blotniarka.stawowa 30.07.04, 23:44 Od muzyki piekniejsza jest tylko cisza. (Paul Claudel) Cisza jest glosow zbieraniem. (Cyprian Kamil Norwid) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blotniarka.stawowa Re: Cisza 01.08.04, 14:09 Prestrzenia ducha, gdzie moze on rozwinac skrzydla, jest cisza. (Antoine de Saint-Exupery) Odpowiedz Link
czuk1 Re: Cisza 01.08.04, 17:23 blotniarka.stawowa napisała: > > Prestrzenia ducha, gdzie moze on rozwinac skrzydla, jest cisza. > (Antoine de Saint-Exupery) Wokół cisza. Staję na starcie - w nowy dzień. (bs) Odpowiedz Link
benia30 Re: Cisza 02.08.04, 01:01 Sza, cicho sza czas na ciszę, Już oddech jej coraz bliżej, Tego naprawdę Ci brak, Ona jedna prawdziwy ma smak, Cisza jak ta. Sza, cicho sza, zbliż się do niej, Drga, ledwie drga, blady płomień, Podejdź i zanurz się w nią, Kryształową i czystą jej toń, Zanurz do dna. (Budka Suflera) ) Odpowiedz Link
czuk1 Re: Cisza 02.08.04, 07:06 koziorozka napisała: > Cicho sza To było. Teraz - cicho wstawaj. m Odpowiedz Link
benia30 Re: Cisza 02.08.04, 15:24 "Na ulicach cichosza, na chodnikach cichosza Nie ma Mickiewicza i nie ma Miłosza Tu cichosza tam cicho, szaro brudno i zima Nie ma Słowackiego i nie ma Tuwima" (Grzegorz Turnau) Odpowiedz Link
koziorozka Re: Cisza 02.08.04, 17:08 Cicho wszędzie głucho wszędzie, co to będzie co to będzie Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Cisza 03.08.04, 04:19 ... Dlatego uczmy sie ciszy i milczenia To siostry mysli, swiadomosci przednia straz Bo gdy sie milczy, milczy, milczy To apetyt rosnie wilczy Na poezje Co byc moze drzemie w nas (Jonasz Kofta) Odpowiedz Link
czuk1 Re: Cisza 03.08.04, 07:16 blotniarka.stawowa napisała: > ... > Dlatego uczmy sie ciszy i milczenia > To siostry mysli, swiadomosci przednia straz > > Bo gdy sie milczy, milczy, milczy > To apetyt rosnie wilczy > Na poezje > Co byc moze drzemie w nas > > (Jonasz Kofta) To jest piękne. Dlaczego poeci krótko zyją. Można by wymieniać.. Odpowiedz Link
koziorozka Cos mnie zamroczylo 03.08.04, 16:42 bo przeciez powinno byc "ciemno wszędzie, głucho wszedzie", a taktowni Forumowicze błędów nie wytykają, zamroczeń umysłu nie wykpiwają. Może więc trochę zrehabilituję się także klasykiem, bo Tuwimem: Może tam jeszcze zmierzchem złotym Ta sama cisza trwa wrześniowa Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Cos mnie zamroczylo 03.08.04, 21:20 koziorozka napisała: > a taktowni Forumowicze błędów nie wytykają, zamroczeń umysłu nie wykpiwają. Koziorozko - nie przejmuj sie! Forumowicze mnie tez nie wytkneli pewnego potkniecia, zaiste ludek to wyrozumialy i kochany... Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Cisza 04.08.04, 01:28 Ubotcie, napisales: "A ja cisze w swym sercu kołysze." Twoje "kolysanie ciszy" jest jakies kojace, spokojne. A oto o smutnym "kolysaniu": Nie wolno powiedziec, zaplakac - wstyd... Na kartce malenkiej pisze, ze oto co dzien, nim skonczy sie dzien, moj bol w ciasnym objeciu kolysze. (Kazimiera Illakowiczowna) Odpowiedz Link
mamix Re: Cisza 04.08.04, 21:27 Nagła cisza w środku rozmowy przypomina nam o tym, co najistotniejsze: pokazuje jaką cenę musimy płacić za wynalazek mowy. (Emil E. Cioran) Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Cisza 26.08.04, 23:13 "...przez moja cisze przechodzi czyjs glos" (z musicalu Metro, utwor Bluezwis) Odpowiedz Link
czuk1 Re: Cisza 27.08.04, 07:23 blotniarka.stawowa napisała: > "...przez moja cisze przechodzi czyjs glos" > > (z musicalu Metro, utwor Bluezwis) relacja dla bs Cisza pustka spokój Oczekiwanie... ...co dalej? (mój tydzień) Odpowiedz Link
steven1100 Re: Cisza 27.08.04, 00:09 słowa nie tęsknią trwają wciąż i tylko cisza potrafi boleć (T.Wybranowski) Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Cisza 30.08.04, 22:07 "... dzwiek niezagranych nut sens niewyznanych slow..." Z musicalu Metro, utwor "Na strunach szyn" Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Cisza 03.09.04, 13:15 "potem cisza normalna wiec calkiem nieznosna jak czystosc urodzona najprosciej z rozpaczy kiedy myslimy o kims zostajac bez niego" (Ks. Jan Twardowski, z wiersza "Spieszmy Sie") Odpowiedz Link