03.04.05, 15:57
wczoraj pozazdroscilam tym ktorzy mieszkaja w Rzymie. chcialabym byc tam
teraz chociaz na 100m od papieza. ale jak to zrobic jak w tym tygodniu akurat
mam sesje. mam nadzieje ze chociaz pojade na pogrzeb. a wy uczestniczycie w
modlitwach, nabozenstwach?

nie moge przestac myslec...
Obserwuj wątek
    • eska24 Re: JP II 03.04.05, 17:16
      Ja na 100% biorę urlop na 3 dni i jadę pożegnać papieża. Chcę uczestniczyć w
      jego ostatniej drodze. Lecę LOT-em w środę. Wracać chcę w piątek. Skąd ty
      jesteś? Może wybierzemy się razem?

pozdrawiam

eska
      • ilecka Re: JP II 03.04.05, 20:52
        hej ja mieszkam we florencji, takze mam blizej.
        ale ciesze sie ze ktos specjalnie dla NIEGO chce przejechac tyle kilometrow...
        • testardo Re: JP II 03.04.05, 23:06
          A ja siedze w Rzymie i zastanawiam sie czy warto. Tlum okrutny, niewiadomo czy
          zobacze cos ponad scisk ludzi jak na Termini w godzinach szczytu. Zdjec samego
          ciala, pewnie tez nie bede robic jesli sie w ogole dopcham, bo to mi sie
          niesmaczne wydaje. Sama nie wiem co robic, ludzie mi pisza,ze fajnie,ze mam tak
          blisko, ale ja tego jakos tak nie czuje. Nawet tego bicia dzwonow wczoraj nie
          slyszalam,a kosciol mam 200m od domu. Historyczna chwila, jak przesiedze w domu
          to pewnie bede zalowac,a jak pojde to nic nie zobacze. Poza tym pewnie korki
          niesamowite. No ale chyba sie jutro po poludniu przejde do Watykanu. No i na
          pogrzeb tez, choc katoliczka nie jestem to jednak czuje,ze powinnam tam byc.
          • viki2lav Re: JP II 04.04.05, 00:15
            Bylam, udalo mi sie wrocic z sycylii na kwadrans przed smiercia, wlasnie siedze
            przed telewizorem i dobija mnie, po raz pierwszy w zyciu to co ma do
            powiedzenia umberto galimberti, m.in to nie dzieki papiezowi runely mury w
            Europie i ze nastepny /juz spekuluja!/ papiez powinien byc z ameryki
            lacinskiej, obowiazkowo...
            • viki2lav Re: JP II 04.04.05, 00:16
              przed smiercia papieza oczywiscie...
    • funghettino Re: JP II 04.04.05, 13:56
      jade do rzymu dzis wieczorem...mamy nadzieje ze w ten sposob ominiemy troche
      tlumy ktore beda na pogrzebie(chociaz wlasnie telewizja pokazala kolejke ludzi
      przed bazylika...) i uda sie nam Go pozegnac...
      • dorrit Re: JP II 04.04.05, 14:01
        A ja w tych dniach chcialam byc w Polsce... tam, gdzie ludzie czuja, jak ja.
        • eska24 do dorrit 04.04.05, 14:40
          Dorrit możesz sprawdzić pocztę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka