Dodaj do ulubionych

ASBUD KONST. - błagam o opinie

13.12.06, 14:16
Kochani,

Dzisiaj z meżem idziemy obejrzeć inwestycję ASBUD w Konstancinie, miotamy się
strasznie bo jednak wydanie 600 tys to cały dorobek naszego PRZYSZŁEGO ŻYCIA :
(
różne są opinie, słyszałam o grzybie w garazu, o cieknących dachach a my
chcemy na samej górze.

Proszę doradźcie, mieszkancy oddanych inwestycji, jak się mieszka już w
wybudowanych tam domach itp.

z góry dziekuję
umber
Obserwuj wątek
    • herox Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie 13.12.06, 14:19
      Mieszka się wyśmienicie,
      ceny będą szalały,
      taniej nie będzie,
      ale jest jedno ALE, na które powinniście zwrócić uwagę:

najbardziej będą drożały mieszkanka, domy znacznie mniej.
    • herox Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie 13.12.06, 14:20
      umber82 napisała:

> Kochani,
      >
      > Dzisiaj z meżem idziemy obejrzeć inwestycję ASBUD w Konstancinie

I jeszcze jedno dodam:
      kogo to obchodzi, czy idziesz z mężem czy kochankiem?
      A może chcesz się pochwalić, że masz męża?
      Jeżeli tak, to gratuluję.

• umber82 Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie 13.12.06, 14:23
        za młodzi stażem na kochanków jesteśmy ;)

Masz rację dumna jestem i chwale się gdzie mogę że mam tak cudownego męża :)
    • Gość: Benek Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:32
      Jeżeli to ma być dorobek życia - poszukajcie działki poza miastem i budujcie
      dom. Im dalej, tym taniej. Zwazywszy, że korki na drodze tworzą się p.
      wszystkim przy wlocie do miasta, czas dojazdu nie jest wcale proporcjonalny do
      odległości.
      Inwestujecie w takim tempie, jakie Wam odpowiada. Sami decydujecie co i jak
      zostanie zrobione. Kawałek własnego ogrodu jest nie mniej cenny, jak ładny
      salon.
      • umber82 Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie 13.12.06, 14:42
        właśnie chodzi o to że my nie chcemy domu, bo za 600tys nie kupię działki w
        Warszawie czy Konstancinie i nie wybuduję za to domu – nie ma takiej opcji. Nie
        chcę mieszkać w Piasecznie, żabiej woli czy innym pcimiu.

Do tego dom wymaga ciągłej pracy przy nim, a to trzeba kosić trawnik, a to
        trzeba odśnieżać a to trzeba szambo opróżnić, a to trzeba kraty a to ochrona
        itp...

Wolimy mieszkanie tym bardziej ze mamy działkę letniskową pod Wyszkowem i tam
        cenimy sobie sielkie klimaty w stylu trawnik, drzewka, jest co robić.
        • Gość: Benek Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:12
          Z tym odsnieżaniem i koszeniem to prawda.
          Ale za to sąsiad nie stuka za ścianą i można sobie zrobić pokoik do ćwiczeń,
          bieżnia nie będzie przeszkadzała nikomu na dole. W wolnym kącie postawić saunę
          a od południa dobudować oranżerię.
          A mały basenik w ogrodzie, taki 4x8? Rano, przed pracą na 15min. ...?
          A za dwadzieścia parę wnuki bedą miały gdzie przyjechać ...
          Dokonywałem podobnego wyboru właśnie 20 lat temu.
          Na forum zaglądam, bo kupuję mieszkanie dla synów na czas studiów.
          Pozdrawiam.
          • Gość: umber82 Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie IP: 213.17.161.* 13.12.06, 15:29
            jeżeli jesteś zainteresowany to ja mam do sprzedania idealne mieszkanie dla
            samotnych kawalerów :)

Ursynów - przy Rosoła

mieszkanie 39m2 z antresoloa około 18m + około 25 m powierzchni nie wliczonej w
            metraż mieszkania. :) to znaczy klatka schodowa zaduzowana do potrzeb
            mieszkanlnych oraz schowek gdzie stoją szafki i pralka i 1000000 innych
            dupereli ;) idelane miejsce aby wszystko pochować :) mieszkanie na samej
            górze:) 4 piętro.

• ewik_75 co do domu 13.12.06, 15:31
          Umber82,

mylisz sie. Bliska mi osoba sprzedala we wrzesniu 11-letni dom, 150 metrow
          powierzchni mieszkalnej, 2 lazienki, garaz, ladna duza dzialka i altana w
          ogrodzie za 600 tysiecy. W Warszawie. A dokladnie w Radosci - dzielnicy takich
          domow.
          Zastanow sie.
          • umber82 Re: co do domu 13.12.06, 15:34
            takich ofert jest bardzo mało, to są prełki które jak ktoś już tu napisał
            rozchodzą się w godzinie po ukazaniu ogłoszenia.

Bezpieczniej bedę się czuła w mieszkaniu na strzeżonym osiedlu, co jest
            dodatowym dla mnie argumnetem przemawiającym na korzyść mieszkania.
    • umber82 Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie 13.12.06, 15:30
      a tak wracając do tematu, czy nie ma tu nikogo kto mieszkał już na osiedlu w
      Konstancinie budowanego przez AS BUD. ???
      • Gość: pl Re: ASBUD KONST. - błagam o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:14
        Mieszkał i mieszka. Samo mieszkanie w tej lokalizacji jest calkiem przyjemne,
        choć tylko przy posiadanym własnym śrdoku lokomocji (jeden autobus na godzine to
        za mało). Jesli zaś chodzi o developera to sugeruje troche grosza na prawnika
        (dla wlasnych roszczeń) i jeszcze więcej na egzekucje usterek od Asbudu... Taka
        niestety jest rzeczywistość tego dewelopera.
        Generalnie sugeruję znalezienie kogoś bardziej wiarygodnego. Opinie o Asbudzie
        na forum są jak najbardziej przwdziwe a miejscami nawet powściągliwe...
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka