beatrix01 16.09.06, 18:31 czy w dokumentach skladanych na uniwersytet wloski musi byc oryginal swiadectwa? i czy na wloski mus byc przetlumaczony tylko przez tlumacza z listy konsulatu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funghettino Re: swiadectwo maturalne 16.09.06, 21:21 moze byc odpis. tlumaczenie musi byc przysiegle z apostille i dichiarazione di valore in loco. Odpowiedz Link
testardo Re: swiadectwo maturalne 17.09.06, 12:18 Konsulaty nie maja juz swoich list. Wystarczy zwyczajny tlumacz przysiegly. Problem z apostille jest taki,ze nawet jak uczelnia wymaga tylko odpisu swiadectwa to w MSZ potwierdza ci tylko oryginal. Albo przynajmniej mi sie trafili tacy urzednicy. Wiecej w watku o nostryfikacji. Odpowiedz Link
ilecka Re: swiadectwo maturalne 17.09.06, 12:20 Mnie juz na samym poczatku uswiadomili ze z odpisem daleko nie zajde - w kuratorium, zarzadali od razu oryginalu. Odpowiedz Link
funghettino Re: swiadectwo maturalne 18.09.06, 07:56 serio? ja mam odpis swiadecta, ale za to magistra mi obkleili znaczkami i innymi papierami...wrrrr Odpowiedz Link