Dodaj do ulubionych

Czerska !!!!

IP: 217.153.35.* 15.01.04, 11:36
Bardzo starałam się znależć coś bieżącego na temat tej inwestycji. Niestety :
(. Czy ktoś coś wie , czy nadal buduje to Grupa Eco? Coś przycichło o tej
inwestycji ( ani gazeta , ani strona inwestora) , a w pewnej agencji
neruchomości już ktoś sprzedaje mieszkanie z tej inw. Przejeżdżam obok
ostatnio często i chyba dobrze szło i " zdechło" . Proszę o jakieś info
Obserwuj wątek
    • Gość: Chairman Re: Czerska !!!! IP: *.nbp.pl 15.01.04, 12:13
      Czwarta kondygnacja stoi prawie zgodnie z planem (dwa tygodnie opóźnienia - ale
      w końcu jest zima), więc nie wiem czy inwestycja tak zdechła.
      Pozdrawiam
    • Gość: MKK Re: Czerska !!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 18:20
      Nie powiedzialbym, ze "zdechlo". Grudzien, poczatek stycznia budowali (tak mi
      doniesiono bo od listopada nie bylem w W-wie) - powiedzialbym - az podejrzanie
      uparcie! Przypuszczam ze bank ich naciska zanim da kase na dalsza budowe. A
      mieszkanie sprzedaje(my)ja (my) (byc moze). Gdyby nie moja ex narzeczona i jej
      widzimisie wcale bysmy sie tego nie pozbywali (lokalizacja prawie idealna mimo
      dziwnego otoczenia, prawdziwa W-wa a nie jakies tam poludniowe czy polnocne
      przylacza, w miare pewny deweloper o ile dzis w tej branzy mozna mowic o
      jakiejkolwiek pewnosci, rachunek powierniczy, niezla jakosc itd.). Ale w
      sprawie w-skich inwestycji dostala wolna reke i to Ona decyduje. A kobieta
      zmienna jest. Zreszta 40 m2 to nie szczyt szczescia. Choc rzeczywiscie cicho o
      tej inwestycji. Zawsze to jednak lepsze niz uslyszec o niej w programach
      Elzbiety Jaworowicz...Milego popoludnia...
      • Gość: kika Re: Czerska !!!! IP: *.dmpbk.com.pl 19.01.04, 10:10
        bylam w sobote na budowie i zurawie / robotnicy uwijali sie nalezycie
        (slownictwo jakie dobiegalo z placu budowy potwierdzalo,ze nie sa to okoliczni
        mieszkancy, czy bawiace sie na budowie dzieci). Trzecie pietro stoi, bryla juz
        wyrazna. Firma moze nie krystaliczna, ale stara sie jak moze nie zepsuc swojego
        dobrego wizerunku (choc do dnia dzisiejszego nie dostalam planu mieszkania
        1:50, by naniesc ewentualne zmiany scian wew).
        jesli chodzi o zmiennosc kobiet - to rzeczywiscie jest to nasza zmora. Wiem po
        sobie, dlatego moze warto czasami dawac druga szanse. Ja nie dostalam, cierpie
        i wlasnie dlatego kupuje swoje mieszkanie. Ale .... chyba odbieglam od tematu.

• Gość: cyfra Re: Czerska !!!! IP: 217.153.35.* 19.01.04, 12:13
          Sądząc po tym co piszecie to można uznać za ciekawą inwest. Czerska. Chociaż
          liczyłam na szerszy odzew.Czy ktoś może mi opowiedzieć o umowie , cenach , na
          co zwrócić uwagę? Będę wdzięczna . Pozdrawiam zmienne kobiety i facetów
          znoszących te zmienność .
          • Gość: Chairman Re: Czerska !!!! IP: 208.22.57.* 19.01.04, 13:00
            Zadzwon do Eco, umowe ci przesla mailem. Cena, jak na te lokalizacje jest
            akceptowalna. Uwazam ze miejsce garazowe jest dosc drogie.
            Pzdrw
          • Gość: slot Re: Czerska !!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.01.04, 21:10
            czerska :)) wiecie co, sam chce kupic teraz mieszkanie, ale nigdy nie bralem
            nawet pod uwage tej inwestycji. poniewaz od urodzenia mieszkam w niedalekiej
            okolicu napewno wybiore "poludniowe lub polnocne przylacza". budowa i sam
            developer moze i sa OK, ale ta "idealna lokalizacja" jest mocno przesadzona.
            poczawszy od widoku z okna masz do wyboru widok na Czerniakowska , zaplecze
            policyjnych warsztatow, oblesne zaklady WZM no i nie mniej pasjonujace garaze i
            smietniki budynkow przy ulicy Gagarina brrrrrr. poza tym te rejony wcale do
            spokojnych nie naleza - w okolicy sa prawie same komunalne bloki gdzie ilosc
            meneli wzrasta w tepie geometrycznym. Jedyne plusy, ktore zauwazam to ew.
            bliskosc Lazienek Krolewskich i CEntrum Wawy.lecz jednak mysle ze za podobna
            cene /a napewno nie jest ona niska/ mozna wyszukac ciekawsza inwestycje z
            lepszym widokiem z okna i w ciekawszej okolicy i tez z dogodnym dojazdem do
            centrum
            • Gość: Ewa Re: Czerska !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 22:40
              Kazdemu sie podoba bardziej to, czego nie ma.
              Ja przez lata mieszkałam na Górnym Mokotowie w "bardzo dobrej okolicy".
              Z ulgą wyprowadzałam się ze starych, często zaniedbanych ulic na dalekie,
              zielone południe Warszawy.
              Na ten sam pomysł wpadło jednak tysiące ludzi i teraz rano jadę do Pl. Unii
              prawie godzinę. Dlatego kiedy szukałam mieszkania wybrałam Czerską.
              To jest miasto, za panoramę za oknami płaci się inne pieniądze niż te na
              Czerskiej/chyba, że to wieżowiec z lat siedemdziesiątych/. Dom będzie
              ogrodzony, zamykany, a menele za płotem mogą być wszędzie.
              Byłam tam kilka razy w dzień i jest ich mniej, niż na Dąbrowskiego, Narbutta
              czy Kazimierzowskiej.
              • Gość: Gaga Re: Czerska !!!! IP: *.crowley.pl 12.02.04, 08:47
                Zgadzam się z przedmówczynią. Całe zycie mieszkałam na górnym Mokotowie i 3
                lata temu przeniołam się na Kabaty uciekając przed menelami i narkomanami na
                Odyńca. Teraz wkurza mnie gęsta zabudowa Kabat i hałaśliwi nowobogaccy,
                Tesco , a młodociani menele z wielkiej płyty rozłaża się i tak po całym
                terenie. W sumie jestem rozdarta. Żałuję pięknej zieleni na Mokotowie ale nie
                chcę wracać do zaniedbanych podwórek, dziurawych jezdni, okradania samochodu
                na podwórku. Żal mi też moich wycieczek rowerowych z Kabat do Konstancina i
                nad Wisłę.

Za dwa lata chcę zmienić mieszkanie i wciąż nie wiem , gdzie się osiedlić na
                stałe.Cały czas tęsknię za Mokotowem.
                • Gość: Ewa Re: Czerska !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 21:05
                  Gaga!Jesli masz wybór, to tylko Żoliborz!!!
                  Mieszkałam już w trzech dzielnicach i absolutnie najlepszy do mmieszkania jest
                  Żoliborz, a szczególnie okolice Kępy Potockiej.
                  Jest pieknie, zielono /kilka sąsiadujących ze sobą parków/, stosunkowo
                  spokojnie, a wszędzie blisko. Jest atmosfera, której nie ma nigdzie indziej.
                  Ja na Zoliborz juz nie wrócę, bo wszystkie sprawy wiążą mnie z południową
                  Warszawą, ale każdemu z czystym sumieniem mogę polecić bliski Żoliborz.
                  pozdrawiam.
                  • Gość: Czesiu Re: Czerska !!!! IP: *.arcor-ip.net 13.02.04, 22:14
                    MOKOTÓW FOREVER!!!
                    Ludzie - trzeba się tu urodzić i czuć te klimaty!!! A menelstwo to nie
                    specyfika Mokotowa, ale całego kraju. Ja tu się urodziłem i tych maeneli znam
                    od dziecka - żaden mnie nie rusza.
            • Gość: vdcmike Re: Czerska !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.04, 13:36
              Calkowita racja, okolica jest paskudna... rozsypujace sie bloki z lat 50-60,
              obskurne zaklady pomp do diesli (ciekawe czy chociaz cicho pracuja) oraz ledwie
              stojace garaze. Odstepy miedzy blokami takie ze w zasadzie bedzie mozna
              zobaczyc co sasiad jje na obiad. Ogolnie to zadna rewelacja dlatego cena jak na
              Mokotow w miare przystepna. Jesli chodzi o lazienki to tez jest to akurat ta
              najmniej korzystna ich czesc. Porownujac to np. z Woronicza-Park (ceny bardzo
              zblizone) to bida z nedza.
              • Gość: olo Re: Czerska !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 00:12
                Doskonała komunikacja (trasa czerniakowska) czego nie można powiedzieć o
                Mokotowie.
                Łazienki w rejonie od Gagarina są stosunkowo puste i miło sie tam spaceruje.
                Okolica może nie wystrzałowa ale stabilna, zurbanizowana i chyba mało
                niespodzianek w przyszłości grozi.
                Menelstwo-jak wszędzie.
                POZDR
                • Gość: MKK Re: Czerska !!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 19:25
                  Cześć Aniu...
                  Sądzę że tu wkrótce zajrzysz, więc może będzie Ci miło jak się natkniesz...
                  Fajnie że się w coś tak zaangażowałaś. Mam nadzieję że czujesz się lepiej niz
                  ostatnio...
                  • Gość: AC Re: Czerska !!!! IP: 80.50.15.* 10.03.04, 12:17
                    masz rację często zagladam na forum!
                    Jest mi strasznie miło, ze pomyślałeś o mnie!
                    Byłam w niedzielę na budowie- wyglada to imponująco!Oby tak dalej!
                    Miłego dnia.
    • Gość: KamiL Re: Czerska !!!! IP: *.bbc.com.pl 06.03.04, 09:23
      mam nadzieję, że za rok przeniosę się w końcu z Ursynowa do właściwego miasta,
      czyli na Czerską. niektórzy tu wybrzydzają na garaże, fabryki, itp. rzeczy
      wokół, ale zwróćcie może uwagę na drzewa pod oknami... dla mnie to będzie
      duuuża frajda (mieszkanie od strony Czerskiej). no i ta odległość od centrum -
      nie mam na myśli samej dogodności dojazdu, ale właśnie dystans. wiosną czy
      latem półgodzinny spacer z pracy do domu przez ogród Saski i Łazienki - czy to
      nie brzmi kusząco? poza tym zamierzam wszędzie jeździć rowerem! ale ja nie o
      tym... propozycja jest taka: czy może ktoś wśród moich potencjalnych sąsiadów
      jest na tyle kumaty, żeby założyć w necie jakąś stronę kontaktową przyszłych
      czerszczan? to podobno jest banalnie łatwe. taki stały adres, gdzie można by na
      bieżąco wymieniać uwagi, np. na temat współpracy z Eco, itd. pozdrawiam.
      • Gość: Chairman Re: Czerska !!!! IP: 208.22.57.* 08.03.04, 12:12
        Czesc, calkowicie sie z Toba zgadzam zarowno w sprawie polozenia Czerskiej, jak
        i zalozenia strony. Pozdrawiam
    • Gość: Ewa Re: Czerska !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 16:09
      Miło,że ktos patrzy na Czerską optymistycznie. Warto sie zaprzyjażniać, skoro
      mamy sobie zaglądać do talerzy.
      A nawet jesli ktoś jada daleko od okna, albo ma okna na zewnątrz to i tak
      zaprzyjaźnić sie warto. Nawet będziemy musieli.
      Dopóki ktos nie założy strony /będę pertraktowac z mężem/ zaglądajmy chociaż tu
      i dzielmy się nowościami.
      Ja byłam na budowie dwa dni temu. Mury od Czerskiej dociągnięte do dachu i
      wymurowane, ośmiopiętrowa część - konstrukcja doszła do siódmego piętra, a mury
      do szóstego.
      Eco zapowiadało zakończenie stanu surowego otwartego na koniec kwietnia i
      wygląda na to, że zmieści sie w terminie.
      • Gość: Meg Re: Czerska !!!! IP: *.polastcyfrowy.pl / *.polsat.net.pl 17.03.04, 10:35
        Chciałabym dowiedzieć się, od tych którzy kupili juz mieszkanie przy Czeskiej,
        co z tymi parkingami. Czy wszyscy kupili mieszkanie z parkingiem ? Sprawa jest
        na tyle dziwna, że na planach jest niewiele parkingow zarezerwowanych a z tego
        co twierdzi developer zostało do sprzedania tylko kilka mieszkań. Z tego wynika
        że ponad setka parkingów powinna już być sprzedana, a nie jest !

Pozdrawiam.
        • Gość: Ewa Re: Czerska !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 19:06
          Własnie wczoraj wybierałam garaż.
          Odpowiedż jest prosta. Po pierwsze rezerwowane są teraz garaże z I etapu, a
          drugi dopiero zaczęli sprzedawać.
          Po drugie zapraszają do wyboru garażu według kolejności podpisywania umów.
          Widziałam listę nabywców mieszkań - dopiero ok. 20% nabywców wybrało garaże.
          Jezeli już wybrałaś, to należysz do garstki wybranych.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Meg Re: Czerska !!!! IP: *.polastcyfrowy.pl / *.polsat.net.pl 22.03.04, 17:00
            Ewa,
            Dzięki wielkie za informacje odnośnie garażu.

Pozdrawiam.
            • Gość: adam Re: Czerska !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 09:41
              No i co tak zamilkli wszyscy??
              Na budowę nie jeżdżą??
              Wszystko gra??
              POZDR
              • nz Re: Czerska !!!! 18.05.04, 14:56
                witam
                w poniedzialek podpisalismy z małzowinką umowe, od strony czerskiej IIIp 57,7m2
                okna od wewnatrz, moze ktos z forum bedzie moim sasiadem? :)

moge postawic strone kontaktowa na swoim serwrze, jak tylko postawie dam znac
                na forum

pozdrawiam
                Bartek
                • nz jest juz forum czerska 18 18.05.04, 15:12
                  zapraszam
                  postawilem juz forum u siebie na serwerze
                  mozna tez dodawac zdjecia (tylko prosze male pliki)
                  i wpisywac sie wpisywac :)

czerska18.dzwiad.com/
                • Gość: zuza Re: Czerska !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:57
                  ja tez na 3 p. okna od Czerskiej, ale ktora klatka?
                  • Gość: jarek Re: Czerska !!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 16:57
                    Hej,

Zamierzam podpisać umowę na mieszkanie
                    w II etapie.
                    Przysłali mi projekt umowy.

Proszę o podpowiedź co warto w umowie
                    negocjować i czy ustepują co do ceny ?

Przyszły sąsiad

Pozdrawiam
                    • Gość: Sebipol Sprzedam mieszkanie na czerskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 15:47
                      Witam wszystkich
                      Z przyczyn osobistych muszę sprzedać mieszkanie na czerskiej 18 (2 pok. IIIp w
                      I etapie, 60,5 m2).
                      Moze ktoś z waszych znajomych byłby zainteresowany?
                      Pozdrawiam (niedoszłych niestety :( sąsiadów)

sebipol@yahoo.com
            • Gość: jarek Ile udało Wam się wytargować od Eco ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 22:14
              Właśnie, czy są elastyczni. Ile % można
              uzyskać ?

Pozdrawiam

Jarek
              • Gość: walek Re: Ile udało Wam się wytargować od Eco ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 22:55
                A co ty chcesz targowac to nie bazar w Kairze płać i wchodż do gry. Loguj się w
                naszym klubie my potrzebujemy rzutkich a nie handlarzy starzyzną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka