IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 10:21
Witam,
poszukuje wszelkich informacji na temat developera ASBUD /Solariego/. Jaka to
firma, jak traktuje klientów i pozniej wlascicieli, jak buduja, info na temat
umowy itd...
Wszelkie informacje beda przydatne gdyz musze zamknac sprawe kupna M na
Tarchominie /ich nowa inwestycja/ ale sie jeszcze wacham...
Za wszelkie informacje z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: RoberT Re: ASBUD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 10:38
      i jeszcze jedno... nawiaze kontakt z osobami ktore interesuja sie kupnem M na
      Tarchominie lub mieszkaja na innych inwestycjach ASBUD
      GG: 1350751
      mail: rg@x.wp.pl
      • Gość: Martian Re: ASBUD IP: *.tarchomin.waw.pl / *.tarchomin.pl 20.04.04, 16:23
        Odpisuje troche pozno wiec moze juz widziales strone www.przylesie.net . Jesli
        natomiast podpisales juz umowe z ASBUD to mozesz wejsc na te strone tylko pod
        warunkiem, ze masz zdrowe serce.
        Ja wlasnie tez myslalem nad ta inwestycja ale chyba jednak zrezygnuje. Umowe
        maja fatalna, a z tego co pisza na tej stronie, wszystkie obawy moga sie
        spelnic.
        • Gość: Calisto ASBUD IP: 217.11.142.* 07.05.04, 14:46
          Mieszkam na jednym z ich osiedli , narazie nie narzekam , sąsiedzi są tacy jak
          wszędzie. Do nich jako do firmy nie mam zastrzeżeń, w biurach sprzedaży jest
          miła i kulturalne obsługa, udzielają wszelkich wymaganych informacji.
          W Konstancinie są budynki dwupiętrowe z windą - to jest plus i wygoda.
          ogólnie firma nie zrobiła Mi nic złego
          • Gość: pl Re: ASBUD IP: *.zapora / 212.160.172.* 11.05.04, 09:01
            Słusznie napisałeś, że Tobie.
            Z moich doświadczeń, to firma nie szanująca klienta, który podpisał z nimi
            umowę i tym samym dał im zarobić.
            Na wspomnianym przez Ciebie osiedlu pojawiają się coraz to nowe "kwiatki" jak
            niewłaściwie zbudowane kominy wentylacyjne, problemy z rozliczeniem okresu od
            oddania nieruchomości do użytkowania do momentu podpisania aktów, etc.
            Z czym zaś ostatnio Asbud przesadza, to problemy usterek gwarancyjnych. Myślę,
            że ruchliwsza w tym temacie jest "nasza kochana TPSA". Reagują bardzo długo i
            to najlepiej na argument siły (rzeczoznawca, pozew sądowy, etc...)
            Dla kochających spokój - zdecydowanie odradzam.
          • Gość: pl PS IP: *.zapora / 212.160.172.* 11.05.04, 09:03
            Polecam niezorientowanym www.przylesie.net
            • Gość: Rabarbar Re: PS IP: *.wil.waw.pl 12.05.04, 18:03
              Ja umowę podpisałem. I także decyzję podejmowaliśmy w obliczu rewelacji ze
              strony www.przylesie.net Zwróćcie uwagę, że ostatnia aktualizacja strony ma
              datę 22.12.03. Zważywszy na wielką zapalczywość mieszkańców Przylesia nie
              należy sądzić, że zaniechaliby swojej kampanii, gdyby nie doczekali się jakiś
              kroków ze strony Asbudu. Zatem prawdopodobnie od grudnia zeszłego roku
              wydarzyło się tam coś pozytywnego.
              Poza tym, kiedy czyta się sporządzoną listę usterek, ma się wrażenie, że
              mieszkańcy ciut za mocno zachłysnęli się swoją misją tropienia nieprawości.
              • Gość: Psotna Re: PS IP: 81.210.125.* 20.05.04, 19:32
                Cześć Rabarbar,
                Jestem mieszkanką osiedla Przylesia i w sprawie konfliktu mam do powiedzenia
                tyle, że do marca wszyscy mieszkańcy płacili za prawnika aby ostatecznie
                zakończyć sprawę z Asbudem. Zapalczywość- nie dziw się, ze ludzie są wkurzeni
                jak im obiecano na miejscu tych budynków boisko dla dzieciarnii a teraz w
                każdym wolnym miejscu utykają chałupy po 11 mieszkań w każdej.
                • Gość: Rabarbar Re: PS IP: *.wil.waw.pl 21.05.04, 08:36
                  Cześć Psotna
                  Dzięki za wyjaśnienia:) Oczywiście nie dziwię się i nie bronię bynajmniej
                  Asbudu. Jednak już jako klient firmy związany umową próbuję w sposób naturalny
                  odnaleźć jakieś pozytywne akcenty. Staram się obiektywnie ocenić swoją
                  sytuację. Dlatego zastanawiam się, co tak naprawdę wynika dla mnie z Waszej
                  historii.
                  Osiedle Ustronie Wiślane już z założenia jest ciasne. Nie za bardzo mozna więc
                  wprowadzić w planie zagospodarowania zmiany, które drastycznie pogorszą warunki
                  mieszkania tam.
                  Bardziej istotna jest dla mnie jakość wykonania, standard wykończenia. Czy w
                  tym względzie Psotna (odbiegając od listy usterek ze strony Przylesia, która
                  jak dla mnie ma trochę charakter propagandowy) masz jakieś osobiste
                  zastrzeżenia, np dotyczące Twojego mieszkania?
                  • Gość: Psotna Re: PS IP: 81.210.125.* 21.05.04, 18:05
                    Witaj ponownie,

U mnie w mieszkaniu poprawa wszystkich niedoróbek (nie było jakiś drastycznych
                    braków) trwała ponad miesiąc bo panu Mastejowi coś się zapominało do nas
                    zajrzeć. Ostatecznie sprawa zakończyła się u ich głównego szefa (nie pamiętam w
                    tej chwili jego nazwiska), który w końcu załatwił sprawę. W moim bloku są
                    kiepskie okna mają przepustowość gorszą niż standardowo według normy.

Co wynika dla Ciebie z naszej historii? Nie wiem:) Wspólnota chce oddzielenia
                    tych dwóch budynków aby był oddzielny dojazd.
                    A czy zostałeś poinformowany przy kupnie, że po tej stronie ma przechodzić
                    droga? (nas poinformowano ale mi to akurat nie przeszkadza)
                    Kiedy masz termin odbioru mieszkania?
                    • Gość: Rabarbar Re: PS IP: *.wil.waw.pl 24.05.04, 09:32
                      Cześć
                      Psotna, wygląda na to, że w naszą konwersację wkradło się nieporozumienie :) Ja
                      nie czekam na mieszkanie w Przylesiu, ale na Tarchominie na aktualnie budowanym
                      osiedlu Ustronie Wiślane. Przewidywany termin odbioru to 30 listopada.
                      Nie byłem w Przylesiu, ale zakładam, że są charakter usytuowania obu osiedli
                      jest zupełnie inny, dltaego też inne są nasze sytuacje. Nas np nie zaskoczy już
                      żadna droga, gdyż nie ma którędy takowej poprowadzić.
                      Jak zbadałaś, że okna mają mniejszą przepustowość od standardowej?
                      Oczywiście najlepiej byłoby podpisać umowę i niczym już się nie przejmować. No
                      ale jeśli takiego idealnego stanu nie da się osiągnąć, dobrze przynajmniej, że
                      pod presją i wprawdzie z opóźnieniem, ale wywiązują się z obowiązków.
                      • psotna Re: PS 24.05.04, 11:38
                        Jasne, zasugerowałam się tą stroną Przylesia i tak coś nie pasowało mi z tym
                        Ustroniem WIślanym :)

Jeśli chodzi o okna to w umowie (aneks techniczny) masz napisane jaką mają
                        przepustowość. Ja kupiłam mieszkanie, które już stało także nie bardzo miałam
                        wpływ na ich wymianę przez Asbud. Wiem, że można o to zawalczyć ale przyznam
                        szczerze nie mam już na to ochoty.
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: Rabarbar Re: PS IP: *.wil.waw.pl 25.05.04, 16:47
                          Dobrze, że o tym wspomniałaś. U nas okna zostały już wstawione jakiś czas temu,
                          ale nie sprawdzałem, czy są takie, jak wyspecyfikowane w załączniku.
                          Pomyślałem na początku, że masz taki wrażliwy słuch, że na ucho oceniłaś, że
                          przepustowość jest nie taka, jak trzeba :)
                          A z otoczenia budynków jesteś zadowolona? trawniki, chodniki, ogrodzenie,
                          oświetlenie?
                          • psotna Re: PS 26.05.04, 13:05
                            Z tym słuchem to było dobre:))) Do słuchu absolutnego trochę mi brakuje ale
                            praktyka czyni mistrza:)
                            Wiesz, u nas mieszkańcy mają świra na punkcie zieleni, kwiatuszków, drzewek itp.
                            pod tym względem jest ok. Ja nie za bardzo mam czas na oglądanie co popękało a
                            co nie także według mnie jeśli chodzi o standard to jest ok. A na deser Ci
                            powiem, ze nawet mieszkanie mierzone po wewnętrzenej stronie mam większe o 1 m2
                            niż kupiłam (ale chyba niektóre firmy coś takiego robią ale nie pytałam się w
                            Asbudzie czy to prezent bo mogłam byc lżejsza o parę złotych.)
                            Jeśli mogę Ci coś doradzić to nie bierz pod żadnym pozorem do wykończenia firmy
                            z Asbudu (jest taka opcja) ja chciałam, żeby było szybciej i niestety były
                            jazdy. Zamiast tygodnia to mieszkanie szpachlowali i malowali prawie 2
                            miesiące - przy czym pokradli mi farby a mój wymarzony kolor farby rozcieńczyli
                            z wodą także z koloru pozostało mi tylko marzenie, ściany były tak pomalowane,
                            że nawet jak przyszedł ich szef to się za głowę złapał. Dochodzenie do porządku
                            zajęło kolejny miesiąc, juz nie wspomnę awantury o odkupienie farb(specjalnie
                            kupiłam Benjamina, żeby było im łatwo malować i przy okazji nie popsuć koloru -
                            ale jak to jest dać Polakowi dwie kulki - to jedną zgubi a drugą popsuje.
                            • Gość: Rabarbar Re: PS IP: *.wil.waw.pl 27.05.04, 16:27
                              A na jakim instrumencie praktykujesz? U nas w domu stanie pianino. Mam
                              nadzieję, że wejdzie do windy.
                              Gratuluję nadmiarowej powierzchni. Ale nie chwal się za głośno, bo ponoć Asbud
                              przegląda forum:)
                              Nie wiedziałem, że Asbud oferuje ekipę do wykończenia. Ale i tak raczej byśmy
                              nie skorzystali, bo co drugi mój znajomy ma jakieś doświadczenie z
                              wykańczaniem, a więc trochę już nazbierałem namiarów na rzekomo dobrych
                              fachowców. Niemniej jednak dzięki za ostrzeżenie.
                              A co (lub kto) to jest Benjamin?
                              Słyszałem, że u Was pracowali przez pewien czas Ukraińcy. Nie wiem wprawdzie,
                              jaki jest ich stosunek do kulek ale może to ich sprawka ... :)
                              • psotna Re: PS 28.05.04, 17:19
                                Niestety moje uzdolnienia muzyczne są na poziomie -100. Jedynie coby mi wyszło
                                to pewnie improwizacja na bębnie:)
                                Benjamin Moore to jest jeden z najlepszych zakupów do naszego mieszkania. Są to
                                farby, nie dość, że paleta wyboru jest przeogromna to jeszcze pozwalają mi
                                zachować spokój kiedy widzę jak zaprzyjaźnione dzieci przyjaciół, zaraz po np.
                                grillu zaczynają robić mi rączkami jakieś magiczne znaki na ścianach. Farba
                                jest zmywalna (nawet lekkie zadrapania można zmyć), troszkę droższa od Duluxa
                                ale absolutnie rewelacyjna. Nawet gdy po 3 miesiacach musiałam dokupić farbę, i
                                coś jescze raz pomalować nie było różnicy w odcieniach.
                                Z tymi fachowcami jest tak, że wszyscy sa dobrzy jak mają zacząć robotę ale już
                                w trakcie okazuje się jakie to z nich ziółka. Najważniejsze to ustalić ceny na
                                początku i najlepiej w formie umowy bo nasz magik pododawał sobie takie rzeczy,
                                że nie wiedzieliśmy czy on nam robi prima aprilis czy leci na beszczela.
                                Wbrew pozorom, najgorszy okres - walka z wiatrakami (czytaj: fachowcami)
                                dopiero przed Wami - chociaż życzę tylko dobrych doświadczeń :)

• Gość: Rabarbar Re: PS IP: *.wil.waw.pl 31.05.04, 14:18
                                  To ci dopiero farba ten Beniamin! Parę dni temu nic o nim nie wiedziałem, a
                                  dziś czuję, że już go polubiłem :) I pewnie zakupię sobie taką, mimo że dzieci
                                  u nas nie ma, i grilla w pobliżu również.
                                  Nie wiem, czy tacy majstrowie mają w zwyczaju spisywać umowy. Ale zobaczymy.
    • Gość: Chętny Re: ASBUD IP: *.chello.pl 07.05.04, 18:27
      JA zrezygnowałem mało są wiarygodni
    • a_b Re: ASBUD 22.05.04, 18:56
      czy ktoś kupuje mieszkanie w tej firmie
      proszę o info
      czy są wiarygodni
      moze ktos cos wie
      dziekuje z góry
      • Gość: Rabarbar Re: ASBUD IP: *.wil.waw.pl 25.05.04, 16:41
        Kupują, kupują, a niektórzy już kupili. Zajrzyj do wątku "Ustronie Wiślane" ...
        Jest tam pokazane, jak decyzje dojrzewały lub więdły. Może znajdziesz coś dla
        siebie. Życzę pomyślnych decyzji :)
    • Gość: zmysłowy Re: ASBUD IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 13:58
      ciekawa dyskusja...
      • Gość: hania Re: ASBUD IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 28.06.04, 00:23
        bardzo ciekawa, dobrze ze przeczytalam to przed podpisaniem umowy. raczej sie
        wycofam
        • Gość: aronia Re: ASBUD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:49
          Hej Hanka! głowa do góry. nie wycofuj się.Jedź na budowę, która Cie interesuje
          i sama sie przekonaj a nie polegaj tylko na subiektywnym odczuciu jednej osoby!
          poza tym wykończenie mieszkania leży w Twojej gestii i to od Ciebie zależy,
          jaką sobie firmę wybierzesz do wykończenia!
          • dc22 Re: ASBUD 05.07.04, 11:32
            Psotna - pozwolilam sobie wyslac maila na Twoj "gazetowy" adres.

Bylismy na etapie VIII i przyznam szczerze ze zauroczylo nas to co
            zobaczylismy.. Jednak przeszukiwanie sieci skutkuje tym ze wlos jezy nam sie na
            glowach:)) i jest jak w starej piosence "i chcialabym i boje sie..."

Czy naprawde nie da sie kupic mieszkania bez przebojow? Juz tyle ofert
            zweryfikowalismy...... i zawsze cos :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka