testardo 11.05.05, 11:14 Hej, mam wyjatkowo szybkie lacze teraz, chcialabym wykorzytsac okazje i posciagac jak najwiecej filmow wloskich - stare nowe, klasyka, obojetne. Piszcie co Wam sie podobalo, co warto obejrzec i wszelkie inne sugestie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: FILMY wloskie 11.05.05, 13:31 1. wloskie divixy sa slabej jakosci niestety :/ 2. od daaaawna nie widzialem naprawde dobrego wloskiego filmu, wiec polecam sciaganie klasyki ;) Odpowiedz Link
fakendraken Re: FILMY wloskie 13.05.05, 22:14 Jak to od dawna? Bo wszystkie takie do d... czy włoskich dawno w ogóle nie widziałeś? Odpowiedz Link
kubissimo Re: FILMY wloskie 14.05.05, 10:10 wedlug mnie wloskie kino ma straszna zapasc produkcje rozrywkowe sa zenujace, a ambitniejsze kino to seria porazek, mniej lub bardziej nieudanych. od dawna nie widzialem czegos autentycznego, przejmujacego, a do tego dobrze nakreconego Odpowiedz Link
fakendraken Re: FILMY wloskie 14.05.05, 19:33 A mnie na przykład podobają się takie filmy jak "Pane e tulipani" albo "Io non ho paura" albo "Caterina va in citta'" albo "Casomai" albo "I cento passi", nie wspominając o "Oknach"... O, jeszcze "Santa Maradona" i chyba wiele jeszcze można wymienić, różnego kalibru, ale wciągające, dające do myślenia, wzruszające, co tylko chcesz. Odpowiedz Link
koekast Re: FILMY wloskie 14.05.05, 21:54 "Caterina.." byla calkiem fajna. W podobnym klimacie - moze nawet jeszcze bardziej rozbudowane jest La Meglio Gioventu - w sumie film telewizyjny o historii Wloch ale fabularny. No i Maya Sansa jest w nim niesamowita ;) Szukajac czegos jeszcze podobnego obejrzalem ostatnio "Gente di Roma" i nie podobal mi sie bo niespojny jest mocno. Odpowiedz Link
kubissimo Re: FILMY wloskie 14.05.05, 23:32 no wiesz, jezeli podobaja Ci sie łzawe gnioty typu "Caterina va in citta'" to chyba nie pogadamy. Przeciez to produkcja na poziomie Beverly Hills 90210 :/ 'Io non ho paura' moglby mi sie spodobac, gdyby nie byl ekranizacja genialnej ksiazki, w porownaniu z ktora jest slabiutki (chociaz nalezy docenic swietne zdjecia i fantastycznego dzieciaka w roli Michele) "Okna" pomimo Giovanny Mezzogiorno, ktora bardzo lubie, nie zrobily na mnie zadnego wrazenia. juz lepszym filmem byly FATE IGNORANTI, chociaz tu tez mozna sie przyczepiac do kilku rzeczy nie chce zabrzmiec zbyt krytycznie, nie chodzi o to, ze mi sie programowo nic nie podoba i tylko wybrzydzam pro forma. ja uwielbiam byc zachwycony filmem, ktory wejdzie mi do glowy i zostanie tam na co najmniej kilka dni. niestety to sie zdarza coraz rzadziej :/ Odpowiedz Link
slims1 Re: FILMY wloskie 11.05.05, 13:35 z wloskich rezyserow mi sie podobal Passolini, a z nie wloskich ulubiony to 7 pieczec Bergmana .emulem mozesz przeciez sciagac filmy nie tylko wloskie... Odpowiedz Link
krowkasmieszka Re: FILMY wloskie 11.05.05, 15:33 i jak sprawic eby emulek dzialal ?? :-( Odpowiedz Link
binghetta Re: FILMY wloskie 11.05.05, 18:30 www.emule-project.net/home/perl/help.cgi?l=18 Odpowiedz Link
krowkasmieszka Re: FILMY wloskie 11.05.05, 15:34 www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=20 Odpowiedz Link
socka2 Re: FILMY wloskie 11.05.05, 16:40 ja sciagalam z dc++, tylko trzeba uwazac na wirusy. No i trzeba udostepnic swoje zasoby: mp3, filmy. Teraz maz ma komp. z nagrywarka dvd i wiekszosc filmow w domu, ale ogolnie nie przepadam za wloskimi. Polecam "io non ho paura". Ania Odpowiedz Link
agnese_zb Re: FILMY wloskie 22.05.05, 17:08 witaj, ja też mam dc++, czy mogłabum ściągnąc od Ciebie filmy włoskie i jak mogłabym to zrobić? dzięki pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
testardo Re: FILMY wloskie 11.05.05, 20:31 No jasne,ze nie tylko. Moge sciagac co chce,a chce wlasnie wloskie, ze wzgledu na chec praktykowania jezyka,a ze nie chce sie przy tym meczyc to pytam o fajne filmy, ot co. Odpowiedz Link
marghe_72 Re: FILMY wloskie 11.05.05, 21:36 Pasolini, nie Passolini pytanie co lubisz. www.cinemaitaliano.net/ Odpowiedz Link
slims1 Re: FILMY wloskie 12.05.05, 15:13 pomyslalam i przypomnialam sobie inne filmy wloskie ktore mi sie podobaly:Il postino -Troisiego(?),Olmi -Albero degli zoccoli, Non ci resta che piangere - tez tam gral Troisi .Salvatores- Nirvana,Mediteranio,Io non ho paura. mysle ze sobie poradzisz w razie bledow powodzenia Odpowiedz Link
flora_palmieri Re: FILMY wloskie 22.05.05, 16:52 dla mnie koszmarny kicz niestety. chcialam uciekac z kina. nie znosze takiego artystowskiego klimaciku. nieszczere, a tego w sztuce nie toleruje. Odpowiedz Link
bella_rossa Re: FILMY wloskie 15.05.05, 12:11 "Cinema Paradiso" Giuseppe Tornatore i wszystkie jego pozostale filmy; warto obejrzec a niektóre trzeba wrecz miec! Odpowiedz Link
bellasnella Re: FILMY wloskie 15.05.05, 21:09 ech, ja już ze sto razy obejrzałam "L'ultimo bacio" Gabriele Muccino, obejrzę pewnie kolejne tysiąc i za każdym razem będę wylewała łzy w chusteczke. Miętka jestem :) Odpowiedz Link
flora_palmieri Re: FILMY wloskie 22.05.05, 16:48 wlasnie obejrzalam ostatnio na SKY "NON TI MUOVERE" polecam goraco! dawno zaden wloski film tak bardzo mi sie nie podobal. niesamowite wrazenia, trzyma w napieciu. swietne aktorstwo! (zwlaszcza sergio castellitto i penelope cruz) super zdjecia i montaz. kilka scen po prostu chwyta za gardlo i puscic nie chce... chociaz historia na pozor banalna, to jednak pokazana w niezwykly sposob. wszystko o filmie znajdziecie tutaj: www.nontimuovere.it/ i tylko teraz juz nie wiem co bardziej mi sie podobalo, film czy ksiazka... flo Odpowiedz Link
kubissimo Re: FILMY wloskie 22.05.05, 19:18 historia banalna, film tez banalny jedynie Cruz sie broni Odpowiedz Link
dorrit Re: FILMY wloskie 23.05.05, 09:53 Ja nie ogladalam wyzej wymienionego filmu, ale nasuwa mi sie pytanie: czy historia nie moze byc banalna a musi byc niezwykla, zeby film byl dobry??? Odpowiedz Link
daisy123 Re: FILMY wloskie 23.05.05, 11:24 Odnosnie "Non ti muovere" - czytalam ksiazke i ... boje sie obejrzec film, bo jakze czesto nasze wyobrazenia, fantazje itd odnosnie glownych bohaterow , miejsc nie pokrywaja sie z wizja rezysera. Odpowiedz Link