Dodaj do ulubionych

Asbud- Apartamenty Konstancin

IP: *.acn.waw.pl 16.12.06, 11:49
Czy ktos interesował sie ta inwestycja?Jakie warunki, jaka lokalizacja, jak
wygladaja płatnosci?Deweloper w miare uczciwy?Ja sie dowiedziałam sie tylko,
ze 57m2 razem z garazem i komorka lokatorska kosztuje 413 000zl. Termin
oddania IV kwartał 2007r
Obserwuj wątek
    • milka323 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 16.12.06, 14:14
      Płatnosc jest w czterech ratach
      I- 10%, 2 dni po zawarciu umowy
      II- 70%, w ciagu 30 dni gdy beda juz dachy i okna.
      III-10%
      IV-10%, przy podpisywaniu aktu notarialnego.
      Widziałam plany mieszkan i sa fajnie rozplanowane.
    • Gość: Lukrecja Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.aster.pl 16.12.06, 22:53
      Podrozało pierwszy etap byl po 1 tys USD czyli 4tys PLN. Bylam w wykonczonym
      mieszkaniu u znajomych. Mieszkania sa fajne duże okna, wysokie chyba 2.90 albo
      3 metry. Fajne korytarze ze swietlikami windy i garaze. Jedynym problemem moze
      byc halas od Pulaskiego. Wiec wybierałabym okna na poludnie w stronę rzeki.
      • Gość: aklmp Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.acn.waw.pl 17.12.06, 14:13
        Czyli okolica i wykonczenie sa ok? A jak deweloper?
    • umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 18.12.06, 12:57
      różne opinie się słyszy, byłam na osiedlu już istniejącym rozmawiałam z jednym
      panem mieszkańcem chyba, jak twierdził:

wspólnoty będą się sądzić z wykonawcą ponieważ do mieszkań leje się woda, w
      garażach jest wilgoć i grzyb, i masa usterek których ta firma nie chce usunąć.

Nie wiem ile w tym prawdy, mimo tych wszystkich czarnych scenariuszy
      zdecydowałam się na zakup tam mieszkania :) zobaczymy :)

• hannah24 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 18.12.06, 13:33
      Ta firma to stany średnie, bywają gorsze. Dla mnie cena jest porażająca.
      Zwłaszcza, że jest to obok b. ruchliwej drogi, a komunikacja żadna. Autobus
      przez Jeziorną do Warszawy jeżdzi raz na godzinę. Należy sprawdzić czy
      poprawiła się akustyka. W osiedlu Przylesie budowanym z ytonga treba mieć
      cichych sąsiadów bo inaczej można razem z nimi słuchać filmu jak włączą kino
      domowe (zwykły telewizor nie dochodzi), przeżywać problemy dzieci gdy płaczą w
      nocy i słuchać jak sąsiadka z dołu chodzi po mieszkaniu w butach na obcasach.
      Chyba, że sami bardziej hałasujemy, albo nie lubimy ciszy. Przy podpisywaniu
      umowy bardzo trzeba się pilnować bo mają dobrych prawników i wykorzystają każde
      potknięcie. Na Przylesiu zdołali dobudować dwa duże budynki (ok. 20 mieszkań)
      tam gdzie miały być pierwotnie dwa domy bliźniaki z ogródkami. Garaże z dwoma
      miejscami, na dwa mieszkania, nie mieszczą większych samochodów, więc ludzie
      parkują na osiedlowej uliczce, która jest tak zastawiona wieczorami, że żaden
      większy wóz nie przejedzie (np. w razie pożaru). Na osiedlu Konstancin też
      chyba zbyt dużo miejsca nie przewidują, a teraz większość rodzin ma dwa
      samochody i jeszcze goście przyjeźdzają, a i nie każdemu chce się parkować w
      garażu. Deweloperzy wykorzystują koniukturę na potęgę; te ceny nie mają nic
      wspólnego z kosztami. Jak zaczynali tam budować ceny były o połowę niższe,
      dosłownie.
      • umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 18.12.06, 13:38
        a ja się z tobą nie mogę zgodzić:

1. ceny sa dużo niższe niż w Warzawie
        2. widziałam dużo dużo bardzo dużo gorzej pobudowane osiedla najlepszym dowodem
        jest kszatanowa aleja - klaustrofobia na maxa, widzisz co sąsiad ma na talerzu.
        3. dojazd - widziały gały co brały
        • Gość: pl Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:25
          Na razie historia tego osiedla pokazuje, ze każdy kolejny etap jest gorszy
          jakościowo, większy ilościowo i ciaśniejszy. No i dalej nie jest zdefiniowane
          przez Panią Prezes Asbudu co będzie na placu przy drodze dojadowej (nota bene,
          kiedyś obiecano nam wykonanie tej drogi na koszt Asbudu - jaka jest od ponad 3
          lat każdy widzi...)
          Nowe budynki powiększono między innymi kosztem placu zabaw (ten który jest
          wygląda tak jak wygląda i jest wyposażony dzięki zrzutko tudzież daro mieszkańców.
          Nie wiem jak Asbud zaplanował w nowych budynkach ale cyfrowe domofony musieliśmy
          zakupić na własny koszt (tak samo bramkę wejściową), więc jeśli Asbud planuje
          analogiczny lub gorszy standard dla kolejnego etapu to prawdopodobnie nabywcy
          będą musieli 'na wejście' wydać jeszcze trochę na zintegrowanie się z obecną już
          infrastrukturą osiedla. No i nie ukrywajmy przejazd w uliczce osiedlowej będzie
          już tylko gorszy...
          Pozdrawiam
          • Gość: Tomek Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.idg.com.pl 23.01.07, 17:08
            Oglądałem tam kilka dni temu mieszkanie 146 mkw. - jeszcze w starej części.
            Piękny rozkład, wysoki sufit, fajny balkon i klatka schodowa... ale wyjrzałem
            sobie przez okno i zobaczyłem rynnę, na której nie było łącznika (zdaje się, od
            dawna). jest więc sobie rynna idąca w dół, przerwa na jakieś 2 cm i znów
            rynna... pani, której to powiedziałem nie wydawała się zbyt przejęta. Mieszkanie
            stoi sobie niesprzedane od 3 lat - kosztuje 780 tys. + garaż za 25K. Trochę
            dużo, a jednak nie widać pietyzmu u wykonawcy, czego, jak sądzę, trzeba się
            obawiać. Pozdrawiam, Tomek
            • Gość: alek Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 83.238.103.* 24.01.07, 09:43
              Też oglądałem to mieszkanie. Cenowo super - po odjęciu garażu wychodzi 5200 za
              m.kw. Akurat na rynnę nie zwróciłem uwagi - moje ogólne wrażenia dotyczące
              budynku były jednak pozytywne. Odstaszyło mnie położenie mieszkania - od
              północnego-wschodu, sąsiedztwo - okno w okno z następnym budynkiem oraz mały
              balkonik.

Mieszkanie, które wstępnie nam się podoba, nie ma tych mankamentów.

Pozostaje jednak kluczowe pytanie o jakość inwestycji i jakość życia w osiedlu.

Od jakiegoś czasu szukam większego mieszkania i jeszcze nie spotkałem się z
              miejscem, które rodziłoby tak mieszane uczucia - z jednej strony b. fajne, z
              drugiej - mnóstwo watpliwości co do jakości i solidoności dewelopera.
              • Gość: Przyszła lokatorka Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 217.153.190.* 26.01.07, 15:34
                A ja kupiłam, sprzedawcy mamią jak zwykle. Kupiłam z pewną świadomością, że
                gdzie bym nie kupiła to developer i tak nie zadba o moje interesy, jak ja o nie
                nie zadabam, a okolica fajna. W zasadzie nie ma znaczenia czy jechałabym z
                blokowiska w Białołęce, czy stąd, a tu ładniej i mimo wszystko nie ma mostu, a
                więc szybciej. Czy jest jakieś forum mieszkańców tego osiedla?
      • Gość: alek Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 83.238.103.* 23.01.07, 13:29
        Zastanawiam się nad nabyciem mieszkania na parterze z dość dużym ogródkiem
        (ponad 350 m.kw.).

Przeczytałem kilka negatywnych postów na temat "jakości" komunikacji - jest to
        dość oczywiste i widoczne na pierwszy rzut oka.

Większym problemem dla mnie jest jakość mieszkań i ich akustyczność oraz
        standard urządzeń służących wszystkim mieszkańcom (plac zabaw dla dzieci, drogi
        dojazdowe, itp.).

Oglądając osiedle z zewnątrz rzuca się w oczy niewykończona droga dojazdowa
        (150 m drogi prowizorycznie utwardzonej).

Byłem w budynku wybudowanym 3 lata temu i wszystko wyglądało ok. W hali
        garażowej nie było wody ani zacieków, klatka schodowa b. schludna. Ogólnie całe
        osiedle sprawia dobre wrażenie.

Będę bardzo wdzięczny za informacje czy nie ma większych problemów z jakością
        mieszkań oraz na temat kosztów eksploatacji.
    • Gość: xxx Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.ipgum.pl 24.01.07, 07:22
      6100zł/m2 + wykończenie daje 7100zł/m2,
      czekanie na oddanie do użytkowania,
      niepewność ceny, jakości wykonania, otoczenia,
      brak komunikacji
      ludzie opamiętajcie się,
      w wawie w paroletnich budynkach można znaleźć w podobnej cenie
    • Gość: kasia Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 20.03.07, 15:25
      podnoszę, co prawda juz kupiliśmy ale może ktoś chce się wypowiedzieć :)

może sąsiedzi się odezwą ;) my kupiliśmy w budynku A10 chyba ;)
      • Gość: MiPS Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 62.233.201.* 22.03.07, 14:37
        witam,
        wlasnie kupilismy mieszkanko - tez w A10. Bylo troche stresow, ale w koncu sie udalo. jeszczetylko kredyt ...
        pozdrawiam
        • Gość: E. Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 217.153.190.* 23.03.07, 14:05
          Witam przyszłych sąsiadów, moje mieszkanko jest chyba w A11 :). Jest juz nasz
          trochę - czy ma ktoś może jakieś zdjęcia z budowy, bo ja kupiłam 2 miesiące
          temu i jakoś nie mogę się zebrać żeby pojechać.Dopiero uporałam się z
          formalnościami kredytowymi, wcześniej zaś długo szukałam banku, który
          zaproponowałby dobra ofertę, bo niestety najpierw zaufałam pośrednikom
          poleconym przez ASBUD i kicha - oferty tylko z GE z takim oprocentowaniem, że
          nie wiem czy maja na to jakiś klientów,pozdr.
      • Gość: Szczygieł Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 00:19
        Czesc,

My tez kupilismy mieszkanie w budynku A10. Odezwij sie na prywatnego maila. Wymienimy informacje.
        W poniedzialek 6 sierpnia mamy odbior techniczny lokalu.

moj mail: p.szczygielski@conceptstudio.org

pozdrawiam
        Szczygieł
    • Gość: Łamana Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.kablowka.waw.pl 20.03.07, 21:35
      ASBUD - to nie jest Antoni Siwik Bud???? Bo jak tak to TRAGEDIA!!!!
      Uciakać, wystarczy przyjść na osiedle przy ul. Łamanej i się spytać.
    • umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 30.04.07, 12:40
      witajcie ponownie :)

mam pytanie czy orentujecie się kiedy jest planowany odbiór budynków, w biurze
      cały czas mi mówią ze niby bedzie wcześniej bo prace caly czas trwają, pani z
      biura psrzedazy co innego i co innego robotnicy:)

może wy coś wiecie :)
      • Gość: E. Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 217.153.190.* 11.05.07, 13:35
        Ostatnio słyszałam, że pierwsze odbiory już w czerwcu - będą w pierwszej
        kolejności zapraszać tych, którzy wpłacili kolejną ratę bez zawiadomienia
        ASBUDu i wpłacili 100 zł kaucji (na media itp - było coś takiego w umowie),
        następnie będą wysyłać zawiadomienia o konieczności wpłaty - do końca lipca być
        może całkiem oddadzą
        • umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 05.07.07, 16:34
          halo halo:) kochani sąsiedzi :) witacjie i jak to się ma z tymi odbiorami u nas
          na razie cisza nikt nie dzwoni nikt nic nie mówi hmm a miało być niby
          wczesniej...

