Dodaj do ulubionych

FOSPOL - postęp prac

IP: *.idea.pl 17.01.04, 21:38
Dla zainteresowanych wieści z klatki nr 1.
Terakota na klatce już położona prawie w całości. Brakuje tylko na samym
parterze. Poza tym nie ma jeszcze fug. Do tego malowanie klatek i
obudowywanie liczników.
W tym tygodniu mają być instalowane wyłączniki i gniazdka. Ma być też złożony
wniosek do elektrowni o podłączenie budynku. Podobno rozpatrzenie może trwać
nawet miesiąc (ale to jest maks).
W mieszkaniach jeszcze wilgotno (a u mnie było szczególnie, bo okna nie były
otwarte do wietrzenia).
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: FOSPOL - postęp prac IP: *.com.pl 19.01.04, 17:40
      A ma ktoś wiadomości z klatki nr 3?
      • Gość: wiki Re: FOSPOL - postęp prac IP: 213.25.91.* 20.01.04, 08:09
        byłam w sobotę w ząbkach i prace ciągle trwają, malarze malują mieszkania
        (najszybciej te, na które dyspozycję wydał sam prezes) kładą płytki na schodach
        i to właściwie tyle co wiem
        • Gość: T Re: FOSPOL - postęp prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 10:18
          Straszne
          • Gość: wiki Re: FOSPOL - postęp prac IP: 213.25.91.* 20.01.04, 10:50
            co jest straszne?????
        • Gość: Marcin Re: FOSPOL - postęp prac IP: *.com.pl 21.01.04, 09:56
          Właśnie wracam z Fospolu, najnowsze wiadomości z klatki pierwszej (czyli nr
          3): ściany zupełnie wyschły (pozostały w rogach zacieki), ściany są już raz
          pomalowane (mają być jeszcze raz malowane), założone są gniazdka, wyłączniki,
          bezpieczniki. Na klatce niestety nic się nie zmieniło w stosunku do ostatniego
          tygodnia. Nie ma jeszcze zainstalowanych liczników, balkony nie są dokończone.
          Pytałem się inspektora nadzoru o termin oddania, powiedział, że minimum 2
          tygodnie.

Pozdrawiam,
          Marcin
          • Gość: mrutko11 Re: FOSPOL - postęp prac IP: *.citicorp.com 21.01.04, 12:39
            Dzieki za wiesci. Ja wybieram sie jutro, wiec dostarcze swiezynki z klatki nr 3.
            A tak zmeiniajac temat, to dostalam odmowna odpowiedz z mBanku odnosnie
            kredytu :-(( Po dwoch miesiacach!!! MAm jeszcze szanse na ratowanie sie w PKO
            BP, ale nie martwi Was, ze powiedzmy w cydzyslowiu bardziej powazny bank jednak
            sie czepial. Dla wtajemniczonych chodzi o Polsan Loba...
            Pozdr
            • Gość: Marcin Re: FOSPOL - postęp prac IP: *.innsoft.com.pl 21.01.04, 12:48
              Ja dostałem kredyt w PKO BP, wcale się nie czepiali jeśli chodzi o hipotekę.
              Powodzenia!
              • Gość: mrutko11 Re: FOSPOL - postęp prac IP: *.citicorp.com 21.01.04, 12:54
                Oki, moze i sie nie czepiali, ale na zdrowy rozsadek jest to nie lada ryzyko,
                bo nawet jak podpiszemy akty notarialne, to tam beda wyszczegolnione
                obciazenia, a przede wszystkim Polsan Loba z dzialu III KW...Ryzyko jest
                wpisane w ta inwestycje...
                Pozdr
                • Gość: wiki ??? IP: 213.25.91.* 21.01.04, 13:26
                  czyli te trzy zaświadczenia o bezobciązeniowym wydzieleniu lokalu to nie
                  wszystko???? czyli jest jeszcze jeden wierzyciel?????
                  cholera nie wiedziałam o tym ;((((
                  • Gość: Marcin Re: ??? IP: *.innsoft.com.pl 21.01.04, 16:20
                    Jest dwóch wierzycieli plus bank.
                    • Gość: wiki Re: ??? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 17:36
                      to co co chodzi z tą firmą polsan...????
                      • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 21.01.04, 18:35
                        Jest dwóch wierzycieli: Polsan Loba i Raab Karcher (o ile dobrze pamiętam) i
                        do tego bank PKO BP. Jednak dług wobec tych dwóch firm nie był zbyt wysoki,
                        miejmy nadzieję, że zostaną szybko spłacone i wykreślone z hipoteki.

A wracając do tematu oddania mieszkań, to podobno już ktoś odebrał klucze w
                        bloku nr 2, czy to prawda?
                        • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 22.01.04, 09:02
                          też jestem tym bardzo zainteresowana !!!!!!
                          • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 22.01.04, 10:48
                            Moi Drodzy,
                            oprocz wymienionych przez Was wierzycieli jest jeszzce Robert Misztal (Rem-
                            Bud). Polsan Loba juz jest splacony i zlozony jest wniosek o wykreslenie z KW.
                            Misztal tez jest do wyjasneinia, ale nie wiem nic totalnie o Raab Kracher...Ale
                            u mnie bank sie do nich nie czepial W kazdym razie nie jest zle...
                            Co do terminow, to wlasnie wracam z Zabek - klatka nr 3. Na klatce, dach i samo
                            wejscie zadnych zmian od prawie dwoch tygodni...Niestety. Cos tam maluja w
                            meiszkaniach, ale tylko tych calkowicie suchych, wiec nie w moim. Sorki, jest
                            jeden postep - klamki i zamki w drzwiach wejsciowych. Podobno dzisiaj maja byc
                            wizjery!!! A gniazdek, wlacznikow ni widu, ni slychu...Chociaz mi dzisiaj
                            dyrektor techniczny powiedzial, ze na poczatku lutego moge wchodzic i
                            wykanczac, ale ja wole zaczekac do marca....A co do oddania budynku, to zadnych
                            terminow mi nie powiedziano, ale wczesniej niz polowa lutego na moj gust nie ma
                            szans!
                            Powodzenia
                            • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 22.01.04, 11:05
                              klatka numer 3 to ta najbliżej chodnika ?
                              • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 22.01.04, 13:50
                                Klatka nr 3, to ta najblizsza chodnika. Numeruje klatki zgodnie z numeracja
                                mieszkan.
                                • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 22.01.04, 14:24
                                  dziękuję ci bardzo za odpowiedź :)
                            • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 22.01.04, 15:37
                              a przy podpisywaniu umowy wszyscy mówili że odbiór będzie z końcem grudnia
                              co prawda nie wierzyłam ale miałam nadzieję...
                              • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 22.01.04, 15:59
                                To ja mam lepszy numer, bo od razu nie wierzylam w ten koniec grudnia. Poza tym
                                mnie ostro przerobili i sprzedali mi mieszkanie, ktore mialam zarezerwowane w
                                ostatnim budynku - juz stal, nawet sie usiedzial i nic go nie zalalo...No i
                                musialam wziac mieszkanie w budynku budujacym sieDali mi do wyboru kilka, a jak
                                sie zdecydowalam na parter, to powiedzieli, ze maja juz tylko jedno, rogowe na
                                ostatnim pietrze...Zdecydowalam sie, a teraz tyle roznych przebojow.
                                Sorki, juz sie nie zale.
                                Pozdr
                                • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 23.01.04, 08:33
                                  to rzeczywiście nieźle cię przerobili, bardzo współczuję i mam nadzieję że
                                  jednak wszystko skończy się dobrze, my chcieliśmy kupić mieszkanie na pierwszym
                                  piętrze ale już nie było tzn. były ale z małym balkonem a my takiego nie
                                  chcieliśmy i dlatego zdecydowaliśmy sie na parter i teraz się z tego cieszę
                                  w przyszłym tygodniu (chyba w poniedziałek) pojadę zobaczyć jak roboty sie
                                  posuwają ale jak ktoś ma nowe informacje to proszę piszcie ;)))
                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.com.pl 26.01.04, 11:09
                                    Był ktoś może w weekend w bloku nr 2? Jakieś nowe informacje na temat postępów
                                    prac?
                                    • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 27.01.04, 08:02
                                      chyba nikt nie był ;((( a ja mogę jechać dopiero w czwartek :(((
                                      powoli tracę cierpliwość dla firmy ...
                                      • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 27.01.04, 10:14
                                        wiki, dobry i czwartek...
                                        Ja pewnie pojade tez w tych okolicach, ale bardziej prawdopodobny jest dopiero
                                        poczatek przyszlego tygodnia.
                                        Jak ktos bedzie cos wiedzial, to podzielcie sie na forum.
                                        Pozdrawiam
                                        • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 29.01.04, 10:13
                                          za chwilę moja druga połowa jedzie na budowę i będę miała aktualne
                                          informacje :))) oczywiście wszystko napiszę
                                          • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 29.01.04, 12:39
                                            kochani mam bardzo dobre wiadomości
                                            w przyszłym tygodniu w czwartek odbieramy mieszkanie !!!! moja druga połowa
                                            była dzisiaj na budowie i ustaliła ostateczny termin odbioru ;)) nie wiem czy
                                            wiecie ale podobno ktoś już szykuje sobie mieszkanie
                                            w tej chwili na klatce numer III kończą kłaść glazurę, balkony już skończone
                                            na klatce numer I jest odwrotna sytuacja
                                            będę jechać również w sobotę i później napiszę
                                            • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 30.01.04, 10:06
                                              wiwki,
                                              czy klatka nr 3 to ta najblizsza chodnika?
                                              Pytam, poniewaz zaskoczylas mnie, ze sa juz gotowe balkony. Na ostatnim pietrze
                                              ciagle byla rozpierducha, bo musieli jakos wchodzic na dach i w zwiazku z tym
                                              nie robili balkonow...
                                              No a co do odbioru mieszkania, to ja pewnie 1 marca...Wole wczesniej nie
                                              ryzykowac.
                                              Pozdr
                                              • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 30.01.04, 11:12
                                                tak mówiła moja druga połowa a ja jeszcze będę jutro w ząbkach to obejrzę
                                                jeszcze raz no i my nie mamy czasu
                                                • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 02.02.04, 08:41
                                                  byłam w ząbkach i widziałam: balkony już są (brakuje tylko tych żółtych
                                                  wstawek), terakota nie była do końca położona,gniazdka są, u mnie jeszcze
                                                  trzeba raz pomalować mieszkanie ale myślę że zrobią to w tym tygodniu
                                                  kilka osób już przeprowadza remont czyli musiało już odebrać klucze
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 02.02.04, 10:25
                                                    Moi Drodzy,
                                                    wlasnie wrocilam z Zabek. Jakos tak nie ejstem do konca zadowolona. Fakt - sa
                                                    gniazdka i wlaczniki. Z tymi gniazdkami, to zalamalam sie, ze dwa sa obok
                                                    lanowanego miejsca "postoju" pralki, ale przy planowanym lustrez nie ma ani
                                                    znaku...Szkoda, bo i suszarke i golarke trzeba bedzie miec z dlugasnym kablem,
                                                    zeby jakos sie obsluzyc. Trudno, moze zamontuje we wlasnym zakersie. Sa tez
                                                    barierki na balkonach, choc brakuje finalnie skonczonej tam podlogi (nie wiem,
                                                    jak to sie nazywa fachowo) i pomalowania tych barierek!. Poza tym cieniutko. Na
                                                    klatce dociagneli polowe glazury, ale za to pozdejmowali duzo wczesniej
                                                    polozonych plytek. Wejscie do klatek wygladaja tak samo, jak miesiac temu. Cud
                                                    musialby sie zdarzyc, zeby oddali te budynki do polowy lutego! Troche mniejszy
                                                    cud, ale ciagle cud, zeby oddali do konca lutego...Nie pozostaje nic innego,
                                                    jak trzymac kciuki.
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 03.02.04, 10:45
                                                    Umówiłem się na odbiór mieszkania na jutro (środa). Balkony nie są jeszcze
                                                    skończone, przede wszystkim brak wylewki i osłony. W środku mieszkań raczej
                                                    wszystko już zrobione.
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 03.02.04, 12:26
                                                    Trzymam kciuki z odbiorem mieszkania! Opowiedz, jak wrazenia. No i pamietaj o
                                                    wszystkich wskazowkach z forum na co trzeba zwrocic mieszkanie. Ja np. wczoraj
                                                    zauwazylam juz popekane sciany w kilku miejscach i niestety juz odpoadajaca
                                                    oscieznice w drzwiach wejsciowych. No i zapisz w protokole, ze maja dokonczyc
                                                    balkon!
                                                    W kazdym razie jeszcze raz powodzenia!
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 03.02.04, 13:12
                                                    Dzięki,

Ja jestem w tej sytuacji, że bardzo mi się spieszy z odbiorem, ponieważ
                                                    wynajmuję mieszkanie. Pewnie wolałbym odczekać z miesiąc jak Ty i aby zrobiono
                                                    wszystkie poprawki, które zgłosiłem (jest ich kilka). Wolę jednak odebrać
                                                    teraz a ewentualne poprawki zrobić we własnym zakresie.
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 03.02.04, 13:58
                                                    jakie poprawki zgłosiłeś ??? jeśli można spytać oczywiście..
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 03.02.04, 14:37
                                                    Właśnie dzwoniłem do Fospolu i okazało się, że odbiór jutro (środa) jest
                                                    niemożliwy, jeszcze coś robią, umówiłem się na odbiór na piątek.

Zgłosiłem poprawki: popękana wylewka w rogu pokoju, klamka i wizjer w drzwiach
                                                    w rozsypce, ściany do malowania, trochę wilgoci w rogach, drzwi krzywo
                                                    zamontowane (same się zamykają) i chyba tyle.

A Ty kiedy odbierasz? Masz jakieś uwagi?
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 03.02.04, 15:04
                                                    klamka i wizjer w rozsypce? mhm mam nadzieję że u mnie jest z tym oki
                                                    było jak byłam w sobotę
                                                    - wilgoci nie było
                                                    - ale trzeba pomalować jeszcze raz ściany (mająto dzisiaj zrobic)
                                                    - wylewka jest oki
                                                    - dwrzi: niestety nie zwróciłam uwagi :(
                                                    (jeżeli same się zamykają tzn. że są krzywo zamontowane ?)
                                                    napewno będę przenosić grzejnik w łazience ale to we własnym zakresie
                                                    odbieram w czwartek i wtedy wam więcej napisze
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 03.02.04, 17:02
                                                    Marcin,
                                                    mi tez sie spieszy z odbiorem mieszkania, bo tez teraz wynajmuje i place nie
                                                    wasko...Ale co nagle, to po diable. U mnie lokal ciagle sie suszy, a uwag
                                                    pewnie bede maila milion. Moze zaczne je zglaszac juz od soboty, zeby zaczeli
                                                    poprawiac...
                                                    A grzejnik oczywiscie do przesuniecia, chociazby w gore, bo jest prawie przy
                                                    podlodze. Do tego pare innych szczegolow.
                                                    Wiki, Marcin, czekam na wisci od Was po odbiorze.
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: KrK Re: oddanie mieszkań IP: *.centertel.pl 04.02.04, 08:34
                                                    Z tymi grzejnikami w łazience to rzeczywiście nie pomyśleli. Ja też będę musiał
                                                    przesuwać w górę. Dajcie znać jak znajdziecie kogoś kto robi to tanio i
                                                    sprawnie.
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 04.02.04, 13:41
                                                    U mnie grzejnik przesunie fachowiec, który będzie mi robił całą łazienkę.
                                                    Myślę, że będzie to koszt ok. 100 zł + materiały.
                                                  • Gość: KrK Re: oddanie mieszkań IP: *.centertel.pl 05.02.04, 11:41
                                                    Byłem wczoraj w Ząbkach. Okazało się, że w mieszkaniach okna są pozamykane. Jak
                                                    wszedłem do siebie to myślałem, że się uduszę. Wilgotność jak w tropikach. W
                                                    kilku miejscach na ścianach woda się skraplała.

Radzę pojachać do Ząbek i sprawdzić swoje mieszkania, bo wydaje mi się, że okna
                                                    są wszędzie pozamykane (drzwi zresztą też) i prawie wogóle nie ma cyrkulacji
                                                    powietrza. Jak taka wilgoć będzie przez kilka tygodni to wyjdzie jakaś pleśń
                                                    lub grzyb.
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 05.02.04, 13:27
                                                    a ja dzisiaj byłam i odebrałam mieszkanie !!!! i nie było żadnych usterek
                                                    a okna pootwierane były zaś kaloryfery grzały, u mnie nie było zaduchu wręcz
                                                    przeciwnie było zimno bo duży wiater za oknami
                                                    ściany - ok (nie było żadnych mokrych plam, pomalowane dobrze, brak pęknięć)
                                                    posadzka - też o.k.
                                                    drzwi zew. - o.k.
                                                    no i odebraliśmy :)
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: 212.51.205.* 05.02.04, 15:24
                                                    A ja odbieram jutro.
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 09.02.04, 09:45
                                                    Odebrałeś mieszkanie Marcinie?
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 05.02.04, 15:25
                                                    JA bylam w pon. i okna byly pootwierane. Sciany jednak nie ok (popekane i do
                                                    tego mokre), posadzka podobnie...Teraz jade w sobote i zobaczymy.
                                                    Wiki - gratuluje odbioru! A jak katy, sa proste?
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 05.02.04, 15:32
                                                    były proste, moja druga połowa to sprawdziła
                                                    jutro jeszcze czeka nas mała przeróbka w kuchni bo nie wiem jak u was ale u nas
                                                    rura od gazu pełznie na środku ściany i nie można będzie szafki powiesić
                                                    a na budowie jest pan który podjąl się to zrobić i przesunąc nam rurkę do roga
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 05.02.04, 15:52
                                                    No to spoko z tymi scianami...Mnie jednak marwti, ze wysokosc w przedpokoju
                                                    jest 253 cm, bo powinno byc mnie niz 250, zebym sobie zrobila taka szafe do
                                                    sufitu...Standardowe plyty meblowe maja 250 cm...
                                                    A co do rurki od gazu, to co masz na mysli piszac, ze po srodku? U mnie rurka
                                                    biegnie wzdluz sciany blisko sufitu i schodzi w dol prostopadle tak na srodku
                                                    sciany...JAk mozna ja zrobic inaczej?
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 05.02.04, 15:59
                                                    no można
                                                    ona może schodzić w dół ale w rogu czyli należy ją skrócić i póścić w rogu i
                                                    wtedy nie będzie na środku ściany
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 05.02.04, 16:30
                                                    Czyli chcesz umiescic wtedy kuchenke gazowa przy rogu sciany, czy puscisz ta
                                                    rurke dalej na srodek, jednak albo wzdluz podlogi, albo gdzies po srodku, zeby
                                                    schowala sie pod dolnym szafkami kuchennymi?
                                                    A co to za koles na budowie podjal sie tej roboty i za ile?
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 19:12
                                                    koleś który zakładał tam gaz
                                                    kosztuje to 120 zł.
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 19:13
                                                    gdzieś po środku puścimy tą rurkę żeby była schowana
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 09.02.04, 13:18
                                                    odebrał jeszcze ktoś mieszkanie?????
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 09.02.04, 13:55
                                                    Odebrałem mieszkanie w sobotę, jestem raczej zadowolony, chociaż nie usunęli
                                                    wszystkich usterek, które zgłosiłem tydzień temu, poprawię resztę we własnym
                                                    zakresie. Mam spękaną i pokruszoną wylewkę na podłogach w dużym pokoju i
                                                    kuchni, drzwi źle wypoziomowane (same się zamykają), klamka w drzwiach jest
                                                    źle zrobiona (odpadają części - ale to mają jeszcze zrobić), no i co najgorsze
                                                    ściany źle pomalowane, w narożach ciemne plamy (to także mają poprawić) i
                                                    trochę wilgoci w narożach. Reszta w porządku.

Mam do Was pytanie: jak jest z płatnością za energię cieplną, która została
                                                    zużyta na tzw. wygrzanie mieszkania (przed odbiorem mieszkania). Pan
                                                    Administrator poinformował mnie, że lokatorzy będą musieli zapłacić za to
                                                    (ryczałtem) i nie wpisaliśmy stanu licznika ciepła do protokółu odbioru. Stan
                                                    licznika wskazywał ok. 2.2 GJ, czy to dużo?

Pozdrawiam,
                                                    Marcin
                                                  • Gość: milo Re: oddanie mieszkań IP: *.waw / 213.195.142.* 09.02.04, 14:17
                                                    Miszkam na innym osiedlu, ale tez mam licznik GJ. 2,2 GJ w okresie zimowym to
                                                    stnadard. A koszty zaleza od tego po jakiej cenie "stoi" u Was GJ (u nas 45 PLN,
                                                    w sasiednim bloku 35 PLN)
                                                    Pozdrawiam
                                                    Milo
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 09.02.04, 14:31
                                                    szkoda tylko że nikt wczesniej nas o tym nie poinformował
                                                    a po za tym nierozumiem dlaczego mamy płacić za energię cieplną ktora została
                                                    zużyta przed odbiorem kluczy
                                                    czy jest jakaś ustawa na to????
                                                  • Gość: Tomi Re: oddanie mieszkań IP: 212.160.235.* 09.02.04, 14:49
                                                    Wiki wyluzuj walisz kasę na mieszkanie to nie przesadzaj z tą Stówką PLN za
                                                    ciepło.
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.com.pl 09.02.04, 15:12
                                                    Spodziewałem się, że to będzie wyższa kwota, ale 100 zł to nie są wielkie
                                                    pieniądze (oczywiście jeśli będzie to 35-45 zł/GJ, pytałem się Pana
                                                    Administratora o tą stawkę, ale nie wiedział lub nie chciał powiedzieć).
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 09.02.04, 15:33
                                                    ale to nie chodzi o stówę tylko o zasady
                                                    gdybym wiedziała że będę musiała płacić to byłoby oki ale ja o tym nie
                                                    wiedziałam
                                                    i też się spodziewalam że kwota będzie wyższa dlatego trochę się przestraszyłam
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 09.02.04, 16:14
                                                    Moi Drodzy,
                                                    ja standardowo na pewno nie zgodze sie na zaplacenie dodatkowej kaski za
                                                    ogrzewanie...Najpierw zwlekaja 2 tyg. z wlaczeniem ogrzewania, potem wlaczaja o
                                                    te 2 tyg. za pozno, co powoduje pojscie ciepla do gory i zderzenie z niezlym
                                                    wtedy zimnem i stad te zalania, zacieki itd. I ja mam etraz placic? Poza tym
                                                    moga nas tak robic ze wszystkim, jak sie nie sprzeciwimy! Idiotyczne jest
                                                    chociazby placenie za liczniki...Co jeszcze wymysla? A moze zrwociliscie uwage,
                                                    ze na projektach nasze mieszkania maja 42,7, a nie 42,9! To kolejne 500 zl...Ja
                                                    sie nie poddam i Wam etz tak radze!
                                                    Marcin, a co do odbioru, to ja nie zamierzam nic poprawiac we wlasnym zakersie.
                                                    Zwlaszcza ta popekana wylewka. No ale moze tylko ja jestem taka upierdliwa.
                                                    A moge zapytac jak z czynszem? Od kiedy sie placi?
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 09.02.04, 16:23
                                                    czynsz płaci się od dnia odbioru kluczy z tego co wiem
                                                    a jeżeli chodzi o dodatkową opłatę za ogrzewanie to zgadzam się z tobą
                                                  • Gość: KrK Re: oddanie mieszkań IP: *.centertel.pl 10.02.04, 08:36
                                                    Oczywiście, że nie powinniśmy płacić. Ściany chyba powinny być wysuszone za ich
                                                    pieniądze. To może teraz powinienem pozamykać okna, bo będę musiał płacić za
                                                    energię? Niech woda leci po scianach, niech poodpadają tynki. Wtedy na 100% nie
                                                    odbiorę mieszkania a FOSPOL będzie musiał robić kosztowne naprawy.
                                                    Nie wiem ile ta opłata wyjdzie u mnie. Cały czas mam otwarte okna. Pewnie nie
                                                    będzie to 100 zł a grubo więcej.
                                                    A może każą mrutko zapłacić za energię elektryczną zużytą na osuszanie
                                                    dmuchawami?
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 10.02.04, 09:36
                                                    KrK, tez w pierwszej chwili pomyslalam o tych dmuchawach...JE napedza sie
                                                    jakims paliwem i podobno sporo tego zjadaja...Chyba by mi ostro na mozg upadlo,
                                                    zebym miala za cokolwiek placic! I Wam tez radze, w grupie sila! JA na pewno
                                                    tego nie podaruje. Przeciez to istne naciagactwo! W czwartek wybieram sie na
                                                    dluzszy pobyt do Zabek i na pewno porusze wszystkie te kwestie. No i juz
                                                    zglosze miliard usterek, bo 1 marca chcialabym odebrac mieszkanie, wiec lepiej,
                                                    jesli juz zaczn apoprawiac. Zreszta u mnie, to chyba jeszcze nie jest
                                                    pomalowane (w sobote nie bylo), bo ciagle susza...
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 11.02.04, 09:46
                                                    podobno nic nie będziemy musieli płacić za dogrzewanie mieszkań

i to wszytko to plotki
                                                    ja już nic nie rozumiem
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.com.pl 11.02.04, 09:51
                                                    To świetnie, ja dostałem informację od Pana Administratora, że ryczałtem
                                                    zapłacimy za ogrzewanie mieszkań przed odbiorem. Skoro jednak nie zostały
                                                    spisane liczniki w momencie odbioru, to skąd będzie wiadomo za ile płacimy, od
                                                    jakiego stanu licznika?
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 11.02.04, 10:05
                                                    dokładnie tak
                                                    tylko jestem ciekawa z skąd Pan Administrator miał taką informację jeżeli nikt
                                                    jej teraz nie potwierdza
                                                    nie mam zamiaru płacić i tyle
                                                  • Gość: Spartakus Re: oddanie mieszkań IP: 212.160.235.* 11.02.04, 12:12
                                                    Hej Ludziki :) Troche mnie irytuje Wasze podejscie do sprawy oplat za
                                                    ogrzewanie. Prosze nie zrozumcie mnie zle. Ja przezprawie dwa lata bujam sie z
                                                    rozliczeniem mojego mieszkania i zdjeciem hipoteki i problem dodatkowych oplat
                                                    w tym swietle jest to pikus. Zadbajcie lepiej o te sprawy zamiast sie wyglupiac
                                                    tymi 100 PLN za dogrzewanie mieszkan. Jeszcze jednoMam nadzieje ze w koncu mi
                                                    sie uda dolaczyc do szczesliwcow z wolna hipoteka i Wam tego zycze zebyscie jak
                                                    najszybciej taki dokumencik posiedli.
                                                  • Gość: Spartakus Re: oddanie mieszkań IP: 212.160.235.* 11.02.04, 12:12
                                                    Hej Ludziki :) Troche mnie irytuje Wasze podejscie do sprawy oplat za
                                                    ogrzewanie. Prosze nie zrozumcie mnie zle. Ja przezprawie dwa lata bujam sie z
                                                    rozliczeniem mojego mieszkania i zdjeciem hipoteki i problem dodatkowych oplat
                                                    w tym swietle jest to pikus. Zadbajcie lepiej o te sprawy zamiast sie wyglupiac
                                                    tymi 100 PLN za dogrzewanie mieszkan. Jeszcze jedno. Mam nadzieje ze w koncu mi
                                                    sie uda dolaczyc do szczesliwcow z wolna hipoteka i Wam tego zycze zebyscie jak
                                                    najszybciej taki dokumencik posiedli.
                                                  • Gość: Spartakus Re: oddanie mieszkań IP: 212.160.235.* 11.02.04, 12:16
                                                    Zaczynam sie rozgladac za mieszkaniem dla siostry, ktora sie przeprowadza do
                                                    Wawki na studia. Czy Zabki sa naprawde atrakcyjne cenowo? A co Wy myslicie np.
                                                    o Jablonnej? Jak wybieraliście mieszkanie to czym sie kierowaliście? Moja
                                                    siostrunia nie przepada za zgielkiem duzych miast :)...skąd ja moge to
                                                    wiedziec!? Zycze szczesliwego odbioru mieszkanek.
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 11.02.04, 12:30
                                                    jeżeli cię irytuje nasze podejście to nie czytaj naszych postów
                                                    a jeżeli czytasz to czytaj wszystko o nie tylko kawałek
                                                    dla mnie dodatkowe opłaty są problemem bo wszystkie pieniądze wydałam na kupno
                                                    mieszkania a teraz jeszcze muszę je wyszykować
                                                    a po za tym to nie chodzi o 100 zł. tylko o sam fakt - ale jak przeczytasz
                                                    wszystkie posty to może zrozumiesz mnie
                                                  • Gość: Spartakus Re: oddanie mieszkań IP: 212.160.235.* 11.02.04, 12:52
                                                    Przeczytałem wszystkie :) Viki skoncentruj sie bardziej na moich życzeniach :)
                                                    Naprawde wierz mi w sytuacji jaka jest z nieuczciwymi spółdzielniami to tylko
                                                    Wam pozazdrościć, ze Was nie kiksaja. A w kontekście czytania to wiesz :)
                                                    niestety musze cos znalezc dla siostruni wiec takie posty jak Was sa dla mnie
                                                    interesujace. Pytanko - ile zaplaciliscie za 1 m2. Znasz moze inne ciekawe
                                                    inwestycje w Zabkach??
                                                    Powodzonka przy urzadzaniu mieszkan...:)
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 11.02.04, 13:19
                                                    mam nadzieje że nas nie kiksają i że nie będą
                                                    nie znam innych propozycji wiem tylko że buduje tam: Dolcan i Gazomontaż
                                                    my płaciliśmy coś ponad 2500 za m2
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 11.02.04, 15:05
                                                    NAs nie kiksaja??? Ale bys sie zdziwil, jakbym sie spotkala z Toba na piwku i
                                                    zarzucila jakas dwugodzinna przemowe...Ale szkoda gadac. JA tam dalej obstawiam
                                                    przy tym, ze nie zaplace :-)) NAwet...100zl. Dla jednego malo, a dla drugiego
                                                    duzo, zwlaszcza jak takich 100 zlotowek bedzie np. 20...
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 11.02.04, 15:15
                                                    jak zawsze masz rację mrutko ;)
                                                    musze pomierzyć mieszkanie i zobaczyć jaki metraż mam w rzeczywistości
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 11.02.04, 18:26
                                                    A z innej beczki, co z aktami notarialnymi, kiedy można podpisywać? Ja na
                                                    przykład mam w umowie z bankiem, że do końca lutego podpiszę akt notarialny.
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 21:31
                                                    myślę że w lutym nie zdążysz podpisać aktu notarialngo bo z tego co wiem gmina
                                                    musi odebrać budynek i trzeba jeszcze czekać dwa tygodnie a z tego co wiem to
                                                    budynek nie jest jeszcze odebrany
                                                  • Gość: Spartakus Re: oddanie mieszkań IP: 212.160.235.* 12.02.04, 13:47
                                                    Tak to ważne pomiar mieszkania. NA TYM GŁÓWNIE OSZUKUJĄ. MUSICIE TO WYEGZEKWOWAC. Zabieram sie za szukanie czegos atrakcyjnego. Szkoda ze u Was
                                                    nie ma niczego wolnego bo bym cos wybral. Wracam do pracy :)
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 12.02.04, 13:50
                                                    naprawdę nie ma niczego wolnego w już stojącym bloku??? i nie stawiają nowego
                                                    bloku?
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 12.02.04, 14:53
                                                    mam pytanko, czy ktoś jeszcze odebrał mieszkanko??? albo są może jakieś nowe
                                                    informacje o naszym bloku?
                                                    podciągam post co by nie zaginął :)
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 12.02.04, 15:54
                                                    Dostałem informację od Pana Jarka Kołowieckiego z TP SA o możliwości założenia
                                                    telefonu w bloku, chyba jest to jakaś promocja i kosztuje to tylko 1zł, czy
                                                    ktoś cos wie na ten temat, czy warto?
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 12.02.04, 15:55
                                                    tak i nawet wczoraj podpisałam zamówienie, podłączenie kosztuje 1,22 zł. brutto
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 12.02.04, 17:00
                                                    Naprawdę nie ma żadnych innych dopłat, aktywacja numeru czy jeszcze coś innego?
                                                    Jeśli to faktycznie promocja to ja także zakładam telefon w TP SA.
                                                  • Gość: KrK Re: oddanie mieszkań IP: *.centertel.pl 12.02.04, 17:07
                                                    Według mnie to żadna promocja. 1 zł dla nowych abonentów za instalację - to
                                                    obowiązuje dla ogółu (nie tylko dla nas).
                                                    Szczegóły? Proszę:
                                                    www.telekomunikacja.pl/dom/przylacz_sie/przylaczenie_za_1zl/
                                                    Promocja obowiązuje do 30.06.2004
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 13.02.04, 09:49
                                                    Wlaczam sie, bo bylam na krociutkim urlopie, bez dostepu do maila.
                                                    1. A propo TPsy, to tez nie wydaje mi sie to niczym nadzwyczajnym, ale juz w to
                                                    weszlam. Wzielam na razie najtanszy abonament. Umowe podpisuje sie na rok, a
                                                    pozniej mozna na czas nieokreslony przedluzyc, albo zrezygnowac :-
                                                    0
                                                    2. Co do aktu, to ja mam wpisane w umowie 7 dni po wplaceniu calej kaski. No i
                                                    kaska bedzie 16.o2, a cos mi sie wydaje, ze o akcie moge na razie pomarzyc.
                                                    Musi byc pozwolenie na uzytkowanie od gminy, a to bedzie najwczesniej na koniec
                                                    lutego (jak dobrze pojdzie...).
                                                    3. Co do metrazu, to bylam wczoraj w Zabkach i nawet sobie nie wyobrazacie, jak
                                                    pan Erszman zrobil sie czerwony i zaczal niemalze na mnie krzyczec, jak
                                                    podnioslam ten temat. Pokazywal mi jakis projekt poodbiorczy, czy jakos tak i
                                                    twierdzil, ze to nas obowiazuje, a nie projekt wykonawczy! Zatem mu
                                                    powiedzielismy, ze chyba zartuje, bo o ile mi sie dorez wydaje, to powinni
                                                    budowac wedlug pierwszego projektu, gdzie jak wol widnieje 42,7! A co
                                                    smieszniejsze, to pokazywal mi projekt nie tylko moejgo mieszkania, ale i
                                                    innego budynku, gdzie i owszem zgodzilam sie, ze jest 42,9. Jeszcze wroce do
                                                    tego tematu.
                                                    4. Co do odbioru mieszkania, to umowilam sie wstepnie na pcozatek marca. Teraz
                                                    zglosilam troche usterek, ktore niestety sa powazne i obawiam sie, ze nie
                                                    wyrobia sie z poprawieniem na pocatek marca. U mnie trzeba skuc czesc sciany,
                                                    bo po ich naprawie jest glucha...Poza tym wypada okno w sypialni, drzwi za
                                                    nisko zamontowane, ponadto porysowane, ale to juz chyba przepadnie. No i ciagle
                                                    niepomalowane, bo nie jest wystarczajaco suche. A jak teraz znowu poloza mi
                                                    tynk, to poczekam...
                                                    No to z mojej strony tyle. A co tam u Was?
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 13.02.04, 10:00
                                                    ja też podpisałam umowę z TP SA i wzięlam najniższy abonament

czyżby fospol oszukał nas na metrażu ??? i dlatego Pan Erszman zrobił się taki
                                                    czerwony? moja druga połowa musi pomierzyć ile rzeczywiście to mieszkanie ma
                                                    metrów, tylko tak się teraz zastanawiam że jak będzie mniej niż 42,9 to jak
                                                    wyegzekwować zwrot kasy????
                                                    jak to ściana jest głucha? nie bardzo rozumiem
                                                    a jeżeli bedziecie odbierać mieszkanie to zwrócie uwagę na to czy ściany są
                                                    proste bo my nie sprawdziliśmy wszystkiego dokładnie i teraz glazurnik musi kuć
                                                    tynk
                                                    a jaki metraż ma wasze mieszkanie?
                                                    i co Pan Erszman powiedział na temat aktów notarialnych?
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 13.02.04, 11:16
                                                    Na razie trzeba pomierzyc meiszkanie, zeby moc ewentualnie miec jakies
                                                    pretensje. JA na razie bazuje na projektach...
                                                    Co do aktow, to nie rozmawialam z Erszmanem. Rozmawialam tylko o terminie
                                                    odebrania przez gmine i podobno 27 luty. Ale tych "podobno", to juz byo z 10.
                                                    A gluche sciany...mielismy usterke w postaci odpadajacych tynkow. Wszystko
                                                    zostalo naprawione, ale nie do konca dobrze. Polozyli nowe tynki w miejscu,
                                                    gdzie pierwotnie odpadly, ale nie obstukali sciany ponizej, gdzie okazalo sie,
                                                    ze jest pod tynkiem pusto i trzeba teraz to zrywac, poniewaz prawdopodobnie
                                                    niedlugo odpadna...JAk sie obstukuje sciany, to nie powinno byc "glucho", tylko
                                                    powinnas miec wrazenie, ze sciana jest pelna. U nas wyraznie czuc w pewnych
                                                    miejscach, ze pod tynkami jest pusto.
                                                    Co do metrazu, to powinno byc 42,9. Musimy zmierzyc.
                                                    A co do nierownych scian, to faktycznie musze na to zwrocic uwage. A jak tam -
                                                    katy proste?
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 13.02.04, 11:28
                                                    glazurnik nic nie mówił że kąty nie są proste ale będę w sobotę i się dopytam
                                                    na szczęscie u nas nie trzeba było zrywać tynków bo nie było takiej wilgoci
                                                  • Gość: KrK Re: oddanie mieszkań - metraż IP: *.centertel.pl 13.02.04, 17:22
                                                    Co do metrażu mieszkań to niestety wydaje mi się, że prezes ma rację...
                                                    W umowie mam napisane, że metraż jest mierzony zgodnie z wewnętrznym obrysem
                                                    zewnętrznych ścian w stanie surowym. Oznacza to, że powierzchnię trzeba mierzyć
                                                    od cegły do cegły, bez uwzględniania tynków wewnętrznych i ścianek działowych.

Dla mieszkania o powierzchni ok. 43 m kw. sumaryczna długość zewnętrznych ścian
                                                    wynosi ok. 26 m (cztery ściany po 6,5 m - w przybliżeniu).
                                                    Załóżmy, że na każdej ścianie jest tylko 1 cm (0,01 m) tynku.
                                                    26 m x 0,01 m = 0,26 m kw. i stąd może wynikać różnica, która jest niestety
                                                    zgodna z umową. Chyba, że inaczej należy rozumieć stan surowy....
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań - metraż IP: *.citicorp.com 16.02.04, 10:49
                                                    Nie przyjrzalam sie zapisom w umowie, ale tak na logike, to mi sie wydaje, ze
                                                    powinnismy inaczej rozumiec stan surowy. Przeciez mieszkanie odbierasz w stanie
                                                    surowym, a dla nas oznacza to z tynkami! No i byynajmniej prezes, jak sie
                                                    tlumaczyl, to absolutnie nic o tym nie wspominal. Zatem chyba jednak prawda
                                                    lezy bardziej po naszej stronie...
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań - metraż IP: 213.25.91.* 16.02.04, 10:58
                                                    a zmieniając temat to byłam w sobotę w Ząbkach
                                                    niestety na zewnątrz nie było widać żadnych pracowników którzy np. robiliby
                                                    chodniki i kończyli klatki itp.,
                                                    płytki w klatce trzeciej są położone (mam nadzieję że nie będą ich zrywać)
                                                    i z tego co zauwazyłam to kilka osób już szykuje mieszkania
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań - metraż IP: *.citicorp.com 16.02.04, 15:22
                                                    JA bylam w czwartek i tez nikt nic nie robil...Smutne, ale prawdziwe.
                                                    Rozmawialam tez z Rybakiem i powiedzial, ze od pon (dzis) chodzi z trzyosobowa
                                                    komisja i odbieraja po kolei wszystkie mieszkania. Nie wiem, czy to dobrze, czy
                                                    zle...
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań - metraż IP: 213.25.91.* 16.02.04, 15:34
                                                    ja naprawdę nic z tego nie rozumiem, czyżby czekali na wiosnę (która mam
                                                    nadzieję kiedyś przyjdzie) żeby wszystko wykończyć??? mamy zamiar przeprowadzic
                                                    się z końcem marca i wolałabym żeby roboty były zakończone
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań - metraż IP: 213.25.91.* 16.02.04, 15:51
                                                    a po za tym co Pan Rybak ma na myśli że ktoś ma odbierać nasze mieszkania
                                                    ja już swoje odebrałam i oni nie mają kluczy do mojego mieszkania
                                                    nie rozumiem
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań - metraż IP: *.citicorp.com 16.02.04, 16:12
                                                    chodzi o administracyjny odbior mieszkan od wykonawcow. JEzeli ktos juz swoje
                                                    mieszkanie odebral, to oki. Chodzi glownie o pozostale, ktorych malo nie jest.
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań - metraż IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:13
                                                    aha rozumiem
                                                    jak zawsze mrutko wyjaśniasz wszystkie moje wątpliwości :)
                                                    a powiedz (a raczej napisz) co z twoim mieszkaniem, naprawili usterki?kiedy
                                                    zaczynasz urządzać mieszkanie ?
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań - metraż IP: *.citicorp.com 17.02.04, 13:56
                                                    Wlasnie rozmawialam z Rybakiem i jutro wchodza tynkarze i poprawiaja nam tynki.
                                                    Bede wiedziala cos wiecej jutro.
                                                    A co do wprowadzania sie, to my chcemy zaczac roboty od poczatku marca, a od
                                                    kwietnia zamiszkac. Mam nadzieje, ze nam sie uda.
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 19.02.04, 20:30
                                                    Ja z kolei mam nadzieję wprowadzić się z początkiem marca (jeśli do tego czasu
                                                    założą prąd i gaz w mieszkaniu).
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 20.02.04, 08:02
                                                    gaz ma założyć gazownia ale oni przyjeżdzają wtedy kiedy masz już kuchnię
                                                    gazową i osobiście trzeba jechać do gazowni - z tego co słyszałam
                                                  • Gość: max Re: oddanie mieszkań IP: 212.244.180.* 20.02.04, 09:31
                                                    Prad jest w budynku, tyko musisz spisać licznik ile zużyli budowlańcy. A zeby
                                                    mieć gaz to musicie pojechac do gazowni w Wołominie (zaraz obok stacji PKP) i
                                                    podpisac umowę. Po kilku dniach zjawiaja sie panowie i instalują licznik. Jak
                                                    masz kuchenkę to mozesz dać im do podłączenia, ale to już kosztuje. Jak
                                                    bedziecie w Wołominie to wpadnijcie równiez do rejonu energetycznego zeby
                                                    podpisac umowę na prąd. A przed tymi wycieczkami weźcie z Fospolu dokument o
                                                    przekazaniu mieszkania. Rejon jest na tej samej ulicy co gazownia, tylko na jej
                                                    drugim końcu.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 20.02.04, 09:40
                                                    jeżeli chodzi o podpisanie umowy z elektrownią to Fospol ma takie umowy i można
                                                    podpisać w biurze Fospolu, następnie Fospol sam zawozi te umowy do elektrowni
                                                  • Gość: kkll Re: oddanie mieszkań IP: 195.94.206.* 20.02.04, 11:27
                                                    Jestem sąsiadem z Gazomontażu - mam namiary na taniego gazownika z Ząbek -
                                                    podłączał mi kuchenkę. 50% tego co goście z gazowni. Jak chcecie to go podam.
                                                  • Gość: Marcin Re: oddanie mieszkań IP: *.innsoft.com.pl 24.02.04, 16:04
                                                    Czy ktoś się już wprowadził do mieszkania?
                                                  • Gość: mrutko11 Re: oddanie mieszkań IP: *.citicorp.com 25.02.04, 09:41
                                                    Ludzie, jakis sajgon!
                                                    Staje na glowie, zeby jak najszybciej zaczac wykanczac mieszkanie, a Fospol
                                                    jakos nie kwapi sie z pomoca. Zglosilam 2 tyg. temu wstepne usterki. Jedna z
                                                    nich byly gluche sciany, wiec panowie przyszli, bstukali i ponownie skuli mi
                                                    czesc tynkow. Zrobili to juz na pomalowanych scianach, no i teraz moje
                                                    mieszkanie wyglada fantastycznie! Skute tynki sa juz prawie tydzien i nkt nie
                                                    spieszy sie, zeby je naprawic, a we wtorek mam odebrac mieszkanie. Moze jutro
                                                    te tynki zrobia, ale kiedy to wyschnie i kiedy znowu pomaluja???
                                                    A poza tym, to miala w wielu miejscach popekane sciany i pan Rybak mowil, ze
                                                    wypelnia i naprawia przy malowaniu. I myslicie, ze naprawili???
                                                    Porazka. Nie wiem ile jeszcze zejdzie czasu, zanim bede mogla zacza wykanczac.
                                                    O zamieszkaniu nawet jeszcze nie marze...
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: wiki Re: oddanie mieszkań IP: 213.25.91.* 25.02.04, 10:01
                                                    my już wykańczamy mieszkanie i mamy nadzieję się wprowadzić pod koniec marca
                                                    ale to bez sensu czekać na malowanie ścian i bo i tak trzeba później ponownie
                                                    malować - i gdybyśmy wiedzieli że tak będzie to byśmy nie czekali na malowanie
                                                    mieszkania tylko zaczęli wykańczać wcześniej mieszkanie
                                                    z tego co słyszałam to ktos już miał zamieszkać pod koniec lutego ale nie wiem
                                                    czy tak rzeczywiście jest
                                                  • Gość: mrutko11 Jaki jest cel tego forum??? IP: *.citicorp.com 01.03.04, 10:20
                                                    Moi Drodzy,
                                                    forum jest niebezpieczne...
                                                    Myslalam, ze to forum istnieje po to, zeby ostrzegac przed takimi deweloperami,
                                                    jak np. Fospol. I mialam nadzieje, ze pracownicy Fospolu czytaja to forum, zeby
                                                    moc wziac sobie do serca uwagi, ktore tutaj prezentujemy. I co sie okazuje -
                                                    owszem ,czytaja, ale uwag nie biora do serca, tylko wprost przeciwnie. Mi np.
                                                    ostatnio niezle sie dostalo, ze tak otwarcie pisze o wszystkim. Niektore osoby
                                                    teraz odnosza sie do mnie bardzo niemilo i nie chca sluchac moich uwag,
                                                    poniewaz czuja sie obrazone opisywaniem niektorych sytuacji. Jedyne, co moge
                                                    zrobic, to przeprosic za cytowane przeze mnie personalia, ale zeby te osoby sie
                                                    dokladnie wczytaly, to nie mam persolanie nic do nich, tylko do calej
                                                    instytucji pt FOSPOL! W Polsce panuje wolnosc slowa i jezeli kogos obrazilam,
                                                    to przepraszam, ale nie wydaje mi sie, zebym chociaz w 1% pisala nieprawde!!!
                                                    W kazdym razie ostrzeganie innych tym razem obrocilo sie przeciwko mnie, ale
                                                    ciagle pamietam, ze mam swoje prawa. Laduje kupe kasy w to mieszkanie i mam
                                                    prawo oczekiwac, a nawet zadac, zeby wszystko bylo ok. To nie jest zabawka,
                                                    tylko mieszkanie warte kupe kasy!
                                                    W kazdym razie podsumowanie jest takie. JEzeli chcecie ze mna powymieniac
                                                    poglady na temat FOSPOLu, to zapraszam na mail prywatny: mrutko11@poczta.onet.pl
                                                    Oczywsicie obiecuje, ze tutaj tez bede aktywna, ale bardziej neutralnie :-)
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: wiki Re: Jaki jest cel tego forum??? IP: 213.25.91.* 05.03.04, 15:53
                                                    forum na pewno jest niebezpieczne jeżeli kupiło się mieszkanie w małej firmie
                                                    jaką jest FOSPOL bo np. nie sądzę żeby JW mogło odgadnąc który mieszkaniec co
                                                    napisał
                                                    mam nadzieję że nie byli dla ciebie bardzo nie mili
                                                    dzisiaj uzyskałam informację że zadłużenie wobec pko bp zostało uregulowane
                                                    (potwierdził to również bank) i że w przyszłym tygodniu ma być podłączony prąd
                                                    (w przypadku jeżeli ktoś już podpisał umowę )
                                                    a co u was słychać???
                                                  • Gość: mrutko11 Re: Jaki jest cel tego forum??? IP: *.citicorp.com 08.03.04, 09:46
                                                    Tak, wiem o PKO BP :-). Fajnie by jeszcze bylo, zeby sprawy z innymi dluznikami
                                                    zostaly finalnie zamkniete.
                                                    A my wlsanie w piatek odebralismy mieszkanie ze spora iloscia uwag, a od soboty
                                                    wykanczamy. JEszcze w trakcie beda nam poprawiac sciany (malowanie i
                                                    wygladzanie), maja wyregulowac okno i drzwi i jest calkowicie do roboty balkon,
                                                    zreszta chyba u wszystkich. Mam nadzieje, ze w przeciagu tygodnia, max dwoch
                                                    tygodni ten balkon bedzie gotowy, poniewaz moj wykonczeniowiec nie ma czasu na
                                                    czekanie z polozeniem gresu...
                                                    W kazdym razie trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo jak z platka. A co u Was?
                                                    Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka