cuciolo 30.11.07, 08:17 czesc szperam is zperami znalesc nie moge. Jak jest wysypka dziecieca po wlosku? Ktos wie? pozdr i dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: wysypka dziecieca 01.12.07, 00:01 patka427 napisała: > avventato dei bambini eeee? eritema Odpowiedz Link
tez_ja Re: wysypka dziecieca 01.12.07, 12:10 > patka427 napisała: > > > avventato dei bambini > > eeee? > > eritema Eritema to chyba tylko rumień, a wszelkie zmiany na skórze to "eruzione cutanea". Same wysypki to "esantema" ( i tu mamy wysypki takie jakie są przy ospie, odrze czy różyczce ). Czy istnieje wysypka dziecięca, nie wiem. Wiem, że wszelkie te choroby dziecięce, które się charakteryzują wysypką, zwane są "Malattie esantematiche dell'età infantile". Nie jest to odpowiedź specjalisty. Nie znam się na medycynie. Ewa Odpowiedz Link
cuciolo Re: wysypka dziecieca 09.12.07, 14:31 dzieki juz wyleczone, przyplatala sie wysoka nietolerancja zapewne na rzecz wyprana w proszku do prania. MOja mala jest alergiczka cala geba i doszlo jeszcze to. No ale zwalczylysmy i idziemy do przodu Odpowiedz Link