Dodaj do ulubionych

wentylacja

28.11.05, 21:17
mam pytanie,
czy w Waszych mieszkaniach od wentylatora w kuchni tez tak wieje? W kuchni po
prostu marzne... czy to wada?
Obserwuj wątek
    • waha1 Re: wentylacja 28.11.05, 23:10
      2xTak. Tj. tak u mnie tez wieje i tak jest to wada. Zglosilem to do TP w
      zeszlym tygodniu ale jeszcze nie doczekalem sie na odpowiedz.
      • wandek1 Re: wentylacja 28.11.05, 23:14
        zajrzyjcie na www.wentylacja.org.pl/wsteczny.htm
        polecam te stronę wszystkim sąsiadom

pzdr, wandek
        • waha1 Re: wentylacja 29.11.05, 20:23
          Bardzo fajna strona, dzieki za info.
          Zauważyłem, że wykonują ekspertyzy. Orientujesz sie moze jaka jest wartosc ich
          ekspertyzy tj. czy moze byc wiazaca dla developera albo byc dowodem w sadzie
          gdyby do tego doszło.
    • klejmanm Re: wentylacja 29.11.05, 12:50
      Mam ten sam problem. Włąśnie wystosowałem pismo do TP.
      pzdrawiam,
      Marcin.K
    • waha1 Re: wentylacja 29.11.05, 20:31
      Z tego co widze to osob ktore zglaszaja problemy z wentylacja w etapie C jest
      wiecej.
      Dlatego mam prosbe o wymiane informacji w miare rozwoju sytuacji, np. jesli
      developer odmowil komus usuniecia usterki bo ... albo zaprponowal rozwiazanie
      polegajace na ... Mysle ze taka wiedza bedzie cenna dla wszystkich ktorzy
      borykaja sie z tym problemem.
      • aktia Re: wentylacja 29.11.05, 21:27
        ja jeszcze nie napisałam, ale na pewno jutro to zrobie
    • piotr1223 Re: wentylacja 30.11.05, 08:35
      Ja tez mam ten sam problem z wentylacja i wczoraj złożylem pismo u dewelopera .
      Wydaje mi sie ze ta wada dotyczy chyba całego budynku
      • zz138b propozycja działań 30.11.05, 18:01
        w B jest tak samo ... deweloper nie odpowiada na 3 juz pismo. Proponuje przy
        najblizszym zebraniu którejkolwiek ze wspólnot - do końca marca powinno sie
        odbyć w A lub B - zrobic spotkanie mieszkanców z "tym problemem" i np. wystąpić
        o właściwą ekspertyze a w razie potrzeby do sądu ( w grupie taniej).
        Poradzilismy sobie z P. Łubińskim to i TP powinien nas traktowac poważnie. O
        terminie spotkania informujmy się w tym wątku a pozostałych sasiadów którzy
        mają problem "wentylacji" proszę o post - sprawdzmy ilu nas jest - napiszcie
        jak TP Was potraktował, czy problem "u Was" nadal istnieje
        Marcin
        • klejmanm Re: propozycja działań 01.12.05, 08:16
          na moje pisma też nie odpowiadają, co z pewnością świadczy o jakości obsługi TP.
          No coż - swego czasu:

"..firma Turret Poland, (...)została wyróżniona w organizowanym przez firmę
          Murator Expo Plebiscycie Mieszkańców Nowych Domów i Mieszkań nagrodą w kategorii
          "Jakość Obsługi Klienta".

Może w końcu trzebqa zacząć rozgłaszać, jaka jest ta ich jakość obsługi klienta...
          • karaton Re: propozycja działań 01.12.05, 14:56
            Jak masz coraz lepsze powodzenie, sprzedajesz coraz łatwiej, to może
            odpuszczasz jakość i przełączasz się na ilość, dyskontując zebrane wcześniej
            zaufanie.
            Ssanie rynku jest ogromne, więc specjalnie się nie zdziwię, jeśli TP obniży
            jakość (powiedzmy, że wszystkiego). Bo czemu ma ją wysoko trzymać (co na pewno
            jest kosztowne), skoro przy niższej i tak sprzedam to co produkuję, zarabiając
            więcej?
            Ja jestem bardzo zadowolony z jakości mojego M w B. Wszystko było równe,
            poziome lub pionowe, kąty proste, wszystko dobrze zrobione, mistrz od kładzenia
            podłogi mówił, że takie szlichty jak u nas bardzo rzadko można spotkać.
            Obsługa w czasie podpisania umowy, współpraca z notariuszem także była dobra.
            Ale pewnie nie ma niczego doskonałego...
        • wmazurczyk Re: propozycja działań 01.12.05, 19:34
          My również mamy ten sam problem w B klatka V. W ubiegłym sezonie zgłaszałem
          kilkukrotnie ten temat TP: na początku zarówno Łubiński jak i TP (Mikołajczyk
          oraz jego kominiarze) wmawiali nam, że to normalne. Po którejś tam interwerncji
          założyli coś na komin i wydawało się że pomogło, ale zima nadeszła (w zimę jest
          to bardziej uciążliwe i chyba bardziej wieje) i znów jest to samo.
          Chyba znów musimy powtórzyć akcję, szczególnie, że zarządca się zmienił - może
          będzie skuteczniej. Proponuję połączyć siły i ewentualnie zacząć działać
          wcześniej niż w marcu, bo potem zimno już nie jest takie dokuczliwe smile i
          niektórym osobom nie będzie się chciało.

WM
        • a10188 Re: propozycja działań 02.12.05, 08:33
          U mnie też wieje. Budynek B, klatka II.
          • jott7 prawdopodobna przyczyna.......... 03.12.05, 00:18
            Wielce prawdopodobną przyczyną występowania tzw ciagu wstecznego w kanałach
            wylotowych wentylacji grawitacyjnej jest zbytnie uszczelnienie budynku
            powodujące brak dopływu powietrza niezbędnego do wentylacji. Jest to wada
            istotna którą powinien potwierdzic rzeczoznawca. Brak odpowiedzi na zgłaszane w
            tej sprawie wnioski potwierdza że jest to wada zawiniona przez projektanta.
    • zzola Re: wentylacja 03.12.05, 00:06
      akita od jakiego wentylatora ci wieje ?
      • aktia Re: wentylacja 05.12.05, 12:27
        Dmucha nam w kuchni, ale okrutnie. Sprawdzalem w lazience, tam dmucha
        delikatnie, odczuwalne jest to dopiero przy przylozeniu dloni do kratki. W
        kuchni natomiast jest to strasznie dokuczliwe, autentycznie mozna zmarznac w
        kilka minut.

Pozdrawiam,
        Ed76
        • klejmanm Re: wentylacja 05.12.05, 12:41
          tak jak u mnie.
          Ja przysłoniłem do połowy ten otwór, bo
          pokój się mocno chłodzi przez ten nawiew tak,
          jakby okno było otwarte.
          • lemurka3 Re: wentylacja 05.12.05, 13:49
            U nas równiez wieje jak cholera (za przeproszeniem). Czy komuś TP jednak
            odpowiedział na pismo dotyczące zgłoszenia tego faktu? Zastanawiam się co dalej
            z tym robić.
            • zzola Re: wentylacja 05.12.05, 18:53
              A marznijcie sobie jak żałujecie paru złotych na eksperta i stosowną ekspertyżę.
    • nextira Re: wentylacja 19.01.06, 12:46
      Witam serdecznie. Mam ten sam problem w łazience, C_kl_VII_2p.. Kratkę
      zakleiłem, ale wiadomo że nie tędy droga. Tak jak wcześniej wspomniano, trzeba
      wystosować pismo wspólne, zebrać podpisy. Spróbuje dowiedzieć sie czy w mojej
      klatce jeszcze u kogoś to występuje. Pozdrawiam.
      • moni242 Re: wentylacja 19.01.06, 14:51
        u mnie w C w II klatce tez wystepuje ow zjawisko
        (a czasem nawet nawieje mi do kibelka troszke smrodku ze smazonej cebuli lub
        czosnku z czyjegos mieszkania- generalnie fajna sprawa taki aromacik na cale
        mieszkaniesmile). i jestem za zrobieniem ekspertyzy, bo p.Czarny uwaza ze nalezy
        rozszczelnic okna a wszystko bedzie ok (i pewnie nie zmieni tego glupiego
        pogladu na ten temat). paranoja jakas wg mnie! pierwsze slysze i mam nadzieje
        ze po raz ostatni!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka