Dodaj do ulubionych

Agroman-Hałas?

IP: 192.168.25.* 04.02.02, 11:56
Witajcie Agromani
KOrzystając z ładnej pogody wybrałem się z żoną w niedzielę na budowę, dawno
już
nie byłem. Obeszliśmy całą budowę prawie do okoła, piszę prawie bo Rów z
Lawendowa uniemożliwia obejscie całkowite. Jedna rzecz mnie niepokoii to hałas
nawet za budynkami słychać i to dobrze samochody z Toruńskiej, była to
niedziela i rych pewnie mniejszy a pomimo tego hałas. Czy podzielacie moje
obawy, a moze słycheliscie cos na temat ekranów akustycznych
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: winnik Re: Agroman-Hałas? IP: *.*.*.* 04.02.02, 13:56
      Moim zdaniem żle nie będzie.
      Ogólnie głośno nie jest, ale samochody oczywiście słychać.
      Ekrany na pewno pomogą. Ale przecież zasłonią nas budynki z etapu II.
      Więc miejmy nadzieję że żle nie będzie.
      pozdrawiam,
      • Gość: rogoz Re: Agroman-Hałas? IP: *.centertel.pl 04.02.02, 14:21
        Jak rozmawiałem z przedstawicielem Agroman to mi powiedział, że chcieli na
        własny koszt postawić ekrany akustyczne. Wtedy to ZDM kazał im płacić za
        zajęcie pasa drogowego
        • Gość: winnik Re: Agroman-Hałas? IP: *.*.*.* 04.02.02, 14:27
          Gość portalu: rogoz napisał(a):

> Jak rozmawiałem z przedstawicielem Agroman to mi powiedział, że chcieli na
          > własny koszt postawić ekrany akustyczne. Wtedy to ZDM kazał im płacić za
          > zajęcie pasa drogowego

Bo tym z ZDM to chodzi może prawdopodobnie o łapówke. Jakby dostali, to nie
          kazaliby sobie płacic za zajęcie pasa, tylko byli by zadowoleni że to nie oni
          musza stawiac i wydawac ogromne kwoty pieniężne.

• Gość: nick Re: Agroman-Hałas? IP: 192.168.25.* 04.02.02, 14:49
            Przecież teren przy dordze nalezy do Agromana. Zwróć też uwagę, iz jest to
            teren odkryty i ustawienie ekranów przy soedlu mało pomoże, hałas będzie od
            strony ulicy głębockiej.
          • Gość: Marcin Re: Agroman-Hałas? IP: 62.148.92.* 05.02.02, 15:38
            Masz małe pojęcie, kolego.
            ZDM jako innstytucja samorządowa ma wpisane w statut pobieranie opłat za
            wykorzystanie pasa drogowego, czyli wszystko bodajże 1,5 m od drogi.
            To właśnie za niezapłacenie za zajęcie pasa drogowego mogliby ludzie z ZDM
            chcieć łapówki.
            Ale to chyba nie w naszym ogólno pojętym interesie - w końcu te pieniądze
            zasilają potem budżet drogowców.

M
    • Gość: winnik Re: Agroman-Hałas? IP: *.*.*.* 04.02.02, 15:05
      A droga asfaltowa, równoległa do trasy toruńskiej i ziemia przy niej też nalezy
      do agromana?
      jeśli nie to ZDM powinien postawić ekrany.
      naszczęcie na ul. głębockiej jest mały ruch.
      • Gość: nick Re: Agroman-Hałas? IP: 192.168.25.* 04.02.02, 15:20
        Oj Chyba nie byłeś na głebockiej, w niedzielę prawie non stop jeżdziły
        samochoy, różnica jest taka, iz nie jeżdżą po niej "Jeszcze" cięzarowe"
        • Gość: JOGI Re: Agroman-Hałas? IP: *.cplus.com.pl 05.02.02, 11:26
          no to ja sie ciesze, ze bade mial w O5 od strony pd-zach, czyli w druga mańke od Głębockiej i
          osloniety bede przez etap II od trasy... jakos tak mi tylko zaczyna krazyc mysl po glowie, ze szkoda, ze
          nie wzialem II pietra... kto bedzie tak laskawy i pokaze mi kiedys takie pieterko do strony pd-zach u
          siebie, najchetniej bym obejrzal to co bedzie w O5 ;)))

Jogi
          • Gość: George Re: Agroman-Hałas? IP: 62.233.165.* 05.02.02, 19:42
            Pozdrawiam sąsiada z góry. Ja też się hałasu nie boję bo jestem na parterze pod
            Tobą, więc II etap osłania mnie bardzo szczelnie od Trasy (mam nadzieję, że nie
            tupiesz zbyt intensywnie :-))) ?)
            A jak oceniasz postepy na budowie naszego przodownika. Szczerze mówiąc nie
            bardzo rozumiem jak to się stało, że ma być oddany jako ostatni, a jest
            najbardziej zaawansowanym budynkiem na osiedlu. Ale chyba tylko możemy się z
            tego cieszyć.
            • Gość: Stephan Re: Agroman-Hałas? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 21:55
              Witam sąsiadów z Oriona 5...

Sytuacja, która miała miejsce jest spowodowana tym, że teren, na którym stanął
              Orion 5 był najmniej nawodnionym ze wszystkim, dlatego osuszanie było
              najkrótsze...
              Teraz prace przy Orion'ie 5 zostaną zatrzymane i cała ekipa przeniesie się na
              wykończenie budynków oddanych w pierwsej kolejności..

Pozdrawiam.
              Stephan.
              • Gość: joas Re: Agroman-Hałas? IP: *.man.polbox.pl 06.02.02, 10:35
                mialam wiadomosc z salonu ze najprawdopodobniej w maju (b. precyzyjny termin skąd inąd)
                dostaniemy klucze (MY, tzn ORIONOWCY5).nie wiem jak to sie ma do innych budynków,ale jesli
                mialby to byc poczatek maja, to mnie inne nie interesuja.podobno juz stawiaja scianki i okablowywuja
                orionka piatego:) mam nadzieje ze to prawda, bo nie widzialam osobiscie. pozdrawiam wszystkich
                sasiadow:)))) szczegolnie z parteru:)
                • Gość: Stephan Re: Agroman-Hałas? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 10:47
                  Gość portalu: joas napisał(a):

> mialam wiadomosc z salonu ze najprawdopodobniej w maju (b. precyzyjny termin sk
                  > ąd inąd) dostaniemy klucze (MY, tzn ORIONOWCY5).nie wiem jak to sie ma do
                  > innych budynków,ale jesli mialby to byc poczatek maja, to mnie inne nie
                  > interesuja.podobno juz stawiaja scianki i okablowywuja orionka piatego:) mam
                  > nadzieje ze to prawda, bo nie widzialam osobiscie. pozdrawiam wszystkich
                  > sasiadow:)))) szczegolnie z parteru:)

To byłyby bardzo dobre wieści :-)))
                  Będę w sobotę na placu bodowy to przy okazji dowiem się w salonie szczegółów...
                  Mam nadzieje, ze szybkość wykończenia nie wpłynie na jakość...
                  Btw: to już za trzy miesiące, ehhhh.
                  Pożyjemy, zobaczymy..

Pozdrawiam wszystkie piętra ORION'a 5, w szczególności parter :-)))
                  • Gość: George Re: Agroman-Hałas? IP: 195.116.92.* 06.02.02, 12:47
                    O której Stephan wpadniesz na budowę w sobotę, bo ja też się wybieram to może
                    razem byśmy przeprowdzili inspekcję Oriona 5. proponuję kontakt na mail
                    przemeque@poczta.gazeta.pl

Pozdrawiam
                    • Gość: joas Re: Agroman-Hałas? IP: *.man.polbox.pl 06.02.02, 15:52
                      pls napiszcie po oględzinach jak sprawy wyglądają! i czy to prawda z tymi sciankami itd. pzdr
            • Gość: JOGI Re: Agroman-Hałas? IP: *.cplus.com.pl 06.02.02, 11:42
              czy tupię?! tak, szczegolnie jak sie zdenerwuje, wtedy szybciutko przebieram noozkami i tupie ;)))) A
              tak serio, to mam nadzieje, ze nic nie bedziesz slyszal, czasami tylko mam napady z posluchaniem
              sobie glosniej muzyczki, ale to mnie tak napada na kilka minut i zazwyczaj po przyjsciu z pracy, tak
              poza tym, to jestem cichutki jak myszka ;))

pozdr.

PS - czy jest na tym forum osoba, co wykupila mieszkanko nade mna?
              • Gość: George Re: Agroman-Hałas? IP: 195.116.92.* 06.02.02, 12:50
                No to jestem spokojny ;-))

Mam jeszcze pytanko. Patrząc na adres z jakiego piszesz, rozumiem że z
                instalacją telewizyjną nie będziemy mieli problemu i cyfrowa jakość obrazu
                zapewniona??

Pozdrawiam
                • Gość: JOGI Re: Agroman-Hałas? IP: *.cplus.com.pl 06.02.02, 12:58
                  Gość portalu: George napisał(a):

> No to jestem spokojny ;-))
                  >
                  > Mam jeszcze pytanko. Patrząc na adres z jakiego piszesz, rozumiem że z
                  > instalacją telewizyjną nie będziemy mieli problemu i cyfrowa jakość obrazu
                  > zapewniona??
                  >
                  > Pozdrawiam

hmmmmmm, jakby to powiedziec, powiedzmy, ze pewna propozycja byla przeze mnie przedstawiona w
                  Agromanie, zobaczymy co z nia zrobia, a tak wogoole, to jako sasiedzi, zawsze sie jakos dogadamy ;)))
          • Gość: Wioletta Re: Agroman-Hałas? IP: *.warta-vita.com.pl 06.02.02, 11:42
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka