Dodaj do ulubionych

Zapraszam na nowe forum

28.03.06, 12:05
Zapraszam wszystkich na nowe forum - niezależne oficjalne forum tłumaczy - pod
adresem www.tlumacz.com.pl/forum
Obserwuj wątek
    • jottka re 28.03.06, 13:52
      to ja najpierw poprosze o przetłumaczenie, co to znaczy 'niezależne oficjalne'smile
      • viking73 Re: re 28.03.06, 14:36
        To ten sam typ logiki, jaką zaprezentował autor jednego z dzisiejszych postów
        na forum Muzyka, który napisał, że Madonna to "nieciekawa osobowość"wink
        • viking73 Re: re 28.03.06, 14:36
          typ, jaki zaprezentował...
      • biancaty Re: re 28.03.06, 22:03
        Jottka, ja nikogo nie zmuszam wcale, ja tylko zapraszam. A co to znaczy
        "niezależne oficjalne", to się założyciela trzeba zapytać. Moze tyle to znaczy,
        że wyglada na to, że bedzie skupiać mnóstwo tłumaczy, znaczy się jakąś
        reprezentatywną część i będzie ich oficjalnym "głosem" i jeszcze tyle, że nie
        należy do jakiegoś feudala czy obszarnika ziemskiego (czytaj biura tłumaczeń),
        więc dlatego "niezależne".
        Aha, i dąsania się na siebie na tamtym forum nie przewidujemy.
        Pozdrawiam i zapraszam (chociaż nie zmuszam)
        • malakas Re: re 28.03.06, 22:34
          Nie jest takie całkiem niezależne, bo to pomysł i realizacja p. Marcina
          Marczewskiego z Londonera. Cóż, wygląda jednak że chwyciło, właśnie się
          zastanawiałem, gdzie wymiotło wszystkich z pl-p-t, a tu proszę - właśnie tam.
          Niestety, chciałoby się powiedzieć. Zresztą sam się tam zapisałem, bo co mi da
          ignorowanie i odcięcie się od ważnych informacji.
          Z pobieżnego przejrzenia wątków wynika, że p. Marcin podzielił się trochę
          władzą, chociaż wydaje się, że właśnie niezależność innych moderatorów jest
          wątpliwa. Poza tym sporo wazeliny.
          • szczoter Re: re 28.03.06, 23:25
            malakas napisał:

> Z pobieżnego przejrzenia wątków wynika, że p. Marcin podzielił się trochę
            > władzą, chociaż wydaje się, że właśnie niezależność innych moderatorów jest
            > wątpliwa. Poza tym sporo wazeliny.

Jako moderator protestujęsmile Uważam się za niezależnego, nikt nie mówi mi jak mam
            moderować itd itp. Z p. Marcinem nie łączą mnie żadne stosunki (nie znam go
            osobiście, nie robię dla niego tłumaczeń), a forum uważam za KOLEJNE miejsce dla
            tłumaczy, które może okazać się przydatne i któremu (nie pierwszemu i nie
            ostatniemu)należy dać kredyt zaufania.
            Wazeliny nie uprawiamsmile
            pozdrawiam
            • biancaty Re: re 30.03.06, 00:46
              Ja też jako moderator protestuję smile
              Też mnie z Marcinem nic nie łączy, nie robię dla niego tłumaczeń, nie znam go
              osobiście. A wazeliny to uzywam nie powiem do czego. smile))
        • jottka Re: re 28.03.06, 22:46
          biancaty napisała:

> Jottka, ja nikogo nie zmuszam wcale, ja tylko zapraszam.

no ale ja myślałam, że wiesz dokądsmile z tego, co kolega pisze, to nie jest to
          forum niezależne od biura

> Aha, i dąsania się na siebie na tamtym forum nie przewidujemy.

i zapewne drażliwi też wcale nie jesteście?smile
          • anna-pia Re: re 29.03.06, 21:43
            Ha, też się zastanawiałam, czemu pl-p-t nagle ucichło, i już wiadomo, dlaczego.
            A tak mi brakuje tych potyczek wink
    • hajota Re: Zapraszam na nowe forum 30.03.06, 11:34
      Odwiedzam to forum od paru dni i generalnie podoba mi się - choć "niezależne
      oficjalne" też uważam za niezbyt zręczne sformułowanie. "Oficjalne" w moim
      pojęciu może być forum jakiejś sformalizowanej instytucji reprezentującej kogoś
      tam, a tu przecież nie mamy z tym do czynienia.
      • szczoter Re: Zapraszam na nowe forum 30.03.06, 14:52
        Trudno się nie zgodzić z przedmówcąsmile
        • malakas Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 14:42
          W każdym razie nudzić się tam nie można. Właśnie pewien niezależny moderator
          jest już tylko niezależny, albowiem przestał być moderatorem, gdy okazało się
          że jest w sporze z Londonerem. Ten sam człowiek twierdzi, że p. Marczewski jest
          współwłaścicielem biura, podczas gdy on sam podaje się tylko za pracownika.
          • donatta Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 20:50
            A żeby było jeszcze zabawniej, założyciel forum ("niezależnie" związany z
            konkretnym biurem tłumaczeń) pięknie chwali się, jakie to osoby z pierwszych
            stron gazet u niego nie tłumaczyły.
            Czuję niesmak i chyba zniknę stamtąd na zawsze.
            • hajota Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 22:09
              Donatto, mimo pierwszych pozytywnych wrażeń też jestem tego bliska. Napisałam do
              Ciebie na priva w gazecie.
              • donatta Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 23:02
                Odpisałam. I na forum pana Marczewskiego też napisałam kilka słów.
    • minka5 Re: Zapraszam na nowe forum 01.04.06, 00:36
      Jestem..... niech sobie kazdy dopowie. Z ciekawosci chcialam zajrzec na to nowe
      forum. Pojawia mi sie stronniczka biura, ale forum?
      Gdzie mozna to znalezc? ktos mnie oswieci?
      Mam tylko spis jezykow.
      Pozdrowienia.
      • uwazna Re: Zapraszam na nowe forum 01.04.06, 00:58
        Może adres skopiowałaś niekompletny? Poniżej wklejam aktywny link:
        www.tlumacz.com.pl/forum/
        • szczoter Re: Zapraszam na nowe forum 01.04.06, 07:37
          No, awantura faktycznie nie na miejscu i można jej było uniknąć. Cały dzień
          wczoraj byłem poza domem i dopiero dziś przejrzałem co się działo. Nawet nie
          zabieram głosu, bo aż ręce opadają.
          Ale o ile pamiętam na pl-p-t też była awantura między tłumaczem a biurem, choć
          oczywiście pl-p-t jest niezależna od biur tłumaczeń.
          Póki co nie rezygnuję z moderowania, bo dalej widzę sporo plusów nowego forum. I
          powtarzam: mnie z p. Marczewskim nie łączy nic, a w dniu kiedy przyjmę od niego
          zlecenie (czego jednak nie przewiduję) zrezygnuję z moderowania. Tak nakazuje mi
          moja uczciwosć.
          pozdrawiam
          • pro77 Re: Zapraszam na nowe forum 13.07.06, 00:16
            no a co powiecie teraz po 3 miesiacach?

Czy Ci anty-Marczewscy juz sie przekonali?
            Pytam bo dla mnie to forum to bomba i tyle.
            A zreszta, sami się przekonajcie i wypowiedzcie smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka