aktia 28.11.05, 21:17 mam pytanie, czy w Waszych mieszkaniach od wentylatora w kuchni tez tak wieje? W kuchni po prostu marzne... czy to wada? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waha1 Re: wentylacja 28.11.05, 23:10 2xTak. Tj. tak u mnie tez wieje i tak jest to wada. Zglosilem to do TP w zeszlym tygodniu ale jeszcze nie doczekalem sie na odpowiedz. Odpowiedz Link
wandek1 Re: wentylacja 28.11.05, 23:14 zajrzyjcie na www.wentylacja.org.pl/wsteczny.htm polecam te stronę wszystkim sąsiadom pzdr, wandek Odpowiedz Link
waha1 Re: wentylacja 29.11.05, 20:23 Bardzo fajna strona, dzieki za info. Zauważyłem, że wykonują ekspertyzy. Orientujesz sie moze jaka jest wartosc ich ekspertyzy tj. czy moze byc wiazaca dla developera albo byc dowodem w sadzie gdyby do tego doszło. Odpowiedz Link
klejmanm Re: wentylacja 29.11.05, 12:50 Mam ten sam problem. Włąśnie wystosowałem pismo do TP. pzdrawiam, Marcin.K Odpowiedz Link
waha1 Re: wentylacja 29.11.05, 20:31 Z tego co widze to osob ktore zglaszaja problemy z wentylacja w etapie C jest wiecej. Dlatego mam prosbe o wymiane informacji w miare rozwoju sytuacji, np. jesli developer odmowil komus usuniecia usterki bo ... albo zaprponowal rozwiazanie polegajace na ... Mysle ze taka wiedza bedzie cenna dla wszystkich ktorzy borykaja sie z tym problemem. Odpowiedz Link
aktia Re: wentylacja 29.11.05, 21:27 ja jeszcze nie napisałam, ale na pewno jutro to zrobie Odpowiedz Link
piotr1223 Re: wentylacja 30.11.05, 08:35 Ja tez mam ten sam problem z wentylacja i wczoraj złożylem pismo u dewelopera . Wydaje mi sie ze ta wada dotyczy chyba całego budynku Odpowiedz Link
zz138b propozycja działań 30.11.05, 18:01 w B jest tak samo ... deweloper nie odpowiada na 3 juz pismo. Proponuje przy najblizszym zebraniu którejkolwiek ze wspólnot - do końca marca powinno sie odbyć w A lub B - zrobic spotkanie mieszkanców z "tym problemem" i np. wystąpić o właściwą ekspertyze a w razie potrzeby do sądu ( w grupie taniej). Poradzilismy sobie z P. Łubińskim to i TP powinien nas traktowac poważnie. O terminie spotkania informujmy się w tym wątku a pozostałych sasiadów którzy mają problem "wentylacji" proszę o post - sprawdzmy ilu nas jest - napiszcie jak TP Was potraktował, czy problem "u Was" nadal istnieje Marcin Odpowiedz Link
klejmanm Re: propozycja działań 01.12.05, 08:16 na moje pisma też nie odpowiadają, co z pewnością świadczy o jakości obsługi TP. No coż - swego czasu: "..firma Turret Poland, (...)została wyróżniona w organizowanym przez firmę Murator Expo Plebiscycie Mieszkańców Nowych Domów i Mieszkań nagrodą w kategorii "Jakość Obsługi Klienta". Może w końcu trzebqa zacząć rozgłaszać, jaka jest ta ich jakość obsługi klienta... Odpowiedz Link
karaton Re: propozycja działań 01.12.05, 14:56 Jak masz coraz lepsze powodzenie, sprzedajesz coraz łatwiej, to może odpuszczasz jakość i przełączasz się na ilość, dyskontując zebrane wcześniej zaufanie. Ssanie rynku jest ogromne, więc specjalnie się nie zdziwię, jeśli TP obniży jakość (powiedzmy, że wszystkiego). Bo czemu ma ją wysoko trzymać (co na pewno jest kosztowne), skoro przy niższej i tak sprzedam to co produkuję, zarabiając więcej? Ja jestem bardzo zadowolony z jakości mojego M w B. Wszystko było równe, poziome lub pionowe, kąty proste, wszystko dobrze zrobione, mistrz od kładzenia podłogi mówił, że takie szlichty jak u nas bardzo rzadko można spotkać. Obsługa w czasie podpisania umowy, współpraca z notariuszem także była dobra. Ale pewnie nie ma niczego doskonałego... Odpowiedz Link
wmazurczyk Re: propozycja działań 01.12.05, 19:34 My również mamy ten sam problem w B klatka V. W ubiegłym sezonie zgłaszałem kilkukrotnie ten temat TP: na początku zarówno Łubiński jak i TP (Mikołajczyk oraz jego kominiarze) wmawiali nam, że to normalne. Po którejś tam interwerncji założyli coś na komin i wydawało się że pomogło, ale zima nadeszła (w zimę jest to bardziej uciążliwe i chyba bardziej wieje) i znów jest to samo. Chyba znów musimy powtórzyć akcję, szczególnie, że zarządca się zmienił - może będzie skuteczniej. Proponuję połączyć siły i ewentualnie zacząć działać wcześniej niż w marcu, bo potem zimno już nie jest takie dokuczliwe i niektórym osobom nie będzie się chciało. WM Odpowiedz Link
jott7 prawdopodobna przyczyna.......... 03.12.05, 00:18 Wielce prawdopodobną przyczyną występowania tzw ciagu wstecznego w kanałach wylotowych wentylacji grawitacyjnej jest zbytnie uszczelnienie budynku powodujące brak dopływu powietrza niezbędnego do wentylacji. Jest to wada istotna którą powinien potwierdzic rzeczoznawca. Brak odpowiedzi na zgłaszane w tej sprawie wnioski potwierdza że jest to wada zawiniona przez projektanta. Odpowiedz Link
aktia Re: wentylacja 05.12.05, 12:27 Dmucha nam w kuchni, ale okrutnie. Sprawdzalem w lazience, tam dmucha delikatnie, odczuwalne jest to dopiero przy przylozeniu dloni do kratki. W kuchni natomiast jest to strasznie dokuczliwe, autentycznie mozna zmarznac w kilka minut. Pozdrawiam, Ed76 Odpowiedz Link
klejmanm Re: wentylacja 05.12.05, 12:41 tak jak u mnie. Ja przysłoniłem do połowy ten otwór, bo pokój się mocno chłodzi przez ten nawiew tak, jakby okno było otwarte. Odpowiedz Link
lemurka3 Re: wentylacja 05.12.05, 13:49 U nas równiez wieje jak cholera (za przeproszeniem). Czy komuś TP jednak odpowiedział na pismo dotyczące zgłoszenia tego faktu? Zastanawiam się co dalej z tym robić. Odpowiedz Link
zzola Re: wentylacja 05.12.05, 18:53 A marznijcie sobie jak żałujecie paru złotych na eksperta i stosowną ekspertyżę. Odpowiedz Link
nextira Re: wentylacja 19.01.06, 12:46 Witam serdecznie. Mam ten sam problem w łazience, C_kl_VII_2p.. Kratkę zakleiłem, ale wiadomo że nie tędy droga. Tak jak wcześniej wspomniano, trzeba wystosować pismo wspólne, zebrać podpisy. Spróbuje dowiedzieć sie czy w mojej klatce jeszcze u kogoś to występuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
moni242 Re: wentylacja 19.01.06, 14:51 u mnie w C w II klatce tez wystepuje ow zjawisko (a czasem nawet nawieje mi do kibelka troszke smrodku ze smazonej cebuli lub czosnku z czyjegos mieszkania- generalnie fajna sprawa taki aromacik na cale mieszkanie). i jestem za zrobieniem ekspertyzy, bo p.Czarny uwaza ze nalezy rozszczelnic okna a wszystko bedzie ok (i pewnie nie zmieni tego glupiego pogladu na ten temat). paranoja jakas wg mnie! pierwsze slysze i mam nadzieje ze po raz ostatni!!! Odpowiedz Link