Bolki.
      A teraz zmykam,bo mnie oplujecie.
      Zwolennik kaffe mit schlagobers.
      • dorrit Re: reklama cappuccino w tv polskiej 11.11.04, 13:41
        Jesli austriackie, to juz nie cappuccino... a ze Ci smakuje, to inna sprawa
        (Austriakom na pewno tez).
    • magda1306 Re: reklama cappuccino w tv polskiej 14.11.04, 17:09
      widzialam dzis ta reklame.
      mimo, ze mieszkam we wloszech i znam wloski - to prawie nic z niej nie
      zrozumialam. tam byl tylko jakis belkot! moze to przez ten wiatr za oknem nic
      nie bylo slychac? no nic. sprobuje jeszcze raz posluchac.
    • nataz Re: reklama cappuccino w tv polskiej 18.11.04, 18:43
      reklama jak większość reklam,wzbudza skrajne emocje.Paolo wydaje się sympatyczny
      ( np. w programie 2 "pytanie na śniadanie" daje lekcje włoskiego). Nie ma czym
      się tak nakręcać -jak ktoś zapłaciłby mi niezłą kasę za taką reklamę, to
      mogłabym reklamować we włoskiej telewizji nibypolski produkt nawet narażając
      się na taką krytykę. Jeśli chodzi o ten napój, to mnie śmieszy nazywanie go
      kawą...a z prawdziwym cappuccino niewiele ma wspólnego, co nie znaczy, że jest
      taki wstrętny
    • jarunczyk Re: reklama cappuccino w tv polskiej 20.11.04, 22:02
      jest fajna :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka