Dodaj do ulubionych

CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX

IP: 62.233.207.* 22.01.04, 16:43
Chciałabym poznać opinię na temat realizacji firmy BUDIMEX, szczególnie
mieszkaniówki ( jakość wykonawstwa, obsługa developerska, terminowość itd ).
Czekam na opinię...
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona L Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.04, 22:47
      Też jestem zainteresowana tą firmą pisałam na forum, ale nie uzyskałam żadnej
      odpowiedzi. Interesuje mnie zwłaszcza Zacisze Bis mieszkania mają być oddane w
      czerwcu 2005r. Czy coś wiesz na ten temat? Pozdrawiam
      • Gość: Przemek Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.crowley.pl 26.01.04, 07:44
        witajcie,
        firma Budimex jest najwieksza grupa budowlana w Polsce. kazdego roku realizuje
        wiele inwestycji w calej polsce.
        jakosc wykonania zazwyczaj nie zalezy bezposrednio od firmy ale od
        technologii,ekipy pracujacej na budowie i od podwykonawcow. generalnie budimex
        ma wysokie standarty budowania i chyba w doskonalej wiekszosci przypadkow
        jakosc jest bardzo wysoka.
        tak naprawde to jesli nie Budimex to kto w tym kraju...

ja sam kupilem mieszkanie w Budimexie-buduje sie.

Zacisze 1 bylo wykonane bardzo solidnie i z tego co wiem ludzie sa bardzo
        zadowoleni. Mniemam, ze z Zaciszem II bedzie podobnie
        • Gość: Iwona L. Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 08:58
          A co sądzisz o umowie przedwstępnej, czy w Twojej umowie zmieniałeś coś? W
          mojej jest np. o neonie na dachu. Dlaczego Budimex miałby miec z tego dochody
          nawet po 3 latach gdy mieszkania przejdą pod wspolnotę. Przecież te pieniądze
          mogłyby być na cele związane z budynkiem. Czy na Zaciszu też najpierw byli
          zbierani przyszli mieszkańcy, a następnie czekało się na pozwolenie na budowę?
          • Gość: Przemek Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.crowley.pl 26.01.04, 16:02
            to normalna procedura sprzedazy mieszkan bez pozwolenia na budowe i nie ma w
            tym nic niepokojacego-tego jestem pewien na 100%. z problemem neonu sie nie
            spotkalem, nie znam tematu i trudno mi sie wypowiedziec. mysle,ze cena tych
            mieszkan, mimo, ze atrakcyjna, nie jest jakos specjalnie super atrakcyjna azeby
            sie godzic na neon. ale czy moze nie jest to neon tymczasowy? np. reklamujacy
            budimex w czasie trwania budowy. z tego tytulu nikt nie bedzie mial zyskow.
            jesli jest to neon komercyjny to ja bym sie nie godzil.
            w umowie zmienialem owszem-prawo cesji mieszkania-z tym nie mam problemu.
            ogolnie umowa jest calkiem bezpieczna-znaczy nie znam tej z Zacisza-ja
            kupowalem na Zawiszy.
            Jedno w tym jest fantastyczne-developer jest pewny na 99,9% a do tego masz
            zabezpieczenie w postaci platnosci 10+90% co oprocz wielkich oszczednosci na
            kredycie daje tez pewnosc, ze nie stracisz gdyby firma nie ukonczyla inwestycji

pzdr
            • Gość: Iwona L Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 21:36
              Dzięki za podtrzymanie na duchu. Ostatnio usłyszałam wiele negatywnych opinii o
              dewloperach, że lepiej ich unikać. Mnie jednak bardzo odpowiada płatność 10% +
              90%, no i termin, bo mam jeszcze stare długi. Jutro jadę na podpisanie umowy
              przedwstępnej, mam nadzieję, że firma zgodzi się na niewielkie zmiany w umowie.
              Ten neon jest na czas nieokreślony, także po 3 latach, gdy wejdzie wspólnota
              BUDIMEX nic nie będzie miał do naszych mieszkań, oprócz czerpania korzyści z
              tytułu reklamy. Pozdrawiam
              • dorsanto Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX 26.01.04, 22:00
                Witam przyszłych sąsiadów. Ja podpisałem umowę przedwstępną na początku
                stycznia. Nic nie modyfikowałem w niej. Także słyszałem o firmie Budimex same
                pozytywne opinie.
                Warunki płatności są naprawdę bardzo dobre. Wpłaca się 10% i zapomina się o
                kredycie na 1,5 roku. Wniosek o pozwolenie na budowę Budimex złożył 15.12.03r.
                Przede wszystkim Budimex zawsze był terminowy.
                Tadzik
                • Gość: Iwona L Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 22:04
                  pOZDRAWIAM. Złożenie pisma o pozwolenie na budowę było 15.12.03 ale nie wiadomo
                  czy juz jest wszystko zapięte na ostatni guzik. W umowie było coś o warunkowym
                  pozwoleniu na budowę. Czy wiesz o co chodzi?'
                  • dorsanto Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX 26.01.04, 22:42
                    Jeśli chodzi o pozwolenie na budowę. W umowie jest że Budimex maksymalnie musi
                    do 30.04.04r mieć pozwolenie na budowę (choćby nieostateczne)W przeciwnym
                    wypadku przysługuje nam prawo do odstąpienia od umowy i zwrot przez Budimex
                    nominalnej kwoty.
                    Płatność 10% wartości lokalu jest płatna do 30.04.04r
                    Zapraszam na GG 1659967
                    Napis jak jutrzejsza umowa?
                    Pozdrawiam
                    Tadzik
                    • Gość: Iwona L Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 22:56
                      Właśnie pozwolenie na budowę choćby niedostateczne, czyli może coś być , że
                      firma nie otrzyma pozwolenia. Wolałabym miec pewnośc w 100%,że wiosna ruszy
                      budowa.Mój znajomy prawnik doszukał sie w umowie trochę więcej takich
                      drobiazgów, niuansów, które stosowane są przez developerów. Staram się być
                      dobrej myśli, bo podoba mi się to mieszkanko.
      • pawelm11 adres Zacisza Bis Ostatni Raz 09.02.04, 16:52
        Przepraszam obie Panie Iwony ale juz wpisywalem kilka razy adres forum
        mieszkancow osiedla Zacisza. Czy chce mi sie wpisywac za kazdym razem miejsce
        gdzie dyskutujemy kiedy ktos pyta ;-(( Wystarczy sprawdzic czy wczesniej nie
        bylo podobnego watku i tyle.
        Pozdr
        ps A adres naszego forum ostatni raz
        forum.wyspowa.waw.pl/viewforum.php?f=10
    • Gość: Piotr Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.lot.pl 09.02.04, 10:28
      Czy w umowie przedwstępnej zagwarantowana jest cena m2? A co z 22% VAT'em który
      wchodzi w maju? 10% wartości z VAT'em 7% i 90% z VAT'em 22%?
      • Gość: DrOzda Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: 217.153.88.* 09.02.04, 16:28
        > Czy w umowie przedwstępnej zagwarantowana jest cena m2? A co z 22% VAT'em
        który
        > wchodzi w maju? 10% wartości z VAT'em 7% i 90% z VAT'em 22%?
        Może najpierw sprawdź na co ten VAT wchodzi a później się dopytuj.
        • Gość: IWO 22% na materilay budowlane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 18:56
          WItam, a szczegolnie serdecznie witam obie Iwonay (bo ja tez jestem Iwona:))
          rzeczywiscie, latwiej byloby kontynuowac rozmowe na forum Zacisza.

Ja wynegocjowalam sobie w umowie z Budimexem, zapis, ze wzrost VATu na
          materialy budowlane nie spowoduje podwyzszenia ceny mieszkania.
          ..zapraszam na forum.
          IWO
          • Gość: Piotr Re: 22% na materilay budowlane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 22:30
            Dzięki IWO to cenna uwaga, tym bardziej że część developerów z gruntu zakłada
            że do części kosztów mieszkania wpłacanych po wejściu w życie 22% VAT'u
            właśnie go doliczy.
            PS: DrOzda zamierza prawdopodobnie zdudować swój dom z tekstyliów więc 22% VAT
            nie bdzie go obowiązywał.

Pozdrawiam
            • Gość: Emu Re: 22% na materilay budowlane IP: *.crowley.pl 10.02.04, 08:57
              w Budimexie placisz za przedmiot umowy (mieszkanie 7%, grunt zwolniony) nie
              podwyzszaja ceny ze wzgledu na wzrost Vatu na materialy budowlane. Nawet nie
              trzeba zmieniac umowy. Pozdrawiam
              • Gość: BART Re: 22% na materilay budowlane IP: *.netia.pl 18.02.04, 18:55
                grunt zwolniony ale tylko do maja... później 22% więc bardzo ważne jest by znać
                jaka częć ceny mieszkania to cena gruntu
                pozdro

PS. właśnie zmówiłem mieszkanie bezpośrednio pod planowanym neonem i w sobotę
                będę o tym rozmawiał..
                • Gość: HOP Neon IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.02.04, 13:54
                  Bart, to będziesz miał jasno w nocy! Super, nie musisz płacić za elektrykę.
    • Gość: nowy Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.waw.cdp.pl 23.02.04, 13:52
      Czy ktoś kupił mieszkanie z antresolą? Ja też chcę i obawiam się, że podany w
      umowie przedwstepnej obmiar mieszkania wg normy ISO 9836 spowoduje, że
      wynagrodzenie zarządcy (1,43 PLN) spowoduje, że będziemy płacić za antresolę,
      balkon, taras, komórkę. Dodatkowo wg tej normy wymienione przyległości są
      powierzchnią użytkową za którą pewnie będziemy płacić czynsz (chociaż handlowcy
      budimexu zapewniają, że nie).
      Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
      • Gość: Iwona L. Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 14:31
        Kupiłam również mieszkanie z antresolą i też p. handlowiec zapewniała mnie, że
        nie będzie żadnych opłat za antresolę, ale trochę nie chce mi się w to
        wierzyć / chociaż może i tak będzie jak w umowie/, przecież mieszkania na 3
        piętrze są droższe od mieszkań o tym samym metrażu na niższych piętrach.
        Narazie czekam z wielką niecierpliwością na pozwolenie na budowę, a z resztą to
        trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam
        • Gość: nowy Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.waw.cdp.pl 23.02.04, 15:32
          To że mieszkania są droższe nie świadczy o tym, że antresola będzie
          zwolniona z
          czynszu. Wydaje mi się właśnie, że umowa przewiduje dowolną
          interpretację w tej
          kwestii. Po głowie dostaną więc biedne żuczki.
          Pani handlowiec może sobie zapewniać. Kiedy wspólnota przejmie zarządzanie
          osiedlem będą szukać wszędzie pieniedzy, więc na antersoli na pewno,
          włąsnie na
          podstawie umowy.
          O pozwolenie na budowę bym się tak nie bał, prędzej czy poźniej będzie, a
          antresolę i tak trzeba wyjąsnić.
          postaram się, żeby w mojej umowie jednoznacznie wprowadzić zapis, że wara od
          antresoli.
          Pozdrawiam
          również Pani Iwono
          • Gość: Heniek Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.waw.cdp.pl 24.02.04, 15:41
            Czy komuś udało się przeforsować swoje zapisy do umowy przedwstepnej.
            Jeśli tak to w jakim "wymiarze".
            Chcę wiedzieć czy jak wystawią mi palec, to mogę wziąć całą rękę

Heniutek
            • Gość: Iwona L Re: CO WIECIE O FIRMIE BUDIMEX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 18:46
              Nie licz na wiele zmian w swojej umowie. Mi udało się wynegocjować niewiele.
              Ale pocieszam - wszystko zależy z jakim handlowcem będziesz rozmawiał.
              Powodzenia.
              • Gość: Justyna Czynsz-jak wysoki!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 18:39
                Czynsz(1,43 PLN?
                Czy to ostateczna wersja?
                To przecież DWA razy więcej niż u innych developerów!!!!
                Na ogół czynsze wahają się w okolicach 7,-zł za m a te 1,43 to strasznie dużo!
                to co ma wchodzić w ten czynsz?
                • Gość: Klara Re: Czynsz-jak wysoki!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 20:20
                  1,43 to oplata za zarzad (administrowanie) budynkiem. Faktycznie jest to dwa razy więcej niż standard, ale jak skonczą inwestycję, to przecież można zmienić zarządcę. Bardziej mnie interesuje czynsz - czy ktoś ma jakies dane????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka