Dodaj do ulubionych

WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!!

IP: 212.69.76.* 08.02.02, 16:23
WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH W SPRAWIE NIEDOKOŃCZONEJ BUDOWY OSIEDLA W JABŁONNIE
ZAPRASZAM NA SPOTKANIE NP. W PONIEDZIAŁEK O GODZINIE 19 PRZED GŁÓWNYM WEJŚCIEM
DO CITYBANKU NA PLACU TEATRALNYM. PROSZE WAS O POWAŻNE POTRAKTOWANIE SPRAWY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: user Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 17:36
      Oszukany, wyłącz proszę CapsLock'a i napisz w czym jestes tak bardzo oszukany?
      Ludzie nie przesadzacie czasem????
      A może JW Constr. gosci na portalu?
    • bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! 08.02.02, 19:31
      a możesz najpierw napisać o co chodzi?!!!!!!!!!!!
    • agla Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! 11.02.02, 08:15
      No właśnie, o co w ogóle chodzi? W weekend nie byłem na budowie, ale w ostatnim
      tygodniu Pan na osiedlu zapewniał mnie (co prawda telefonicznie), że prace nad
      budynkami A i B postępują, że przyjechało nawet kilka dodatkowych brygad itp. A
      w ciągu 2 tygodni mają rozpocząć budowę budynku D. Czy może komuś udało się
      pojechać na budowę i mógłby to zweryfikować. Jeżeli wszystkie te zapewnienia
      okazałyby się nieprawdą, to może wtedy naprawdę warto byłoby się spotkać i
      ustalić wspólny front.
      Pozdrawiam
      • bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! 11.02.02, 08:31
        Z dziennika wizyt na budowie: w ostatnią sobotę byliśmy w budynku B - kończą I
        piętro. A wygląda to mniej więcej w tym stylu: "ruszyliśmy pełną parą z kopyta"
        a na budowie pracuje sladowa ilość robotników.
        A swoją drogą ciekawe czy Wilbur bywa gościem na naszym forum?

• Gość: she Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 157.25.125.* 11.02.02, 09:15
          w sobotę bylismy ba budowie i wygląda to mniej więcej tak: kanalizację
          skończyli już robić, w tej chwili wyrównują teren przed budynkami A i B. W
          środku od naszej ostatniej wizyty w grudniu zmieniło się tyle że faktycznie
          kładą tynki (jesteśmy z B-3). Wydaje mi się że w w B-1 chyba położyli tynki i
          wylewkę bo wejścia są zagrodzone i nie można było wejść. W budynku A niestety
          nie wiem czy się coś posunęło, ale nie jest jeszcze do końca pokryty. Wylane są
          fundamenty pod budynek E i wykopany dół pod F. Tempo faktycznie jest bardzo
          wolne, ale myślę (takie jest moje zdanie) żeby poczekać jeszcze miesiąc.
          Rozmawialiśmy z pełnomocnikiem zarządu i zapewnił nas że za w marcu dostaniemy
          budynek B do wykańczania (budynek A w kwietniu). Fakt że dużo mówił jakie to
          oni mieli problemy z podwykonawcą, że podwykonawca zabrał im dziennik budowy,
          dlatego musieli robić inwentaryzację i to tak obsunęło całą budowę-nie wiem czy
          mówił prawdę czy kłamał ale może dajmy im jeszcze jedną szansę i jeśli z
          marcem/kwietniem nic nie wyjdzie, zajmijmy się sprawą od razu poważnie.
          Tak na marginesie dodam, że tynki są super - gładkie jak pupa niemowlaka.
          • Gość: frjhf Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 09:56
            słuchajcie; zmieniliście temat, może człowiek ma nam do przekazania coś
            interesującego, w sąsiednim wątku kilkukrotnie padła propozycja spotkania,
            uważam, że to dobra okazja, ja przyjeżdżam
            • Gość: she Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 157.25.125.* 11.02.02, 10:15
              ok, masz rację może faktycznie człowiek ma nam coś ciekawego do przekania, ale
              może zmieńmy miejsce spotkania. Proponuję pub Patric na ulicy Nowogrodzkiej
              trochę jakby na tyłach hotelu Forum (na zielono pomalowne okna). Jest on w
              samym centrum więc każdy będzie miał dobry dojazd, a poza tym lepiej nam się
              będzie dyskutować w pomieszczeniu przy stołach (są naprawde spore) niż na
              dworze w deszczu. Godzina może zostać ta sama.
              • Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warta-vita.com.pl 11.02.02, 10:21
                Ja na pewno będę.Popieram Patryka. Ale tak na marginesie to niech się odezwie
                sam zainteresowany. Umówmy się, że jeżeli do godz. 16.00 nie odezwie się na
                forum i nie potwierdzi nowego miejsca to pozostanie Plac Teatralny. Co Wy na to?
                pozdrawiam
                • Gość: she Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 157.25.125.* 11.02.02, 10:30
                  ja się zgadzam
    • agla Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! 11.02.02, 10:34
      Może jednak sam zainteresowany napisze, czy chodzi tylko o opóźnienie, czy może
      ma dostęp do innych ciekawych informacji. Warto się spotkać, ale skoro mamy
      działać razem, to chyba trzeba wybrać taki termin, który będzie pasował jak
      największej liczbie zainteresowanych. Może niech każdy chętny na spotkanie
      napisze, czy może przyjść dzisiaj o 19. Ja osobiście nie mogę dzisiaj, ale inne
      dni tego tygodnia są OK.
    • Gość: oszukany Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 212.69.76.* 11.02.02, 11:24
      WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!
      CHODZI MI GŁÓWNIE O TO, ŻE MAM DOSYĆ CZEKANIA I POZORNEGO RUCHU NA BUDOWIE. OD
      WCZESNEJ JESIENI ZESZŁEGO ROKU PRACE PROWADZONE NA BUDOWIE SĄ SKANDALICZNIE
      POWOLNE. POROZMAWIAJCIE Z LUDZMI KTÓRZY BUDUJĄ TE BLOKI. OBSERWUJĘ INNE BUDOWY
      I TAM PRACUJE WIĘCEJ NIŻ KILKU LUDZI! KAŻDY Z NAS WPŁACIŁ PEŁNĄ SUMĘ
      (PRZYNAJMNIEJ JA) I OBAWIAM SIĘ NAJGORSZEGO SCENARIUSZA: ZOSTAJĘ Z KREDYTEM BEZ
      MIESZKANIA. NIE INTERESUJĄ MNIE ZAPEWNIENIA INWESTORA,ŻE WSZYSTKO JEST OK.
      POPRZEDNIM PRACOWNIKOM NA BUDOWIE NIE PŁACILI PENSJI, PRZEDSTAWICIELSTWO W
      JABŁONNIE SIĘ WYPROWADZA, WIĘC MAM POWAŻNE OBAWY CO DO FINANSOWEJ KONDYCJI
      FIRMY. ZAPŁACIŁEM I CHCĘ MIESZKANIE A NIE OBIETNICE RUSZENIA Z KOPYTA (Z
      RODZINĄ JUŻ NIE LICZĘ TYCH KOPYT I TERMINÓW ODDANIA, DAWNO SIĘ ZAGUBIŁEM!)
      WYNAJMUJĘ MIESZKANIE I NIE UŚMIECHA MI SIĘ POZOSTANIE Z KREDYTEM NA NAJBLIŻSZE
      DWADZIEŚCIA LAT. WIELU OSOBOM NIE PASUJE DZISIEJSZY TERMIN WIĘC MOŻE SOBOTA NA
      BUDOWIE, BEDZIE WIĘCEJ CZASU NA ZASTANOWIENIE SIĘ CZY CHCECIE MIESZKANIA CZY
      OBIECANKI.
      PS. INFORMACJA DLA "BIEGŁEGO KOMPUTEROWCA": PISZĘ DUŻYMI LITERAMI BO LUBIĘ.
      • Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warta-vita.com.pl 11.02.02, 11:44
        Czy ja się dowiem czy sie dzisiaj umawiamy czy nie i gdzie?
        • Gość: she Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 157.25.125.* 11.02.02, 12:04
          popieram bbbbb2. Jak będziemy się tak wozić to się nigdy nie spotkamy, bo
          zawsze komuś nie będzie pasowało (jeszcze nigdy nie było tak że wszystkim
          pasuje). Osobiście uważam że lepiej spotkać się w jakimś kulturalnym miejscu np
          pubie i obmyślić jakiś front działania niż w błocie na budowie. A co będzie jak
          w sobotę będzie lał deszcz? Znowu się nie spotkamy? Skoro oszukany wymyślił
          dzisiaj to spotkajmy się dzisiaj w pubie np. Patrick o 19 i zamknijmy już temat
          terminu spotkania.
          • Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warta-vita.com.pl 11.02.02, 12:07
            Ja będę w Patryku. Co na to "Oszukany"?
      • bkprst01 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! 11.02.02, 12:46
        Gość portalu: oszukany napisał(a):

> WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!
        > CHODZI MI GŁÓWNIE O TO, ŻE MAM DOSYĆ CZEKANIA I POZORNEGO RUCHU NA BUDOWIE. OD
        > WCZESNEJ JESIENI ZESZŁEGO ROKU PRACE PROWADZONE NA BUDOWIE SĄ SKANDALICZNIE
        > POWOLNE. POROZMAWIAJCIE Z LUDZMI KTÓRZY BUDUJĄ TE BLOKI. OBSERWUJĘ INNE BUDOWY
        > I TAM PRACUJE WIĘCEJ NIŻ KILKU LUDZI!

Liczyłeś ich?
        To może kup mieszkanie na sąsiednim osiedlu?

KAŻDY Z NAS WPŁACIŁ PEŁNĄ SUMĘ
        > (PRZYNAJMNIEJ JA)
        Ja też

I OBAWIAM SIĘ NAJGORSZEGO SCENARIUSZA: ZOSTAJĘ Z KREDYTEM BEZ
        > MIESZKANIA.

Ja też się obawiam...

NIE INTERESUJĄ MNIE ZAPEWNIENIA INWESTORA,ŻE WSZYSTKO JEST OK.
        > POPRZEDNIM PRACOWNIKOM (nie widać po handlowcach by przymierali głodem, więc to
        może jednak GazBud im nie płacił?)
        NA BUDOWIE NIE PŁACILI PENSJI, PRZEDSTAWICIELSTWO W
        > JABŁONNIE SIĘ WYPROWADZA, (tak do Skierd, na teren kolejnej inwestycji)
        WIĘC MAM POWAŻNE OBAWY CO DO FINANSOWEJ KONDYCJI
        > FIRMY. (niezła parabola myślowa, he, he)
        ZAPŁACIŁEM I CHCĘ MIESZKANIE A NIE OBIETNICE RUSZENIA Z KOPYTA (Z
        > RODZINĄ JUŻ NIE LICZĘ TYCH KOPYT I TERMINÓW ODDANIA, DAWNO SIĘ ZAGUBIŁEM!)
        (Rzeczywiście sprawiasz wrażenie zagubionego)
        > WYNAJMUJĘ MIESZKANIE I NIE UŚMIECHA MI SIĘ POZOSTANIE Z KREDYTEM NA NAJBLIŻSZE
        > DWADZIEŚCIA LAT. WIELU OSOBOM NIE PASUJE DZISIEJSZY TERMIN WIĘC MOŻE SOBOTA NA
        > BUDOWIE, BEDZIE WIĘCEJ CZASU NA ZASTANOWIENIE SIĘ CZY CHCECIE MIESZKANIA CZY
        > OBIECANKI. (Dobry pomysł)
        > PS. INFORMACJA DLA "BIEGŁEGO KOMPUTEROWCA": PISZĘ DUŻYMI LITERAMI BO LUBIĘ.
        (plonk, szkoda, że nie lubisz byc dobrze wychowany - swego buractwa nie musisz
        tutaj wnosić)
    • agla Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! 11.02.02, 12:29
      Jak pisałem pewnie nie zdołam dzisiaj przyjść, ale od czegoś trzeba zacząć,
      więc mam nadzieję, że jutro napiszecie o jakiś ustaleniach. Ale myślę też, że
      może w przyszłości warto byłoby spotkać się gdzieś w Wilburze - albo w
      siedzibie Zarządu, albo na osiedlu i osobiście popytać ludzi tam pracujących,
      co jest z tempem budowy. Moze też warto skontaktować się z firmą Zurbit, czy
      naprawdę mają umowę z Wilburem na budowę budynków A-E. NIe mogę znaleźć
      telefonu tej firmy, na razie ustaliłem adres
      Dane teleadresowe:97-500 RADOMSKO ulica: Krasickiego 63 /71
      A czy na forum jest ktoś, kto ostatnio kupił mieszkanie? Widziałem kogoś z
      budynku H, czy sprawdziłwszystkie dokumenty np. z ZUS i US?
      A tak w ogóle to mało osób jest zainteresowanych tą sytuacją.
      Mam jeszcze pytania - o jakie przedstawicielstwo chodzi - na osiedlu, czy może
      o cały Zarząd? I o płace - czy chodzi o brak wypłat dla pracowników firmy
      budowlanej, czy też pracowników Wilbur.

• Gość: she Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 157.25.125.* 11.02.02, 13:02
        słuchajcie o 15 kończę zmianę a w domu nie mam internetu - spotykamy się więc
        dzisiaj czy nie?
        • Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warta-vita.com.pl 11.02.02, 13:05
          Ja będę w Patryku o godz. 19.00. Trzeba poznać przyszłych sąsiadów.
    • Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warta-vita.com.pl 11.02.02, 13:53
      Czy ktoś się dzisiaj wybiera na spotkanie?
      • Gość: she Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 157.25.125.* 11.02.02, 14:16
        no i wygląda na to że nie ma chętnych
        • Gość: ja Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 11:43
          o jejku! dopiero dzis weszlam na tą stronę i zobaczyłam, że chcecie się
          spotkac. Doszło do skutku wczorajsze spotkanie? Czy coś ustaliliście?
          Moim zdaniem dobrze zrobiloby spotkanie na samej budowie -tam widać wszystko
          jak na dłoni.(garstka robotników i malutenkie postępy) Moglibysmy zaprosić do
          dyskusji handlowca. Niepokojące jest tempo budowy i byle jakie odpowiedzi
          handlowców. Jak słyszę powiedzenie <<ruszają z kopyta<< to słabo mi się robi.
          Pozdrawiam
          • Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: *.warta-vita.com.pl 12.02.02, 11:47
            Witam,
            Spotkanie nie doszło do skutku bo jak to często bywa z dużej chmury mały deszcz
            i ile głów tyle pomysłów na temat terminu i miejsca spotkania. Ci co chcieli
            się spotkać - kolego "Oszukany" odezwij się nie mogli ustalić konkretów.
            Może umówmy się w najbliższą sobotę na budowie o godz. 10.00
            Ja mogę skontaktować się ze swoim handlowcem.
            Co Wy na to?
            • Gość: she Re: WILBUR - UWAGA PRZECZYTAJCIE!!! IP: 157.25.125.* 12.02.02, 13:10
              ja niestety wyjeżdżam w weekend, ale gdyby jakimś cudem doszło do spotkania w
              sobotę to mam nadzieje że podzielicie się informacjami na forum. Jeżeli chodzi
              o spotkanie to osobiście uważam że lepiej byłoby zaprosić kogoś z zarządu.
              Handlowcy tak naprawdę nic innego nam nie powiedzą niż to co słyszymy od
              ostatnich kilku miesięcy, a ostatecznie i tak odeślą do kogoś z zarządu.
              Zresztą trudno im się dziwić mówią to co im każą.
              • Gość: wech Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! IP: *.dostep.pl 24.02.02, 21:37
                Nie traćcie czasu !!!

Ci którzy budują "Bukowy dworek" wybudowali niedaleko osiedle Jabłonna I jako
                TBS "Mazowsze". Mam nawet identycznie brzmiące ulotki jak te z Wilbura.
                Wykonawca też był ten sam. Sami zobaczcie co się stało:
                republika.pl/lesna17
                Walczymy z nimi od 2 lat.
                Założyliścmy Stowarzyszenie "Leśna 17".
                Też mieliśmy pisma, spotkania, negocjacje,
                teraz mamy dobrego adwokata i spotykamy się w sądzie.
                Piszą gazety, była telewizja z Legionowa i inne hece.
                Kontakt: lesna17@poczta.onet.pl

• Gość: joanna Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 13:00
                  Jestem jedną z oczekujących na tych samych warunkach i z kredytem do spłacenia.
                  Nawiązałam kontakt z redaktor z Gaety Wyborczej. Jestem z nią umówiona na
                  przyszły tydzień. W poniedziałek /4-go marca/ będę umawiała dzień i godzinę
                  spotkania. Czy ktoś z - mam nadzieję przyszłych sąsiadów chciałby się dołączyć
                  do rozmowy. Jeśli tak proszę o potwierdzenie do wtorku na stronie obecnej.
                  Mam nadzieję, że nie będę sama. A w ogóle po przeczytaniu korespondencji na
                  temat spotkania, które było planowane przez poprzednich inicjatorów uważam, że
                  wam nie zależy na szybkim rozwiązaniu problemu. Więcej konkretów Panowie.
                  Czekam.
                  • Gość: y Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! IP: *.rzeczpospolita.pl 04.03.02, 12:27
                    ja jestem chetny na spotkanie.
                  • Gość: ja Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! IP: 62.233.167.* 05.03.02, 09:46
                    Bravo Joanna! Gratuluję, wreszcie ktoś postanowił działac skutecznie, przecież
                    media to potęga, chętnie się dołączę szczególnie jeśli przedstawisz cel
                    medialnego programu naprawczego:
                    - dokończenie budowy siłami dziennikarki????
                    - zwiekszenie nakładu wyborczej????
                    - czy podcięcie gałezi na ktorej ja też siedzę!!!??
                    (mam nadzieję,że przynajmniej na innym piętrze)
                    To co zawsze dziwi w głupocie to brak jej granic.
                    • bezdomny Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! 05.03.02, 15:23
                      Rozumiem twoje rozdrażnienie. Nagłośnienie tej sprawy to praktycznie śmierć
                      inwestycji. Po co te brudy wywlekać na światło dzienne. Jak nie będziemy o tym
                      głośno mówić, to jest szansa, że jeszcze paru frajerów złapie się na "osiedle
                      przyjazne dzieciom" i za ich pieniądze przynajmniej nasze bloki zostaną jako
                      tako skończone zanim ktoś (może nawet ty) wysmaruje wniosek o upadłość
                      Wilburu.
                      • Gość: Piotrek Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! IP: 62.233.167.* 06.03.02, 17:52
                        Wielce Mądry Bezdomny!!! Jesteś naprawdę świetny w swoich dywagacjach. Może z
                        łaski swojej dasz nam - głupawym naiwniakom - jeszcze kilka recept jak to
                        możemy pogrzebać nasze mieszkanka. Ja mam własną propozycję: może zróbmy
                        obywatelską milicję i niedopuszczajmy nowych klientów do zakupu mieszkań na
                        osiedlu. Na pewno budowa będzie szybciej szła. W Oszołomie na Modlińskiej
                        promocja oleju - zapraszam Cię na hurtowe zakupy!!!!
                        • bezdomny Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! 06.03.02, 21:10
                          Wielce Sznowny Piotrze. Jeśli sytuacja Wilburu jest tak świetna jak uważasz, to
                          żadna pani redaktor, ani tym bardziej ja, nie jesteśmy w stanie mu zaszkodzić.
                          Jeśli Wilbur dotrzyma swych obietnic, blask i chwała spłyną na firmę i jej
                          dzieło, a na mnie wstyd i sromota.
                          • Gość: MP Re: WILBUR - POMOGĘ WAM !!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 07.03.02, 09:17
                            Szanowny Panie Bezdomny,

Nie jestem zapisany do Wilburu, ale wiem co to znaczy jak budowa się opóznia.
                            Musi Pan zrozumieć, że rynek mieszkań jest teraz b. trudny dla sprzedawców.
                            Nawet jesli firma jest uczciwa i ma dobre intencje, to nie jest łatwo. Słaba
                            spzredaż powoduje kłopoty dla firm, więc proszę się nie dziwić, że ludzie
                            którzy zapisali się do Wilburu się denerwują Pana wypowowiedziami.
                            • Gość: xc Re: WILBUR - ktore forum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 15:52
                              prosze piscie na jednym forum a na pozostalych dwoch napiszcie - "ciag dlaszy
                              na forum o nazwie...." ja w tej chwili nie wiem ktore glosy sa ostatnie bo na
                              to tutaj udalo mi sie dostac pierwszy raz!!

ps. Pana "Piotrka" i "Zibi" prosze o odwiedzenie placu budowy jutro o 11 stej
                              (o ile to dwie rozne osoby..????!)
                              • Gość: Piotr Re: WILBUR - ktore forum IP: 62.233.167.* 08.03.02, 16:00
                                Witam! Prawdopodobnie będzie moja żona, ja niestety pracuję.
                                POzdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka