Dodaj do ulubionych

osiedle Klasyków - Dom Development

IP: *.chello.pl 14.03.10, 13:00
Co sądzicie o tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: 188.33.205.* 14.03.10, 13:08
      zadupie, mieszkania tam kupia tylko idioci (o ile tacy sie znajdą)
    • Gość: PPP Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 16:38
      jeżeli nie zabudują tego terenu gęsto, a nie bardzo mogą bo po tej
      stronie Modlińskiej budynki mogą mieć max. 18 metrów wysokości, to
      opłaty za użytkowanie wieczyste mogą być słone.

Ponadto jak ktoś już napisał - totalne zadupie a park obok który za
      duże pieniądze teraz zrobili powstał na zlecenie DomDev który ma
      dziwne układy z władzami Białołęki w celu uatrakcyjnienia tego
      terenu.

Pomijam fakt że nie wiadomo co przez lata były właściciel tego
      terenu czy Pollena-Aroma wpuszczała w grunt - mogą być tam różne
      świństwa...
      • Gość: prawy_brzeg Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.jmdi.pl 14.11.10, 12:17
        panowie na "nie" to widzę światowcy ... henryków to zadupie, pewnie sami mieszkają na jakimś zadupiu w srodku bemowa, woli lub ochoty ... drodzy panowie ... co komu pasuje ... nazwanie pewnej grupy ludzi idiotami bez argumentow to ignorancja ... a nazwanie tego miejsca zadupiem raczej zle o was swiadczy ... popatrzcie jak bedzie wygladal dojazd do tego "zadupia" za 2-5 lat jak skoncza robic modlinska i TMP ... takie pieprzenie kogos kto nigdy nie mieszkal po "prawej" stronie Wisly a do tego raz przejeżdzał jadac na mazury ... ignoranci ... a tak przy okazji ... tak tak pollena to tam wszystkie swoje perfumy wylala w ziemie ... hehe .. jakbys poczytal historie tego terenu jeden z drugim to bys glupot nie pisal ... banda ignorantow ... a no i dom development ma uklad z gmina bialoleka ... niedaleko bedzie ladowisko dla helikopterow ...
        osobom ktore poszukuja informacji na temat tej inwestycji odradzam opieranie sie na silnej argumentacji poprzednich 2 panow ... :)
    • Gość: gonzo Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.spray.net.pl 14.03.10, 18:22
      ceny też mają niezłe, zwłaszcza że po tej stronie Modlińskiej nie ma praktycznie
      nic, a do "centrum Tarchomina" kawał drogi

pytałem na targach cena za 61 metrowe 3 pokoje bez miejsca postojowego (te jest
      obowiązkowe za 24k) to jakieś 425 tys.!!! z miejscem wychodzi cena 450 wowwwwwwww
      IMHO ceny na Białołęce nie powinny przekraczać 5k z metra

na plus moim zdaniem ładna architektura
    • baran_zodiakalny Re: osiedle Klasyków - Dom Development 14.03.10, 20:35
      My z żoną chyba się zdecydujemy! Jeszcze tylko kredycik i ... wio!
      Niedawno pisali, że będzie drożeć! Czekamy tylko, żeby teść sprzedał
      80 tuczników, na wkład własny. Żona by chciała pracować w Wawie, w
      jakiejś korporacji, ale jeszcze nie wie na którą się zdecydować. Ja
      znajdę pracęu któregoś developera, bo czytałem, że ruszają z nowymi
      budowami i potrzebują nocnych stróżów. Witamy przyszłych sąsiadów!
      tsss... tsss... tsss... ;-)
      • Gość: kk Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.fbx.proxad.net 24.01.12, 10:07
        Psychol? ty masz cos z glowa "Jeszcze tylko kredycik i ... wio!". Ile lat mozna tracic czas na pisanie tych samych tekstow.
    • Gość: jacek mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:59
      albo na wynajem dla mlodego narybku w korpo

chociaz stopa zwrotu powinna byc pozytywna bo teraz rynek idzie powoli ale nieublaganie w gore

jak ktos ma wolne srodki to czemu nie
      • sibeliuss Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow 16.12.10, 17:08
        Lokalizacja odległa od uczelni, S9 jeździ rzadko - zatem najem pod studentów odpada.
      • Gość: Henryk_25 Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.merinet.pl 16.12.10, 23:04
        Mieszkanka fajne, blisko SKM, niedługo będzie most północny i do metra będziemy jeździć w 5 minut:))) Super rozkłady, ładna okolica. My z żoną bierzemy - jeszcze tylko kredycik i wio!
        • Gość: matuzalem Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.11, 17:27
          a na użytkowanie wieczyste (ewenement na Tarchominie) oddzielny fundusz np. z premii świątecznych
      • Gość: mateo Re: mozna rozpatrzyc - ale bardziej pod studentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.12, 13:45
        Czy wiecie ile będzie kosztować opłata za żytkowanie wieczyste za ok. 50 mieszkanie?
    • ndorfina1 Pierwsza rata kredytu za darmo 14.10.11, 14:15
      Ciekawa opcja dla osób zainteresowanych zakupem mieszkania na Osiedlu Klasyków

ndorfina.pl/promocja-osiedle-klasykow
      • Gość: LOL Re: Pierwsza rata kredytu za darmo IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 17:37
        Puknij się w łeb folksdojczu jeden:-) Za marne wynagrodzenie tak naganiac, wstyd. Jedna rata kredytu za darmo? To faktycznie mega okazja, ROTFL ;)
      • Gość: lol Re: Pierwsza rata kredytu za darmo IP: *.centertel.pl 14.08.12, 21:21
        Za darmo?
    • Gość: enzo Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.play-internet.pl 25.01.12, 17:33
      Nie polecam zakupu mieszania na osiedlu klasyow dlaczego? bo pracuje na tej budowie i wiem ja jest.. ziemia pachnie codziennie inaczej raz gumą do żucia raz czeoladą itp... po pewnym czasie zapach ta gryzie w gardło ,że wytrzymać sie nie da... Mieszkania przy samej pollenie... Pollena ma nie szczelna instalacje wiec wszystko do ziemi idzie na wlasne oczy codziennie to widze... jak z rur wyciea rózowa mazia...
      • Gość: don tusko Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.12, 07:51
        Opadłem z sił, jak poczułem zapachy ziemi, tej ziemi:-) po zakładach polleny, a jeszcze miałbym płacić za użytkowanie wieczyste - jedyna taka opcja na Białołęce. Nie dziękuje
        • Gość: polmo Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.03.13, 22:20
          Zamierzam kupic tam mieszkanie. Czy pollena naprawde tak smierdzi ? Czy grunt moze byc skazony ?
    • Gość: ana_a Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 20:38
      Zasnanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji, ale zależołaby mi na opinii osób, które tam mieszkają lub wiedza cos konkretnego o tym osiedlu :) czy warto czy też nie. Wszytsko zależy tez ile zawołają, my rozglądamy się za mieszkaniem 3 pokojowym.
      • Gość: ubek Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.unknown.vectranet.pl 05.05.12, 20:41
        6600-6800 z metra za 3p "wołają"
        • Gość: Mirox Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.centertel.pl 29.06.12, 16:43
          Zapraszam do obejrzenia wirtualnego spaceru po inwestycji

rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/bialoleka/dom-development-s,osiedle-klasykow/
    • Gość: gosc Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.jmdi.pl 13.08.12, 10:03
      śmietniki znajdują się w blokach, na parterze. Robactwo i smród gwarantowane.
      • notdev straszliwie to wygląda, jak 13.08.12, 19:29
        areszt śledczy, który jest nieopodal rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/bialoleka/dom-development-s,osiedle-klasykow/wirtualny-spacer/
        • Gość: Wolak Re: straszliwie to wygląda, jak IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.12, 22:03
          Spoko, pokaż swój kwadrat.
          • Gość: bora Re: straszliwie to wygląda, jak IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.12, 18:43
            a jak opłaty czynszowe? jak to wygląda np. za mieszkanie 50 m2 wraz z garażem i piwnicą oraz ile rocznie jest za użytkowanie wieczyste?
            • Gość: Olo Re: straszliwie to wygląda, jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.13, 16:44
              2500 tys.
    • Gość: fel Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 09:06
      Tak z ciekawości był ktoś wczoraj na dniach otwartych? Jak wyglądała ta "oferta" 5k z metra? Byłem to zobaczyć ale dużo ludzi czekało i olałem to.
      Pamiętam, że w grudniu 2011 oferowali nam 55 metrów za 6,7k z metra ciekawy jestem za ile teraz można kupic.

Pozdrawiam cierpliwy:)
      • bebeeeb Re: osiedle Klasyków - Dom Development 28.03.13, 14:19
        Witam napiszę tak ogólnie jeśli ktoś będzie z Was kupował mieszkanie od Dom Development to do końca kwietnia można wyrwać od nich kasę z konkursu, ja kupiłem i mogę pomóc Wam skorzystać z tej opcji, najlepiej piszcie do mnie na: bebeeeb@wp.pl, pozdrawiam.

Gość portalu: fel napisał(a):

> Tak z ciekawości był ktoś wczoraj na dniach otwartych? Jak wyglądała ta "oferta
        > " 5k z metra? Byłem to zobaczyć ale dużo ludzi czekało i olałem to.
        > Pamiętam, że w grudniu 2011 oferowali nam 55 metrów za 6,7k z metra ciekawy jes
        > tem za ile teraz można kupic.
        >
        > Pozdrawiam cierpliwy:)
        • Gość: Marcel Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 19:21
          Uwaga
          W ostatnich dniach znowu zaczęło mocno śmierdzieć na osiedlu i w okolicy.Zauważyłem że ,,naruszyli" tą skażoną ziemię składowaną na działce obok i prawdopodobnie ładują ją na ten nowo budowany etap.Mieszają ją chyba trochę dobrej i trochę skażonej i wysypują na ten teren nowego osiedla bo śmierdzi niemiłosiernie.Wcześniej ta ziemia długo leżała, zarosła trawą więc nie było jej tak czuć ale teraz jest duuużo gorzej.
          pozdrawiam
          • Gość: józwa Jako były pracownik Aromy... IP: *.play-internet.pl 29.09.13, 10:03
            Jako były pracownik Aromy muszę wam powiedzieć, że w tej ziemi, ale tylko w miejscu gdzie były hale lekkiej syntezy organicznej, naprawdę może być syf. Kiedyś produkcja tu szła pełna parą, a zasady ochrony środowiska były raczej umowne.
            Na focie poniżej zaznaczyłem gdzie stały 3 hale syntezy:
            imageshack.us/a/img6/56/y3ob.jpg
          • Gość: And Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 21:33
            jest tu ktoś, kto kupuje mieszkanie w 2 etapie?? ja wlasnie dostalem pozytywna decyzje kredytowa i od przyszlego roku jedno z mieszkan w budynku S bedzie moim nowym domem:)
            • Gość: sylwik Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.14, 15:48
              W takim razie witam sąsiada z budynku S :)
    • Gość: gatka Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.10.13, 20:28
      Brałam pod uwagę, ale po tych wszystkich "ochach" i "achach" Pani z biura sprzedaży definitywnie się rozmyśliłam. Oczywiście, jeśli ktoś ma ochotę mieszkać "w najpiękniejszej, najlepszej i najładniejszej dzielnicy i w mieszkaniu wybudowanym przez najlepszego dewelopera w Warszawie, ba nawet w Polsce" to pewnie podjął dobrą decyzję.
      • Gość: And Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 00:20
        a moim zdaniem ona rzeczowo mowila. przedstawila wszystkie zalety a jak sie zaczelo drazyc ew wady to nie bajdurzyla, do tego miala swietna wiedze na temat inwestycji z czym wczesniej nie spotkalem sie na taka skale. jak by nie patrzec, kazdy developer to lis, ale i tak dom development biorac pod uwage cene 250tys za 41mkw w dosc ciekawej czesci bialoleki nie zdarl ze mnie az tak bardzo, a porownujac jakosc osiedla do innych inwestycji firm budujacych mieszkania dla zwyklych szarakow bylem raczej milo zaskoczony:) z 2 str nie ma co pisac, zobacze jak sie bedzie mieszkalo w realu:) po kilku rozmowach z mieszkancami wczesniejszych inwestycji i przekopaniu wielu for internetowych zauwazam, ze ludziom mieszka sie tam raczej ok:) do tego sasiadujace lasy, park, swietnie zaplanwana i utrzymana zielen na osiedlu oraz niska zabudowa podzialaly na mnie jak magnes. minus to szpetna modlinska i ta nieszczesna pollena, ktora jak donosza rozne zrodla zmienila lokalizacje, pozostawiajac w dawnym miejscu jedynie biura... skazona ziemia.. hmmm... a co nie jest dzisiaj skazonego w warszawie? powietrze, woda, azbest w budynkach z czasow komuny, zarcie pelne chemii. poza tym podczas samego kopania fundamentow ta nieszczesna ziemia pewnie w 90proc zostala wygrzebana:) takie pierdoly raczej mnie nie ruszaja. wazne zeby firma byla rzetelna i nie zwiala z moimi pieniedzmi gdzies na malediwy pozostawiajac po sobie jedynie dziure w ziemi:)
        • Gość: as Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: 80.48.175.* 11.11.13, 09:07
          czy wiadomo cos na temat opoznienia w budowie II etapu bo wydaje mi sie ze termin zakonczenia budowy mial byc IV kwartal 2013 a teraz na stronie jest napisane ze w lutym 2014
          • Gość: gość Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 09:55
            Ostatnio słyszałem że termin będzie dotrzymany, tzn. ten do końca grudnia.Mnie ciekawi czy wywiążą się także z tego zobowiązania, że po zakończeniu tego etapu oddadzą do użytku ulicę Dziatwy która w znacznej mierze ułatwiłaby dojście do parku.Może ktoś coś wie na ten temat kiedy się za to wezmą???
            pzdr
            • Gość: as Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.play-internet.pl 12.11.13, 17:46
              Dobrze by bylo gdyby dotrzymali... tylko nawet na ich stronie jest napisane ze termin zakonczenia to luty 2014
              • Gość: And Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 00:51
                ja w sobote przejechalem sie poobserwowac postepy prac na osiedlu i szczerze mowiac nie chce mi sie wierzyc ze uda im sie wyrobic z czymkolwiek do konca grudnia:P maja praktycznie tylko miesiac a pracy niestety ciagle ogrom. najbardziej realny to chyba koniec lutego:) do tego dojdzie wykonczenie, wiec na wiosne mozna liczyc na przeprowadzke:)
        • alabalak Re: osiedle Klasyków - Dom Development 27.02.14, 11:25
          Szanowny Panie,
          naprawdę udało się Panu wynegocjować ok. 6100 zł za mkw? Jestem zainteresowana tą inwestycją, ale cena za metr kw. jest horendalna jak na Białołękę: ponad 6.700 mkw w bloku gdzie jest użytkowanie wieczyste a nie własność gruntu i choćby dlatego ceny powinny być niższe.
          Jak się Panu negocjowało z developerem? CZy może cena mieszkania, które Pan zakupił była uzależniona od wysokości - te na parterze faktycznie dużo tansze.
          byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki.
    • alabalak Re: osiedle Klasyków - Dom Development 28.02.14, 12:28
      niestety, większość kupujących w ogóle nie zwraca uwagi na formę prawną gruntu. Potem dopiero zaczynają się lamenty, jak Skarb Państwa domaga się swojej daniny. I tą niewiędzę wykorzystuje developer, który pod niebiosa wychwala okolicę i sprzedaje mieszkania po cenie godnej, z całym szacunkiem, dzielnicy lepiej z Centrum skomunikowanej i na terenie, które wykupił na własnośc. Tutaj, podkreślam, jest to wieczyste użyktowanie, a cena jak za prawo własności gruntu.
      • Gość: PPP Re: osiedle Klasyków - Dom Development IP: *.war-ar6.tpnet.pl 28.02.14, 13:03
        grunt był niedawno wyceniony (bodajże w 2009 roku - na szczycie bańki) i biorąc pod uwagę to co tam kiedyś było, to że wokół psy dupami szczekają oraz obecną sytuację na rynku nieruchomości to podwyżka opłat za użytkowanie wieczyste nie grozi w najbliższym czasie
        • alabalak Re: osiedle Klasyków - Dom Development 28.02.14, 13:29
          znaczy ze skokowych podwyżek nie będzie, skoro wyceniali w 2009. Bardzo dziękuję za info.
          CZy jest PAn/Pani mieszkańcem tej inwestycji? Jeśli tak - prosżę zdradzić rąbka tajemnicy- jak się mieszka, jakie m wady (bo zalety znam:)), ile wynosi ta opłata za UW w stosunku do mkw., czy i o ile jesli tak, DD (o ile %) opuścił na cenie za mkw?
      • thing22 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 20.06.16, 11:59
        witam, przymierzam się do zakupu mieszkania w tej inwestycji i chciałbym sie odwiedzić ile wynoszą opłaty miesięczne za postojowe miejsce garażowe , opłaty do wspólnoty oraz podatki za to miejsce
      • marmarmar719 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 25.09.17, 13:50
        dobrze powiedziane - jest to wieczyste użytkowanie, a cena jak za prawo własności gruntu. to musi być wkurzające jak wyznaczą ci zbójecki czynsz, dodatkowo do tego dochodzi comiesięczna opłata z tytułu użytkowania wieczystego. Któż będąc w euforii zakupowej by się przejmował kosztami utrzymania... tej najlepszej (chyba najdroższej) inwestycji po tej stronie Wisły ...
    • lokal33333 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 01.03.17, 12:53
      z akustyką jest kiepsko, posadzki są z przerwanymi warstwami akustycznymi słychać sąsiadów, każdy krok.
      • marines83 Re: osiedle Klasyków - Dom Development 18.10.17, 14:51
        Przeczytałem wszystkie opinie i mam obawy co do tej inwestycji.
        W najbliższy piątek chcę się spotkać z Developerem, żeby porozmawiać o mieszkaniach, które rzekomo mają być oddane w 2Q 2018.
        Pytanie, czy te bloki, które są teraz tam budowane nie są robione po taniości? Później słychać każde pierdnięcie sąsiada, nie wspominając o krokach (obcasy na płytkach/panelach niczym stukanie młotkiem w sufit). Teraz wynajmuję w starym bloku niby wielka płyta, a wszystko słychać, tragedia. Na pewno nie chcę powtórzyć tego błędu.
        Co do zapachów, byłem ostatnio na Klasyków i nie czułem żadnych zapachów, ale możliwe, żę to dopiero czuć jak się ziemię ruszy, ale jak na to położą beton to już mnie nie będzie interesowało - warzyw tam nie będę uprawiał.
        Oglądałem ostatni mieszkanie z wtórnego na Krokwi i rzekomo UW to 90zł rocznie za 76m2. Może ktoś to potwierdzić?
        P.S.
        widać różnicę w wykonaniu między pierwszą inwestycją (Krokwi 34), a tą obecną - która wydaje się być zwykłym blokowiskiem tyle, że 3-piętrowym.
        Prośba o jakąś rzeczową opinię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka