Dodaj do ulubionych

Osiedle Lewandów - Agroman

• Gość: dana Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:41
      Czy znajdzie się ktoś z Orzecha 1 na tym forum. Kiedy macie odbiór mieszkań???
      Macie jakieś informacje?
      • 2001marek orzech 1 19.09.05, 19:33
        tez jestem ciekaw kiedy bo slychałem jakis miesiac temu dwa terminy
        1/ koniec wrzesnia i mówili to budowlańcy
        2/ połowa października i to mówił Agroman
      • barabasz75 Re: Osiedle Lewandów - Agroman 28.09.05, 12:54
        Odbiory będą w paździeniku.

Polecam
        www.lewandow.vel.pl
        www.lewandow.waw.pl
        Pozdrawiam
        Barabasz
        Orzech 1D

Gość portalu: dana napisał(a):
        > Czy znajdzie się ktoś z Orzecha 1 na tym forum. Kiedy macie odbiór mieszkań???
        > Macie jakieś informacje?
        • Gość: Pablo Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 195.85.249.* 05.10.05, 16:50
          A czy wiecie coś o planowanej Trasie Mostu Północnego, dalej przechodzącej w
          Trasę Olszynki Grochowskiej i aż do Trasy Siekierkowskiej (ma przebiegać ul.
          Głębocką)?
          Zamierzam kupić tam mieszkanie i trochę się tym zmartwiłem.
          • Gość: Piotr Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.chello.pl 05.10.05, 17:31
            pojedz do gminy (www.bialoleka.waw.pl/)(tak jak ja), pani zrobi ksero
            mapki planowanego zagospodarowania tamtego rejonu (zobaczysz tak jak ja co tam
            bedzie sie działo za ogrodzeniem), zobacz jeszcze
            nawww.siskom.waw.pl/mapy.htm i pomysl co robic... , ( JA ZREZYGNOWAŁEM,
            a szkoda bo bardzo nam osiedle sie podobało ) :(
            • Gość: Pablo Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 195.85.249.* 06.10.05, 10:40
              Czy może ktoś jeszcze ma jakiekolwiek informacje na temat planowanej w pobliżu
              Osiedla LEWANDÓW drogi? Jakie będzie natężenie ruchu na tej drodze? Do jakiej
              innej drogi można ją porównać?
      • brykal Re: Osiedle Lewandów - Agroman 07.10.05, 19:44
        Gość portalu: dana napisał(a):

> Czy znajdzie się ktoś z Orzecha 1 na tym forum. Kiedy macie odbiór mieszkań???
        >
        > Macie jakieś informacje?
        początek listopada a dokładniej to 3-ci
        polecam stronę osiedla tam jest teraz więcej informacji niż tutaj
        pzdr
        • Gość: Pablo Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 195.85.249.* 19.10.05, 10:07
          Czy ktoś wie cokolwiek o drodze ekspresowej, która ma przebiegać przy samym
          osiedlu (zachodnia ściana osiedla), tzw. Trasa Olszynki Grochowskiej? Dziwi
          mnie trochę ze nikt nie zabiera ghłosu w tej sprawie. W końcu to pod Waszymi
          (czy może naszymi) domami ma ta drog aprzebiegać. Udzjecie że nie ma problemu
          czy faktycznie tej drogi nie będzie? Co z węzłem kolejowym nad Toruńską? Czy
          ktokolwiek ma jakieś informacje na ten temat? Proszę o jakieś info. Dzięki.
          • Gość: dementi Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 212.75.118.* 19.10.05, 22:06
            Pablo, nie dziw się, że nikt nic na ten temat nie pisze, bo nikt tak naprawde
            juz tu nie przychodzi. Wszyscy przeniesli sie na strone osiedla. Looknijże na
            posty Barabasza i Brykala.
            Ende
            J&M&Z
      • Gość: Biała Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:03
        uff, nareszcie do was dotarłam drodzy sąsiedzi :):):)
        Witam wszystkich bardzo bardzo serdecznie.
        Jestem z Orzecha 1, dostałam od nich list (jak dobrze pamiętam początek
        października) z info, że termin realizacji został dotrzymany (koniec III
        kwartału) ale jakież było moje zdziwienie gdy przeczytałam że termin odbioru
        mam na 18 LISTOPADA !!!!!!!!!!!!! To przecież praktycznie 2 miesiące po
        teoretycznym zakończeniu prac czy to oznacza, że jednak jeszcze ich nie
        skończyli??. Wykonałam telefon do osób odpowiedzialnych za odbiory i
        usłyszałam, "tak została Pani klatka WYLOSOWANA!!!!!". No tak , pomyślałam
        sobie jak pech to pech przecież jak ostatecznie po naprawieniu usterek odbiorę
        mieszkanie w połowie grudnia to przecież żadna ekipa mi z robotą nie wejdzie :(
        a czynsz trzeba będzie płacić.
        PS: czy ktoś z was ma namiary na jakiegoś inżyniera z uprawnieniami, który może
        odebrać mieszkanie i sprawdzić je pod kątem usterek??

Pozdrawiam
        • zbig72 Re: Osiedle Lewandów - Agroman 04.11.05, 15:35
          jak ja się cieszę że jednak nie podpisałem umowy z Agromanem - obiecywali że
          będę mieszkał już w pierwszej połowie roku...
    • zz_marcin Re: Osiedle Lewandów - Agroman - FORUM OSIEDLA 05.11.05, 13:48
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25324
    • Gość: sebekr Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:47
      Czy ktos zna przyblizone oplaty za uzytkowanie lokali ?
      Ile za metr, tzw. czynszu.....
      • Gość: Biała Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:53
        Razem wszystkiego wg umowy wychodzi 8,50 zł. za metr.
    • Gość: Mak a Orzech Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.ssmb.com 23.11.05, 14:15
      ok. Mam pewien problem.
      Ogladam zdjecia i widze, ze budynek typu 'orzech' ma tarasy. Budynek typu 'mak'
      nie ma tarasow.

Ja podpisalem umowe na mieszkanie w budynku MAK 5B (III etap) i mam podane, ze
      bede mial taras.

Czy to ze mna jest cos nie tak, czy mam blad w umowie?

Pls HELP!
      • Gość: Szczęśliwy nabywca Agroman robi ludzi w konia i bierze za to kasę.... IP: *.bza.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:06
        Na dzień dzisiejszy pomimo śniegu leżącego dookoła, znacznie przekroczonych już
        o parę miesięcy terminów odbiorów w budynkach - nie ma ogrzewania ani ciepłej
        wody. Nie działają windy, teren jest dostępny dla wszystkich, brak ochrony,
        zagospodarowania terenu wokół budynków itp., itd. Jakość odbieranych lokali
        budzi wiele zastrzeżeń...
        Część ludzi odebrała mieszkania grzejąc piecykami w każdym pokoju - licząc, że
        nie nadejdą silniejsze mrozy i nie wywołają jakiegoś pożaru. Agroman nie wie
        kiedy uda włączyć się ogrzewanie ale zastrzega, że może potrwać to nawet do
        dwóch miesięcy.... Wilgotność w mieszkaniach uniemożliwia wszelkie prace
        wykończeniowe i stawia pod znakiem zapytania ich jakikolwiek sens. Wilgoć jest
        tak duża, że niedługo pojawi się grzyb... Tak jak wcześniej swoje niedbalstwo
        Agroman zrzuca na gazownię i wymyśla coraz to nowe bajki..
        szczegóły na www.lewandow.vel.pl
    • Gość: MULDEK miejsce garażowe do wynajęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:41
      witam Lewandowiczów, a w szczególności MAKowiczów:

w garażu budynków MAK2 na wprost schodów do wejścia MAK2a będzie do wynajęcia miejsce parkingowe na samochód osobowy

cena do uzgodnienia

zainteresowanych proszę na priv: muldek(at)o2.pl

do zobaczenia przyszli sąsiedzi!
    • emarz Kupię mieszkanie na Lewandowie 06.12.05, 11:08
      Kupię mieszkanie 2 lub 3-pokojowe na Lewandowie, najchętniej oddawane teraz.
      Proszę o kontakt: emarz@poczta.onet.pl lub tel. 0501-442-995
      • Gość: hmm Re: Kupię mieszkanie na Lewandowie IP: *.orange.pl 06.12.05, 20:42
        a ile za metr?:)
        • emarz Re: Kupię mieszkanie na Lewandowie 08.12.05, 18:16
          A chcesz sprzedać? :-) to proszę o kontakt: emarz@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka