biancaty 28.03.06, 12:05 Zapraszam wszystkich na nowe forum - niezależne oficjalne forum tłumaczy - pod adresem www.tlumacz.com.pl/forum Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka re 28.03.06, 13:52 to ja najpierw poprosze o przetłumaczenie, co to znaczy 'niezależne oficjalne' Odpowiedz Link
viking73 Re: re 28.03.06, 14:36 To ten sam typ logiki, jaką zaprezentował autor jednego z dzisiejszych postów na forum Muzyka, który napisał, że Madonna to "nieciekawa osobowość" Odpowiedz Link
biancaty Re: re 28.03.06, 22:03 Jottka, ja nikogo nie zmuszam wcale, ja tylko zapraszam. A co to znaczy "niezależne oficjalne", to się założyciela trzeba zapytać. Moze tyle to znaczy, że wyglada na to, że bedzie skupiać mnóstwo tłumaczy, znaczy się jakąś reprezentatywną część i będzie ich oficjalnym "głosem" i jeszcze tyle, że nie należy do jakiegoś feudala czy obszarnika ziemskiego (czytaj biura tłumaczeń), więc dlatego "niezależne". Aha, i dąsania się na siebie na tamtym forum nie przewidujemy. Pozdrawiam i zapraszam (chociaż nie zmuszam) Odpowiedz Link
malakas Re: re 28.03.06, 22:34 Nie jest takie całkiem niezależne, bo to pomysł i realizacja p. Marcina Marczewskiego z Londonera. Cóż, wygląda jednak że chwyciło, właśnie się zastanawiałem, gdzie wymiotło wszystkich z pl-p-t, a tu proszę - właśnie tam. Niestety, chciałoby się powiedzieć. Zresztą sam się tam zapisałem, bo co mi da ignorowanie i odcięcie się od ważnych informacji. Z pobieżnego przejrzenia wątków wynika, że p. Marcin podzielił się trochę władzą, chociaż wydaje się, że właśnie niezależność innych moderatorów jest wątpliwa. Poza tym sporo wazeliny. Odpowiedz Link
szczoter Re: re 28.03.06, 23:25 malakas napisał: > Z pobieżnego przejrzenia wątków wynika, że p. Marcin podzielił się trochę > władzą, chociaż wydaje się, że właśnie niezależność innych moderatorów jest > wątpliwa. Poza tym sporo wazeliny. Jako moderator protestuję Uważam się za niezależnego, nikt nie mówi mi jak mam moderować itd itp. Z p. Marcinem nie łączą mnie żadne stosunki (nie znam go osobiście, nie robię dla niego tłumaczeń), a forum uważam za KOLEJNE miejsce dla tłumaczy, które może okazać się przydatne i któremu (nie pierwszemu i nie ostatniemu)należy dać kredyt zaufania. Wazeliny nie uprawiam pozdrawiam Odpowiedz Link
biancaty Re: re 30.03.06, 00:46 Ja też jako moderator protestuję Też mnie z Marcinem nic nie łączy, nie robię dla niego tłumaczeń, nie znam go osobiście. A wazeliny to uzywam nie powiem do czego. )) Odpowiedz Link
jottka Re: re 28.03.06, 22:46 biancaty napisała: > Jottka, ja nikogo nie zmuszam wcale, ja tylko zapraszam. no ale ja myślałam, że wiesz dokąd z tego, co kolega pisze, to nie jest to forum niezależne od biura > Aha, i dąsania się na siebie na tamtym forum nie przewidujemy. i zapewne drażliwi też wcale nie jesteście? Odpowiedz Link
anna-pia Re: re 29.03.06, 21:43 Ha, też się zastanawiałam, czemu pl-p-t nagle ucichło, i już wiadomo, dlaczego. A tak mi brakuje tych potyczek Odpowiedz Link
hajota Re: Zapraszam na nowe forum 30.03.06, 11:34 Odwiedzam to forum od paru dni i generalnie podoba mi się - choć "niezależne oficjalne" też uważam za niezbyt zręczne sformułowanie. "Oficjalne" w moim pojęciu może być forum jakiejś sformalizowanej instytucji reprezentującej kogoś tam, a tu przecież nie mamy z tym do czynienia. Odpowiedz Link
szczoter Re: Zapraszam na nowe forum 30.03.06, 14:52 Trudno się nie zgodzić z przedmówcą Odpowiedz Link
malakas Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 14:42 W każdym razie nudzić się tam nie można. Właśnie pewien niezależny moderator jest już tylko niezależny, albowiem przestał być moderatorem, gdy okazało się że jest w sporze z Londonerem. Ten sam człowiek twierdzi, że p. Marczewski jest współwłaścicielem biura, podczas gdy on sam podaje się tylko za pracownika. Odpowiedz Link
donatta Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 20:50 A żeby było jeszcze zabawniej, założyciel forum ("niezależnie" związany z konkretnym biurem tłumaczeń) pięknie chwali się, jakie to osoby z pierwszych stron gazet u niego nie tłumaczyły. Czuję niesmak i chyba zniknę stamtąd na zawsze. Odpowiedz Link
hajota Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 22:09 Donatto, mimo pierwszych pozytywnych wrażeń też jestem tego bliska. Napisałam do Ciebie na priva w gazecie. Odpowiedz Link
donatta Re: Zapraszam na nowe forum 31.03.06, 23:02 Odpisałam. I na forum pana Marczewskiego też napisałam kilka słów. Odpowiedz Link
minka5 Re: Zapraszam na nowe forum 01.04.06, 00:36 Jestem..... niech sobie kazdy dopowie. Z ciekawosci chcialam zajrzec na to nowe forum. Pojawia mi sie stronniczka biura, ale forum? Gdzie mozna to znalezc? ktos mnie oswieci? Mam tylko spis jezykow. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
uwazna Re: Zapraszam na nowe forum 01.04.06, 00:58 Może adres skopiowałaś niekompletny? Poniżej wklejam aktywny link: www.tlumacz.com.pl/forum/ Odpowiedz Link
szczoter Re: Zapraszam na nowe forum 01.04.06, 07:37 No, awantura faktycznie nie na miejscu i można jej było uniknąć. Cały dzień wczoraj byłem poza domem i dopiero dziś przejrzałem co się działo. Nawet nie zabieram głosu, bo aż ręce opadają. Ale o ile pamiętam na pl-p-t też była awantura między tłumaczem a biurem, choć oczywiście pl-p-t jest niezależna od biur tłumaczeń. Póki co nie rezygnuję z moderowania, bo dalej widzę sporo plusów nowego forum. I powtarzam: mnie z p. Marczewskim nie łączy nic, a w dniu kiedy przyjmę od niego zlecenie (czego jednak nie przewiduję) zrezygnuję z moderowania. Tak nakazuje mi moja uczciwosć. pozdrawiam Odpowiedz Link
pro77 Re: Zapraszam na nowe forum 13.07.06, 00:16 no a co powiecie teraz po 3 miesiacach? Czy Ci anty-Marczewscy juz sie przekonali? Pytam bo dla mnie to forum to bomba i tyle. A zreszta, sami się przekonajcie i wypowiedzcie Odpowiedz Link