Gość: geko IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 05.02.04, 16:24 Co jest lepsze, podpisanie umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego czy w formie zwyklej umowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zeni Re: umowa przedwstepna IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 17:19 W formie aktu notarialnego,wtedy masz roszczenie o wykonanie umowy(budowe lokalu),przy zwykłej formie pisemnej roszczenie o zwrot pieniędzy(tylko).Warto poświęcić te pare złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: umowa przedwstepna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:00 Rozmawiałam dziś z prawnikiem i dowiedziałam się, że forma umowy zależy od developera. Jeżeli firma dobrze prosperuje, to umowy w formie aktu zawiera zaledwie 5% klientów, reszta zwykłą umowę przedstępną. Sama mam podoby dylemat i mętlik w głowie. Dotychzcas byłam zdecydowana na umowę w formie aktu, teraz już nie wiem, szkoda mi pieniędzy (bo sporo, a wydatki dopiero przede mną), zresztą - jak twierdzi prawnik - akt tak naprawdę mało daje, jeśli są kłopoty z developerem. Jestem w tej samej grupie wierzycieli, co nie mają aktu, bodajże w 6-tej. Postaraj się czegoś więcej dowiedzieć i napisz. Podrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś