Dodaj do ulubionych

Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa

12.11.09, 10:36
Zaczynam ten watek, poniewaz chce uchronic potencjalnego nabywce miszkania w
inwestycji Ostoja Wilanow przed klopotami. Mieszkania na 3 pietrze w bloku B3
posiadaja powazna wade, ktora Fadesa na czele z Pania dyrektor probuje
zatuszowac. Chodzi o potezne zacieki na scianie polnocnej , pod oknami. Fadesa
twierdzi , ze nic sie nie dzieje, a usterka jest naprawiona, podczas gdy
wchodzac do miszkania widac bylo golym okiem odpadajaca farbe ze scian i
ogromny zolty zaciek, ktory ciagnie sie prze cala sciane (2 pokoje).
Fachowiec, ktory zostal przez nas wynajety do oceny stanu technicznego
stwiedzil, ze sciana musi zostac skuta, poniwaz najprawdopodobniej jest
zagrzybiala, nalezy poprawic izolacje i udroznic odplywy z tzw. kuwety
znajdujacej sie za oknem (mini balkonik wysypany kamykami). Kamyki sa
porosniete mchem, bloto gromadzi sie przy odplywie, fizelina pod kamykami juz
prawie zgnila. zachecam potencjalnych zainteresowanych by odslonili kamienie i
zobaczyli co sie dzieje pod spodem. Sciana oczywiscie juz zostala zamalowana
emulsja, by ukryc wade. Warto sie schylic i przyjrzec, bo po zimie zaciek
przywita was na nowo, a grzyb pojawi sie kiedy juz wykonczycie mieszkanko i
nikt wam nie zaplaci za poniesione straty. Jedyne co zrobia to wysla do was
pana z wiadrem kitu i zalepia tak, by wytrzymalo do natepnego deszczu.
Walka z deweloperem o usuniecie wady spelzla na niczym, zmarnowali nam miesiac
czasu obecujac, ze usterka zostanie usunieta. Po czym, oznajmili z usmiechem,
ze zostala usunieta juz jakis czas temu, bo kiedys ktos cos zlosil. Gdy
poprosilismy o dokumentacje, jakis konkret co zostalo zrobione (przypominam,
ze wchodzac do mieszkania zastalismy farbe odpadajaca ze sciany) otrzymalismy
odpowiedz "Firma usunęła usterkę w lokalu w sposób właściwy. Jeśli chodzi o
dokumentację to nie jesteśmy zobligowani do jej okazywania."

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych ta inwestycja i zachecam, nie dajcie
sie zwiesc frazesom jaka to firma jest stabilna i godna zaufania. Badzcie czujni.

Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 212.160.172.* 12.11.09, 11:17
      niezle. Dzieki za info. Na pewno trzeba na to uwazac. Ciekawe czy mieli takie
      przypadki we wczesniejszych etapach?
      Najwazniejsze co dalej z tym zrobią - bo zaciek moze zdarzyc sie zawsze. Ale
      podstawa to zapobiec kolejnym. Zobaczymy
      • Gość: Roma Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 12:52
        rzecz w tym, że Fadesa niewiele robi
        zaczynając od tego, że nie negocjuje umów, co nie jest zgodne z prawem, nie
        reaguje na uwagi klientów, a jak już zapłacisz, to nie nawet nie odbierają
        telefonów.
        Nie dajcie się nabrać na teksty p.dyr., że miszkania są z anulacji, bo ktoś nie
        dostał kredytu - te miszkanie nie nadają się do zamieszkania. Podobnie jak
        teksty o klientach, którym nie można dogodzić (a oni tak się starali...)
        szukają jeleni
        • Gość: Stud Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 14:04
          naprawdę współczuję kłopotów i problemów...ABSOLUTNIE nie zamierzam bronić Fadesy...

ale mam jedno pytanie - JAKIŻ to przepis praw OBLIGUJE developera czy
          jakąkolwiek inną firmę do negocjacji???

będę wdzięczny za informacje bo do tej pory żyłem w przekonaniu że można
          negocjować a nie że jest to wymóg prawa...
          • Gość: mio Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.age.com.pl 23.03.10, 10:54
            "Treść każdej umowy zawieranej na rynku nieruchomości powinna być indy-
            widualnie uzgodniona. Jeżeli deweloper lub inny kontrahent konsumenta nie zgadza
            się na negocjacje odnośnie treści poszczególnych klauzul, poważnie należy
            rozważyć rezygnację z podpisania takiej umowy. Pamiętajmy jednak, że nie
            jesteśmy bezbronni. Warunki umowy, które nie zostały uzgodnione z konsumentem
            indywidualnie, nie wiążą go, jeżeli kształtują prawa i obowiązki konsumenta w
            sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami, rażąco naruszając jego interesy."
            www.uokik.gov.pl

• Gość: rad i polon Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 94.254.140.* 12.11.09, 14:24
      Fadesa szczyci się nie tylko bardzo niską jakością oddawanych budynków, jakość obsługi klientów czyli w ich mniemaniu natrętów jest również skandaliczna.
      Polecam do poczytania:

forum.gazeta.pl/forum/w,106,98769569,98769569,FADESA_Polnord_Polska_moja_historia.html
      • Gość: mio Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.age.com.pl 12.11.09, 18:09
        Fadesa to Fatalna jakosc i problem z przeciakajacymi scianami - polecam forum:
        www.e-wilanow.pl/component/jmrphpbb/topic/1007?f=11
        kilku jeleni juz zlapali i sie teraz mecza
        he he
        najlepiej pytac tych, co budowali, a oni twierdza, ze nigdy by tam nie
        zamieszkali !!!!
    • Gość: stefan Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 213.170.57.* 13.11.09, 10:15
      uwielbiam tego typu posty: UWAGA, KU PRZESTRODZE - hey.
      Taki zaciek to kasuje mieszkanie, cały budynek powinien być zburzony
      i postawiony od nowa.
      Weźcie ludzie napiszcie wprost, albo wam rabatu nie dali, albo na
      ten rabat gracie, pewnie to 2.

Może lepiej się pochwalcie ile za m2?
      • jacor82 Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 13.11.09, 11:03
        Co byście chcieli za 4- 6 tys. za m2? Pałaców, luksusu, super standardu a
        figa... zaoszczędziliście to nie płaczcie polaczki, teraz to musicie być
        zadowoleni!!!
        • Gość: mika Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.acn.waw.pl 15.04.10, 23:36
          Chinczyk sie odezwal czy moze inny Murzyn wyskakuje z "polaczkami"?
    • Gość: mimo Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.09, 11:59
      Wierzysz ze cena idzie w parze z jakoscia...? - gratuluje
      Plac duzo, wymagaj malo - to pobozne zyczenie takich jak ty!
      A jak cos jest uszkodzone, to powinno byc natychmiast naprawione lub wymienione
      na nowe, najlepiej z przeprosinami ze by nie narazac frimy na negatywne opinie.
      Kasa nie ma tu nic do rzeczy - to brak odrobiny klasy i zangazownia ze strony
      sprzedajacych zniecheca.
      A wasze bazarowe odzywki swiadcza, ze nie dorosliscie do wolnego rynku.
      • Gość: michal81 Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.233.206.45.nsti.pl 13.01.12, 20:29
        a ja mam gdzieś deweloperów w wawce, co prada musze dojechac do pracy ale sprzedalem mieszkanie w stolicy i kupilem segment pod warszawa, wykonanie super, dzilka, garaz, segment 140m , w ogrodzie sauna i jakuzi. jest spokojnie i cicho nie wdycham smrodu itp itd. po 31 latach w wawie podziekowalem, żyje jak krol. deweloper to teraz znajomy. ps nareszcie znam sasiadow, jest super.
    • Gość: malgo Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 212.75.102.* 27.11.09, 13:50
      mam pytanie czy to chodzilo o lokal nr 64
      • Gość: awruk Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 109.243.133.* 17.02.10, 17:42
        między innymi też, ale nie tylko
    • Gość: witek Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.ms.gov.pl 02.03.10, 16:00
      Dziwna sprawa, mieszkam od prawie 8 misięcy w mieszkaniu wybudowanym
      przez fadesę (ostoja Wilanów) z deweloperem nie miałem żadnych
      problemów, budynek został oddany kilka miesięcy przed terminem, akt
      notarialny podpisałem zaledwie po kilku miesiącach od odbioru
      mieszkania, wszystkie usterki przy odbiorze zostały usunięte,
      łącznie z wymianą prawie wszystkich okien w mieszkaniu (przy czym
      dodam, że moja żona jest pedantką i widziała zarysowania szyb po
      budowie pod słońce – czego ja nie widziałem). Pomimo tego fadesa
      okna te w ciągu dwóch tygodni wymieniła. Jedyny problem pojawił się
      z wodą w garażu. Wynikało to złej konstrukcji odpływów (po dużych
      ulewach woda schodziła do garażu a odpływy nie zbierały całej wody),
      ale i to zostało poprawione i od tego czasu problemu nie ma. Nie
      bardzo rozumiem lamentu na forum, szukałem mieszkania u różnych
      deweloperów, widziałem mnóstwo mieszkań i rażącej różnicy pomiędzy
      jakością mieszkań oddawanych przez fadesę oraz innych deweloperów
      prawdę mówiąc nie widziałem.
      Tak wyglądała moja historia z fadesą, odpukać na razie nie mam co do
      tej firmy żadnych zastrzeżeń (oczywiście poza jedną nie daje rabatów
      ale i tak te mieszkania w odróżnieniu od innych w tym rejonie są
      znaczenie tańsze).
      witek
      • Gość: Łucja i Gosia Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 188.33.149.* 23.03.10, 16:52
        Witamy
        To my napisałyśmy ten post.
        Pozdrawiamy z biura sprzedaży Ostoja Wilanów
        • Gość: frodo Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.aster.pl 23.03.10, 21:32
          ceny mieszkań adekwatne do ceny. Wolę zapłacić za nowitkie
          mieszkanie na wilanowie 7 tys za m niż 7 tys za mieszkanie wpłycie
          na Ursynowie.
          kupujący - nie sprzedający
          • Gość: Katka Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 109.243.57.* 29.03.10, 22:35
            Dlaczego jak ktoś chwali to od razu musi być z Fadesy?
            Ech ta polska mentalność.
            Ja mieszkam w ostoi od prawie roku.
            mieszkanie ok, Tak jak wcześniej napisal pan witek, przy odbiorze
            mieszkania byly zarysowane szyby. Wszyskie fadesa w ciągu m-ca
            wymieniła na nowe. Zacieki w garażach były- to też zostało
            naprawione.
            Teraz w moim bloku pęka jedna ściana. Ale uważam, że nie są to
            straszne zaniedbania. Najstraszniejsze jest mieszkanie w miasteczku
            wilanów na osiedlu innym niż ostoja. Jak można kupować mieszkania w
            takich kołchozach? Okna wychodza w okna. Scisk, samochody parkujące
            pod oknami i ciasne ulice. To żaden luksus! A cale miasteczko wilanów
            schodzi się teraz do nas na osiedle, by popatrzeć na zieleń i wejść
            do parku.
            • Gość: awruk Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 94.254.172.* 29.03.10, 22:56
              nie polska mentalność, a polska rzeczywistość. Na forum mieszkańców ostoja
              wilanów: www.e-wilanow.pl jest dłuuugi wątek jak to fadesa "szybko i rzetelnie"
              usuwa usterki, czyli albo ich nie usuwa, albo robi to byle jak, polecam lekturę
            • Gość: ojtamtam Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.chello.pl 25.10.10, 14:49
              Gość portalu: Katka napisał(a):

> Dlaczego jak ktoś chwali to od razu musi być z Fadesy?
              > Ech ta polska mentalność.
              > Ja mieszkam w ostoi od prawie roku.
              no dajcie spokoj zgrywusy. wy dobrze wiecie i w sprzedazy, i w marketingu ze fadesa placila placi roznym agencjom za pisanie postow na forach :) mam wymienic nazwy agencji czy po prostu nie bedziecie tego robic?
            • Gość: ... Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.merck.de 25.10.10, 15:06
              "Teraz w moim bloku pęka jedna ściana. Ale uważam, że nie są to
              straszne zaniedbania."
              spoko, jak pękną druga, potem trzecia i czwarta - budynek się zawali i będzie po kłopocie

"Najstraszniejsze jest mieszkanie w miasteczku wilanów na osiedlu innym niż ostoja."
              Bardzo dobrze, powtarzaj to do skutku - aż uwierzysz!

"A cale miasteczko wilanów schodzi się teraz do nas na osiedle, by popatrzeć na zieleń i wejść"
              W to jestem skłonny uwierzyć - w końcu poza płatnym parkiem w Wilanowie, Świątynią Betonu oraz szpitalem dla nuworyszy nie ma w okolicy nic do oglądania. Tak więc jak ściany obłażą mchem i porostami, w garażu można popływać pontonem, a wejście do mieszkania to prawie jak survival, to można uznać Ostoję za taki lunapark dla nowobogackich XXI wieku!
              • Gość: bananarama Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 94.75.91.* 31.10.10, 23:12
                Uffff, od razu lepiej.
              • Gość: Gosiek Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.gum.gov.pl 10.05.11, 14:45
                Jejku, co to za bzdury. Mieszkam w Ostoi juz prawie dwa lata i nigdy nie miałem problemu z developerem. Umowę uzgodniłem i cenę też obniżyli. Naprawy, które zgłosiłem bezpośrednio Fadesie wykonywali niemalże od ręki. Jedyny problem z Fadesą to ten związany z administrowaniem. Nie chcą się zgodzić na administratora proponowanego przez mieszkańców. Cena 5 - 6 tys za metr to jakaś bajka - za tyle kupiłbym niemal w ciemno.
                • Gość: smiech Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.aster.pl 11.05.11, 00:36
                  :))))) gosciu kup sobie okulary jak nie widzisz grzyba, plesni i pekajacych scian (nie tynkow) ... w fadesie to nawet za darmo nie warto brac gdyz to syf, ze nawet robyg by sie tego wstydzil :)))
                  • Gość: ..PO...paprańce Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 01:27
                    czy w Ostoi dobrze pała stoi?
                    pozdro
                    • Gość: dd Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.11, 09:44
                      ja prawie się zdecydowałem na penthouse w tym budynku, 107 m z tarasem...cena 860 tys , czyli wydaje się że bardzo dobra. W mieszkaniu dużo pęknięć ale to nie wydaje się jakieś dziwne. Poczytałem trochę fora na temat ostoi i .... już chyba nie chcę tam mieszkania ale wolę wilanów za 7 tys niż kabaty za 10 tys...
                      • kocica_ewela Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 11.05.11, 10:29
                        Gość portalu: dd napisał(a):

> ja prawie się zdecydowałem na penthouse w tym budynku, 107 m z tarasem...cena 8
                        > 60 tys , czyli wydaje się że bardzo dobra. W mieszkaniu dużo pęknięć ale to nie
                        > wydaje się jakieś dziwne. Poczytałem trochę fora na temat ostoi i .... już chy
                        > ba nie chcę tam mieszkania ale wolę wilanów za 7 tys niż kabaty za 10 tys...

Widze ze umiejetnosc liczenia to trudna sztuka. Wolisz Wilanow za 7 a prawie zdecydowales sie na 107m2 za 860k czyli ponad 8k/m2 ;)

Za 8k kupisz w Berlinie ;)
                        • Gość: palikocic Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 10:56
                          W Berlinie nie ma nic tak ekskluzywnego jak apartament na Wilanowie.
                          8 tys/m2 to na Wilanowie to po prostu wyjątkowa okazja.
                          Sam bym kupił, ale kupiłem już ekskluzywny apartament od JWC na Białołęce.
                          • Gość: dd Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.11, 15:14
                            te, wieśko jedna , ja w w przeciwieństwie do ciebie mam maturę i umiem liczyć. Napisałem że wolę Wilanów za 7 tys niż Ursynów za 10 tys. Takie są ceny zwykłych mieszkań. Co ci będę tłumaczył... ty musisz mieć wroga jak ci od ojca rydzyka. Generalnie czepiaj się developerów a nie ludzi którzy chcą kupić mieszkanie. Won z forum!
                            • kocica_ewela Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 11.05.11, 17:58

> te, wieśko jedna , ja w w przeciwieństwie do ciebie mam maturę i umiem liczyć.
                              > Napisałem że wolę Wilanów za 7 tys niż Ursynów za 10 tys. Takie są ceny zwykłyc
                              > h mieszkań. Co ci będę tłumaczył... ty musisz mieć wroga jak ci od ojca rydzyka
                              > . Generalnie czepiaj się developerów a nie ludzi którzy chcą kupić mieszkanie.
                              > Won z forum!

Tia wolisz za 7k a kupujesz za 8k/m2 :D To mi teraz udpowodnij ze " 107 m z tarasem...cena 860 tys "
                              860/107 = 7k m2 :D:D:D:D

albo .... dalej obraza ale ale ale ale ale na nauke matmy nigdy nie jest za pozno ;)

masakra ze takie nieuki dorwa sie do pieniedzy :D
                              • Gość: MegaZiomek Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: 178.73.48.* 11.05.11, 19:42
                                na naukę czytania ze zrozumieniem nigdy za późno.
                                przecież nie napisała że cena tego apartamenty jest po 7koła.

lewelea won do berlina
                      • kocica_ewela Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 11.05.11, 18:02

> ja prawie się zdecydowałem na penthouse w tym budynku, 107 m z tarasem...cena 8
                        > 60 tys , czyli wydaje się że bardzo dobra. W mieszkaniu dużo pęknięć ale to nie
                        > wydaje się jakieś dziwne. Poczytałem trochę fora na temat ostoi i .... już chy
                        > ba nie chcę tam mieszkania ale wolę wilanów za 7 tys niż kabaty za 10 tys...

MAsz tu na mase ogloszen mieszkan na wilanowie ponad 100m2 i duzo po 700k

http://allegro.pl/listing.php/search?a_enum[277]=all&a_enum[247]=all&a_text_f[236][0]=100&a_text_f[236][1]=&a_text_i[281][0]=&a_text_i[281][1]=&a_text_i[279][0]=&a_text_i[279][1]=&a_text_i[278][0]=&a_text_i[278][1]=&buy=0&category=52105&clear_cookie=0&from_showcat=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&state=0&description=1&order=p&price_from=&price_to=&string=-otodom+mieszkanie&view=gtext&change_view=Poka%C5%BC

i tym sposobem dzieki mnie oszczedzasz ponad 100k :)

Co ciekawe tyle tych mieszkan ze jakos pies z kulawa noga nie zapyta zeby obejrzec :D
                        • Gość: dd Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.11, 21:08
                          widzę że u kocicy inteligencja zakopana pod ziemią.Oczywiście że z prostego rachunku wynika
                          to mieszkanie jest po 8 tys. Napisałem że wolę mieszkania po 7 tys na wilanowie niż po 10 na Kabatach i nie napisałem że kupuję ale zastanawiam się nad tym zakupem.
                          Generalnie kupiłbym w tej cenie czteropokojowe mieszknie ze 100 m tarasem ale chyba od innego developera.
                      • Gość: SMIECH Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.aster.pl 11.05.11, 22:04
                        A KUPUJ KUPUJ ... O ILE NIE JESTES PRACOWNIKIEM DZIALU SPRZEDAZY :)

W SUMIE:
                        1/ PEKAJACE SCIANY
                        2/ TRZESZCZACE PODLOGI
                        3/ ODPADAJACE PLYTKI NA MURKU ELEWACJI
                        4/ RDZEWIEJACE BALKONY
                        5/ POPEKANE SCIANY ELEWACJI

TO JEST WARTE NAWET NIE 7900 ALE 12-14 TAK JAK CHCIELI ROK-DWA WCZESNIEJ

QRWA ... JA TO NIE ROZUMIEM LUDZI ... WYSTARCZYLO ZE ZESZLI Z CENA NA 7900 A JUZ KILKU POLSKICH DEBILI KUPILO I W OGOLE NIE PATRZA NA TO, ZE MIESZKANIE MOZE IM SIE ZAWALIC !!!

POLAKOW TO SIE POWINNO WYSTERYLIZOWAC ABY JUZ SIE WIECEJ NIE ROZMARZALI
                        • Gość: SMIECH Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.aster.pl 11.05.11, 22:08
                          SWOJA DROGA TO KIEDYS MYSLALEM O TYCH MIESZKANIACH, ALE JAK
                          - ZOBACZYLEM SNIEG NA DACHU TO MI SIE ODECHCIALO
                          - ZOBACZYLEM JAKOS WYKONANIA ... TO UCIEKLEM W OBAWIE ABY PODLOGA SIE NIE ZAPADLA ...

A SZKODA PONIEWAZ PROJEKT BUDYNKU I OKOLICA BARDZO LADNA, ALE JAK ZATRUDNILI KATASTROFALNE EKIPY, KTORE NIE POTRAFIA BUDOWAC TO ZNISZCZYLI CALA INWESTYCJE

TAM PO PROSTU STRACH MIESZKAC
                          • Gość: dd Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.subscribers.sferia.net 12.05.11, 12:05
                            Dzięki, nie jestem z biura.Nie chcę już ostoji...szukam od roku czteropokojowego mieszkania z tarasem i chyba szybko nie znajdę...
    • faflaming Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 13.01.12, 13:48
      Nie dam złego słowa powiedzieć na Fadesę, mieszkam od początku w Ostoi. Jestem bardzo zadowolona z umowy. Sądzę , że ceny są też konkurencyjne w porównaniu do innych developerów. Co prawda miałam wymieniane okna przez Fadesę, ale tylko dlatego, że była tam widoczna rysa, jednak załatwili wszystko sprawnie i szybko. Gdybym miała jeszcze raz wybierać, to z pewnością zdecydowałabym się na tę inwestycję.
      • Gość: omv Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.core.ynet.pl 15.01.12, 15:46
        gratulacje!!!
      • sammler Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 15.01.12, 15:56
        faflaming napisała:

> Nie dam złego słowa powiedzieć na Fadesę

To mówiłem ja, Jarząbek :-)

S.
        • Gość: dessa Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.icpnet.pl 06.02.12, 19:24
          Na każdego dewelopera zawsze jakas historia sie znajdzie - przeciez przy inwestycjach takiego kalibru zawsze jakiś problem moze sie pojawic. Logiczne, że z perspektywy kupującego zawsze wszytko wygląda dużo gorzej. Jakaś komplikacja i pojawia się złość, żal... bo przeciez jak sie na cos nastawimy to oczekujemy satysfakcji na maxa. Z czasem i każdym gorszym dniem, słowem złość narasta i problem ma rangę kataklizmu. Ale to rzecz normalana - tacy jesteśmy. Weźmy tylko głeboki oddech,pomyślmy o tym na chłodno, obiektywnie,pogadajmy z kim trzeba i gdzie trzeba...wszystko da sie załatwic. Bo skoro jest tak źle to czemu jest tylu innych, ktorzy twierdzą, żejest ok. Moja synowa tam mieszka i z pierwszej reki wiem jak życie w Ostoi wygląda. Poziom satysfakcji - duzy.
          • Gość: diplodok Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.2a.pl 06.02.12, 19:34
            Jak mogę przejść nad tym do porządku dziennego i wziąść głęboki oddech jak za takie coś dałem 10k/m2 i przez 30 lat będe jadł pasztetową na śniadanie, obiad i kolację. Z kim mam pogadać i o czym skoro zaraz po oddaniu kluczy developer sie na mnie wypiął i powiedział że od teraz to moja sprawa.
            • faflaming Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 07.02.12, 13:05
              Jak to developer na ciebie się "wypiął"? nie sądzę, aby w Fadesie cokolwiek takiego miało miejsce. Wydaję mi się , że nikt tam nie traktuję klienta po macoszemu. W moim odczuciu są profesjonalistami, którzy zawsze chętnie pomogą jeśli pojawi się jakikolwiek problem. A wracając do sprawy ceny, to przecież Fadesa wcale nie jest najdroższa na rynku warszawskim, ja pasztetowej na śniadanie nie jem.
              • Gość: tomaszek Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 11:53
                Nie chodzi czy najdroższa czy nie ale kupę kasy trzeba wydawać na prąd - rzeczy suszyć mieszkanie z grzybu, co rok całe mieszkanie trzeba malować bo na ścianach są plamy i zacieki. Człowiek chciał mieszkać fajnie a jest jak jest.
              • Gość: gość Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.cable.smsnet.pl 26.02.14, 20:48
                Lepiej zamknij się.
    • Gość: M Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 11:27
      a ja mam pytanie ile tam kosztuje czynsz? i czy jest spółdzielnia czy wspólnota?
    • Gość: woj wszystko sie sypie, grzyb gratis IP: *.play-internet.pl 27.02.14, 02:20
      tak sie zastanawiam czy ludzie w ogole nie maja oczu i mozgu ... jak mozna w ogole kupic tam mieszkanie skoro wystarczy pojechac i zobaczyc jak wygladaja budynki juz wybudowane ... budynki oddano do uzytku w okresie ostatnich kilku lat, a juz wszedzie grzyb, plesn, wilgoc, sypiace sie tynki, odpadajace fragmenty elewacji ... przeciez to totalna katastrofa ... osiedle ma zaledwie kilka lat a juz wyglada jak slumsy ... nie wiem kto wydal zgode na budowe i kto to odbieral ... bo to ze deweloper jest beznadziejny a ekipy budowlane to najwieksi partacze to nie tlumaczy wszystkiego
    • Gość: danek sypie się sprzedaż u konkurencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 16:33
      Czy skrupulatny autor tego postu jest mieszkańcem osiedla? Czy bezinteresownym wojownikiem o zdrowie osób zamieszkujących na nim? Rys historyczny/przytoczone linki i globalne podejście do sprawy - wieszczące katastrofę - wyglądają na robotę konkurencji. I to z zacięciem na doktorat o grzybach. Każda inwestycja ma jakieś usterki, ale takie podgryzanie na rynku konkurencyjnych firm pierwszy raz widzę. Nie dajmy się zwariować. U mnie na osiedlu (ma 2 lata) odpadają płytki z balkonów, ale załatwiła to wspólnota z deweloperem w ramach gwarancji. Wszędzie coś jest do poprawienia, ale rozprawy naukowej o grzybowej apokalipsie gratuluję.
      • Gość: loj Re: sypie się sprzedaż u konkurencji? IP: *.play-internet.pl 28.02.14, 02:13
        Autor tego postu nie jest mieszkancem tego osiedla bo musialby na glowe upasc aby tam kupic mieszkanie - kilka lat tem myslalem o tym osiedlu, ale jak zobaczylem jak to jest zrobione to szczeka mi opadla

- popekane sciany budynku - ja wiem, ze nowe budynki osiadaja ale to co tam zobaczylem to juz bylo przerazajace

- balustrady balkonowe zzarte przez rdze - prosze temu zaprzeczyc :))) sam widzialem jak w budynku (juz nie pamietam numeru - ten ktory w calosci zostal zwrocony przez "inwestorow" hiszpanskich) wymieniali wszystkie balkony bo to sie rozsypywalo - ktoregos dnia jak tam przechodzilem to widzialem goscia siedzacego na krzesle na balkonie na ktorym nie bylo zadnej balustrady gdyz wlasnie wszystkie wymieniali - wygladalo to i smiesznie i strasznie

- podloga cala skrzypi bo jest zle zrobiona wylewka

- co do wilgoci, odpadajacych tynkow, fragmentow elewacji, etc ... prosze sobie nie zartowac - wystarczy podejc do chyba kazdego budynku aby to zobaczyc

- budynki przy "jeziorku" - przeciez tam juz wszystko zazarte jest przez wilgoc

kto tu jest slepy ??? pan/pani danek chyba nie ma oczu albo pisze bajki - prosze temu zaprzeczyc

generalnie calosc wyglada dobrze na folderze, ale jak sie tam pojdzie zobaczyc to okazuje sie, ze to wszystko wyglada jak slumsy, a osiedle ma zaledwie 5 lat !!!

to jest totalna katastrofa, totalna partanina i tandeta !

• Gość: lojlojloj Re: sypie się sprzedaż u konkurencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 12:15
          "sam widzialem jak w budynku (juz nie pamietam numeru - ten który w calości zostal zwrocony przez "inwestorow" hiszpanskich)"

co za znajomość tematu panie loj.

W jakiej sprawie pan lobbuje i miesza na forum i inni pana koledzy? skoro nie kupił pan mieszkania na tym osiedlu, został pan strażnikiem cnót wszelkich inwestora? Temat wciąż w panu zyje, co panem powoduje? Jest pan "dobrym duchem" tylko tej inwestycji, czy ogarnia pan rynek szerzej?
          • Gość: lojoj Re: sypie się sprzedaż u konkurencji? IP: *.play-internet.pl 04.03.14, 00:47
            co pani/pan za glupoty gada ... tak trudno przyjac do wiadomosci, ze ktos mogl powiedziec NIE TEJ SYFIASTEJ INWESTYCJI i zaraz twierdzi pani/pan ze to ja pisze bzdury ... otoz prosze wbic sobie do glowy, ze bylem w nastepujacych budynkach gdzie moglem kupic mieszkania - specjalnie dla pani/pana zadalem sobie trud sprawdzenia B1 i A3 oraz C1 i C5 i naprawde powaznie zastanaiwalem sie nad kupnem - glownie A3 i B1 penthousow ktore zostaly zwrocone przez hiszpanow (caly A1 praktycznie wrocil do sprzedazy oraz C1) i cena zostala obnizona z > 10 do 9,7 potem na 8 z kawalkiem az ostatecznie na 7,8 i za tyle sie sprzedaly (w B1 poszedl chyba za 8,5 - ostatni 90 m od "parku"), ale sory jak zobaczylem popekane sciany, sypiace sie elewacje, trzeszczaca podloge, plus setki/tysiace much na podlodze (deweloperowi nawet nie chcialo sie posprzatac zanim zaczal pokazywac klientom), rdzewiejace balustrady balkonow to .... Z PRZERAZENIEM UCIEKLEM ... a teraz nadal wystarczy pojsc na to osiedle i zobaczyc jak te budynki wygladaja bo to widac golym okiem !!!

wiec prosze mi tu nie pisac bzdetow ze ja cos wymyslam bo mam wrazenie, ze pani/pan zyje w innym swiecie - taka jest brutalna prawda
            • Gość: kabaret Re: sypie się sprzedaż u konkurencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 16:29
              WYBAWCA, ZBAWICIEL!!!!!!!!!!!
              Tyle lat czekaliśmy :) Widział był ... i teraz wieszczy.
              Najważniejsza jest misja
              Gdzie można się do ciebie pomodlić?
    • Gość: kabaret Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 17:08
      A teraz szczerze. To końskie zaloty konkurencji, czy urażona duma niedoszłego nabywcy penthousu?
      Nie chcieli z księciem gadać o rabatach? Nie potraktowali poważnie, że teraz miesiącami zakupowicz siedzi na forum i przestrasza - ku przestrodze?
      Takie właśnie robale zagnieżdżą się w zdrowym organizmie społecznym i drążą. Zakała. To właśnie takie gnidy wylewają jad na forach. Zajmujesz się jeszcze czymś poza tym? Nie powiodło się w życiu?
      • Gość: lojoj Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.play-internet.pl 05.03.14, 01:58
        qrwa ... jakimz pojebem trzeba byc aby przeczyc faktom ... pojebancu
        - w dupie mialem ich rabaty - w slumsach mieszkal nie bede
        - ty w ogole straciles kontakt z rzeczywistoscia ...

tu szukaj pomocy 022 739-13-26

przy okazji zycze ci kretynie, aby ci sie to gowno nie zawalilo za kilka lat na glowe i aby grzyb i plesn ciebie nie pozarly - okolica jest fajna, ale budynki sa totalnie do dupy i nie do zakceptowania do mieszkania - tam strach mieszkac a do tego wyglada to na slumsy
    • Gość: spokojnie wieszczu Jelonek wydymany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.14, 11:50
      ŻEBY CI ŻYŁKA NIE PĘKŁA. Boję się o ciebie wieszczu. ILE CI PŁACĄ?
      jesteś nudny - taki monotematyczny. kreatywność kuleje.
      Nie chcesz przygarnąć biednych mieszkańców osiedla? boisz się tylko o nowych?
      I takie wulgaryzmy, biedactwo się zdenerwowało
      Do walki wodzu, nie ustawaj!
      • Gość: Klatka H Budynek C4.4 IP: *.free.aero2.net.pl 01.04.14, 00:22
        Kto z Was kojarzy mieszkania w bloku C4.2/3/4 na 3 piętrze ok 66 m2 ?
        www.ostoja-wilanow.com/pl_rzut_C4_3.html
        Pytam, bo jestem zainteresowany kupnem ale od dłuższego czasu nie widzę aby cieszyły się one powodzeniem?

O co chodzi z tą stolarką okien? byłem na tej inwestycji raz i widziałem wyłamane listwy z okien i ogólnie mocno zniszczone okiennice wraz parapetami.

PS: mam wrażenie że chce kupić auto z salonu ale po poprawkach lakierniczych.
        • Gość: kika Re: Budynek C4.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 20:23
          Kupiliśmy mieszkanie w tym budynku i okna mamy dobre ... wraz z parapetami :)
          Ściągnęliśmy też przyjaciół, wahają się między dwoma mieszkaniami. Tam też parapety są ok.
          :) może to był jakiś zły sen?
          • Gość: mieszkaniec Re: Budynek C4.4 IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.04.14, 08:37
            Ja też kupiłem mieszkanie w tym etapie :)

Okolica piękna, bardzo fajne budyneczki. Mieszkanie już dawno odebrane i po wykończeniu, niedługo się wprowadzamy.

Jeśli chodzi o stolarkę okienną, to jak człowiek się nie zna to wydaje się wszystko ok. Jednak nie jest ok. Oczywiście trzeba uważać przy odbiorze okien i to bardzo mocno. Okna są zniszczone przez montażystów, często porysowane (szyby i ramy okien). Parapet miałem jeden porysowany.

Fadesa jednak w miarę możliwości wszystko wymienia, np. po odbiorze okazało się, że mam wypaczony drewniany próg drzwiowy (drzwi wejściowe) - wspomniałem o tym pracownikowi fadesy i po kilku dniach próg był już wymieniony.
    • Gość: Inproco Interiors Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 10:04
      Witam Państwa,
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozdrawiam
      535 406 302
    • pkowalski.84 Re: Ku przestrodze Ostoja wilanow Fadesa 30.01.16, 12:53
      Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian i jakość tynków, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka