Gość: gość IP: *.chello.pl 14.03.10, 13:00 Co sądzicie o tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: 188.33.205.* 14.03.10, 13:08 zadupie, mieszkania tam kupia tylko idioci (o ile tacy sie znajdą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 16:38 jeżeli nie zabudują tego terenu gęsto, a nie bardzo mogą bo po tej stronie Modlińskiej budynki mogą mieć max. 18 metrów wysokości, to opłaty za użytkowanie wieczyste mogą być słone. Ponadto jak ktoś już napisał - totalne zadupie a park obok który za duże pieniądze teraz zrobili powstał na zlecenie DomDev który ma dziwne układy z władzami Białołęki w celu uatrakcyjnienia tego terenu. Pomijam fakt że nie wiadomo co przez lata były właściciel tego terenu czy Pollena-Aroma wpuszczała w grunt - mogą być tam różne świństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy_brzeg Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.jmdi.pl 14.11.10, 12:17 panowie na "nie" to widzę światowcy ... henryków to zadupie, pewnie sami mieszkają na jakimś zadupiu w srodku bemowa, woli lub ochoty ... drodzy panowie ... co komu pasuje ... nazwanie pewnej grupy ludzi idiotami bez argumentow to ignorancja ... a nazwanie tego miejsca zadupiem raczej zle o was swiadczy ... popatrzcie jak bedzie wygladal dojazd do tego "zadupia" za 2-5 lat jak skoncza robic modlinska i TMP ... takie pieprzenie kogos kto nigdy nie mieszkal po "prawej" stronie Wisly a do tego raz przejeżdzał jadac na mazury ... ignoranci ... a tak przy okazji ... tak tak pollena to tam wszystkie swoje perfumy wylala w ziemie ... hehe .. jakbys poczytal historie tego terenu jeden z drugim to bys glupot nie pisal ... banda ignorantow ... a no i dom development ma uklad z gmina bialoleka ... niedaleko bedzie ladowisko dla helikopterow ... osobom ktore poszukuja informacji na temat tej inwestycji odradzam opieranie sie na silnej argumentacji poprzednich 2 panow ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.spray.net.pl 14.03.10, 18:22 ceny też mają niezłe, zwłaszcza że po tej stronie Modlińskiej nie ma praktycznie nic, a do "centrum Tarchomina" kawał drogi pytałem na targach cena za 61 metrowe 3 pokoje bez miejsca postojowego (te jest obowiązkowe za 24k) to jakieś 425 tys.!!! z miejscem wychodzi cena 450 wowwwwwwww IMHO ceny na Białołęce nie powinny przekraczać 5k z metra na plus moim zdaniem ładna architektura Odpowiedz Link Zgłoś
baran_zodiakalny Re: osiedle Klasyków - Dom Development 14.03.10, 20:35 My z żoną chyba się zdecydujemy! Jeszcze tylko kredycik i ... wio! Niedawno pisali, że będzie drożeć! Czekamy tylko, żeby teść sprzedał 80 tuczników, na wkład własny. Żona by chciała pracować w Wawie, w jakiejś korporacji, ale jeszcze nie wie na którą się zdecydować. Ja znajdę pracęu któregoś developera, bo czytałem, że ruszają z nowymi budowami i potrzebują nocnych stróżów. Witamy przyszłych sąsiadów! tsss... tsss... tsss... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.fbx.proxad.net 24.01.12, 10:07 Psychol? ty masz cos z glowa "Jeszcze tylko kredycik i ... wio!". Ile lat mozna tracic czas na pisanie tych samych tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:59 albo na wynajem dla mlodego narybku w korpo chociaz stopa zwrotu powinna byc pozytywna bo teraz rynek idzie powoli ale nieublaganie w gore jak ktos ma wolne srodki to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow 16.12.10, 17:08 Lokalizacja odległa od uczelni, S9 jeździ rzadko - zatem najem pod studentów odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk_25 Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.merinet.pl 16.12.10, 23:04 Mieszkanka fajne, blisko SKM, niedługo będzie most północny i do metra będziemy jeździć w 5 minut:))) Super rozkłady, ładna okolica. My z żoną bierzemy - jeszcze tylko kredycik i wio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matuzalem Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.11, 17:27 a na użytkowanie wieczyste (ewenement na Tarchominie) oddzielny fundusz np. z premii świątecznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.12, 13:45 Czy wiecie ile będzie kosztować opłata za żytkowanie wieczyste za ok. 50 mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ndorfina1 Pierwsza rata kredytu za darmo 14.10.11, 14:15 Ciekawa opcja dla osób zainteresowanych zakupem mieszkania na Osiedlu Klasyków ndorfina.pl/promocja-osiedle-klasykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Pierwsza rata kredytu za darmo IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 17:37 Puknij się w łeb folksdojczu jeden:-) Za marne wynagrodzenie tak naganiac, wstyd. Jedna rata kredytu za darmo? To faktycznie mega okazja, ROTFL ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Pierwsza rata kredytu za darmo IP: *.centertel.pl 14.08.12, 21:21 Za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.play-internet.pl 25.01.12, 17:33 Nie polecam zakupu mieszania na osiedlu klasyow dlaczego? bo pracuje na tej budowie i wiem ja jest.. ziemia pachnie codziennie inaczej raz gumą do żucia raz czeoladą itp... po pewnym czasie zapach ta gryzie w gardło ,że wytrzymać sie nie da... Mieszkania przy samej pollenie... Pollena ma nie szczelna instalacje wiec wszystko do ziemi idzie na wlasne oczy codziennie to widze... jak z rur wyciea rózowa mazia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don tusko Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.12, 07:51 Opadłem z sił, jak poczułem zapachy ziemi, tej ziemi:-) po zakładach polleny, a jeszcze miałbym płacić za użytkowanie wieczyste - jedyna taka opcja na Białołęce. Nie dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmo Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.03.13, 22:20 Zamierzam kupic tam mieszkanie. Czy pollena naprawde tak smierdzi ? Czy grunt moze byc skazony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana_a Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 20:38 Zasnanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji, ale zależołaby mi na opinii osób, które tam mieszkają lub wiedza cos konkretnego o tym osiedlu :) czy warto czy też nie. Wszytsko zależy tez ile zawołają, my rozglądamy się za mieszkaniem 3 pokojowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubek Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.unknown.vectranet.pl 05.05.12, 20:41 6600-6800 z metra za 3p "wołają" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirox Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.centertel.pl 29.06.12, 16:43 Zapraszam do obejrzenia wirtualnego spaceru po inwestycji rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/bialoleka/dom-development-s,osiedle-klasykow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.jmdi.pl 13.08.12, 10:03 śmietniki znajdują się w blokach, na parterze. Robactwo i smród gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
notdev straszliwie to wygląda, jak 13.08.12, 19:29 areszt śledczy, który jest nieopodal rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/bialoleka/dom-development-s,osiedle-klasykow/wirtualny-spacer/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak Re: straszliwie to wygląda, jak IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.12, 22:03 Spoko, pokaż swój kwadrat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bora Re: straszliwie to wygląda, jak IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.12, 18:43 a jak opłaty czynszowe? jak to wygląda np. za mieszkanie 50 m2 wraz z garażem i piwnicą oraz ile rocznie jest za użytkowanie wieczyste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: straszliwie to wygląda, jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.13, 16:44 2500 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fel Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 09:06 Tak z ciekawości był ktoś wczoraj na dniach otwartych? Jak wyglądała ta "oferta" 5k z metra? Byłem to zobaczyć ale dużo ludzi czekało i olałem to. Pamiętam, że w grudniu 2011 oferowali nam 55 metrów za 6,7k z metra ciekawy jestem za ile teraz można kupic. Pozdrawiam cierpliwy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: osiedle Klasyków - Dom Development 28.03.13, 14:19 Witam napiszę tak ogólnie jeśli ktoś będzie z Was kupował mieszkanie od Dom Development to do końca kwietnia można wyrwać od nich kasę z konkursu, ja kupiłem i mogę pomóc Wam skorzystać z tej opcji, najlepiej piszcie do mnie na: bebeeeb@wp.pl, pozdrawiam. Gość portalu: fel napisał(a): > Tak z ciekawości był ktoś wczoraj na dniach otwartych? Jak wyglądała ta "oferta > " 5k z metra? Byłem to zobaczyć ale dużo ludzi czekało i olałem to. > Pamiętam, że w grudniu 2011 oferowali nam 55 metrów za 6,7k z metra ciekawy jes > tem za ile teraz można kupic. > > Pozdrawiam cierpliwy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 19:21 Uwaga W ostatnich dniach znowu zaczęło mocno śmierdzieć na osiedlu i w okolicy.Zauważyłem że ,,naruszyli" tą skażoną ziemię składowaną na działce obok i prawdopodobnie ładują ją na ten nowo budowany etap.Mieszają ją chyba trochę dobrej i trochę skażonej i wysypują na ten teren nowego osiedla bo śmierdzi niemiłosiernie.Wcześniej ta ziemia długo leżała, zarosła trawą więc nie było jej tak czuć ale teraz jest duuużo gorzej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józwa Jako były pracownik Aromy... IP: *.play-internet.pl 29.09.13, 10:03 Jako były pracownik Aromy muszę wam powiedzieć, że w tej ziemi, ale tylko w miejscu gdzie były hale lekkiej syntezy organicznej, naprawdę może być syf. Kiedyś produkcja tu szła pełna parą, a zasady ochrony środowiska były raczej umowne. Na focie poniżej zaznaczyłem gdzie stały 3 hale syntezy: imageshack.us/a/img6/56/y3ob.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 21:33 jest tu ktoś, kto kupuje mieszkanie w 2 etapie?? ja wlasnie dostalem pozytywna decyzje kredytowa i od przyszlego roku jedno z mieszkan w budynku S bedzie moim nowym domem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwik Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.14, 15:48 W takim razie witam sąsiada z budynku S :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatka Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.10.13, 20:28 Brałam pod uwagę, ale po tych wszystkich "ochach" i "achach" Pani z biura sprzedaży definitywnie się rozmyśliłam. Oczywiście, jeśli ktoś ma ochotę mieszkać "w najpiękniejszej, najlepszej i najładniejszej dzielnicy i w mieszkaniu wybudowanym przez najlepszego dewelopera w Warszawie, ba nawet w Polsce" to pewnie podjął dobrą decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 00:20 a moim zdaniem ona rzeczowo mowila. przedstawila wszystkie zalety a jak sie zaczelo drazyc ew wady to nie bajdurzyla, do tego miala swietna wiedze na temat inwestycji z czym wczesniej nie spotkalem sie na taka skale. jak by nie patrzec, kazdy developer to lis, ale i tak dom development biorac pod uwage cene 250tys za 41mkw w dosc ciekawej czesci bialoleki nie zdarl ze mnie az tak bardzo, a porownujac jakosc osiedla do innych inwestycji firm budujacych mieszkania dla zwyklych szarakow bylem raczej milo zaskoczony:) z 2 str nie ma co pisac, zobacze jak sie bedzie mieszkalo w realu:) po kilku rozmowach z mieszkancami wczesniejszych inwestycji i przekopaniu wielu for internetowych zauwazam, ze ludziom mieszka sie tam raczej ok:) do tego sasiadujace lasy, park, swietnie zaplanwana i utrzymana zielen na osiedlu oraz niska zabudowa podzialaly na mnie jak magnes. minus to szpetna modlinska i ta nieszczesna pollena, ktora jak donosza rozne zrodla zmienila lokalizacje, pozostawiajac w dawnym miejscu jedynie biura... skazona ziemia.. hmmm... a co nie jest dzisiaj skazonego w warszawie? powietrze, woda, azbest w budynkach z czasow komuny, zarcie pelne chemii. poza tym podczas samego kopania fundamentow ta nieszczesna ziemia pewnie w 90proc zostala wygrzebana:) takie pierdoly raczej mnie nie ruszaja. wazne zeby firma byla rzetelna i nie zwiala z moimi pieniedzmi gdzies na malediwy pozostawiajac po sobie jedynie dziure w ziemi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: 80.48.175.* 11.11.13, 09:07 czy wiadomo cos na temat opoznienia w budowie II etapu bo wydaje mi sie ze termin zakonczenia budowy mial byc IV kwartal 2013 a teraz na stronie jest napisane ze w lutym 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 09:55 Ostatnio słyszałem że termin będzie dotrzymany, tzn. ten do końca grudnia.Mnie ciekawi czy wywiążą się także z tego zobowiązania, że po zakończeniu tego etapu oddadzą do użytku ulicę Dziatwy która w znacznej mierze ułatwiłaby dojście do parku.Może ktoś coś wie na ten temat kiedy się za to wezmą??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.play-internet.pl 12.11.13, 17:46 Dobrze by bylo gdyby dotrzymali... tylko nawet na ich stronie jest napisane ze termin zakonczenia to luty 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 00:51 ja w sobote przejechalem sie poobserwowac postepy prac na osiedlu i szczerze mowiac nie chce mi sie wierzyc ze uda im sie wyrobic z czymkolwiek do konca grudnia:P maja praktycznie tylko miesiac a pracy niestety ciagle ogrom. najbardziej realny to chyba koniec lutego:) do tego dojdzie wykonczenie, wiec na wiosne mozna liczyc na przeprowadzke:) Odpowiedz Link Zgłoś
alabalak Re: osiedle Klasyków - Dom Development 27.02.14, 11:25 Szanowny Panie, naprawdę udało się Panu wynegocjować ok. 6100 zł za mkw? Jestem zainteresowana tą inwestycją, ale cena za metr kw. jest horendalna jak na Białołękę: ponad 6.700 mkw w bloku gdzie jest użytkowanie wieczyste a nie własność gruntu i choćby dlatego ceny powinny być niższe. Jak się Panu negocjowało z developerem? CZy może cena mieszkania, które Pan zakupił była uzależniona od wysokości - te na parterze faktycznie dużo tansze. byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
alabalak Re: osiedle Klasyków - Dom Development 28.02.14, 12:28 niestety, większość kupujących w ogóle nie zwraca uwagi na formę prawną gruntu. Potem dopiero zaczynają się lamenty, jak Skarb Państwa domaga się swojej daniny. I tą niewiędzę wykorzystuje developer, który pod niebiosa wychwala okolicę i sprzedaje mieszkania po cenie godnej, z całym szacunkiem, dzielnicy lepiej z Centrum skomunikowanej i na terenie, które wykupił na własnośc. Tutaj, podkreślam, jest to wieczyste użyktowanie, a cena jak za prawo własności gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.war-ar6.tpnet.pl 28.02.14, 13:03 grunt był niedawno wyceniony (bodajże w 2009 roku - na szczycie bańki) i biorąc pod uwagę to co tam kiedyś było, to że wokół psy dupami szczekają oraz obecną sytuację na rynku nieruchomości to podwyżka opłat za użytkowanie wieczyste nie grozi w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
alabalak Re: osiedle Klasyków - Dom Development 28.02.14, 13:29 znaczy ze skokowych podwyżek nie będzie, skoro wyceniali w 2009. Bardzo dziękuję za info. CZy jest PAn/Pani mieszkańcem tej inwestycji? Jeśli tak - prosżę zdradzić rąbka tajemnicy- jak się mieszka, jakie m wady (bo zalety znam:)), ile wynosi ta opłata za UW w stosunku do mkw., czy i o ile jesli tak, DD (o ile %) opuścił na cenie za mkw? Odpowiedz Link Zgłoś
thing22 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 20.06.16, 11:59 witam, przymierzam się do zakupu mieszkania w tej inwestycji i chciałbym sie odwiedzić ile wynoszą opłaty miesięczne za postojowe miejsce garażowe , opłaty do wspólnoty oraz podatki za to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
marmarmar719 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 25.09.17, 13:50 dobrze powiedziane - jest to wieczyste użytkowanie, a cena jak za prawo własności gruntu. to musi być wkurzające jak wyznaczą ci zbójecki czynsz, dodatkowo do tego dochodzi comiesięczna opłata z tytułu użytkowania wieczystego. Któż będąc w euforii zakupowej by się przejmował kosztami utrzymania... tej najlepszej (chyba najdroższej) inwestycji po tej stronie Wisły ... Odpowiedz Link Zgłoś
lokal33333 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 01.03.17, 12:53 z akustyką jest kiepsko, posadzki są z przerwanymi warstwami akustycznymi słychać sąsiadów, każdy krok. Odpowiedz Link Zgłoś
marines83 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 18.10.17, 14:51 Przeczytałem wszystkie opinie i mam obawy co do tej inwestycji. W najbliższy piątek chcę się spotkać z Developerem, żeby porozmawiać o mieszkaniach, które rzekomo mają być oddane w 2Q 2018. Pytanie, czy te bloki, które są teraz tam budowane nie są robione po taniości? Później słychać każde pierdnięcie sąsiada, nie wspominając o krokach (obcasy na płytkach/panelach niczym stukanie młotkiem w sufit). Teraz wynajmuję w starym bloku niby wielka płyta, a wszystko słychać, tragedia. Na pewno nie chcę powtórzyć tego błędu. Co do zapachów, byłem ostatnio na Klasyków i nie czułem żadnych zapachów, ale możliwe, żę to dopiero czuć jak się ziemię ruszy, ale jak na to położą beton to już mnie nie będzie interesowało - warzyw tam nie będę uprawiał. Oglądałem ostatni mieszkanie z wtórnego na Krokwi i rzekomo UW to 90zł rocznie za 76m2. Może ktoś to potwierdzić? P.S. widać różnicę w wykonaniu między pierwszą inwestycją (Krokwi 34), a tą obecną - która wydaje się być zwykłym blokowiskiem tyle, że 3-piętrowym. Prośba o jakąś rzeczową opinię. Odpowiedz Link Zgłoś