Dodaj do ulubionych

Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracze

18.04.10, 11:52
developerom albo banki chca swojej kasy

wysyp mieszkan od 7 tys za m2 w dol, rok temu bylo 9 tys za m2 , pol
roku temu juz 8.5 tys za m2 jako minimum

tak wiec na 50 m2 od 50do 100 tys w plecy w rok

ps. 5 tys za m2 i ludzie od was kupia, a tak kolejny rok beda bloki
puste stac.

ps. czekamy na nastepnych

ps.2 sprzedawcy wielkeij plyty musza sie pospieszyc z apartamentami
za 10tys za m2. moga nie zdarzyc!

Obserwuj wątek
    • Gość: czesiu Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: 85.222.87.* 18.04.10, 12:36
      > ps.2 sprzedawcy wielkeij plyty musza sie pospieszyc z apartamentami
      > za 10tys za m2. moga nie zdarzyc!

płyta za 10koła jest tak naprawdę bezcenna, szkoda za niższe pieniądze oddawać,
      jak uda się jej postać jeszcze 30lat będzie ewenementem technologicznym na skalę światową i na turystach można będzie kasę trzepać
      nie doceniacie płyty koledzy

> wysyp mieszkan od 7 tys za m2 w dol, rok temu bylo 9 tys za m2 , pol
      > roku temu juz 8.5 tys za m2 jako minimum

koło tesco apartamenta w tej i niższej cenie już od roku stoją
      • Gość: Zenek Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 22:38
        Powielasz czesiu deweloperską propagandę na temat wielkiej płyty.
        10tys/m2 to oczywista dwukrotna przesada, ale ..
        Płyta postoi jeszcze sto i więcej lat. Nadal stoją domy stawiane w tej
        technologii na początku lat pięćdziesiątych 20 wieku i nie ma żadnych problemów
        technicznych. Nie było też żadnej katastrofy budowlasnej związanej z tą
        technologią. Większość płyciaków jest już po termomodernizacji. Martwiłbym się
        raczej o to ile wytrzymają współczesne kartonogipsowe dzieła JWC, DD i im
        podobnych.
        Czy kartongipsy o konstrukcji wzmacnianej puszkami po piwie zaczną się rozpadać
        za pięć czy może dziesięć lat ?
        Czas pokaże. Pewne jest tylko że wielka płyta z pewnością je przeżyje.
        • Gość: gość 2000 Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.10, 11:05
          Czyli chcesz powiedzieć, że jakość tej technologii jest bardzo dobra?
          W takim razie kupuj i koniecznie pochwal sie tu na forum bo to
          będzie znaczyło, że to co napisałeś to twoje prawdziwe poglądy a nie
          naganianie (oczywiście za min. 8 tysi za metr). Chcesz też pewnie
          powiedzieć, że owcześni robotnicy stosowali materiały wykończeniowe
          o super trwałości a jakość ich pracy do dzisiaj budzi zdziwienie? A
          widziałeś instalację elektryczną w bloku? Jeśli dla ciebie sposobem
          na poprawe jakości budynku jest jego ocieplenie wykonywane po
          najmniejszych kosztach zapominając o choćby ścianach nośnych i
          fundamentach i innych intaacjach to powodzenia. Nie twierdze, że te
          domy się zawalą ale twierdze, że nie są tyle warte ile chcą za nie
          ich właściciele(choć też nie są za darmo!}. Tak samo jak ze starym,
          uzywanym samochodem. Zeby jeżdził trzeba dużo zainwestować i
          zapłacić za to po współczesnych cenach tak że bardziej opłaca się
          kupić nowy chyba, że jest się pasjonatem.
          • Gość: sprawdzajacy Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: *.chello.pl 19.04.10, 15:37
            Sando na Mokotowie 2 pokoje = 9000zł/m2 z hakiem.

Bardzo im puściły!!!
            • Gość: ? Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 15:45
              Gość portalu: sprawdzajacy napisał(a):

> Sando na Mokotowie 2 pokoje = 9000zł/m2 z hakiem.

może to kupi Irek Jeleń?
              • Gość: badboy Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: *.chello.pl 19.04.10, 17:08
                spoko, ale kto to kupi? jelonki już wymarły, a reszta albo nie ma takiej
                zdolności kredytowej, albo ma łeb na karku i wie że to mieszkania są warte
                najwyżej 6000zł/m2 z garażem
                • treadstone73 Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz 19.04.10, 17:40

Gość portalu: badboy napisał(a):

> spoko, ale kto to kupi? jelonki już wymarły, a reszta albo nie ma takiej
                  > zdolności kredytowej, albo ma łeb na karku i wie że to mieszkania są warte
                  > najwyżej 6000zł/m2 z garażem

Dałbym 6500 ale za mieszkanie wychodzące w stronę zachodnią. Reszta ma piękny
                  widok na hurtownię mleka albo będzie miało trasę NS przez salon. Garaż wliczony.
                  To i tak 2 razy więcej niż zapłaciłem za mieszkanie w 2003 w bloku naprzeciwko :)
                  • Gość: realista Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.10, 18:31
                    > Dałbym 6500

Sorry, ale co lepsze mieszkania na Ursusie sprzedają się drożej.
                    • treadstone73 Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz 19.04.10, 18:40
                      Gość portalu: realista napisał(a):

> > Dałbym 6500
                      >
                      > Sorry, ale co lepsze mieszkania na Ursusie sprzedają się drożej.

No widzisz, jestem w tej dobrej sytuacji, że mieszkanie kupiłem w 2003 i mam w
                      wielkim poważaniu gdzie i po ile się sprzedają. Napisałem po ile bym kupił, bo
                      uważam, że tyle jest warte. Jak zaczynali budowę Alandy to dzwoniłem tam kilka
                      razy. Cena rosła od 8500 do 11 000 w szczycie. Teraz jest w okolicach 9000 jak
                      ktoś pisał. Jak dla mnie to jest spadek o około 20%. Zaczekamy jeszcze chwilę i
                      pewnie będzie jeszcze taniej. Co do Ursusa to nie mam pojęcia - mieszkam i
                      pracuję na Mokotowie (właściwie to Wyględowie) i Ursus jest mi obojętny.
                      • Gość: realista Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.10, 19:01
                        że mieszkanie kupiłem w 2003

Jak każdy tutaj :)
                      • Gość: de Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: 194.169.228.* 19.04.10, 21:20
                        > razy. Cena rosła od 8500 do 11 000 w szczycie

Transakcyjna? To zgłoś w wątku o jelonkach. ;-)
                    • Gość: uprzejmainformacja Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: 109.243.195.* 19.04.10, 18:46
                      Tu dyskutuje śmietanka stołecznego Gołodupstwa, kolego.
                      Oni 'wzięliby' wszystko za 3-4 koła z metra. A na razie od jakichś 4-
                      5 lat śmieją się z cen które oszalały. Powpłacali po 500 000 na
                      lokaty, za odsetki wynajmują mieszkania o znacznie wyższym
                      standardzie niż ci co kupili, a za nadwyżkę kasy która im zostaje -
                      wyjeżdzają 2 razy do roku na wakacje i tankują autko za free.
                      Wziąłbyś z nich przykład, bucu jeden niedouczony!
                      • Gość: czesiu Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: 85.222.87.* 19.04.10, 18:55
                        świerzy wątek i już conajmniej 2 sprzedawców się ozwało nerwowo tak jakoś
                        spokojnie chłopaki, spokojnie jeszcze rok, jeszcze dwa i rynek odbije
                        fachowcy z HB od 2 lat już tak prognozują, kiedyś trafią więc głowy do góry i do przodu nie marnować czas na forum :-)
                        • treadstone73 Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz 19.04.10, 19:07
                          Gość portalu: czesiu napisał(a):

> świerzy wątek i już conajmniej 2 sprzedawców się ozwało nerwowo tak jakoś
                          > spokojnie chłopaki, spokojnie jeszcze rok, jeszcze dwa i rynek odbije
                          > fachowcy z HB od 2 lat już tak prognozują, kiedyś trafią więc głowy do góry i d
                          > o przodu nie marnować czas na forum :-)

"sprawdzający", "realista" i "uprzejmainformacja" - kto im te ksywy wymyśla?
                      • treadstone73 Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz 19.04.10, 18:56
                        Gość portalu: uprzejmainformacja napisał(a):

> Tu dyskutuje śmietanka stołecznego Gołodupstwa, kolego.
                        > Oni 'wzięliby' wszystko za 3-4 koła z metra. A na razie od jakichś 4-
                        > 5 lat śmieją się z cen które oszalały. Powpłacali po 500 000 na
                        > lokaty, za odsetki wynajmują mieszkania o znacznie wyższym
                        > standardzie niż ci co kupili, a za nadwyżkę kasy która im zostaje -
                        > wyjeżdzają 2 razy do roku na wakacje i tankują autko za free.
                        > Wziąłbyś z nich przykład, bucu jeden niedouczony!

Wyobraź sobie, że wziąłem :):):) Lubą moją pacyfikuję od trzech lat w ciągotach
                        do nowego lokum. Póki nie ma dzieci nie przeszkadza nam mieszkanie na 40 metrach
                        zrobionych na tiptop. A wkład własny odkładany z dwóch solidnych pensji sam
                        rośnie :) Zresztą jak ma nie rosnąć. Cena w 2003 to było 3300 i ostatnia rata
                        kredytu wyniosła mnie 655 PLNów z groszami. Reszta też się zgadza, dwa razy do
                        roku wakacje w ciepłych krajach na żaglach i nurkach :) A po tonie Twojej
                        wypowiedzi to chyba wychodzi z Ciebie straszny zazdrośnik :)
                    • Gość: fde Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: 194.169.228.* 19.04.10, 21:18
                      > > Dałbym 6500
                      >
                      > Sorry, ale co lepsze mieszkania na Ursusie sprzedają się drożej.

Bo Ursus to teraz jedna z lepiej skomunikowanych dzielnic Warszawy
                      bez 3-pasmówek pod oknami i z nadal sporym potencjałem po starej
                      fabryce, którą - w przeciwieństwie do slumsów w śródmieściu,
                      mokotowie i innych prestiżowych lokalizacjach dla ynwestorów - da
                      się wyburzyć
                      • Gość: czesiu Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz IP: 85.222.87.* 19.04.10, 21:28
                        to jest forum Developerzy Warszawa
                        więc proszę wszystkich trzymajcie się tego
                        ursusy i inne wioski - twórczość nt proszę kierować na Developerzy Polska :-)
                      • treadstone73 Re: Turret/ i Sando - zaczynaja puszczac zwieracz 19.04.10, 21:31
                        Gość portalu: fde napisał(a):

> > > Dałbym 6500
                        > >
                        > > Sorry, ale co lepsze mieszkania na Ursusie sprzedają się drożej.
                        >
                        > Bo Ursus to teraz jedna z lepiej skomunikowanych dzielnic Warszawy
                        > bez 3-pasmówek pod oknami i z nadal sporym potencjałem po starej
                        > fabryce, którą - w przeciwieństwie do slumsów w śródmieściu,
                        > mokotowie i innych prestiżowych lokalizacjach dla ynwestorów - da
                        > się wyburzyć

Ależ kochani, ja nie mówię "nie". Kupujcie! Kupujcie bo za chwilę braknie. Ja
                        jednak pozwolicie, że zaczekam. Będzie drożej to moje mieszkanie też w górę
                        pójdzie (zyskam). Nie będzie to potanieją wokoło (zyskam) - jakby nie patrzeć
                        jestem do przodu. A z tego co widzę na planie Warszawy to żeby dojechać z Ursusa
                        do Śródmieścia to trzeba przejechać przez Włochy/Ochotę czy Bemowo/Wolę. Nie
                        jeżdżę tamtędy a już na pewno nie w szczycie ale coś mi się wydaje, że się
                        korkuje... No ale mogę się mylić - jak pisałem wcześniej nie jeżdżę...
          • bogucjusz Wyluzuj poślady 19.04.10, 18:20
            Nikt tu nie mówi, że wielka płyta to szczyt technologii budowlanej i że
            mieszkania w płycie są warte 10 kzl/m2. Mowa jest o tym, iż bloki z wielkiej
            płyty, mimo swoich wad, zostały wykonane o wiele trwalej i staranniej, niż
            kartongipsowe blokhauzy, zwane szumnie "apartamentowcami".

--------------
            Gołodupcy pobrali kredyty 120%, bo nawet na meble ich nie było stać. A teraz
            nazywają gołodupcami tych, którzy z zaoszczędzonymi pieniędzmi spokojnie czekają
            na spadek cen mieszkań :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka