Dodaj do ulubionych

Drupi w Sopocie

03.09.06, 15:57
Dla przypomnienia dziś na Festiwalu w Sopocie /transmisja w TVN/gwiazda
włoskiej piosenki sprzed lat: Drupi.Na pewno nie zabraknie starych hitów jak
Sereno e,Sambario,Piccola e Fragile,Vado Via, które mogą liczyć na pozytywne
przyjęcie przez sopocką publiczność.Co do nowych piosenek Drupiego to raczej
obawiam sie,ze moga nie zostać "kupione".
Obserwuj wątek
    • daggy4 Re: Drupi w Sopocie 04.09.06, 08:59
      jezus!
      drupi to tylko w sopocie spiewa. wlosi albo:
      - o nim nie piamietaja,
      - albo o nim nigdy nie slyszeli,
      - albo mysla, ze umarl.
      • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 04.09.06, 09:05
        hihihi :)
        Dokladnie!
        Wiekszosc jednak mysli ze umarl badz w ogole o nim nigdy nie slyszala :))
        • linn_linn Re: Drupi w Sopocie 04.09.06, 09:19
          Tak zle nie jest. Byl chyba w zeszlym roku na Rai2.
          • azzurro666 Re: Drupi w Sopocie 04.09.06, 22:41
            Wielka przesada wręcz bzdura,że włosi nie znaja Drupiego.Może to stwierdzić
            ktos kto ma lat 19 lub obraca się w srodowisku owych 20-latków i włoska muzyka
            kojarzy jemu sie jedynie z Tiziano Ferro.To tak gdyby powiedziec ,ze w Polsce
            nikt nie zna Marka Grechuty i nie pamieta jego pieknych piosenek.Drupi dał sie
            poznac w 1973r swoim pierwszym wielkim przebojem Vado Via na festiwalu w San
            Remo.Mnóstwo ludzi tak i w Italii jak i w Europie od tego czasu go zna.Mozna
            lubic jego piosenki lub nie.Oczywiscie ,ze dzis jest tylko jakims małym
            symbolem włoskiej muzyki,muzyki lat 70tych.Dzis wszyscy wola słuchać Tiziano
            Ferro,Ligabue,Raf czy Negramero./ciekawe kto o tych wykonawcach bedzie pamietał
            za lat 30,a dzis Drupiego ludzie nadal chca słuchać/.Osobiscie
            z "włoszczyzny"bardziej przypada mi do gustu repertuar:Nabat,Banda Bassotti czy
            Klasse Kriminale lub Arpioni,ale do piosenek Drupiego zawsze wracam z wielkim
            sentymentem.Kazdy też moze sobie sprawdzić/na oficjalnej stronie artysty/ ,ze
            Drupi poza tym,ze nagrywa kolejne piosenki konceruje tak w Italii jak i Europie.
            Co do sopockiego wystepu uwazam ,ze pozostał wielki niedosyt.Tylko 3
            piosenki:Vado Via,Sereno e,Piccola e Fragile,trudno tak sobie wymyslili
            organizatorzy sopockiego festiwalu.Włoskie gwiazdki typu:Gazosa,Paola e Chiara
            jakos poszły w zapomnienie.To samo sie stanie zapewne z Tiziano Ferro,a Drupi
            zapewne za 5, 10lat znowu przyjedzie zaspiewać na sopockim festiwalu
            piosenki ,które ludzie nadal będa chcieli słuchać.
            Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami dla tych wszystkich co Drupiego włozyli do
            trumny.
            • daggy4 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 08:37
              do trumny wlozylam nie tylko sopot ale i sanremo. jesli chodzi o twoje
              preferencje muzyczne (oraz znajomosc wykonawcow) to nie mamy o czym rozmawiac.

tanti baci
            • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 09:34
              Mam 26 lat, nie 19, a Drupiego znam tylko dlatego ze moi rodzice - Polacy - go
              sluchali.
              • tylko-my Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:00
                W tym przypadku nie ma roznicy miedzy 26 a 19....jestes typowym
                przedstawicielem pokolenia, ktore "nie pamieta stanu wojennego";-)))
                Poza tym, z tego piszesz, z Wlochami masz kontakty jedynie wyksztalceniowo-
                sentymentalne wiec masz prawo nie wiedziec, czy Drupi jest znany we Wloszech,
                czy nie.....
                • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:16
                  tylko-my napisała:

> W tym przypadku nie ma roznicy miedzy 26 a 19....jestes typowym
                  > przedstawicielem pokolenia, ktore "nie pamieta stanu wojennego";-)))

Cale szczescie, tak na marginesie.

> Poza tym, z tego piszesz, z Wlochami masz kontakty jedynie wyksztalceniowo-
                  > sentymentalne wiec masz prawo nie wiedziec

Mylisz sie.
                  • tylko-my Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:20
                    Nie mam ochoty sie z Toba wyklocac - szczegolnie polslowkami.
                    Przyjmijmy wiec, ze OCZYWISCIE sie myle, poniewaz tylko Ty masz zawsze racje.
                    Howgh
                    • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:22
                      tylko-my napisała:

> Nie mam ochoty sie z Toba wyklocac - szczegolnie polslowkami.
                      > Przyjmijmy wiec, ze OCZYWISCIE sie myle, poniewaz tylko Ty masz zawsze racje.
                      > Howgh

Nie no, masz racje, przeciez ty mnie znasz. :/
                      W ogole na forum wszyscy sie znamy, w takim stopniu zeby moc wydawac opinie
                      jeden na temat drugiego.
                      • tylko-my Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:33
                        Wyobraz sobie, ze piszac na forum dosc czesto jestes w jakims stopniu znana
                        osobom, ktore to forum sledza. Obraz Twojej osoby jest wiec tym, co Ty sama
                        pokazalas i napisalas.....w zwiazku z tym, moje zdanie na twoj temat to zdanie
                        na temat pisanych przez Ciebie opinii i jest to moje subiektywne zdanie.
                • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:21
                  tylko-my napisała:

> W tym przypadku nie ma roznicy miedzy 26 a 19....jestes typowym
                  > przedstawicielem pokolenia, ktore "nie pamieta stanu wojennego";-)))
                  > Poza tym, z tego piszesz, z Wlochami masz kontakty jedynie wyksztalceniowo-
                  > sentymentalne

Poza tym nawet gdyby, to co to znaczy "jedynie"??
                  Uwazasz ze osoby ktore maja kontakty, jak to okreslilas "wyksztalceniowo -
                  sentymentalne" wiedza na temat Wloch mniej niz ty? :/ Za pewniam cie, ze nie
                  trzeba mieszkac pol zycia we Wloszech, zeby widziec ze Drupi (badz jakakolwiek
                  inna gwiazda) jest lub nie jest tam znany.
                  • tylko-my Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:38
                    Oczywiscie, ze nie trzeba mieszkac we Wloszech pol zycia. Ja np nie mieszkam we
                    Wloszech pol zycia a w przeciwienstwie do Ciebie akurat to wiem.
                    Poza tym jeszcze jedno - nie mam w zwyczaju sie wypowiadac na tematy, o ktorych
                    nie mam pojecia - np jesli ktos mnie pyta, jak wyglada zycie we Francji a ja na
                    stale mieszkam np w Niemczech, to sie nie wypowiadam, bo mam swiadomosc, ze
                    mimo, iz bylam we Francji kilka razy, to nie udziele prawdziwej odpowiedzi.
                    • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:42
                      masz maila.
                      • tylko-my Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 11:01
                        Ty rowniez;-)
                        • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 11:31
                          Masz jeszcze jednego :)
                    • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 10:43
                      tylko-my napisała:

> Oczywiscie, ze nie trzeba mieszkac we Wloszech pol zycia. Ja np nie mieszkam we
                      >
                      > Wloszech pol zycia a w przeciwienstwie do Ciebie akurat to wiem.
                      > Poza tym jeszcze jedno - nie mam w zwyczaju sie wypowiadac na tematy, o ktorych
                      >
                      > nie mam pojecia - np jesli ktos mnie pyta, jak wyglada zycie we Francji a ja na
                      >
                      > stale mieszkam np w Niemczech, to sie nie wypowiadam, bo mam swiadomosc, ze
                      > mimo, iz bylam we Francji kilka razy, to nie udziele prawdziwej odpowiedzi.

Owszem, gdybys byla we Francji kilka razy, i akurat zetknela sie z tematem, to
                      udzielisz prawdziwej odpowiedzi.
                      Chyba ze podrozujesz z zamknietymi oczami i uszami, i nic co cie otacza do
                      ciebie nie dociera.
                      • tylko-my Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 11:00
                        Nie sadze - bedac jedynie turysta masz skrzywiony obraz sytuacji. I trzeba miec
                        na tyle zdrowego rozsadku aby sobie z tego zdawac sprawe.
                        • maialina1 Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 11:12
                          Ja mysle, ze bedac turysta mozna wiele zaobserwowac, ale coz, prawda jest ze
                          turysta mozna byc na wiele sposobow.
                          Poza tym we Wloszech tylko kilka razy bylam naprawde turystycznie.
                          Reszta to praca, badz z milosci (swego czasu mialam wloskie milosci, skoro juz
                          mowimy o aspekcie sentymentalnym).
                          • azzurro666 daggy4: wsadzaj sobie gdzie tylko chcesz 06.09.06, 00:45
                            Cały czas uwazam ,że nie masz /daggy4/racji.Odnosnie gustów muzycznych ciezko
                            się spierać,wrecz nie nalezy.Osobiście uwazam wbrew temu co napisałas ,ze
                            muzyke włoska znam dość dobrze/poza metalem bowiem tego nie słucham/Znam muzykę
                            włoską i moge zawsze podyskutować w szerokim temacie od muzyki pop końca lat
                            60tych do obecnych czasów włącznie z muzyka punk i ska bowiem tego słucham na
                            codzień.Także piosenek neapolitańskich.Jeśli się obraziłas na swojego idola
                            Tiziano Ferro - twoja sprawa/kiedyś z tego wyrosniesz i przyznasz mi rację/Nie
                            licytuj sie ze mna odnosnie znania włoskiej muzyki bo byc moze wiecej w tym
                            temacie podpowiedza Tobie Twoi rodzice.Nigdy nie twierdziłem ,ze Drupi jest
                            czołowa postacią włoskiej piosenki-bo tak nie jest!!!Jest tylko jej legendą/i
                            nie jedyną/ lat 70tych,a co Ty sadzisz o festiwalach San Remo czy Sopot to
                            Twoja tylko sprawa i problem/tak samo gdzie je masz i co tam jeszcze masz..i co
                            sobie jeszcze tam umiescisz i wsadisz.../Jesli chciałas błysnac i na post
                            odpisac,a za bardzo nie wiedząc co to mysle ,ze na przyszłość nieco mądrzej i
                            bardziej fachowo/ja np. nie pisze nigdy na forum filatelistycznym lub dekarskim
                            gdyz sie na tym nie znam i dobrze bys i Ty o tym pamietała gdzie
                            pisac.Mysle ,ze nowy rok szkolny zbyt duzym stresem sie okazał stad te
                            bzdury.Pozdrawiam i zapewniam:o Tiziano Fero za lat 10 nikt nie bedzie
                            pamietał,a piosenki takch wykonawców jak Drupi,Domenico Modugno,Cotugno,Pupo
                            etc będa nadal słuchane za lat kolejnych 20.
                            • daggy4 masz racje 06.09.06, 09:17
                              mama zawsze mi mowi, ze nie nalezy spierac sie z dziadkami i ich rowiesnikami.
                              uwazaj na serce, bo emocje je nadwyrezaja.

EVVIVA PUPO :
                              gelato al cioccolato dolce e un po' salato
                              tu, gelato al cioccolato
                              un bacio al cioccolato io te l'ho rubato
                              tu, gelato al cioccolato
                              nanananananananananananananananananananananananana
                            • daggy4 ah...scordavo! 06.09.06, 09:28
                              azzurro666 napisał:
                              > codzień.Także piosenek neapolitańskich.

te sei proprio un bel terrun
                              • azzurro666 dziadek kontruje 06.09.06, 18:56
                                daggy jedyne co znalazłaś/lub-łeś/,a mozna było sie u3epić to brak SPACJI w
                                słowie "co dzień",obys i ty tylko takie błedy/techniczne/robiła.Inny argumentów
                                nie znalazłaś bowiem brak ich z twojej strony.Co jedynie mogłas sobie
                                pokrzyczec w moja strone od "dziadków"/hehehehe.../Na tym tobie odpuszczam
                                bowiem rok szkolny dopiero sie zaczął i chyba masz znacznie powazniejsze
                                problemy na codzień niż wymiana korespondencji z dziadkami.
        • tylko-my Re: Drupi w Sopocie 05.09.06, 09:01
          Nieprawda. Drupi jest znany we Wloszech. Jest legendą wloskiej muzyki wiec nie
          piszcie glupot.
    • linn_linn Re: Drupi w Sopocie 06.09.06, 19:32
      A mowi sie, ze muzyka lagodzi obyczaje... O Drupiego sie przekomarzacie?
      • azzurro666 Re: Drupi w Sopocie 06.09.06, 21:03
        faktycznie troche to głupie....Zatem juz nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka