Dodaj do ulubionych

za tyle sie sprzedaje w wawie...

IP: 167.236.248.* 06.01.10, 18:14
i kolejny dowod po saskiej kempie, na to ze popyt to owszem jest ale raczej w
przedziale ponizej 7,2k PLN
gazetadom.pl/nieruchomosci/1,102725,7408767,Majstersztyk_Marvipolu.html
a teraz rumun naganiaj ze stabilizacja, ze nie ma szans na obnizki, a ze tych
obnizek tak naprawde nie ma, po przeca w 2008 tez sprzedawaly sie inwestycje w
cenach 6-7k PLN
Obserwuj wątek
    • ponton_kloszard Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... 06.01.10, 18:36
      A potem taki RedNet odsprzedaje po tyle i pierwszemu
      lepszemu imbecylowi pismakowi wychodzi, ze kwadraty strasznie drożeją w
      Warszawie.
    • rumun_navigator Moralność Kalego 06.01.10, 18:40
      Moralność Kalego ma się w najlepsze!

Jednostkowy i wyrwany z kontekstu "dowód" na niskie ceny -> niepodważalne i
      jedynie prawdziwe info o cenach!

Jednostkowy i wyrwany z kontekstu "dowód" na niskie ceny -> nierzetelny,
      nieistotny i pewnie sfabrykowany.

• ponton_kloszard Re: Moralność Kalego 06.01.10, 19:44
        Cześć Rumunku. Jak tam Twoja mentalność Kalego? Pamiętasz swoje
        komentarze odnośnie licytacji kwadratów gdzie Ci palcem ją pokazałem?
        Cieszę się, że ją w końcu u siebie zobaczyłeś.

No to pozdro.
        • rumun_navigator Re: Moralność Kalego 06.01.10, 22:05
          A jak Ci pokaże palcem transakcje po 10k/metr w kiepskich lokalizacjach to
          będzie to miało taką samą wagę?
          • Gość: turecki Bułgar Re: Moralność Kalego IP: *.chello.pl 06.01.10, 23:23
            Czyżbyś był notariuszem?
      • Gość: oko Re: Moralność Kalego IP: *.home.aster.pl 06.01.10, 20:25
        jednostkowy, ciekawe
        pewnie dlatego jednostkowy ze cena srednia wprowadzanych do oferty mieszkan w
        wawie konsekwentnie spada od roku wiec takich ofert jest coraz wiecej tak?
        znowu nie potrafisz odroznic poczatku trendu od jednostkowych przypadkow, ale to
        akurat juz dawno ustalilsmy
        a swoja droga to czy zgodnie z definicja nowej ekonomii takie oferty to wogole
        nie powinny miec miejsca, bo w koncu rownowaga miala byc jakies 2k PLN wyzej?

ps. jak juz piszesz paszkwila to przynajmniej go przeliteruj po napisaniu moze
        udac ci sie sklecic 3 zdania ktore nie sa wewnetrznie sprzeczne
        • rumun_navigator Re: Moralność Kalego 06.01.10, 22:03
          Ciągle nie doszło do Ciebie, że od roku wprowadzane są do sprzedaży raczej
          lokalizacje gorsze niż lepsze. No i to, że dziura w ziemi jest tańsza od
          stojącej obok gotowej inwestycji to też oczywiście dobitny dowód spadków.
          • Gość: oko Re: Moralność Kalego IP: 167.236.248.* 07.01.10, 09:46
            tak, tak oczywiscie gorsze lokalizacje, bo w bance na bialolece i goclawiu to
            nikt nie budowal, tylko w centrum sie wtedy stawialo,
            szkoda tylko ze ze w bance najbardziej obudowanymi obszarami byly bialoleka,
            wilanow i ursus ale to juz zapomniales
            juz nawet sami deweloperzy nie kryja ze nowe inwestycje wchodza i beda wchodzily
            po nizszych cenach bo tansze jest wykonawstwo ale rumun dalej konsekwentnie
            twierdzi ze obnizek nie ma

dzis dziura w ziemi jest tansza, a przepraszam bardzo w bance to niby kupowano
            gotowe inwestycje?

podsumowujac rumun twierdzisz ze taniej bedzie jesli ceny za gotowe inwestycje w
            porownywalnych lub lepszych lokacjach dzis beda tansze od dziur w ziemi w
            gorszych lokacjach z czasow banki, brawo

twoj kretynizm w ostatnich dniach przebija juz wszystkie granice
            • rumun_navigator Re: Moralność Kalego 07.01.10, 10:04
              Podaj źródło Twoich rewelacji o spadku ceny nowych inwestycji to pogadamy o
              konkretach. Bo ja kojarzę tylko info o IIIkw z Rednetu. Resztę chyba sobie
              dośpiewałeś.

• Gość: Walus Co do Saskiej... IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 19:45
      Tam budują dość małe mieszkania i docelowo za kilkanascie, dziesiat
      al te mieszkania nie beda mialy wartosci taka jaka powinny miec w
      tej czesci Wawy (choc to Goclaw) - gdy zmienia sie czasy i ludzie
      zaczna wiedziec jak powinno wygladac mieszkanie. Z tego co
      ogladalem, to na Saskiej zdecydowanie jest najwiecej mieszkan okolo
      45m2 z ciemnia kuchnia.
    • bd_007 Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... 06.01.10, 21:46
      Są przypadki w jedną, są i w drugą stronę.

Warto przypomnieć dwie specyficzne inwestycje - Osiedle Leśne Acciony na Bemowie i La Lumiere w Wilanowie. Inwestycje te były tu komentowane jako "najdroższe na Bemowie, trójkątne rozkłady, kto im to kupi", "10K za m2 w masteczku Wilanów - ocipieli" itd. Tymczasem, w 2009 obie wyprzedały się... prawie w 100% (La Lumiere wszystko, w Leśnym zostało dosłownie 1 mieszkanie 99 m2). Jak tu ma spadać, jak głupie ludziska kupują takie kwadraty w takich cenach... :-O
      • rumun_navigator Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... 06.01.10, 22:08
        Ciii... Nie mów tego głośno. Ale zwracasz uwagę na ważny i niewygodny dla KZS
        fakt, że niezależnie od tego, że w paru inwestycjach obniżki istotnie były, to
        były też inwestycje które wyprzedały w 100% bez żadnych upustów. I z tego punktu
        widzenia dylematy typu: "Kupować czy czekać" zyskują zupelnie inny wymiar.

• Gość: oleg pytanko IP: *.spray.net.pl 06.01.10, 22:18
          > widzenia dylematy typu: "Kupować czy czekać" zyskują zupełnie inny wymiar.

Jaki wymiar zyskują? Napisz proszę tak, aby beton KZS zrozumiał (kiedyś mnie do
          niego zaliczyłeś, jeszcze pisząc jako satorianus).

Mam także prośbę o ocenę perspektyw zamiany mojego lokum na większe, w sensie
          sprzedaż i kupno. Moje mieszkanie plasuje się idealnie w kręgu mieszkań
          budzących ponoć największe zainteresowanie i mających drożeć (~50 emkwa, 2
          pokoje z aneksem).

dzięki!

ps. tylko proszę nie pisz, ze powinienem sprzedawać 2 lata temu, tyle to i ja
          beton wiem.
          • rumun_navigator Re: pytanko 07.01.10, 00:33
            > Jaki wymiar zyskują?
            Taki, że jeśli na przykład ktoś pod koniec 2007r rozważał kupno 50m
            mieszania w Ursusie za 6k/metr to... ile na tym czekaniu zyskał?
            • Gość: oko Re: pytanko IP: 167.236.248.* 07.01.10, 10:12
              ach ukochany ursus rumuna
              ja bym powiedzial ze zyskal mozliwosc przyjrzenia sie jak dzis wyglada zycie i
              dojazdy z ursusa co moze go uchronic przed maksymalna wtopa jaka jest
              niewatpliwie pakowanie sie w ta lokalizacje, no chyba ze ktos tak jak ty zyje
              jedynie marzeniami o wlasnych 50 metrach na ursusie

nie martw sie rumun, kiedys jeszcze zamiekszasz na lini nalotowej na okecie

ps. a czy przypadkiem fasolowa to ponizej 6k PLN nie chodzila?
            • Gość: oleg Re: pytanko IP: *.spray.net.pl 07.01.10, 20:52
              no nie wiem ile? powiesz mi prosze?

I jeszcze prosba o odpowiedz na moje kolejne pytanie.

z gory dziekuje!
      • Gość: turecki Bułgar Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... IP: *.chello.pl 06.01.10, 23:27
        za ile się sprzedały, za tyle sprzedały. Ja nie wiem za ile, Pan wie? Bemowo na
        pewno nie po 10k/m2.
      • Gość: oko Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... IP: 167.236.248.* 07.01.10, 10:05
        jak zwykle "troche" sie minales z prawda, w la lumier maja nada 10 lokali do
        kupienia, gotowych i zdaje sie ze stojacych od pol roku i czekajacych na kupca
        do tego wydaje mi sie ze cena ofertowa byla juz z wykonczeniem
        no i najwazniejsza ta inwestycja byla konczona w pierwszej polowie 2009, chcesz
        mi powiedziec ze sprzedawana byla od poczatku 2009 roku tak?

a spadac ma tak ze nowe oferty wchodzace sa z kwartalu na kwartal coraz tansze i
        ani twoj anie rumuna kwik tego nie zmieni
        • bd_007 Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... 07.01.10, 11:16
          > jak zwykle "troche" sie minales z prawda, w la lumier maja
          > nada 10 lokali do kupienia, gotowych i zdaje sie
          > ze stojacych od pol roku i czekajacych na kupca

Taaak? To zajrzyj na:

www.bi-polska.pl/lalumiere_opis.html

Klikasz wszystkie opcje i co... "zero pozycji spełnia kryteria".
          Sprzedane wszystko. Warto patrzeć u źródła, a nie w przestarzałych
          bazach tabeliofert. Zresztą to, że został im w grudniu jeden lokal
          to nawet w reklamach prasowych informowali, cos słabo rynek
          śledzisz, tropicielu naganiaczy :)

> no i najwazniejsza ta inwestycja byla konczona w pierwszej
          > polowie 2009, chcesz mi powiedziec ze
          > sprzedawana byla od poczatku 2009
          > roku tak?

Ale w 2009 było tam jeszcze kilkadziesiąt mieszkań, w tym również
          takie kosztujące ponad milion zł za 3 pokoje :)
          • Gość: oko Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... IP: 167.236.248.* 07.01.10, 12:10
            a popatrzyles na baner ktory sie wyswietla u gory strony ktora sam zalinkowales
            6 mieszkan i 4 lokale uslugowe wolne, cos slabo tropicie szerloku

no to sprzedali cala inwestycje w 2009 czy sprzedali czesc inwestycji w 2009 bo
            to jednak drobna roznica, ale wiem tropiciele niespadkow na takie nie zwracaja uwagi
            wiec tak naprawde to byla to jedna z tych inwestycji ktora w 2009 sprzedawala
            sie w stanie "do odbioru natychmiast" a taki szerlok jak ty chyba wie ze
            szczegolnie w polowie roku takie rzeczy sie sprzedawaly nawet z duzymi cenami,
            dodatkowo za ile naprawde sie sprzedaly te milionowe to nie wiemy nieprawdaz?
            • bd_007 Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... 07.01.10, 14:18
              > a popatrzyles na baner ktory sie wyswietla u gory strony
              > ktora sam zalinkowales 6 mieszkan i 4 lokale uslugowe wolne,
              > cos slabo tropicie szerloku

To czemu tych lokali nie ma w bazie danych, zgubiły sie po drodze?
              Banner jest stary i tyle. Mam przy sobie papierową gazetę Dom z 18
              listopada 2009. Tam jest przedruk podobnego banero i już wówczas
              stało "3 mieszkanie gotowe do odbioru oraz 4 lokale usługowe". Ot i
              cały sekret. Zajrzyj tez tutaj i wszystko robi się jasne:

www.bi-polska.pl/Boutique/Boutique.htm

> wiec tak naprawde to byla to jedna z tych inwestycji ktora w 2009
              > sprzedawala sie w stanie "do odbioru natychmiast"

A gdzie tam, były poważne opóźnienia, ludzie psioczyli na jakość,
              fatalną obsługę klienta, ceny, niezgodność z umową (typu balkon dwa
              razy mniejszy niż w specyfikacji - sic!). I co? Sprzedało się :)
              • Gość: oko Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... IP: 167.236.248.* 07.01.10, 14:27
                a baza danych dziala, moze wyszukiwarka jest walnieta?
                tak czy siak, jesli baner istotnie jest bledny i sprzedano wszystko to przepraszam w tym zakresie masz racje, w przeciwienstwie do niektorych wieszczy nowej ekonomii nie mam problemu zeby przyznac sie do bledu kiedy go popelnie

skoro balkon mial polowe wielkosci tego co kupili to wybacz ale chyba sam wiesz jak nazwac takiego kupca, pytanie wiec raczej brzmi czy liczba idiotow w tym miescie z duza kasa jest nieograniczona aby pozwolic utrzymac te ceny, w swiecie gdzie nawet media zaczynaja juz trabic ze wynajem jest tanszy watpie, ale gratuluje dobrego samopoczucia w tak niesprzyjajacych waszym prognozom okolicznosciach
                • bd_007 Re: za tyle sie sprzedaje w wawie... 07.01.10, 15:58
                  > jak nazwac takiego kupca, pytanie wiec raczej brzmi czy liczba
                  > idiotow w tym m iescie z duza kasa jest nieograniczona aby
                  > pozwolic utrzymac te ceny,

No, nareszcie zacząłeś zadawać trafne pytania. Bo to własnie liczba
                  i portfele tych "idiotów", a nie wydumane fundamentalne analizki o
                  związku ceny metra ze średnią pensją w krótkim i średnim okresie
                  wyznaczą stawki na rynku nieruchomości.

Na ile starczy jelonków psujących KZS-owi prognozy - któż to wie?
                  Wydawało się, że jelonki przetrzebiono w kryzysie, wydawało się
                  potem, że ostatnie wyginą w 2009, a one jak ta rybka Latimeria -
                  wciąż żyją wbrew teorii ewolucji :-))
                  • rumun_navigator Moralność Kalego raz jeszcze.. 07.01.10, 17:53
                    W zasadzie nie ma co komentować. Jeśli coś się sprzedaje tanio to
                    znaczy, że jest to jaskółka spadków i słuszny wyznacznik prawdziwego
                    poziomu cen. A jeśli nawet idzie drogo, to nic znaczy. To są jakieś tam
                    relikty zeszłego okresu. Tyle, ze tego typu wnioskowanie to pułapka
                    logiczna zwana idem per idem. Czyli za dowód tego, że będą
                    spadki przyjmujemy to, że... będą spadki. A jeśli fakty świadczą
                    przeciw nam, to tym gorzej dla nich!
                    • Gość: oko Re: Moralność Kalego raz jeszcze.. IP: *.home.aster.pl 07.01.10, 18:28
                      tak, tak rumun ceny tylko w gore, co tam ze najem tanszy, co tam ze oferta
                      wprowadzanych nowych mieszkan coraz tansza, kierunek jest tylko jeden bo rumun
                      tak chce

przy okazji odpowiedziales juz na moje posty w obu watkach w ktorych zlapalem
                      cie na klamstwie czy nadal brak ci odwagi
                      • rumun_navigator Re: Moralność Kalego raz jeszcze.. 07.01.10, 18:43
                        co tam ze oferta wprowadzanych nowych mieszkan coraz tansza

Przestałbyś już się tym kompromitować, co?

> przy okazji odpowiedziales juz na moje posty

streść, bo czasem nie da się Ciebie czytać jak dostajesz obstrukcji
                        słownej i w potoku postów usiłujesz ukryć to, że znowu czegoś tam
                        niedopatrzyłeś i podniecasz się tym, że nowe inwestycje na Białołęce
                        są tańsze niż zeszłoroczne na Woli.
                        • Gość: oko Re: Moralność Kalego raz jeszcze.. IP: *.home.aster.pl 07.01.10, 21:46
                          czy tobie sie wydaje ze jak uzyjesz bolda to twoje brednie stana sie nagle
                          magicznie madre, niestety rozczaruje cie, tak sie nie stanie
                          a jedyna osoba ktora sie skompromitowala w zwiazku z ta informacja to ty
                          probujacy twierdzic ze jest to jednostkowa sytacja i kwestia kilku lokacji na
                          bialolece a tymczasem jest to staly trend trwajacy z kwartalu na kwartal przez
                          ostatnie 4 kwartaly!!!!
                          ale rozumie nowa ekonomia zakladala ze nie ma spadac, a jak spada to nie
                          przyjmujesz tego do wiadomosci

odnosnie drugiego paragrafu to ciekawe, to juz wszyscy w kzs maja obstrukcje
                          slowna, a moze po prostu ty masz problemu z czytaniem
                          ale prosze specjalnie dla ciebie linki:
                          tu twoja wypowiedz, akapit numer dwa mowiac o stopach i jakis umykaniu, pod nim
                          5!!!! moich postow z prosba o wyjasnienie, zobaczymy czy uciekniesz z tego watku tez
                          forum.gazeta.pl/forum/w,106,104451786,104621331,Re_To_tez_fajne.html
                        • Gość: oko Re: Moralność Kalego raz jeszcze.. IP: *.home.aster.pl 07.01.10, 21:52
                          a tu drugi kwiatek, caly czas sie nie doczekalismy popisu twoich zdolnosci
                          lingwistycznych i blyskotliwego tlumaczenia czasu PP
                          forum.gazeta.pl/forum/w,106,105255360,105274469,Re_downsizing_.html
                          do dziala rumun wszyscy czekamy na nasza dzienna dawke humoru
    • Gość: gola_dup.. wzrosty cen możliwe IP: 83.238.108.* 07.01.10, 07:39
      wzrost wskażnika zdolności kredytowej = liberalniejsze zasady w bankach. biorąc
      pod uwagę rekomendację T 2010 to ostatni rok na okazyjny zakup mieszkania

www.open.pl/news/wzrosl_indeks_dostepnosci_kredytowej.html
      • Gość: lenio Re: wzrosty cen możliwe IP: *.mgsp.pl 07.01.10, 17:26
        Wszelkie "indexy" Open Fajansa maja bliską ZERU wiarygodność. JEst to firma
        która żyje z prowizji od banków i developerów.
        Cała dyskusja nt. cen w inwestycjach stosunkowo luksusowych gdzie sprzedało się
        ( lub nie) ~40 mieszkań nie ma prawie NIC do rzeczy w kwestii szerokiego rynku.
        Takie inwestycje rządząc się swoimi prawami Ale nie przeczę sprzedaż 174m2 za
        820 tyś ( poniżej 5 kzł za m2 !!!) robi wrażenie. Tylko co teraz zrobią "biedni"
        posiadacze 90m2 w płycie którzy czasem nawet teraz chcą tyle samo ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka