Dodaj do ulubionych

ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił ?

IP: *.acn.waw.pl 06.02.10, 15:05
Ogladalam 3 mieszkania w Alanda Mokotow Woronicza. Co sadzicie o tej
inwestycji ? Czy ktos z was tam kupila mieszkanie ?
Okolica ladana, a ja uparlam sie na okolice starego Mokotowa. Nie
odstraszaja mnie nawet plany budowy drogi szybkiego ruchu w tej
okolicy (nie wiadomo kiedy to nastapi).
Dew zaproponowal mi 9500 za metr. Termin oddania czerwiec tego roku
(watpliwe ).
Warto ? Czy można ugrac nizsza cene ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dixon Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 08:35
      Czy Ty wiesz, gdzie jest stary Mokotów i co wspólnego ma z nim ta
      lokalizacja?
      • Gość: nikA Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.acn.waw.pl 07.02.10, 08:48
        Wiem, bo mieszkam przy Wołoskiej. Okej - sa to okolice, a konkretnie
        Wygledów.
        A co do meritum mojego pytania ?
        • Gość: Dixon Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 09:08
          Co do meritum,to uważam, że jest to miejsce fatalnie skomunikowane
          (tylko samochód lub autobus, do tramwaju ponad kilometr), dojazd w
          godzinach szytu beznadziejny, ze względu na sąsiedztwo tysiecy
          miejsc pracy dla urzedników w okolicy. Jeśli więc pracujesz przy
          domaniewskiej, to może z dojazdem dasz radę, ale jeśli nie, to ta
          lokalizacja to beznadzieja. Pomijam już sąsiedztwo zajezdni i
          elektrowni, czy co tam jest...
          • artur22_pl Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 14.04.10, 23:36
            Mieszkam w okolicy Alandy -akurat dojazdy z tej okolicy to bajka. Wszyscy jadą do biurowców na Służewiec, więc jadę do pracy dokładnie w stronę przeciwną niż cały ruch i korki.
            A z fatalną komunikacją to też bez dramatu. Do tramwajów można dojść w 10 min. Do metra Wierzbo zaczął jeździć autobus 218 co 10 min w szczycie.

nikA -którą stroną ma biec nowa droga -wzdłuż torów?
            Cena -biorąc pod uwagę metraż mieszkań, to zdecydowanie za wysoka. max 8k
        • Gość: Q Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: 85.222.87.* 07.02.10, 10:37
          Mieszkasz na Woloskiej i myslisz o koncu Woronicza? Degradujesz swoje miejsce
          zamieszkania.
          • Gość: ni Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.acn.waw.pl 07.02.10, 12:10
            zgadza sie,dokładniej okolice Lowickiej, ale cos za cos. Potrzebuje
            wiekszego mieszkania - 3 pokoje. Owszem Stary Mokotów super , ale
            mam 2 pokoje, a zakup 3-ech w tej okolicy graniczy z cudem rowniez
            finansowym.
            A co z ta Alanda - chodzi mio ceny. Jestem zmotoryzowana, wiec
            dojazd nie stanowi problemu.

• madrekate Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 09.02.10, 20:33
              Cokolwiek by nie mówili, to z każdej lokalizacji mozna zrobic syf.
              Jednak niepodważalnym faktem jest to że to MOKOTÓW, Wornicza - wszędzie blisko i
              nawet jeśli w tej chwili teren nieodkryty to fakt, że jeśli zaczynają tam
              inwestować tacy deweloperzy ( jak SANDO, Ghelamco, Prestige Development) to
              znaczy, że coś jest na rzeczy...

Jeśli tylko cena Cie powstrzymuje, to negocjuj. ZAWSZE negocjują;)

Pozdrawiam z okolic,
              kate
              • Gość: Dixon Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 20:55
                I znów madrekate w zwiazku z Sando. To jednak parszywe towarzycho ta
                deweloperska branża!!!

forum.gazeta.pl/forum/w,106,87091722,90086627,moim_zdaniem_madrekate_to_pracownik_Sando_.html
                • treadstone73 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 14.04.10, 19:07
                  Zna ktoś ceny? Kupił ktoś? Podzielcie się :) jeśli łaska.
                  • Gość: badboy Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.chello.pl 14.04.10, 19:51
                    moim zdaniem 9500zł za m2 jakiegokolwiek mieszkania to jakiś absurd. zdajesz
                    sobie sprawę, że płacąc taką cenę przepłacasz jakieś 4000zł na metrze?
                    • Gość: ehe Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 10:03
                      > moim zdaniem 9500zł za m2 jakiegokolwiek mieszkania to jakiś
                      absurd. zdajesz
                      > sobie sprawę, że płacąc taką cenę przepłacasz jakieś 4000zł na
                      metrze?

dokładnie tak.
                      a zdajesz sobie sprawę, że jeżdżąc nowym oplem,vw... za 60 000
                      przepłacasz bo przeciez mógłyś nową dacią za 35000
                      a zdajesz sobie sprawę, żę jedząc polędwicę sopocką za 22/kg
                      przepłacasz bo przecież mielonka jest po 10/kg
                      kupując ciuchu w sklepie z nazwą (markowych) przepłacasz ostro, bo
                      dziś każdą szmatę można kupić taniej na bazarku albo w nadarzynie od
                      vietnamca.
                      a zdajesz sobie sprawę, że jadąc na wakacje ostro przepłacasz-
                      zdecydowanie taniej wyjdzie ci jak w lato pójdziesz do solarium,
                      sporo można zaoszczędzić na tym.

jeszcze jakieś przyłady co się nie opłaca?
                      • Gość: badboy Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.chello.pl 15.04.10, 10:36
                        ładnie Ci wyprali mózg, ładnie. typowa manipulacja typu "nasz towar jest
                        luksusowy więc musi być drogi, bo przecież mówimy że jest luksusowy". lubisz
                        płacić za logo? gratuluję, tylko metka jest z napisem "made in china".

nic nie usprawiedliwia marż wyższych niż 20%. jeśli lubisz przepłacać, be my
                        guest. ja, chociaż również mógłbym kupić już mieszkanie (Alandę z resztą też
                        biorę pod uwagę), nie zapłacę za nie tyle ile chce obecnie deweloper, bo ta cena
                        nie ma żadnego odniesienia do realiów. a realnie metr kwadratowy mieszkania z
                        gruntem jest wart maksymalnie 6000zł w naprawdę dobrej okolicy, z wykończeniem
                        pod klucz.
                        • Gość: ehe Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 10:51
                          hej, nie podniecaj się tak. zluzuj troche i upuść powietrza.
                          a co mnie obchodzi, że ty kupisz lub nie, albo że kupisz jak cena
                          dojdzie do 6000.
                          jeśli wg. ciebie wywczas nad bałtykiem, polędwica sopocka czy opel
                          za 60000 to luksus to twoja sprawa, nic mi do tego.

> nic nie usprawiedliwia marż wyższych niż 20% - owszem jest tylko
                          takie usprawiedliwie, że gdzie są jelenie tam są i myśliwi. jak
                          skończą się jelenie to myśliwy wyceluje flintę w zająca, a potem w
                          bażanta. ty ze swoim oczekiwaniem na cenę 6000 na mokotowie jesteś
                          właśnie bażantem. no i wszystko gra, nie krytykuję tego. teraz tylko
                          módl się, żeby jelenie i zające powyzdychały, a to niestety może
                          potrwać trochę dłużej niż twoje oczekiwania.
                          pozdr i więcej uśmiechu.
                          • Gość: badboy Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.chello.pl 15.04.10, 10:58
                            ja cały czas mówię o nieruchomościach, to ty sprowadzasz temat do rozmów o
                            wyrobach mięsnych, ja się na tym nie znam.
                            • Gość: ehe Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 11:21
                              > ja cały czas mówię o nieruchomościach, to ty sprowadzasz temat do
                              rozmów o
                              > wyrobach mięsnych, ja się na tym nie znam.

a co? jesteś wegeterianinem z przymusu, tfu.. mieszkasz w
                              wynajmowanym? :-)

a może jedziesz na mortadeli (klitka na zadupiu), a zamarzyła ci się
                              szynka szwarcwaldzka (np. penthouse na żoliborzu oficerkim).
                              ale zwróć uwagę, że między mortadelą a tą szynką są jeszcze inne
                              świństwa i cała garmażerka. do wyboru, do koloru.

no dobra, odpuszczam to świniobicie, ale mam nadzieję, że nie trzeba
                              jakiegoś wysokiego iq , żeby zrozumieć co miałem na myśli. no to
                              jak? skumałeś mój tok rozumowania, kolego? :-)

• Gość: badboy Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.chello.pl 15.04.10, 11:28
                                tak, wynajmuję, 45m2 na nowiutkim osiedlu (2008r.) przy ratuszu bemowo za 1400zł
                                z czynszem. osiedle chronione, dookoła rozwinięta infrastruktura, mieszkania
                                tutaj już chodzą po 6800zł/m2. oszczędności mam spore ale nie śpieszę się z ich
                                wydawaniem tylko po to żeby wśród znajomych się pochwalić że mam swoje, tfu,
                                bankowe mieszkanie, a i nie odmawiam sobie niczego, bo mnie stać. przy racie
                                ~2900zł + czynsz + opłaty mało kogo stać na cokolwiek. to jak zakładasz już
                                obrożę bankową?
                                • Gość: ehe Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 11:39
                                  i to się chwali.

czyli wracają do mojej nomenklatury - jesteś wegerianinem z
                                  przekonania, ale gdybyś tylko miał ochotę to stać cię nawet na
                                  karkówkę z grila i to nie z promocji marketowej,
                                  nieraz takie promocje fundują nam deweloperzy głośno o tym trąbiąc
                                  (pomijając fakt, że to mięcho po trzecim odświeżeniu i myciu w
                                  ludwiku).

szanuję prawdziwych wegetarian. taka postawa jest godna
                                  naśladowania, poważnie mówię.
                                  najgorsi są tacy, co pletą na forach o swojej świadomej abstynecji
                                  mięsnej, a po nocach śni im się kaszanka i kurczak z rożna.

niestety, świadomych wegetarian jest u nas niewielu.
                                  • Gość: badboy Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.chello.pl 15.04.10, 11:50
                                    dokładnie tak, świadomie nie kupuję teraz mieszkania w warszawie, bo to
                                    zwyczajna wtopa przy dzisiejszych cenach. mieszkania mi się nie śnią po nocach
                                    bo mam kilka w całej polsce. w warszawie kupię gdy ceny się urealnią, czyli
                                    wtedy gdy twój apartamęt (bez portiera, basenu czy fitnessu, na zadupiu
                                    oddalonym o parę kilometrów od wszelkiej infrastruktury) będzie wart 50% tego co
                                    dziś za niego zapłacisz.

pozdrawiam i życzę dużo zdrowia (przyda się przy spłacaniu kredytu przez 30 lat)
                                    • Gość: ehe Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 11:58
                                      :-) dzięki za życzenia, zdrowia nigdy za wiele.
                                      trochę źle mnie oceniłeś z tym apartamę i 30 letnim kredytem, ale
                                      nic to, jakoś przeżyję i może nawet uda mi się nie wpaść w ciężką
                                      depresję.
                                      pozdr
                                • treadstone73 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 15.04.10, 11:47
                                  Gość portalu: badboy napisał(a):

> tak, wynajmuję, 45m2 na nowiutkim osiedlu (2008r.) przy ratuszu bemowo za 1400z
                                  > ł
                                  > z czynszem. osiedle chronione, dookoła rozwinięta infrastruktura, mieszkania
                                  > tutaj już chodzą po 6800zł/m2. oszczędności mam spore ale nie śpieszę się z ich
                                  > wydawaniem tylko po to żeby wśród znajomych się pochwalić że mam swoje, tfu,
                                  > bankowe mieszkanie, a i nie odmawiam sobie niczego, bo mnie stać. przy racie
                                  > ~2900zł + czynsz + opłaty mało kogo stać na cokolwiek. to jak zakładasz już
                                  > obrożę bankową?

Dla jednych 9500 to dużo dla innych to mało. Dla mnie za dużo. Zwłaszcza, że
                                  mieszkam przy Woronicza kilka bloków przed Alandą (mieszkanie w płycie z 1968).
                                  Chcę zmienić ale koniecznie na Mokotów i najlepiej właśnie w tej okolicy bo jest
                                  tam czysto, spokojnie i mam świetny dojazd do każdej części Warszawy. Cena dla
                                  mnie OK to by było 6500 - 7000. W nowym bloku. Nie pisz o garmażerce i wędlinach
                                  bo to FMCG (fast moving consuming goods czyli dobra szybko rotowalne) a o ile
                                  wiem to mieszkania nie są takimi. Nie puszcza się osa w zawodach jeździeckich.

Co do Alandy i dewelopera to jednak polecam linka:
                                  Tajne
                                  notatki dewloperów

I już mi się Alandy odechciewa.
          • Gość: road Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.183.241.212.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.04.12, 17:53
            czy ktoś wyrazi opinie o wiktoriańskiej czy to atrakcyjne mieszkanie w cenie 35mkw-300tyś "jest tego warte" stan idealny

• Gość: road Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.183.241.212.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.04.12, 17:58
          jeśli pan/pani mieszka przy wołowskiej czy mogę się coś się dowiedzieć na temat tej lokalizacji a właśnie jeśli chodzi o atrakcyjność np przy wołowskiej

cena np.za 35mkw wynosi 300tyś

pozdrawiam
    • Gość: nako Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 22:23
      słyszałam różna rzeczy o tej firmie, zalecam ostrożność..
      • treadstone73 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 15.04.10, 23:31
        Gość portalu: nako napisał(a):

> słyszałam różna rzeczy o tej firmie, zalecam ostrożność..

Jak słyszałeś to się podziel. W tej postaci Twój post nie ma żadnego sensu i
        lepiej się wstrzymaj...
    • Gość: nik Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.acn.waw.pl 14.09.10, 21:20
      i jak tam, ktoś kupił ? Bo ja nie :) Czekam sobie. A może ktos się podzieli info za jaką cenę teraz Snado sprzedaje w Alandzie, czy schodzi z ceny ?
      • Gość: nikA Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.acn.waw.pl 14.09.10, 21:21
        oczywiście nikA
        • Gość: soul Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: 94.75.121.* 14.09.10, 21:23
          ja dzisiaj dzwoniłem, za 60 m mieszkanie chcą 735000 zł + garaż 39000, ale do końca września ma być nowy cennik.
          • Gość: ... Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.merck.de 15.09.10, 09:10
            okazja! promocja! brac zanim podwyzsza ceny!
            • Gość: soul Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: 194.181.60.* 15.09.10, 10:16
              Nowy cennik niekoniecznie oznacza, że ceny będą wyższe.
          • Gość: Turkuć Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.warszawa.mm.pl 16.09.10, 21:35
            To nierealna kwota, za 90 m2 w cenniku jest 805 tys zł, 10 % rabatu dostajesz na Dzień Dobry, pomimo to nie ma chętnych :-). W nowym cenniku ma być pakiet mieszkań z większym rabatem. Jak nie zejdą do poziomu 7500 - 8000 to się nie sprzeda, bo takie ceny są u konkurencji. Alanda to jednak klocek, ani to osiedle zamknięte ani fajne otoczenie ani fajne rozkłady.
    • Gość: piero Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.knc.pl 17.09.10, 00:08
      Mieszkania jednostronne , rzadko da się wydzielić kuchnię , i trasa NS po trzy pasy w każdą stronę w tym miejscu na wiadukcie , niezależnie gdzie kupisz mieszkanie i tak będziesz ją słyszał www.siskom.waw.pl/mapy/trasa-ns/trasa-ns.pdf.
      Tego typu mieszkania przy głównych trasach chodzą max 7500 /m2 . A garaż za 39000 to żarty.
      • Gość: steady_at_najx Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: 188.33.15.* 17.09.10, 00:17
        kto kupił - ten WDUPIŁ

muahahahahaha! Będzie PŁACZ i RWANIE WŁOSÓW Z GŁOWY. buhahahaha!

ynwestory pójdą na DNO. Pod LÓD. A ostrzegałem.
        • Gość: soho Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.home.aster.pl 01.10.10, 21:51
          Czy cos jest rzeczywiscie nowego z SANDO? Jakies problemy finansowe ?. Inwestycja juz stoi wiec po kupnie problemu nie bedzie
      • Gość: HAHAHAHAHA Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: 194.169.228.* 03.10.10, 17:15
        > Tego typu mieszkania przy głównych trasach chodzą max 7500 /m2 .

HEHEHEHEHEHUUHUHUHHUHU!!!!!

TEKST ROKU !!!!!!!!!!!!!
        • Gość: g-n-i-t-s Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.chello.pl 10.11.10, 18:22
          moim zdaniem powinni sprzedawac po 2-3k pln i nie tu tylko w centrum
    • Gość: . Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: 195.205.194.* 03.10.10, 15:42
      Czy mają uprawomocnione pozwolenie na użytkowanie?
      • Gość: no, dalej - jeleni no, dalej - jelenie - KTO KUPIŁ :-)) IP: 194.169.228.* 03.10.10, 17:13
        no, dalej - jelenie - KTO KUPIŁ :-))
        • treadstone73 Re: no, dalej - jelenie - KTO KUPIŁ :-)) 03.11.10, 14:11
          Gość portalu: no, dalej - jeleni napisał(a):

> no, dalej - jelenie - KTO KUPIŁ :-))

Chyba nikt... Wczoraj przejeżdżałem obok tego bloku około 19:00. Świeciło się tylko w jednym mieszkaniu. Może jeszcze nie oddali, nie wiem.

A poniżej cytat ze strony deva. Za każdym razem jak to widzę to mi się śmiać chce...

"Budynki zlokalizowano przy ulicy Woronicza 33 w prestiżowym sąsiedztwie Telewizji Polskiej."

Przy okazji to prestiżowe sąsiedztwo TVP to ponad półtora kilometra. Jedyne co łączy ten blok z TVP to to, że stoi po tej samej stronie Woronicza :)
          • Gość: i to jest dobre Re: no, dalej - jelenie - KTO KUPIŁ :-)) IP: *.chello.pl 10.11.10, 18:25
            widze, ze sa tu na forum chetni, by kupic tylko maja problemy egzystencjalno-finansowe:-)
    • Gość: wiktor Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:55
      tak kupiłem mieszkanie w alandzie w 2009r,cena 8500 za m2
      • Gość: potencjalny klient Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.159.52.34.static.crowley.pl 16.11.10, 14:16
        a mozesz napisac ile to bylo metrow mieszkania i jak wysoko?
        teraz widze, ze o 8 500 przy ~60 m2 mozna pomarzyc...
        • Gość: jacek ta inwestycja trzyma dobre ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 07:58
          ale przymierzam sie do jedengo mieszkanka na piatym pietrze

jeszcze troche musze odlozyc do skarpety ale jest duza perspektywa zwrotu NPV
    • markoo7575 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 19.12.10, 20:20
      Czesto korzystam z opinii na internecie co obliguje do pomocy innym i zostawiania swoich komentarzy. Postaram sie o opinie obiektywna, ale z racji posiadania tam lokum moze sie troche nie udac!
      Mieszkanie w Alandzie kupilem w ubieglym roku a w wakacje tego roku odebralem. Udalo sie jeszcze podpisac umowe notarialna w tym roku przez co VAT jest 7% a nie 8% jak od stycznia. Mieszkanie ma 60 m2, na 6 pietrze, dwa balkony na wchodnia strone strone jeden a drugi na poludniowa. Widoki jeszcze piekne nie sa ale powoli burza stare magazyny i chyba biurowce beda budowane. Z ciekawego widoku to widac startujace i ladujace samoloty, ale uprzedzam, ze ich nie slychac:) Mieszkanie mialo 3 pokoje (bo juz ma 2:). Cena wyjsciowa w 2008 byla kosmiczna, ale w 2009 dostalem z 40% rabatu, tak ze finalnie zaplacilem 8.8tys za m2. Teraz juz chyba tak nisko nie schodza, a co bedzie w 2011 to czas pokaze. Ja juz generalnie nie mam ochoty sie tym zajmowac, bo albo sie uciesze albo zmartwie. Jezeli ktos kupuje dla siebie do mieszkania to polecam, a jak na inwestycje to nie wiem. Chociaz jest tu w okolicy tyle biurowcow, ze jezeli ktos bedzie chcial wynajac to mysle, ze problemu zadnego nie bedzie. Deweloper niestety zakupil dzialke na ktorej stoi blok w zlym momencie bo w szczycie cenowym i troche na dzisiejsze warunki przeplacil, a Mokotow tani nie jest. Nie liczylbym, ze ceny osiagna sugerowane tu przed wpisy moich poprzednikow ceny 6000 zl za m2 czy 2000 zl za m2.
      Ja bym na plus zaliczyl:
      - dobra jakos wykonania - raczej niespotykana jeszcze u nas. Mowie to z doswiadczenia, poniewa do odbioru zaprosilem, znalaziona na internecie firme od odbioru nowych mieszkan. Zalezalo mi na opoznieniu odbioru o 2 tygodnie, wiec pan dostal za zadanie znalezienie wad do poprawki i....nie mogl nic nzalezc. sciany rowne, budynek przed odbiorem skonczony, asfalt polozny, ogrodek dla dzieci zrobiony, krzaczki posadzone. W koncu czepil sie, ze w jednym miejscu na balkonie byl odpysk farby a na drugim balkonie brak jednej wartwy 20 cm uszczelnienia przy okapniku z balkonu! W mieszkaniu nic nie mogl znalezc, a chyba nie oszukiwal bo ekipa remontowa, ktora pozniej wynajalem do wykanczania, moze nie byla zachwycona ale chwalila, ze scian nie musza rownac jak na innych nowo powstajacyh mieszkaniach.
      - dobra okolica - nawet jak do tramwaju jest 10 min a do metra dokladnie 1.6km (ja ide 25 min ale mozna autobusem podjechac w 5 min). Zreszta przystanek Wierzbno tez sie znajduje na Woronicza. Rano wszyscy jada na Mokotow wiec z wyjazdem nie ma problemu, a wieczorem wszycy wyjezdzaja z Mokotowa, wiec powrot tez jest przyjemnoscia - szczegolnie jak sie patrzy na tych co stoja w korkach! A jak sie pracuje w okolicach Domaniewskiej to z buta do biura bedzie z 15 minut.
      - cicha okolica - ma byc trasa ale to na plus zaliczam, bo bedzie to trasa na lotnisko - a umowmy sie, ze jakiegos szalonego ruchu na lotnisko nie ma - poza tym bedzie sie mozna latwo wbic na trase i wyjechac z wawy. poza tym troche tu ambasad dziwnych krajow, ale za to troche policji sie ciagle kreci.
      - raczej nowych mieszkan sie juz na mokotowie nie bedzie budowalo, bo wszystkie dzialki teraz pod biura ida - wiec jak ktos chce tu w nowym budownictwie mieszkac to wyboru za duzego nie ma.
      - czynsz - ok 6.50 PLN za m2 plus prad i ciepla woda oraz rozliczenie za CO. Na wszystko sa liczniki.
      Wady:
      - na razie taki sobie widok z okien - w zaleznosci na jaka strone sie kupi. Na polnocna jest chyba ulica Woronicza.
      - wjazdowa brama do garazu sie psuje - otwiera sie ale sie czasem nie zamyka automatycznie,
      - poniewaz sprzedaz mieszkan idzie wolno to niewykluczone, ze beda przez najblizsze dwa lata trwaly remonty, a co za tym idzie windy beda non stop obudowane wewnatrz.
      - troche za duzo roznych drzwi szaryn na klatkach, za ktorymi sa wszystkie liczniki z mediami. Moze wystarczylyby jedne, ale widocznie nie.
      - inne wady pewnie wyjda w trakcie eksploatacji, to dopisze - oby nie za duzo!

Czy ceny sa duze czy nie, to widze ze sie juz zainteresowani w tej kwestii wypowiedzieli. Jezeli dla kogos sa za wysokie to niech nie kupuje na Mokotowie, ale w innej, dla nich atrakcyjnej dzielnicy, gdzie jest taniej. A jezeli ktos bedzie mial jeszcze jakies pytania to na nie czekam.
      • Gość: Sałi Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 10:42
        Witam,
        Nareszcie konkretna odpowiedź :)

Również jestem zainteresowany mieszkaniem w Alandzie. Czy może znasz więcej informacji nt najbliższej okolicy? Nie chodzi o trasę NS, ponieważ wiem, że jest w planach i powstanie za ?? lat. Chodzi mi bardzej o okoliczne budynki (stare zakłady, magazyny), czy w ich miejsce nie powstaną jakieś wysokie biurowace które przyszłonią trochę świat.
        Wiem, że działka na której znajduje się biuro sprzedaży została sprzedana przez Sando i ma na niej powstać jakiś budynek mieszkalny, ale kiedy, to kto wie?

Pozdrawiam
        S
        • Gość: gość Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.11, 16:24
          działka, na której miał powstać biurowiec (ta od trasy) jest wystawiona na sprzedaż, więc nic na razie nie osłoni budynku od mającej kiedyś powstać trasy.
          Na działce oboko Allandy miał powstać budynek kaskadowy (ale czy powstanie kaskadowy nie klocek, to nikt nie wie). Trzeba byłoby się spytac, kto kupił tę działkę (ale czy Sando odpowie?). Może postanie tam zamiast tego biurowiec. Najgorsza to w tym wszystkim jest niestety trasa NS...I wyobraźcie sobie, że trasa (wiadukt) będzie zakręcał na wysokości Allandy (a nawet się zbliżał do niej) - jeśli komus brakuje wyobraźni, to proponuję pojechać na wiadukt Marynarskiej, gdzie dobudowano nową część wiaduktu, która przechodzi blisko biurowca (na dole jest m.in. viapiano). W takim oddaleniu będzie właśnie kiedyś trasa NS biegła obok Allandy..
          • Gość: mika Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.fbx.proxad.net 07.01.11, 22:20
            Slowem: katastrofa w mieszkaniu :( Jak mozna budowac mieszkania w takich lokalizacjach?!
            • Gość: Sałi Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.tvkdiana.pl 08.01.11, 11:40
              Następna co tylko marudzi :) Jak komuś nie pasuje to proszę Białołęka, Piaseczno - cisza spokój i 3-4h godziny dziennie w korkach.

Trasą akurat to się bardzo nie martwię bo wybudują ją pewnie po POW (S2), czyli za ponad 20 lat. Najgorzej będą mieli mieszkańcy bud A, gdzie trasa będzie przebiegała pod ich nosem.

Działka na której jest biuro sprzedaży Sando sprzedało Echo Investments o ile dobrze pamiętam.
              Na przeciwko patio jest taki budyneczek (mechanika samochodowa chyba) i czy ktoś wie co powstanie w miejscu tego budynku?

Pozdrawiam
              • Gość: mika Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.fbx.proxad.net 08.01.11, 18:32
                Widac, ze nie wiedz o czym mowisz. Trasa szybkiego ruchu pod oknami to horror.
                • Gość: gość Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.11, 09:02
                  mówienie, że trasa to nic takiego (zwłaszcza, ze w chwili obecnej JESZCZE nie zbudowa), to jak zaklinanie rzeczywistości. Jeśli nie zbudują jej za kilka miesięcy, to zbudują za rok, dwa lub 3 lata. Kiedyś znajdą się pieniądze, ale wtedy będzie za późno na cokolwiek. Polecam poszukanie historii bloku na Bemowie - budynek powstał po 2000r., drogi wtedy nie było i nie wiadomo było kiedy powstanie. Aż tu nagle, droga powstała. Jeszcze ruchu nie puścili, ale za kilka dni to się stanie...I do kogo mieć pretensje? Do dewelopera? Nie, do siebie, że wierzy się że droga przecież nie powstała przez ostatnie 30 lat, to przecież przez kolejne 30 też nie powstanie...
                  Niestety tak teraz budują deweloperzy - albo ma się widok na przyszłą/ obecną drogę (np. przy Rzymowskiego - tragedia - kto to kupi), albo na okna sąsiada z budynku wciśniętego do granic możliwości (czyli ciut więcej niż 4 metry od ogrodzenia). Deweloperzy wcześniej czy później sprzedadzą takie mieszkania, oni tam w końcu nie będą mieszkać, prawda?
                • sawee99 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 10.01.11, 10:02
                  Kiedyś mieszkałem w akademiku z oknami na żwirki i to był dopiero horror :)
                  Tutaj jest ciekawy link odnośnie trasy NS:
                  www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=539177&page=18
                  Ciekawe co mają powiedzieć mieszkańcy osiedle przy górczewskiej (czy jakoś tak się nazywa ta inwestycja:))?

Mnie teraz bardziej interesuje najbliższa okolica. Czy ktoś wie jak będzie wygląda plan zagospodarowanie przestrzennego dla okolicy tej inwestycji??

Jak już było napisane w wątku (po stronie wschodniej) w miejscu biura sprzedaży ma powstać budynek mieszkalny (kaskadowy 4,5,6 pięter). Czy wie ktoś jaka może być minimalna odległość tego budynku od Alandy?
                  Ponad to czy wie ktoś co powstanie zamiast tego niskiego budyneczku (aktualnie chyba stacja samochodowa) na południe od Alandy?

Pozdrawiam
                  sawee
                  • kocica_ewela Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 10.01.11, 13:31
                    sawee99 napisał:

> Kiedyś mieszkałem w akademiku z oknami na żwirki i to był dopiero horror :)
                    a co az tak piliscie tylko co to ma wspolnego z forum?:D
                    • sawee99 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 10.01.11, 14:46
                      Trasa szybszego ruchu wyposażona w ekrany i ruch jednostajny wydaje mi się, że będzie mniej uciążliwy niż hałas co kilka chwil (światła tamujące ruch), brak ekranów, ikarusy ztm-u hamujące niczym lokomotywy, nie wspominając o karetkach co 20-30min do szpitala na banacha (lecz to wynik sąsiedztwa szpitala).
                      btw gdybym napisał, że mieszkałem w akademcu to nie miałoby to dużo wspólnego z wątkiem, dlatego dodałem, że okna były zwrócone w stronę żwirek :D
                      pozdr
                      • Gość: gosc portalu 1234 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 08:50
                        wczesniej marny los przepowiadajace wpisy o deweloperze, pozniej o cenach teraz trasa i tak chzba bedyie bey konca.
                        jesli kogos interesuje widok na trase to kupuje takie mieszkanie, jesli nie to nie.
                        przeciez mozna (jak ja) kupic mieszkanie od patio i ze wszystkich stron byc "oslonietym" od samochodow.
                        ludzie jesli nie chcecie kupowac w alandzie to po co tu Wasze wypociny o tragedii lokalizacji, komunikacji itd, itp..................
                        zdrowia i do roboty
    • nowotkomarceli4 Ta inwestycja to strata pieniędzy 18.01.11, 00:03
      1. Po pierwsze to nie Mokotów a jakies przemysłowe pogranicze Wygledowa i Służewca Przemyslowego. mokotów to Belgijska, Wiktorska, łowicka - niby w centrum ale troche z boku. To własnie takie nieruchomości są inwestycją.
      2. Trasa szybkiego ruchu pod oknami - jak ktos mówi że to nie przeszkadza, że nie męczy itp. to powodzenia. badania mówią dokładnie cos innego. Człowiek nie jest się w stanie przyzwyczaić do życia przy autostradzie - i to własnie dlatego w takich krajach jak Francja budynki biedoty powstają przy samych autostradach.
      3. Układ mieszkań - fatalny. Zobaczcie jak architekt spierdzielił wnętrza. tam ludzie w salonach mają okienka na wysokości 1,5 metra. tak samo jest zreszta w kuchni, co w tym przypadku oznacza, że nie można powiesić szafek.

Ogolnie chcesz straić pieniądze - powodzenia - śmiało inwestuj.
      • Gość: gość Re: Ta inwestycja to strata pieniędzy IP: 195.149.64.* 18.01.11, 10:58
        co do punktu 3 nie zgodzę się. Właśnie układ jest w porządku, w przeciwieństwie do innych deweloperów. Małe okienka, które występują w kuchni są nowatorskie, ale takie rozwiązanie stosuje się często w domach. Nad oknami można zawiesić szafki.
        • nowotkomarceli4 Buhahahahahahahahahaha 18.01.11, 18:12
          Szafki zawiesić nad oknami?????????????? Buhahahahahahahahahahaha i co????? Potrzebujesz drabiny aby wyciągnąć kubek na herbatę, soli do jajka na miękko.
          Buhahahahahahaha większej bzdury nie czytałem.
          • Gość: gość Re: Buhahahahahahahahahaha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.11, 18:34
            to sobie pożartowaliśmy, a tak na poważnie, to sando nie jest skłonne do negocjacji. Dziwię się mocno, bo mieszkań im zostało bardzo dużo...A nie mają przypadkiem jeszcze kredytu na tą budowę?
        • goobee Re: Ta inwestycja to strata pieniędzy 02.03.11, 13:45
          Teaz sie nie zgadzam z pkt 3. Te okienka sa super. A rozklad mieszkan jest bardzo dobry.
          Zdaje sie, ze konkurencjatutaj nie spi.
          • treadstone73 Re: Ta inwestycja to strata pieniędzy 03.03.11, 17:41
            goobee napisała:

> Teaz sie nie zgadzam z pkt 3. Te okienka sa super. A rozklad mieszkan jest bard
            > zo dobry.
            > Zdaje sie, ze konkurencjatutaj nie spi.

Syf nie syf, strata nie strata... przeczytajcie sobie :

wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,88542,5316948,Prawda_o_deweloperach___dotarlismy_do_tajnych_notatek.html
            A potem możemy gadać. Inwestycja oddana ponad pół roku, w tej chwili świeci się w 5-6 mieszkaniach. Może to norma, że ludzie tak wolno wykańczają. Ale jeśli tak to gdzie teraz mieszkają? Pod mostem? U mamy? :):)
            • Gość: Gościoffka Re: Ta inwestycja to strata pieniędzy IP: *.home.aster.pl 19.06.11, 09:46
              .. rewelacyjna jest ta notatka wewnętrzna Sando! Uśmiałam się do rozpuku. Brutalne realia sprzedaży i pożenionych z nią działań marketingowych. Jak to dr Haus mawia WSZYSCY KŁAMIĄ :)) a developerzy robią to jeszcze przy użyciu kwiecistych opisów nijak mających się do realiów. Jak przeczytałam, że zaletą Alandy jest bliskość budynku TVP to umarłam na 5 minut ze śmiechu :)) .. po pierwsze siedziba TVP jest Daleko (przez duże D!) od Alandy a po drugie co to za zaleta ???!??? Sprawdzać, podchodzić z bardzo ograniczonym zaufaniem do ofert developerskich, rozmawiać z osobami mieszkającymi w okolicy i sprawdzać papiery traktujące o przeznaczeniu terenów bliskich!
              • treadstone73 Re: Ta inwestycja to strata pieniędzy 20.06.11, 12:00
                Gość portalu: Gościoffka napisał(a):

> .. rewelacyjna jest ta notatka wewnętrzna Sando! Uśmiałam się do rozpuku. Bruta
                > lne realia sprzedaży i pożenionych z nią działań marketingowych. Jak to dr Haus
                > mawia WSZYSCY KŁAMIĄ :)) a developerzy robią to jeszcze przy użyciu kwiecistyc
                > h opisów nijak mających się do realiów. Jak przeczytałam, że zaletą Alandy jest
                > bliskość budynku TVP to umarłam na 5 minut ze śmiechu :)) .. po pierwsze siedz
                > iba TVP jest Daleko (przez duże D!) od Alandy a po drugie co to za zaleta ???!?
                > ?? Sprawdzać, podchodzić z bardzo ograniczonym zaufaniem do ofert developerskic
                > h, rozmawiać z osobami mieszkającymi w okolicy i sprawdzać papiery traktujące o
                > przeznaczeniu terenów bliskich!

Ja tam sobie podglądam ten blok co jakiś czas mieszkając w pobliżu. W tej chwili (rok po oddaniu inwestycji) świeci się tam mniej niż w 10 mieszkaniach. Nie wiem czy ludzie nie mają kasy na wykończenia czy po prostu sprzedaż leży i kwiczy. Stawiam raczej na to drugie.
    • Gość: marc Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.ip.netia.com.pl 24.03.11, 15:13
      Interesowalem sie tam mieszkaniami. Oto moje przemyslenia:
      + calkiem blisko centrum, dobra komunikacja.
      + teraz tam cicho i spokojnie
      + jak ktos pracuje w 'rejonie domaniewskiej' to moze wlasciwie na piechote chodzic.
      - uwaga na trase N-S. Sando mowia że ona bedzie biegla po przeciwnej stronie torow i na ta strone przejdzie na zakrecie, co jest niestety nie prawda - przejdzie na ta strone wczesniej.
      - od strony wschodniej widok zaslonic ma blizniaczy budynek z takimi samymi trzema wiezami. stanie za niskim budynkiem, ktory bedzie sasiadowal z inwestycja.
      - nie wiem i nikt nie wie gdzie zostnie przedluzona w przyszlosci Woronicza.. przejdzie pod trasa NS do Zwirki i Wigury ? bedzie ruchliwa czy pozostanie slepa?
      - ceny nie powalaja.. i za bardoz nie chca zejsc z nich.
      - te poziome okna.. no naprawde koszmar. mam 190 cm wzrostu zeby cos zobaczyc prezz nie musialem sie mocno nachylac. ich wysokosc chyba dostosowana byla dla ludzi 170 cm. a dojdzie jeszcze podloga.

• Gość: zolwik Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.acn.waw.pl 21.05.11, 08:24
      Jak idzie teraz sprzedaż mieszkań? Ktoś kupił ostatnio? Wiem, że znacząco obniżyli ceny. Sama się mocno zastanawiam nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Nawet trasa NS już mnie nie przeraża, bo przy większości warszawskich inwestycji kiedyś ma powstać jakaś droga.
    • Gość: badboy Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 09:58
      9500 to tam było w 2008r, teraz do dałbym góra 7000, tyle w temacie.
      • Gość: maciek Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.acn.waw.pl 22.05.11, 20:11
        No tak, ale nikogo nie interesuje ile bys dal, tylko czy ktos negocjowal z nimi ostatnio i o jakim poziomie cena aktualnie rozmawiamy?
        Dla mnie ten budynek jest fajny. W trase NS nie wierze - w planach jest od lat 70tych, kiedy nie bylo jeszcze nawet mowy o obwodnicy, ktora sie tu buduje. Jest cicho, do centrum rzut beretem, jakosc wykonania budynku bardzo dobra (celowali w zamoznych klientow, coz, trafili na kryzys). Minusem sa jedynie tory (slychac pociagi (jezdza ok. co pol godziny), a niedlugo czesciej, bo dociagna tory do lotniska).

To jak, kto ostatnio negocjowal? ;)
        • Gość: Feko Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.jmdi.pl 17.07.11, 17:59
          obecne ceny to 9000-10000 - cena bazowa wiec da sie jeszcze ja obnizyc, ale o ile? nie wiem, dla mnie to za drogo jak za te mieszkania.
          • Gość: makowa Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 13:03
            zwiedzilem sobie dzis punkt sprzedazy i oprowadzono mnie po kilku mieszkaniach w tym jednym pokazowym.

Mieszkam niedaleko (ul. Maklakiewicza) i wiem, że okolica jest super.

Oficjalnie ceny to wciąż okolice 9500 - 10000, ale Pani mi 100 razy informowała o promocji 8000 pln / m2.

Moje watpliwosci to:
            - slynna trasa NS
            - co wybuduja naokolo (tereny Sando i Politechniki)
            - slawetne male okienka (tragiczny pomysl w mieszkaniach ok 70 m, niezly w tym pokazowym 60 m - obudowali wokol nich kuchnie)
            - wykonczenie placyku dla dzieci - na moje oko juz po roku od oddania elementy drewniane tych metalowo-drewniach stelaży się sypią

Summa sumarrum - zastanowie sie.
            • treadstone73 Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił 07.08.11, 13:16
              Gość portalu: makowa napisał(a):

> zwiedzilem sobie dzis punkt sprzedazy i oprowadzono mnie po kilku mieszkaniach
              > w tym jednym pokazowym.
              >
              > Mieszkam niedaleko (ul. Maklakiewicza) i wiem, że okolica jest super.
              >
              > Oficjalnie ceny to wciąż okolice 9500 - 10000, ale Pani mi 100 razy informowała
              > o promocji 8000 pln / m2.
              >
              > Moje watpliwosci to:
              > - slynna trasa NS
              > - co wybuduja naokolo (tereny Sando i Politechniki)
              > - slawetne male okienka (tragiczny pomysl w mieszkaniach ok 70 m, niezly w tym
              > pokazowym 60 m - obudowali wokol nich kuchnie)
              > - wykonczenie placyku dla dzieci - na moje oko juz po roku od oddania elementy
              > drewniane tych metalowo-drewniach stelaży się sypią
              >
              > Summa sumarrum - zastanowie sie.

Jak mieszkasz w okolicy to widzisz (a z Maklakiewicza to może być widać, chociaż moim zdaniem bloki przy Malawskiego zasłaniają), że w tym bloku Sando wieczorami świeci się nie więcej niż w 10 mieszkaniach. Trochę mało jak na blok oddany w czerwcu 2010. Pewnie się słabo sprzedawało. O trasie NS sam napisałaś o przedłużeniu Woronicza możesz przeczytać poniżej:

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34864,9616627,Przedluzenie_ulicy_Woronicza_okroi_Marine_Mokotow_.html
              Ja po prawdzie nie wieżę, żeby to przedłużenie powstało ale kto wie, nie takie cuda się zdarzały. Oznaczałoby to dwie drogi o dużym natężeniu ruchu w bezpośredniej bliskości budynku więc słabo.

Zgadzam się z Tobą, że sama okolica jest super - bardzo dużo zieleni, sklepy itp, dodatkowo na piechotkę na Służewiec przemysłowy do biur.
              • Gość: kkk Nowe ceny IP: *.free.aero2.net.pl 29.02.12, 16:03
                Odswieze watek. Przegladam sobie ostatnio takie tematy i porownuje ceny sprzed 2,3 lat do tych jakie sa teraz. Na stronie deva jest info ze wszystkie mieszkania maja cene 8 000/mkw.I to cena ofertowe wiec pewnie po negocjacjach mozna jeszcze urwac.Smiac mi sie chce z tych ktorzy zaplacili tam 9 500 czy 10 000 wierzac ze taniej nie bedzie.Jak pokazuje ilosc sprzednaych mieszkan za wielu tych jeleni nie bylo.
                Biorac pod uwage lokalizacje to skonczy sie na cenie 5 500 maks. 6 000 bo wiecej mieszkanie w tej okolicy nie jest warte.Jak ktos powie ze to niemozliwe to niech przeczyta posty tych ktorzy stwierdzili ze niemozliwe jest zeby kosztowalo 8 000 :) Zreszta te tajne notatki deva wskazuja na to ze doskonale wiedzieli jaka jest wartosc i kazde mieszkanie sprzedane powyzej 6 000 to ich wielki zysk,a i przy 6 000 stratni nie beda. Takze jezeli kogos kusi ta miejscowka to warto czekac,bedzie duzo taniej.
                • Gość: Gość Re: Nowe ceny IP: *.centertel.pl 29.02.12, 18:17
                  Co do ceny starałem się coś utargowac i na razie developer nie chce nawet rozmawiać wiec czekam uważam tez ze przy obecnych cenach watosc max. 7 ty./m
                  • Gość: Gość Re: Nowe ceny IP: *.nameserverus2.com 29.02.12, 22:53
                    Jakie 7k? Matko, przecież ten blok jest przy torach i autostradzie (obwodnicy dla czepialskich). I jeszcze na dodatek z tej autostrady (obwodnicy) nie skorzystasz bo jest ZA torami. Poniżej cytat ze szkolenia dewelopera :)

"Jest to jednak stara część industrialna Mokotowa, gdzie zmiany w otoczeniu i nowe inwestycje będą się dopiero rozwijały. Za inwestycją stoją jeszcze stare fabryki" i wymienia słabe strony produktu: "ryzyko budowy planowanej trasy szybkiego ruchu 150 m od inwestycji. Cena. Odległość do komunikacji miejskiej, brak balkonów/loggii/tarasów w niektórych mieszkaniach (jedna trzecia wszystkich w budynku)".

Źródło: wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,88542,5316948,Prawda_o_deweloperach___dotarlismy_do_tajnych_notatek.html

Jakie 7k?? :)
            • Gość: no-bo-mo Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 12:03
              widze, ze sa tu goscie mocno aktywni mimo tego, ze deklaruja, ze nie kupia mieszkania
              ciekawe dlaczego?
              a ja mam i standard jest bardzo przyzwoity
              a co do okolicy, a mieszkam tu juz prwie 10 lat to jak ktos pomieszka to doceni
              • Gość: GT Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.tktelekom.pl 03.04.12, 09:42
                Wazne, zeby Tobie bylo dobrze - skoro wychowales sie w tej czesci Mokotowa to trudno, zebys czul sie tam zle. A standard niezly, tyle ze od pewnego czasu nie mozna sie skontaktowac w zaden sposob z biurem sprzedazy. Nie wiem co jest grane i czy to co pisza inni jest prawda, ale jesli nadal ponad polowa mieszkan jest niesprzedana to co bedzie sie dzialo dalej ? Utrzymanie tych mieszkan kosztuje i do pewnego momentu bedzie placil za nie developer. A jesli przestanie ?
    • Gość: betti Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.publicis.fr 16.03.12, 10:22
      ogolenie developer o niskim standardzi uczciwosci, nie warto sie ladowac, z ceny na pewno zejda, okolica beznadziejna, brak komunikacji, okoliczne pola dookola przeznaczone pod budowe wiec niezły sajgon tu bedzie za pare lat, żałuje
      • Gość: klonu Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:25
        Ja szczerze nie polecam, właśnie dowiedziałem się od innego klienta że ta firma praktycznie już zbankrutowała tylko jeszcze nie ogłosili. Biuro sprzedaży zamkneli, podobno nie wolno sprzedawać bo bank wypowiedział kredyt
        • Gość: GT Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.toya.net.pl 02.04.12, 20:08
          Czy ktos moze potwierdzic te rewelacje ? Ja stwierdzam jedynie, ze bardzo ciezko dodzwonic sie do nich - na maile brak odpowiedzi, nagrania na poczte glosowa bez zadnej reakcji. Dziwnie jak na firme, ktora powinna byc zainteresowana kontaktem z potencjalnym klientem.
          • Gość: GT Nadal brak kontaktu z biurem sprzedazy... IP: *.tktelekom.pl 03.04.12, 09:43
            Dzwonie na nr kom podany na stronie Alandy, dzwonie na numer podany na stronie Sansary/Vermery. Dzwonie na stacjonarny w glownym biurze firmy... Pisalem maila i nagrywalem sie na poczte - nic. Tez tak macie ?
            • Gość: lemianka Re: Nadal brak kontaktu z biurem sprzedazy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 13:57
              też tak mamy, a czy ktoś z was wie co tam się dzieje? może już nie sprzedają skoro zamknięte,
              postanowiłam pojechać skoro się nie dodzwoniłam i też zamknięte
              • Gość: GT Re: Nadal brak kontaktu z biurem sprzedazy... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.12, 14:48
                Ciezko powiedziec co sie dzieje (choc jeden z forumowiczow pisal ciekawe rzeczy pare postow wyzej), niemniej jednak kilka dni temu developer usunal ze swojej strony informacje, ze jest czlonkiem Polskiego Zwiazku Firm Developerskich (z tego co ustalilem, juz w styczniu zlozyli wypowiedzenie).
                • Gość: f Nie ma i nie bedzie kontaktu IP: *.azylnet.com 10.04.12, 16:36
                  Firma upada.trzymajcie sie z daleka chyba ze komus wyrzucenie w bloto kilkuset tysiecy sprawia przyjemnosc
        • Gość: wiosna Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.centertel.pl 18.04.12, 00:24
          Czyli bank będzie sprzedawał , moze taniej?
          • Gość: kkk Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.free.aero2.net.pl 19.04.12, 15:22
            www.domiporta.pl/details,191,120865728-mieszkanie-warszawa.asp
            Mokotów, Woronicza, 57,3 m2

412 560 PLN
            7 200 PLN / m2

ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA. POSIADAMY KLUCZE DO 84 MIESZKAŃ W CAŁEJ INWESTYCJI.

Juz sie wyprzedaja,jak widac w dupie sie pali.Pewnie z tego jeszzcze mozna urwac,ale i tak nie kupilbym tam za wiecej niz 5,5k/mkw.A moze i wcale bo cholera wie co sie tam dzieje i jaka bedzie przyszlosc tego budynku,to generalnie jest jakas mina ktora czeka na wybuch.
            • Gość: wiosna Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.centertel.pl 25.04.12, 23:50
              Ciekawe czy jest szansa na takie ceny?
    • Gość: edzia Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 03:21
      moze by
      • Gość: aprilanna Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.subscribers.sferia.net 04.05.12, 15:02
        Kochani, nasza agencja PRIME RESIDENTIAL biuro sprzedaży dla dewelopera przy tej inwestycji. Tak dla wyjaśnienia wczesniejszych wpisów. Budynek jest już oddany więc obawa przed zniknięciem budynku lub nie ukończeniem z powodu problemów finansowych odpada. Mieszka już 50% mieszkańców. Deweloper, jak wiekszość kupił działkę a budynek postawił na kredyt z pko sa. My prowadząc biuro sprzedaży wystąpiliśmy do dewelopera oraz do banku o zmianę ceny tak aby były dopasowane zarówno do rynku jak do atrakcyjności poszczególnych mieszkań. Deweloper i jego sytuacja finansowa nie ma nic do tego bo jak ktos kupuje mieszkanie wpłaca je do banku psko sa a tylko zysk z tej sprzedaży wpływa do dewelopera. W budynku jest uż wspólnota, administracja i wszystko ma sie dobrze. Zapraszamy do osobistego sprawdzenia mojej powyższej wypowiedzi. Biuro sprzedaży czynne od poniedziałku do piątku od 10,30 do 19. Zapraszam. Anna Brzozowska / Prime Residential www.primeresidential.pl
        • Gość: kkk Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.free.aero2.net.pl 04.05.12, 17:41
          82 wolne mieszkania ze 149,2 lata po oddaniu budynku. Tlumy wala drzwiami i oknami :)
          Developer nawet przy tych niecalych 50% wyszedl na swoje,ale ciekaw jestem jak bardzo boli dupsko zaladowanych bez mydla jeleni ktorzy kupili to za 10k i teraz widza ze niedlugo mieszkania na tej samej klatce beda chodzily mniej niz 6k zl.
          • Gość: kkk Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.free.aero2.net.pl 04.05.12, 17:49
            P.S.
            Zajrzalem na strone agencji ktora sprzedaje Alande i rzucil mi sie w oczy taki anons

Numer oferty:10
            Miasto:Warszawa
            Dzielnica:Mokotów
            Ulica:Powsińska
            Cena: 550 000 PLN
            Cena za m²: 14 474 PLN

Buahahahahha,nie ma to jak zyc w swoim wlasnym swiecie wirtualnych milionerow.
            Anno czy wy doradzacie klientom takie ceny czy oni sa tak odporni na fakty?
        • golbrys Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze".... 12.05.12, 12:47
          ale moim zdaniem jest to wprowadzanie klientów w błąd ponieważ developer (w odróżnieniu od mieszkańców) nie płaci od kilku miesięcy obowiązkowych opłat za utrzymanie części wspólnej budynku (a jest największym udziałowcem mając połowę mieszkań) i w związku z tym grozi odcięcie mediów do części wspólnej czyli nie będzie prądu w konsekwencji staną windy, nie będzie oświetlenia na klatkach i nie będą działały pompy pompujące wodę na piętra. Developer ma to gdzieś a wspólnota została zmuszona do złożenia pozwu do sądu.
          • Gość: ikona Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.radom.vectranet.pl 18.05.12, 23:17
            Developer już zapłacił i wszystko idzie w dobrym kierunku. Kto chce tanie mieszkania bo nie stać go w Alandzie to do Białołęki.
            • Gość: GT Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.acn.waw.pl 02.06.12, 14:55
              Kolezanko, Twoja odpowiedz jest utrzymana w tonie buraczanym - widocznie jestes jedna z osob, ktora tam mieszkanie kupila i nie dopuszcza mysli o zadnym negatywnym scenariuszu obrazajac innych. Mnie przykladowo stac na duze mieszkanie w Alandzie, ale nie mam najmniejszego zamiaru placic podwojnego czynszu - za ogrzewanie niezamieszkanych mieszkan i czesci wspolnych jesli developer przestalby na to lozyc. Dlaczego ex-Sando do niedawna pisalo na swojej stronie internetowej, ze jest czlonkiem PZFD podczas gdy czlonkostwo bylo wypowiedziane kilka miesiecy wczesniej ?

Jesli masz informacje zaprzeczajace temu co pisze przedmowca to podziel sie nimi. W innym wypadku istnieje podejrzenie, ze jestes osoba zwiazana z developerem albo agencja sprzedazy.
          • Gość: GT Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.acn.waw.pl 02.06.12, 14:57
            I jak wyglada status sprawy z developerem ? Ktos wie z pierwszej reki ? Jakies namiary na wspolnote ? I jak idzie sprzedaz mieszkan po przejeciu tego przez Prime ?
            • Gość: gość Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.opera-mini.net 30.08.12, 20:42
              Sprzedaż idzie jak zwykle świetnie :) Mieszkam w okolicy i dzisiaj się przespacerowałem dookoła bloku. Około 20 świeciło się w 30 mieszkaniach. Nie widziałem całego bloku poza tym o 20 jeszcze nie wszyscy są w domu, więc zakładam, że zamieszkałe jest max 50 mieszkań. Trochę słabo skoro oddane jest ponad dwa lata temu a wszystkich mieszkań w bloku jest 150. Poza tym obniżyli cenę do 6950 na stronie. Moim zdaniem i tak za dużo za sąsiedztwo trasy ns i pociągów.
              • Gość: Ryba Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.pkobp.pl 31.08.12, 12:04
                Czy ktoś mógłby podać jakieś namiary na wspólnotę działającą w Alandzie ??
              • Gość: no-b-mo Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 16:32
                jak nie znasz stanu faktycznego to nie wypisuj glupot.
                z cala pewnoscia jest sprzedane duzo wiecej jak 50% mieszkan.

oczywiscie i ja uwazam, ze w tej okolicy mieszkanie powinno kosztowac 3500 zł/m2, jak wszystko w warszawie, bo nie jesli transa (ktora niewiadomo czy kiedykolwiek zostanie wybudowana), to lotnisko, tory, marszalkowska itd.
                • Gość: Gość Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 17:56
                  > jak nie znasz stanu faktycznego to nie wypisuj glupot.
                  > z cala pewnoscia jest sprzedane duzo wiecej jak 50% mieszkan.

Zapoznaj nas w takim razie z tym osławionym stanem faktycznym. Bo koleś poszedł i policzył światła czyli zamieszkałe mieszkania + dodał ponad 50% błędu. Z jakiegoś powodu tam się wieczorami nie świeci (może przy świeczkach siedzą ale to by było widać odblaski). Jeśli się sprzedało to dlaczego ludzie tam nie mieszkają? Może nadal siedzą u mamusi pod mostem bo nie maja na wykończenie?
                  • Gość: nnnnnnnnnnn Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.12, 12:53
                    do sprzedania z 148 lokali jest na tabeli ofert 47(?) wiec jasna sprawa.
                    z cala pewnoscia na koniec zostaly najatrakcyjniejsze mieszkania!
                    • Gość: Kamila Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: 91.208.10.* 03.09.12, 13:25
                      Jesteśmy zainteresowani mieszkaniem w Alandzie. Czy ktoś kupił mieszkanie w tym bloku i może podać kontakt e-maillowy?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Michał Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.ip.netia.com.pl 18.12.12, 11:58
                        Sando kupiło grunt pod budowę za stawki z kosmosu, teraz chce sprzedać mieszkania (już jako IP Inv...) po cenach ze szczytu, sprzed 3 lat.
                        Okolica to zadupie, nic tam nie ma oprócz Alandy, torów, a w niedalekiej przyszłości również autostrady (100m od bloku ma przebiegać trasa NS). Działka obok też należy do Sando, ale że nie mają kasy, to póki co nic tam nie stawiają, więc na razie pasą się tam żule. Na szczęście w bloku zostały niesprzedane największe apartamenty ;), w najgorszych lokalizacjach, więc młodzi milionerowie mają jeszcze szansę zamieszkać w tej prestiżowej lokalizacji :)
                      • Gość: Guest Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 23:51
                        Czy ktoś kupił mieszkanie w Alanda? Jakie opinie???
                    • Gość: GT Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.tktelekom.pl 06.11.12, 16:16
                      A na ich wlasnej stronie duzo wiecej wolnych mieszkan. Troche wiecej obiektywizmu !
                      • Gość: KJT Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 14:38
                        no dużo. Ale zadzwoń do biura to się okaże, że strona nie jest zaktualizowana i już wcale nie jest tak różowo jeśli chodzi o wybór.
                    • Gość: Gość Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: 91.233.18.* 07.11.12, 10:25
                      > do sprzedania z 148 lokali jest na tabeli ofert 47(?) wiec jasna sprawa.
                      > z cala pewnoscia na koniec zostaly najatrakcyjniejsze mieszkania!

Przestań bredzić. Na stronie dewa jest 168 wolnych mieszkań a wszystkich 350. Ciekawe ile tak na prawdę jest sprzedanych a ile "zarezerwowanych" :) Jak na razie świeci się w trzech apartmach z czego dwie apartmy to pokazówki. Nie wiem kiedy to oddają i kiedy będzie można zacząć wykańczać/wprowadzać ale dopiero wtedy wszystko będzie jasne...
                      • Gość: gość Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: 91.208.10.* 12.11.12, 14:47
                        Blok juz jest oddany (2010) i mieszkają ludzie. Jest sporo wolnych mieszkań, ale zostały juz same nieciekawe. Większość od strony planowanej trasy NS lub duże metraże. Jak ktoś śledzi to pewnie zauważył, że ostatnio podnieśli ceny...
                        • Gość: kkk Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.free.aero2.net.pl 12.11.12, 15:29
                          Zajebista strategia.Nie schodzily im mieszkania to podniesli ceny w momencie kiedy wszyscy obnizaja.Teraz sukces gwarantowany.Jak pokazuje historia sprzedazy w Alandzie pracuja wybitni finansisci.
                          • Gość: KJT Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 14:40
                            No z cenami to pojechali. najpierw niewiele ponad 7000/m2, teraz już kilkaset zł więcej z tego co widzę. Ale niektóre ceny spadły leciutko. Ktoś wie jak negocjacje? Do jakiego poziomu można zejść?
                    • Gość: KJT Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 14:37
                      Jeszcze kilka rodzynków da się wybrać. Normalne, że na koniec zostają największe mieszkania albo jakieś o dziwnym rozkładzie. Będą pewnie wypychane na jakieś targi jak u każdego dewelopera.
                  • Gość: KJT Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 14:34
                    Nie jest tak źle, od ogródka więcej się świeci. Ostatnio oglądałem wieczorem jedno i właściwie mieszkania na wschód i południe są sprzedane prawie wszystkie. Widać tez sporo remontów więc coś się ruszyło.
                    Nie wiem ile dokładnie jest sprzedane ale z mieszkań które mnie interesowały i były na stronie połowa okazała się sprzedana. Jak spojrzałem teraz to chyba wreszcie zaktualizowali stan.
                    • Gość: m&m Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.13, 12:09
                      Hej,
                      Myślimy o tej lokalizacji, czy ktoś z Was miał ostatnio okazję kupić lub negocjować ceny?
                      Cena ofertowa wybranego mieszkania to 8.000, po wstępnych rozmowach 7.500....ale do jakiej ceny Wam sie udało...
                      dzięki za odpowiedzi.
                      • Gość: kkk Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.13, 15:17
                        O 100zl za duzo,tam mozna kupic za 6500
                        • Gość: kkk Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.13, 15:18
                          o 1000 za duzo
                        • Gość: Kogut Re: Nie wiem co oznacza "wszystko ma się dobrze". IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.13, 15:23
                          za 6500?
                          To w sumie niezła oferta. Kupiłeś za tyle? Przy jakim mieszkaniu? Bo z tego co rozmawiam z deweloperami to w okolicy są takie ceny ale raczej za kiepskie i większe mieszkania.
    • Gość: NFservices Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.centertel.pl 18.12.12, 14:09
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
    • Gość: NFservices Re: ALANDA Mokotów Woronicza, czy ktos tam kupił IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 17:11
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka