Dodaj do ulubionych

SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym developerem

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.09, 10:56
Nabyłem lokal w apartamentowcu zrealizowanym przed Bete i wykonawce Tector. Żenada - to bardzo delikatne słowo, jeśli chodzi o wykonanie i użyte materiały. Po drugie reklamowanie wad z Beta to prawie "mission impossible". Prezesom tej spółdzielni zależy tylko na kasie. Dziwię się, że taka firma możę funkcjonować na konkurencyjnym rynku. Jeśli ktoś myśli o nabyciu mieszkania u BETY niech przeczyta to ostrzeżenie i potem bardzo dobrze przemyśli swoją decyzję. Jeśli nadal chce się związać z BETĄ (bo dobra cena etc) niech wróci po p-ktu pierwszego tego postu (czytaj: przemyśli jeszcze raz) ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ajza Re: SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym develo IP: *.ptim.net.pl 13.12.09, 16:49
      a o której inwestycji dokładnie mówisz? I o co dokładnie chodzi? O
      wady konstrukcyjne? O niską jakość wykończenia?
      Bo ja właśnie rozwazam kupno mieszkania budowanego przez ta
      spodzielnie i bylabym wdzieczna za wszelkie info i szczegoly!
    • mobger Re: SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym develo 19.12.09, 21:56
      Gość portalu: Niezadowolony napisał(a):

> Nabyłem lokal w apartamentowcu zrealizowanym przed Bete i
      wykonawce Tector. Żen
      > ada - to bardzo delikatne słowo, jeśli chodzi o wykonanie i użyte
      materiały. Po
      > drugie reklamowanie wad z Beta to prawie "mission impossible".
      Prezesom tej sp
      > ółdzielni zależy tylko na kasie. Dziwię się, że taka firma możę
      funkcjonować na
      > konkurencyjnym rynku. Jeśli ktoś myśli o nabyciu mieszkania u
      BETY niech przec
      > zyta to ostrzeżenie i potem bardzo dobrze przemyśli swoją decyzję.
      Jeśli nadal
      > chce się związać z BETĄ (bo dobra cena etc) niech wróci po p-ktu
      pierwszego teg
      > o postu (czytaj: przemyśli jeszcze raz) ...

Ja tez ostrzegam przed BETĄ. To nieuczciwy partner biznesowy.
      Zamówił projekt budowlany na inwestycje przy Burakowskiej i
      Krasińskiego. Mój znajomy, który jest projektantem tego obiektu
      został przez tego dewelopera oszukany na grube pieniądze. Beta nie
      zapłaciła za gotowy projekt budowlany, a w trakcie projektowania
      chciała za plecami projektanta zmienic warunki zabudowy na tę
      działkę. Z tego co wiem sprawa jest w sądzie !!!
      • Gość: pomidor Re: SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym develo IP: *.147.113.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 23:41
        trzeba upasc na głowe zeby kupic mieszkanie w społdzielni. Proponuje
        znalezc zapis w umowie o szacowanej cenie mieszkania. Potem 3
        dopłaty a prezesi dzialaja zgodnie z prawem.
      • Gość: dziennikarz Re: SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym develo IP: *.axelspringer.pl 08.03.10, 16:10
        Interesuje mnie ta sprawa, chcę ją opisać bardzo proszę o kontakt
        tel. 793728269.
        • Gość: Niezadowolony Re: SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym develop IP: *.home.aster.pl 27.05.10, 20:09
          Nie odzywalem sie przez dlugi czas, bo zaabsorbowany zostalem przez sprawe sadowa - zostala jedyna droga, zeby wyegzekwowac swoje prawa od SBM Beta.
          Padlo tutaj pytanie, dlaczego kupilem lokal od spoldzielni mieszkaniowej, skoro prawa nabywcy sa ograniczone. Poprzednie mieszkanie tez kupilem od spoldzielni i bylem bardzo zadowolony - standardem wykonczenia i ... podejsciem do czlowieka. Widac mozna, zalezy na jakich ludzi sie trafi i czy im zalezy na ich biznesie. Prezesi SBM Beta pamietaja komune i kolejki za mieszkaniami. Niestety, z taka mentalnoscia zostali juz, co odbija sie czkawka na nabywcach.
    • Gość: . Re: SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym develo IP: 195.205.194.* 25.12.09, 09:59
      Jeśli tam kupiłeś, to zapewne w umowie mogłeś przeczytać, że to nie developer
      tylko klub dla naiwnych zwanych w ustawach spółdzielnią mieszkaniową
      • Gość: Alex Re: SBM Beta - ostrzegam przed nieuczciwym develo IP: *.elblag.vectranet.pl 25.12.09, 14:17
        Kolego a może podasz jakieś konkrety o co chodzi a nie bezsensowne gadanie..
    • Gość: lokator Re: SBM Beta - ostrzegam kasprowicza IP: *.chello.pl 10.09.10, 08:41
      To jeszcze nic, mowi sie glosno o prowizjach ktore biora prezesi tej spoldzielni od firm budowlanych za wygrane przetargi i realizacje. tak podobno jest i z kasprowicza i o tym mowi sie na budowie. Nic dziwnego ze prezesi jezdza dobrymi luksusowymi autami i posiadaj po kilka mieszkan i lokali uslugowych (na kasprowicza tez) za co ? pensje? a propos dzialki na burakowskiej?? dziwny skok ceny w ciagu krotkiego czasu, z dzialki za 3-4 mln.pln m spoldzielnia zakupila dzialke poprzez posrednikow za koncowa cene 17 mln.pln i do chwili obecenej nic sie nie dzieje, troche to dziwne i sami odp.sobie na pytanie o co w tym chodzi?? a gdzie w takim razie rada nadzorcza spoldzielni i sami spoldzielcy czy tego nie widza?? bede dalej obserwowwac ta sprawe..inni tez nich pisza ..pozdrawiam... i jeszcze jedno czemu w tym dolku budowlanym inni developerzy za koszt budowy przyjmuja stawke 3- 3,5 tys.pln za metr a beta przyjela stawke okolo 5 tys.pln. co z ta roznica????
      • Gość: b. Re: SBM Beta - ostrzegam kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 15:15
        Cos chyba jest na rzeczy, odbieralam mieszkanie. Po odbiorze wychodzac zobaczylam pania prezes siedzoca w samochodze z przedstwicielem firmy budowlanej i zauwazylam w jej reku koperte. pani jak mnie ujrzala lekko sie speszyla. Nie wiem co tam bylo ale sam fakt...co do opisu lokatora. Mam pytanie. gdzie jest rada nadzorcza? a moze to nadaje sie dla CBA lub prokuratury.??? O zakupie burakowskiej, tez jest glosno....
      • Gość: gość Re: SBM Beta - ostrzegam kasprowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 03:15
        Niedawno pisałem o tym jak mój znajomy architekt został przez Betę oszukany. Zrobił projekt na budynek mieszkalny właśnie przy Burakowskiej i do tej pory nie dostał za niego pieniędzy. Sprawa trafiła do sądu. Jak widać z poprzednich wpisów rozwiązywanie problemów na drodze sądowej jest dla spółdzielni Beta działaniem rutynowym. Ciekawe ile wydaja na prawników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka