kaj.ka 20.08.03, 09:35 Zachariasza - to ulyczka na Szmulkach. Stamtąd się wywodzę. Na Otwocką chodziłem do szkół, a modlyć się do Bazylyki. To było dawno, dawno... Pozdrawiam wszystkich ze Szmulek kaj.ka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu4 Re: Zachariasza i inne 23.08.03, 09:45 A inne ulice Szmulek, po ktorych deptałem. O nazwach pochodzących od malowniczych mazowieckich i trochę dalszych miasteczek: Siedlecka, Łochowska, Łomżyńska, Grajewska, Wołomińska, no i przecież - Radzymińska. Moi znajomi i pzyjaciele pewno stamtąd już, tak jak ja, wyemigrowali dawno, ale niechaj odezwą się z emigracji! Z nadzieją pozdrawiam bu Odpowiedz Link Zgłoś
kaj.ka Re: Zachariasza i inne 26.08.03, 08:08 ja też piszę z emigracji. Może zle zatytułowałe wątek pod dyktando sentymentu. Może trzeba go było nazwać: SZMULKI? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkur Re: Zachariasza i inne 23.07.04, 14:42 Ja sie urodzilem na Białostockiej 37 (drewniak, przed wojną żydowski hotel) - dokładnie tam gdzie stało moje łóżeczko samochody z Białostockiej skręcają żeby dojechać do Grodzieńskiej... Takie dziwne uczucie... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkur Re: Zachariasza 23.07.04, 14:40 Popatrz malutka (to żarcik - może glupi)... jaki swiat malutki Odpowiedz Link Zgłoś