Dodaj do ulubionych

EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW

IP: *.chello.pl 07.02.04, 00:31
WITAM
ZASTANAWIAM SIĘ NAD KUPNEM MIESZKANIA, BARDZO PODOBA MI SIE EKO PARK JEDNA
NIE WIEM OD ILU ZACZYNA SIE CENA METRA KW. ?? CZY NIE MA PROBLEMÓW Z
DEVELOPEREM ? PROSZĘO OPINIE MIESZKAŃCÓW
Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!:)

POZDRAWIAM!!
Obserwuj wątek
    • Gość: smok Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.zapora / 217.96.25.* 12.02.04, 11:30
      Ja kupiłem mieszkanmie w eko parku (osiedle Quattro)i jak do tej pory nie mam
      problemów i mam nadzieję że mieć nie będe. Polecam i pozdrawiam
      • Gość: Malina Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.chello.pl 12.02.04, 14:48
        Dzięki :):)
      • Gość: Malina Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.chello.pl 12.02.04, 14:50
        Czy mógłbyś powiedzieć ile kosztuje m kw. ?? i czy można cos wynegocjować?? Ile
        wynoszą opłaty miesięczne za czynsz?
        Pozdrawiam
        • Gość: Ainoa Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 22:34
          ja też kiedyś interesowałam się tą inwestycją, ale przeraziły mnie ceny za
          czynsz: 11/m2. Jest to b.duzo, zważywszy, że do tego dochodzą media, pewno
          jakaś opłata za garaż.
          • Gość: TUDOR Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 14:29
            EKO-PARK: Czynsz mają zaporowy, okna małe i niekończące się problemy finansowe.
            przy polu mokotowskim czynsz 6 PLN/m2 - PRZY ORANŻERII. piaskowiec-elewacja,
            klatka-marmur. deweloper MPRO. mieszkam od czerwca. budują nowe osiedle.
            • Gość: at Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: 195.94.201.* 16.04.04, 14:33
              czy mozna jakos z Tobą poromzawiac Tudor w kwestii realizacji I oranżerii, ja
              zapisałem się na II ale mam obawy...
              • Gość: TUDOR Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 09:55
                A mi odpowiadałby badrziej II etap, ale trzeba gdzieś mieszkać. W tzw.
                Oranżerii - chwilowo nieodrestaurowanej - stare palmy. Przyjemnie. Lepszy
                widok. Wizualizacje mają na stronie. więcej światła - mnóstwo szkła. cena jak z
                I etapu. czynsz pewnie też nie podskoczy...
            • Gość: KOJOT Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.05.04, 18:22
              ...TAK KOLO KNAJPY KTÓRA MA BYC W STAREJ ORANZERII...POWODZENIA
              • Gość: TUDOR Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:46
                Skąd masz takie newsy człowieku? Jaka knajpa? Chyba za dużo piwa w Lolku
                wypiłeś i palmy ci się zmaterializowały przed oczami. albo w głowie. Sam tam
                knajpę chciałbyś zrobić? Knajpa na takim osiedlu? a może dom uciech, co? nie
                drażnij ludzi. W ubiegły weekend była tu wystawa ORCHIDEI. Piwa nigdzie nie
                widziałem. Nie wiesz jacy tu ludzie mieszkają więc nie gadaj głupot o pomysłach
                z knajpą.
        • Gość: Ainoa Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 22:36
          ja też kiedyś interesowałam się tą inwestycją, ale przeraziły mnie ceny za
          czynsz: 11/m2. Jest to b.duzo, zważywszy, że do tego dochodzą media i pewno
          jakaś opłata za garaż.
          • Gość: malina Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.chello.pl 15.02.04, 19:50
            dziięki.Pozdrawiam:):):)
    • Gość: Maggy Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 20:21
      cześć Malina,
      ceny w ekoparku faktycznie są wysokie, ale mieszkania sa ladnie wykonczone, no
      i lokalizacja idealna. My ulegliśmy. jak chcesz dowiedzieć sie więcej to
      najlepiej udac sie do biura ekoparku tam udziela Ci wszystkich info. Nie jestem
      Ci w stanie powiedziec ile wychodzi za m2 bo generalnie ceny są rózne zalezy od
      pietra.
      pozdr
      • Gość: rozczarowana Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 12:18
        NO to chyba mieszkamy w zupelnie innym miejscu, choc to niemozliwe. Ja jestem
        bardzo, bardzo rozczarowana, gdyby dalo sie cofnac czas, to na pewno wybralabym
        MPRO.Wlasciwie nic nie zostalo z obietnic EP. Mieszkanie drogie, standard
        bardzo przecietny, zreszta juz jest mnostwo usterek, akustyka straszna, zero
        zieleni, zludne marzenia o jakims centrum rekreacyjnym, nie ma internetu (chyba
        ze TPSA), kablowki, trudno to nazwac chronionym osiedlem, "czynsz" tez zbyt
        wysoki do tego, co mamy w zamian, itd. To mozna dostac za bardzo przyzwoite
        pieniadze. No i wyglada na to, ze cale osiedle bedzie ostatecznie strasznie
        gesto zabudowane. Przestrzegam. Nie łudźcie sie, ze brak zlych informacji to
        dobre informacje. zaluje, ze mnie nikt nie przestrzegl. A co do informacji z
        biura sprzedaży... bez komentarza. Ja na pewno oczekiwalam czegos zupelnie
        innego.
        • Gość: Zawiedziony [...] IP: *.zapora / 212.160.172.* 28.04.04, 13:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: sssss Re: EKO PARK-OPINIE MIESZKAŃCÓW IP: *.internetia.opole.pl 06.05.04, 16:57
            Eko Park dysponuje idealnym zestawem kłamiących jak z nut sprzedawców. Do tego
            zaraz po sprzedaniu narzuca swojego zarządcę (dwukrotnie droższego niz
            normalnie) redukując wpływ właścicieli na ich nieruchomość do Zera. Jak na cenę
            budynek jest sfuszerowany a kosmiczny projekt Pana Kuryłowicza połączony z
            małpią głupotą wykonawcy, chyba z ZSRR, która każe umieszczać np. na klatce
            schodowej okno otwierające się na czyjś balkon. Do tego krzywe ściany, cieknące
            fundamenty i wiele innych atrakcji. Jedyny atut to Lokalizacja.

Sssss
            • Gość: Mikołaj [...] IP: *.zapora / 212.160.172.* 07.05.04, 10:48
    • Gość: koko Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 14:30
      są problemy chociaż ładnie wyglada. Lepsza jest Przy oranżerii, połozona vis a
      vis. ceny porównywalne ale standart lepszy i juz skończyli ale Planują drugi
      etap.
    • Gość: Tomasz [...] IP: 62.29.137.* 11.05.04, 22:32
      • Gość: ewa Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: 212.87.3.* 17.05.04, 13:19
        O rannnnny, od razu mi lepiej ze mnie nie bylo stac na Eko-park ;=). Probowalam
        tam kupic duze mieszkanie rok temu, ale Panie w biurze sprzadazy rzeczywiscie
        nie byly zbyt mile. Dawaly dosc wprost do zrozumienia ze byc moze nie jest mi
        potrzebne takie duze i drogie mieszkanie... Troche to mnie zdziwilo, pomyslalam
        ze jak mam problemy juz na etapie negocjacji to co bedzie pozniej jak sie
        pojawia problemy po kupieniu od nich mieszaknia.
        ewa
    • Gość: Tomasz Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: 62.29.137.* 24.05.04, 20:23
      Nie polecam. Mieszkam w Quattro i bardzo zaluje tej inwestycji. Fatalna
      akustyka (slyszysz co robi sasiad), krzywe sciany, odpadajace plytki na
      balkonie, widok na budowe oraz rozkopany dol, wiecznie zepsuty system w garazu,
      zero (sic!) zieleni - co musicie przyznac, ze trzeba sie starac zeby osiagnac
      biorac pod uwage bliskosc Pol.. Napewno nie jest ani kameralnie (obecnie buduje
      sie tam 4 kompleksy a powstanie jeszcze 10 + 1 biurowo-uslugowy...!!!)ani nie
      ma w nim internetu (mozna co najwyzej sobie przyciagnac z TPSA) ani nie ma
      kalbowki - a wszystkie te rzeczy byly opisane w folderze reklamowym Eko-Parku.
      Widac, ze inwestor dazyl do maksymalnego zabudowanie przestrzeni... A slowo
      apartament jest juz naprawde przesadzone. Nie ma ani pomieszczenia, gdzie mozna
      byloby urzadzic silownie, ani osiedle nie jest ogrodzone - jest kilka klatek
      schodowych, do ktorych po przejsciu przez domofon moze wejsc doslownie kazdy
      nawet w normalnym bloku na Kabatach sa juz montowane wideotelefony..). Nie
      mowiac juz o tak banalnych rzeczach jak podrzednej jakosci impregnat do drewna
      na lawkach, ktore stoja od pol roku a juz wygladaja jakby staly tam od zawsze i
      zasluguja na remont...
      Jednym slowem - NAPRAWDE warto najpierw porozmawiac z mieszkancami niczym sie
      zdecydujesz na nieudana inwestycje. Ja tego nie zrobilem (po czesci nie mialem
      okazji) i po prostu bardzo zaluje...
      Pozdrawiam
    • Gość: Tomek Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 00:05
      Ewa,
      mialas wiecej szczescia i co musze niestety przyznac rozsadku niz ja.. Panie z dzialu sprzedazy Eko sa totalnie niekompetentne, albo inaczej - zatajaja lub nie mowia prawdy.
      To co powstaje jako Eko to gesto zabudowane osiedle. Na moje nieszczescie ciezko jest mi sprzedac mieszkanie bo kto kupi badz co badz uzywane mieszkanie jesli wkrotce powstanie podobnych jeszcze kolo tysiaca... Reasumujac, totalna pomylka..
      • Gość: APA Re: EKO PARK-OPINIE MIESZKAŃCÓW IP: 212.160.172.* 21.07.04, 18:14
        W pełni zgadzam się z panem Tomkiem. W szczególności w kwestii dotyczącej
        uczciwości sprzedawców pana Łukasza Lecha oraz Jolanty Ruszczenko, Joanny
        Janiak i Katarzyny Szymborskiej, krótko mówiąc kłamią jak z nut a ponieważ jest
        to tylko rozmowa ustna a nie zobowiązanie na piśmie to w pełni żerują na tym iż
        nie są to wiążące ustalenia.
        Warto mieć na uwadze też fakt, że Eko-Park narzuca bardzo drogą powiązaną ze
        sobą kapitałowo spółkę Property Management, która administruje a właściwie
        ogranicza się do pobierania sowitych opłat za administrowanie nieruchomością.
        • Gość: zenon Re: EKO PARK-OPINIE MIESZKAŃCÓW IP: *.crowley.pl 14.08.04, 13:51
          nie wiem czy zauwazli panstwo ewentualni zainteresowani inwestycja ekoparku
          ze ta i inne negatywne opinie wystawiane sa z pod tego samego ip oczywiscie
          osoba raz wystepuje jako APA Mikolaj Radziwill zawiedziony zasmucony i cholera
          wie jeszcze jakie pomysly siedza w jej jego glowie
          zastanawiajace jest skad biora sie tacy ludzie moze jest tak ze przechodzi
          teraz wlasnie dysonans podecyzyjny dal sie namowic na kupienie mnieszkania
          ktorego pewnie nie chcial miec dal sie naciagnac na tyle skutecznie ze ma teraz
          poczucie oszukania ze aby sprostac mozliwosci mieszkania obok ludzi ktorych
          stac na te dosc drogie mieszkania rzuca sie jak ... w przeremblu bo czeka ja
          jego 30 lat splaty kredytu
          a co do wymieniania nazwisk osob pracujacych w ekoparku to wydaje mi sie to
          malo kulturalne i nie na miejscu
          • Gość: A_Chodorowska Re: EKO PARK-OPINIE MIESZKAŃCÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 09:45
            Potwierdzam to co napisal APA. Mieszkam w Quattro od okolo pol roku i szczerze
            powiedziawszy musze z przykroscia stwierdzic,
            ze popelnilam blad. Przykre jest to tym bardziej dlatego, ze ZADNA obietnica
            poczyniona przez panie z dzialu sprzedazy Eko nie zostala spelniona.
            Firma rzeczywiscie nas doi, przy czym poniewaz sprzedaz idzie slabo
            (zapraszam wieczorem - mozna zobaczyc ilu jest frajerow takich jak ja, ktorzy
            sie nabrali na reklamy firmy Eko) i prawie polowa mieszkan nie jest sprzedana
            to inwestor robi co chce.
            Efekt tego jest taki, ze zarzadza nami firma PM powiazana z Eko i
            ustala sobie czynsz na poziomie, rzeklbym kosmicznym, jak na obecne warunki
            cenowe (potwierdzam to co napisal APA).
            Jakosc wykonczenia jest... zalosna. Prosze nie patrzec na piekne wizualizacje
            na stronach internetowych. Prosze przyjsc, wejsc do srodka i zobaczyc co kryje
            sie pod fasada.. Prosze wejsc do garazu i zobaczyc mechanizm parkowania, ktory
            chyba tylko 5 razy udalo mi sie bez awarii uruchomic..
            Nie wspomne juz o architektonicznym bublu - czyli nie otwierajacych sie
            oknach klatki schodowej, na ktorej gdy slonce przygrzeje temperatura wzrasta
            wprost proporcjonalnie do panujacego tam zaduchu..
            Nie wspomne o krzywych scianach i wiecznie mokrych plytkach na balkonie..

Co ciekawe, podobne problemy maja rowniez mieszkancy nieodleglej Rapsodii - tam
            od jakiegos miesiaca trwaja remonty na balkonach.. budynek ma nieco ponad rok..
            Eko robi co chce -nie ma Pan mozliwosci negocjowania najwazniejszych zapisow
            umowy - albo Pan podpisuje taka jaka jest albo do widzenia..
            Szkoda zreszta pisac - czuje sie po prostu wprowadzony w potezny blad i co
            najgorsze niewiele moge z tym zrobic. Dlatego dziele sie moimi spostrzezeniami
            i zachecam do bezposrednich wizyt na placu budowy - wtedy widac najlepiej
            sposob postepowania inwestora - wyssac ile sie da i umyc rece..
          • Gość: A_Chodorowska Re: EKO PARK-OPINIE MIESZKAŃCÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 09:46
            Potwierdzam to co napisal APA. Mieszkam w Quattro od okolo pol roku i szczerze
            powiedziawszy musze z przykroscia stwierdzic, ze popelnilam blad. Przykre jest
            to tym bardziej dlatego, ze ZADNA obietnica poczyniona przez panie z dzialu
            sprzedazy Eko nie zostala spelniona.
            Firma rzeczywiscie nas doi, przy czym poniewaz sprzedaz idzie slabo
            (zapraszam wieczorem - mozna zobaczyc ile jest frajerek takich jak ja, ktorzy
            sie nabrali na reklamy firmy Eko) i prawie polowa mieszkan nie jest sprzedana
            to inwestor robi co chce.
            Efekt tego jest taki, ze zarzadza nami firma PM powiazana z Eko i
            ustala sobie czynsz na poziomie, rzeklbym kosmicznym, jak na obecne warunki
            cenowe (potwierdzam to co napisal APA).
            Jakosc wykonczenia jest... zalosna. Prosze nie patrzec na piekne wizualizacje
            na stronach internetowych. Prosze przyjsc, wejsc do srodka i zobaczyc co kryje
            sie pod fasada.. Prosze wejsc do garazu i zobaczyc mechanizm parkowania, ktory
            chyba tylko 5 razy udalo mi sie bez awarii uruchomic..
            Nie wspomne juz o architektonicznym bublu - czyli nie otwierajacych sie
            oknach klatki schodowej, na ktorej gdy slonce przygrzeje temperatura wzrasta
            wprost proporcjonalnie do panujacego tam zaduchu..
            Nie wspomne o krzywych scianach i wiecznie mokrych plytkach na balkonie..

Co ciekawe, podobne problemy maja rowniez mieszkancy nieodleglej Rapsodii - tam
            od jakiegos miesiaca trwaja remonty na balkonach.. budynek ma nieco ponad rok..
            Eko robi co chce - nie ma Pan mozliwosci negocjowania najwazniejszych zapisow
            umowy - albo Pan podpisuje taka jaka jest albo do widzenia..
            Szkoda zreszta pisac - czuje sie po prostu wprowadzona w potezny blad i co
            najgorsze niewiele moge z tym zrobic. Dlatego dziele sie moimi spostrzezeniami
            i zachecam do bezposrednich wizyt na placu budowy - wtedy widac najlepiej
            sposob postepowania inwestora - wyssac ile sie da i umyc rece..
    • Gość: Tomasz Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 09:46
      Poczytaj sobie dodatkowo o klopotach finansowych Eko - Profit z sierpnia
    • Gość: ptasiek Re: EKO PARK-OPINIE MISZKAŃCÓW IP: *.nyc.rr.com 20.09.04, 03:34
      Czy ktos sie orientuje jakie sa obecnie plany przebicia Alei Banacha przez
      Pola Mokotowskie? Mowilo sie kiedys ze Banacha bedzie przebite do Batorego,
      jakos pewnie wzdluz ul. Rastafinskich. Jesli te plany zostana zreazowane to
      Eko-Park i Przy Oranzerii bede odciete od Pol Mokotowskich czteropasmowka.
      Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka