gioia 12.01.03, 19:31 Czy macie ulubionych wykonawców włoskich? Ja lubię Laurę Pausini, Gianlucę Grignani. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samartinaro ti rasero&# 8217; l&# 8217;aiuola :-))) 12.01.03, 19:48 Grignani a i owszem ma parę fajnych piosenek (najbardziej lubię "Le mie parole". "L'aiuola" też jest OK). Ja bardzo lubię Litfibę (szczególnie ich starsze songi). Odpowiedz Link
samartinaro ti rasero' l'aiuola :-))) 12.01.03, 19:52 Grignani a i owszem ma parę fajnych piosenek (najbardziej lubię "Le mie parole". "L'aiuola" też jest OK). Ja bardzo lubię Litfibę (szczególnie ich starsze songi). Odpowiedz Link
makda Re: Subsonica!!! 12.01.03, 22:04 ...A ja sie jakos nie moglam doszukac glebszego sensu w piosence 'L'aiuola' ;-)) Za to juz nastepna piosneczka z ostatniego albumu G.G., 'L'estate' albo jakos tak, byla nawet niezla. Pausini jest bardzo przyjemna ale to takie piosneczki, nic wiecej. Poki co szukam czegos naprawde fajnego. Typu Sting albo Diana Krall all'italiano ;-) Odpowiedz Link
_anna Re: Celentano i Battisti 26.01.03, 15:28 Ja zakochałam się najpierw w Lucio Battistim, kiedy usłyszałam "I giardini di marzo". Piękne. Do tej pory to jedna z moich naj naj włoskich piosenek. A potem poznałam Adriano Celentano, kiedy po śmierci Battistiego zaśpiewał "Arcobaleno". I choć wiem, że łatwo wzruszać pisząc o śmierci przyjaciela, to do tej piosenki mam słabość. makda napisała: > Poki co szukam czegos naprawde fajnego. Typu Sting albo Diana Krall all'italiano ;-) Makda, a znasz Battistiego? Ma piękne, niektóre bardzo poetyckie piosenki (jak choćby I giardini...). Posłuchaj i napisz koniecznie, czy ci sie podobało. Odpowiedz Link
samartinaro Venditti 26.01.03, 21:58 Zapomniałam jeszcze wspomnieć o wspaniałym Antonello Vendittim! Słuchając chociażby jego "Notte prima degli esami", "Ci vorrebbe un amico" czy "Ricordati di me" dosłownie przechodzą mnie ciarki. Tworzy naprawdę fantastyczne utwory. Są tu jeszcze jacyś jego fani? Odpowiedz Link
_ludzik_ Re: volare..oh! oh! cantare oh! oh! oh! oh! 04.02.03, 00:44 Riccardo Cocciante echchc echchc rozplywam sie.....:-)) "Ho dimenticato", "Sincerita'" "Sulla terra io e lei" mmmmm le migliori :-)))) Odpowiedz Link
bugia Boski Riccardo... 05.02.03, 15:25 _ludzilu_ miód na serce mi lejesz swoim zachwytem. Mam jedną piosenkę R. C., którą kocham nad zycie: "se stiamo insieme". Myślałam, ze to gwaizda jednego utworu. Cielkawe czy można kupić jego płytę? Zacznę poszukiwania. Pozdrawiam Cię gorąco. Odpowiedz Link
_ludzik_ Re: Boski Riccardo... 06.02.03, 16:29 Echch Cocciante ma wiele albumów w swoim dorobku :-))) szkoda że w Polsce ( z tego co ja widzałam w naszych sklepach internetowych) to raczej można kupic jego płyty w języku francuskim. Ale od czego mp3 ;-))) ja mam ok 40 jego przecudownych canzoni :-) Odpowiedz Link
bugia Re: Boski Riccardo... 06.02.03, 18:54 _ludziku_ stałeś się obiektem mojej zaiści i nieopanowanej zazdrości ;-) Odpowiedz Link
_ludzik_ Re: Boski Riccardo... 07.02.03, 00:37 hehe postaram się obronić ;-)))) ale jak nie masz co zrobić z kasą to w czym problem kupić sobie CD przez zagraniczne sklepy, tam tego w bród, echch mnie sama aż ściska w środku, kupiłabym wszystko echchch Odpowiedz Link
bugia Re: Boski Riccardo... 09.02.03, 00:39 wiesz, z kasą to się zwykle ma co robić. i ja tez mam.... Odpowiedz Link
bugia Nek 05.02.03, 15:22 Czy ktoś zna Neka? Ja znam, lubię i mam jego dwie płyty. 3-4 lata temu miał dość popularną piosenkę " Laura non c'e", która do dziś kocham. Nek gra rockowo, słychać gitarkę, bardzo to miłe.Jedna ze starszych płyt " in due" co najmniej w polowie jest doskonała, w drugiej niezła. Moje ulubine kawałki to: " se io non avessi te", " se una regola c'e", " giusto o no", "con un ma e con un se" i " le vibrazioni di una donna" W tym roku wyszła nowa płyta " le cose da difendere", tytułowa pisenka jest chyba najlepsza, ale piękny jest też duet z Laurą Pausini "sei solo tu". Ach, nie, zdecysowanie największe ciarki mam przy " parliamo al singolare". Cud, po prostu cud. Gorąco polecam Wam tę płytę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
samartinaro Re: Nek 05.02.03, 19:06 Zgadzam się Bugia, Nek ma sporo pięknych piosenek. Mój numer jeden to właśnie "Laura non c'e'". Bardzo podobały mi się też: "Se una regola c'e'" oraz "Ci sei tu" (z albumu La Vita e'). Z ostatniego albumu natomiast to chyba "Sei solo tu" z Pausiną:-) Odpowiedz Link
gioia Re: Nek 06.02.03, 10:00 A znacie Carmen Consoli? Odkryłam ją nieniedawno i teraz należy do moich ulubionych wykonawców. Odpowiedz Link
tintarella Re: Nek 06.02.03, 10:03 Laura non c'e é andata via...to przebój, który towarzyszył mojemu pobytowi we Włoszech dwa lata temu i jeszcze jeden nie pamiętam jak nazywała się wykonawczyni: Dimmi (dammi) tre parole sole, cuor, amore... Nie wiem kto to śpiewa, ale jaj głos brzmi cudownie!! Aha i jeszcze taka głupawa ale urocza piosenka śpiewana przez jakieś dzieci www. mi piaci tu... na początku nie wiedziałam o co chodzi bo cały czas słyszałam fu fu fu... Pozdrowionka z Lublina Odpowiedz Link
bugia Re: Nek 06.02.03, 18:52 nie pamiętam jak nazywała się > wykonawczyni: Dimmi (dammi) tre parole sole, cuor, amore... A to śpiewa Valeria Rossi Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bugia Tiziano Ferro 09.02.03, 01:04 Co sadzicie?? ja znam faceta tylko z radia, ale nie pałam zachwytem, powiem więcej- jestem lekko zawiedziona. No powiedzmy, że ROSSO RELATIVO jest do przełknięcia- przynajmniej muzycznie. Odpowiedz Link
boguscia Re: volare..oh! oh! cantare oh! oh! oh! oh! 09.02.03, 17:05 Witam wszystkich. Przegladajac Wasze typy muzyczne mam wrazenie ze zupelnie zapomnieliscie o krolowij muzyki wloskiej, ale tej prawdziwie wloskeij. Nie jakims tam Albano czy kims kto nam sie kojarzy Italia. Jej wysokosc MINA. Niesmiertelna. Kochana przez wszystkich. Z glosem przecudownym. I wiecznie obecna; jesli nie na scenie to w pamieci. To moj numer 1! Pozdrawiam Odpowiedz Link
melinek Mina, Mina, jeszcze raz Mina. 11.02.03, 22:05 Mam jedna plyte Miny. Kupilam na jakis soldach wcale jej nie znajac i nie zaluje. Wtedy odkrylam Mine dla siebie, bo we wloskich stacjach radiowych nie natknelam sie na jej piosenki. Czy Mine mozna porownac do pani Ireny Santor? Kategoria wiekowa podobna. Kiedys zalozylam na forum muzyka watek "czy podobaja sie wam piosenki w wykonaniu Ireny Santro". Okazalo sie, ze nie jest tak zle, sa tacy, co jej nie lubia, ale wiekszosc szanuje ja za to co robi. Odpowiedz Link
boguscia Re: Mina, Mina, jeszcze raz Mina. 15.02.03, 14:55 Ja osobiscie slysze ja bardzo czesto. Moze dlatego, ze ostatnio wydala nowa plyte - single sa swietne, calej niestety jeszcze nie slyszalam. Wczsniejcze jej utwory tez czesto mozna spotkac - sprobuj Radio Capital - oni graja klasyki. Jesli moge cos polecic, to Mina Lochnes - dwuplytowy album po angielsku i wlosku. Bajeczny. Bardzo podoba mi sie rowniez Mina-Celentano. Top z nowosci, ale jej piosenki z lat 70, to dopiero bajer. Rzeczywiscie w pewnym sensie moznaby ja porownac do Ireny Santor, bo obie tworzyly kanony krajowej muzyki, ktora potem przeszla do historii. To takie moje skromne zdanie, w kazdym razie polecam. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
el.magico Jovanotti 14.02.03, 11:56 ombelico del mondo. jest tylko jeden lokal na Sląsku i w Zagłebiu gdzie grają ten utwór(i taką muzę wogóle) i co najlepsze znajduje się 300m od miejsca mojego zamieszkania.hehe.zapraszam Odpowiedz Link
el.magico Re: Jovanotti 16.02.03, 15:42 alez oczywiscie .ten lokal to Remadium(klub studencki) Sosnowiec ul.Bedzińska (nr nie pamietam ale kazdy taksówkarz Ci wytłumaczy)wtorki,piątki i soboty Odpowiedz Link