• Gość: kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 62.172.170.* 27.08.07, 11:55
            witam nowych Sąsiadów. Kupiliśmy mieszkanko w bloku A7. Jesteśmy
            już po odbiorze technicznym mieszkania. Wykończenie wydaje się ok.
            Mam jednak wątpliwości odnośnie garażu i komórki do niego
            przynależnej. Wszędzie wilgoć a nawet woda stojąca. Mój fachowiec,
            który będzie wykańczał mieszkanie, twierdzi, że źle zrobili
            wentylację. To właśnie z niej cieknie. w naszej komórce po większym
            deszczu jest po kostki wody. Jakiś koszmar. Zwróćcie uwagę na
            rynny. Sąsiedzi z parteru będą mieć duży problem. Rynna jest
            ustawiona tak, że będzie zalewać im trawnik.
            • Gość: umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 29.08.07, 11:55
              my kupiliśmy w A 10

Jeszcze nie odebraliśmy bo są poprawki do usunięcia, ale mam
              nadzieję ze w przyszłym tyg juz je usuną.

Do do wilgoci to się załamałam jak zobaczyłam te garaże i komórki,
              cieknie po ścianach, jakis horror, nie wiem co z tym będzie mam
              nadzieję ze to jakoś osuszą i poprawią, przeraża mnie to.
              • kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 29.08.07, 14:46
                Cześć Umber,
                Rozmawiałam w poniedziałek z majstrami, którzy właśnie uszczelniają
                wentylację we wszystkich budynkach. Na polecenie projektatnta
                obkładają murki przy klatkach płytkami ceramicznymi. Podobno to ma
                pomóc. Dobrze,że nie musimy narazie odbierać technicznie garaży i
                komórek. Jak będzie odbiór to dzień wcześniej wyleję przy ujściu
                wentylacji kilka kubłów wody i zobaczę czy instalacja będzie
                szczelna. Tobie też to radzę zrobić.
                Ps. Jakie miałam usterki w mieszkaniu?
                Pozdrawiam,
                Kasia
                • Gość: umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 30.08.07, 12:55
                  Cześć :)

usterek jest 26 tylko albo aż.

bardzo drobne poczynając od np. pochlapana farbą barierka

najwięcej poprawek dotyczy stolarki okiennej i tu połowa listy to
                  znaczy, do wymiany mamy jedno skrzydło drzwi balkonowych, a poza tym
                  do drobnica :) w stylu regulacja , pochlapane farbą, w nie których
                  miejscach jest za dużo pianki montażowej w innych za mało.

2 usterki dotyczą balkonu, jedna płytka jest nie doklejona albo
                  odparzona bo dzwoni i będzie do wymiany, i 1 sztacheta była nie
                  przykręca co znowuż jest bardzo niebezpieczne zakładając ze ktoś ma
                  małe dziecko - wylecioało by.

Nigdy nie znaleźlibyśmy tych usterek sami - wynajęliśmy rzeczoznawcę
                  i on to wszystko znalazł :)

A kiedy planujecie przeprowadzkę :)?
                  • kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 30.08.07, 14:56
                    uuuuuu sporo tych usterek. Kurczę ja nic nie widziałam w naszym
                    mieszkaniu. Wiem jedno, że podobno nawet drobne poprawki powodują
                    przesunięcie terminu odbioru o 2 tygodnie. U nas wydaje się, że
                    wszystko jest ok. Odebraliśmy mieszkanie 04.08.07 chyba... i już
                    majster nam je wykańcza. planujemy przeprowadzkę pod koniec
                    września. A Wy?
                    Ps. na którym piętrze masz mieszkanie, bo my na 1.
                    Pozdrawiam,
                    Kasia
                    • Gość: umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 30.08.07, 15:57
                      a my na 2 -gim w budynku A10 :)

Ja nie byłam na odbiorze, był mój Marcin z rzeczoznawcą i tez ponoć
                      nic nie widział :) po to się ich bierze właśnie, oni wiedzą czego
                      szuakć :)

My przeprowadzimy się pewnie w grudniu dopiero :( mieliśmy umówioną
                      ekipę remontową na 15 września ale nas dupki wystawiły, nawet nie
                      zadzwonili wrrr nie odbierali telefonów, więc zaczynamy od nowa i
                      szukamy ekipy remontowej i każdy kto by chciał się podjąć to dopiero
                      od połowy października lub nawet listopada :(

Do grudnia musimy sie wyprowadzić z mieszkania w którym teraz
                      mieszkamy więc zobaczymy :) ale już się nie mogę doczekać :)

robicie sobie kominek ?:)

pozdrawiam
                      też Kasia :)

• kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 10.09.07, 12:48
                        HEJKA!!!
                        to przykro słyszeć, że dopiero w grudniu. Robimy kominek- jakiś
                        najprostrzy. wyszukałam w jakimś piśmie i pokazałam majstrowi.
                        u mnie w tym tygodniu przestój z robotą bo majster ma jeszcze 2
                        roboty u innych. DO końca września mam nadzieję, że się wprowadzimy
                        bo inaczej wylądujemy pod mostem.
                        Pozdrawiam Cię Kasiu,
                        Kasia :)
                  • Gość: hj Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 64.209.90.* 30.08.07, 16:43
                    Gdzie i za ile mozna wynajac takiego rzeczoznawce?
                    • Gość: umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 31.08.07, 09:05
                      za 200zł a telefon mogę podać na @ :) tylko napisz jakiego, cały
                      odbiór z rzeczoznawcą trwa 2h chodzi i wszystko sprawdza mierzy
                      stuka puka... - warty tych pieniędzy
                      • Gość: hj Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 64.209.90.* 10.09.07, 21:52
                        tomekjk@poczta.onet.pl
                        • Gość: umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 12.09.07, 10:57
                          wysłałam :)
                          • Gość: hj Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.eranet.pl 12.09.07, 23:00
                            dzieki. dostalem...
                            a tak na marginesie... od kogo masz info o tym Panie?
                            • Gość: umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 13.09.07, 10:21
                              od znajomej - a co?
                              • Gość: hj Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 85.232.234.* 13.09.07, 19:13
                                tak z ciekawosci
    • Gość: dorota.a10 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.adsl.unet.nl 25.09.07, 09:21
      Dawno nikt tu nie pisal. Czy wszyscy sa zajeci urzadzaniem mieszkan?
      Ja mam jedno pytanie. Czy ktos wie, kiedy beda liczniki i oficjalny
      prad w mieszkaniach? I kiedy bedzie notariusz? Bo chodza sluchy, ze
      wszystko sie opoznia. Budynek A10 parter. Dorota
      • Gość: kasia Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 25.09.07, 10:11
        czesc Dorota, ja też A10 :) 2p.

Tak też słyszałam że coś się opóźnia, ale na razie się jeszcze nie
        denerwujemy, bo nam się nie spieszy :) za 2 miesiące planujemy
        przeprowadzkę i wtedy zobaczymy ...

• kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 28.09.07, 12:37
          witam,
          Na umowie jest napisane, że muszą zdobyć pozowlenie na zasiedlenie
          do 31.10.07. Wtedy będzie można się "legalnie" wprowadzić do
          mieszkania. wtedy też powinien zostać podpisany akt notarialny i
          wpłata ostatniej raty.
          Mnie martwi co innego : stan garaży i komórek lokatorkich.
          Sprawdziłam, że w każdym bloku w garażu w komórce lokatorskiej tam
          gdzie przechodzi wentylacja cieknie woda, jak tylko trochę deszcz
          popada.
          Niby coś z tym robią, ocieplają, uszczelniają, ale nie jest lepiej.
          W przewodach wentylacyjnych woda zbiera się w ociepleniu i sądzę,
          że mamy grzyb zagwarantowany. To jest duży feler tej inwestycji.
          Czy nie macie takiego samego problemu???
          Pozdrawiam,
          Kasia A7.
          • Gość: Tomek A6/B6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.opole.internetia.pl 28.09.07, 14:03
            Ja właśnie odebrałem mieszkanie w budynku A6. Przyjechałem na odbiór z Panem,
            który wykańczał mi poprzednie mieszkanie. Był zadowolony z jakości tynków,
            podłóg i ogólnego standardu użytych materiałów. Nie mieliśmy powodów do
            zgłaszania reklamacji. Jeśli chodzi o garaż i komórkę wydaje się być sucho. Coś
            musieli robić, bo są świeże ślady gipsowania na tynku. Ściany są suche, ale
            zimne. Ostatnim razem jakiś miesiąc temu były wyraźne wilgotne plamy. W tej
            chwili nie ma żadnych zacieków. Pani Renata powiedziała, że usterki zostały
            naprawione.
            Jeśli chodzi o notariusza i oddanie mieszkań do zamieszkania powiedziała że
            przełom października i listopada. Zwłoka z notariuszem jest dla nas korzystna,
            dzięki ostatniemu rozporządzeniu dużo mniej zapłacimy.
      • tomek_a6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 28.09.07, 14:18
        Doroto wiesz może w którym miejscu jest przeznaczone miejsce na podłączenie
        licznika od prądu. Bo w skrzynce gdzie mamy kontrole nad ogrzewaniem nie
        widziałem żadnego wystającego kabla.
        pozdrawiam Tomek
        • dorota.a10 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 28.09.07, 20:22
          Pani Renata mowila, ze liczniki elektryczne maja byc razem z
          licznikami wody i pradu w szafce obok drzwi wejsciowych. Co do
          wystajacych kabli to sie im nie przygladalam, ale bardzo bym chciala
          miec juz normalny prad w domu, bo ciagniecie go z korytarza to nie
          to samo.
          Natomiast zupelnie nie wiem, o jakich rozporzadzeniach mowicie, ze
          niby ma byc taniej. Jeszcze tak u nas nie bylo, zeby cos sie
          zmienilo na lepiej. Przynajmniej nie w budownictwie. Czy ktos moze
          te rozporzadzenia blizej wyjasnic????
          Dorota a10
          • tomek_a6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 01.10.07, 10:41
            wiadomosci.onet.pl/1612913,10,item.html
            Doroto przeczytaj ten artykuł. Tam jest wszystko napisane na temat stawek
            notarialnych.
      • tomek_a6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 01.10.07, 10:49
        Jestem po rozmowie z panem Filipem. Jeśli chodzi o liczniki będą instalowane
        dopiero po uzyskaniu pozwolenia na zasiedlenie. W ciągu 3 tygodni powinny
        zakończyć się formalności. Zainstalują je na podstawie umowy z Asbudem i później
        będą przepisywane na poszczególnych właścicieli mieszkań. Niestety nie wiedział
        gdzie mają być fizycznie zainstalowane.
    • Gość: kasia Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 05.10.07, 15:08
      a widzieliscie juz ze ludzie to juz w niektórych lokalach mieszkaja,
      normalnie pranie sie suszy..! szok... dzicy lokatorzy..
      • tomek_a6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 05.10.07, 15:49
        myślę że ze względu na to że te budynki były oddane jako pierwsze w kolejności
        mają już prawo je zasiedlać. Po za tym świadectwem na to jest fakt że mają już
        elektryczność.
        • Gość: kasia Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 08.10.07, 09:19
          no nie wiem czy mają prawo :) przecież budynki nie są odebrane
          jeszcze od miasta.. no i chyba nie mają jeszcze aktów własności ..
          ale to nie wazne.. :) już się nie mogę doczekać przeprowadzi :):):)

pozdrawiam :)
          • Gość: dorota.a10 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.adsl.unet.nl 09.10.07, 10:38
            Mieszkac oficjalnie na pewno jeszcze nie moga a prad ciagna sprytnym
            sposobem z korytarza. Kable sa juz przeciez doprowadzone do mieszkan
            tylko gdzies po drodze trzeba je polaczyc. Tez bym chciala wiedziec
            jak, bo bede sama probnie mieszkac przez tydzien i instalowac
            oswietlenie. A klucze niektorzy maja juz dwa miesiace, wiec trudno
            sie dziwic, ze zaczynaja sie wprowadzac. Ja jestem tylko ciekawa jak
            to bedzie z rozliczaniem potem licznikow, bo prad z korytarza
            ciagnie kazdy, a potem trzeba to bedzie jakos wyrownac. I tu jest
            pewnie pole do popisu dla tych wspolnot lokatorskich, ktorych
            jeszcze nie ma.
            Pozdrowienia.
            Dorota
            • Gość: umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: 213.17.161.* 09.10.07, 10:44
              no nie do końca bo my na zaliczkę musieliśmy zapłacić 1 000 zł. i to
              miało być na poczet tego pradu, wody i kontenera, ale z tego co się
              już dowiedziałam nie każdy musiał to płacić!!! nam nie chcieli dac
              kluczy zanim nie zapłacimy!

Chociaż nie uśmiecha mi się i nie zapłacę za to że ktoś mieszka jak
              by nie patrzył nielegalnie i do tego ciągnie również jak byn ie
              patrzył nielegalnie prąd nie pod remonty, tylko do lodówki pralki i
              TV itp. tak swoją drogą ciekawe jak to bedzie rozliczone.
              • tomek_a6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 10.10.07, 11:22
                no to mamy pierwszą sporną sprawę. Też mi się nie widzi płacić za coś z czego
                nie korzystam.
                Ja jeszcze nic nie zacząłem robić. Pan od parkietu przychodzi za 2 tygodnie, a
                łazienki dopiero na przełomie stycznia i lutego-może wcześniej. Mam problem z
                kominkiem, nie mam na niego pomysłu a nie mam za dużo pieniędzy za budżetowane
                na ten punkt programu. Chcę wszystko zrobić jak najlepiej i najdokładniej żeby
                zaoszczędzić sobie późniejszych napraw czy też zmian.
                • umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 16.10.07, 13:13
                  Cześc :) mało osób zagląda na nasz wątek :( szkoda.. sasiedzi
                  ozdywajcie się i opowiadajcie jak idą remonty:)

Tomek co do kominka to mnie też powaliły ceny nasz architekt
                  wyliczył nam 5 tys zł za kominek z wkładem i obudową - śmieszne bo
                  taki wkład który nadaje isę do czekokolwiek nie kosztuje 2 tys zł
                  tylko co najmiej 3-4-5, my chcieliśmy narożny bo jakos tam nam
                  wychodzi ten kominek i okaząlo się ze narożny taki co by pasowal
                  kosztuje 7 tys!!! a gdzie reszta? z polecenia dostaliśmy namiar na
                  zduna :) facet dość specyficzny ale bardzo konkretny, podpowiedział
                  nam bardzo fajne rozwiązanie, które będzie o wiele tansze i moim
                  zdnaiem o wiele wiele fajniejsze:) jeżeli chce to mogę podać do
                  niego kontakt pogadasz z nim sobie, u nas będzie robił kominek po
                  święcie zmarłych...

pozdrawiam Wszystkich :)
                  • tomek_a6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 17.10.07, 14:40
                    Bardzo dziękuje ale już mam wszystko nagrane. Niestety poszedłem na łatwiznę.
                    Kupiłem wkład na allegro, dziś go na własnych rękach do mieszkania wnosiliśmy
                    150 kg, ledwo żyję. Obudowa gotowa u kamieniarza, zamówiona przez pana który
                    będzie nam go stawiał. Całość powinna się zamknąć w 6,5 tyś. Zdun ... bardzo
                    miło mi się kojarzy, będziecie mieć coś niepowtarzalnego :)
                    Wczoraj miał być odbiór techniczny budynków. Nie doszedł do skutku. Komisja
                    która przyszła jak zobaczyła nasza inwestycję nawet nie weszła do budynków tylko
                    od razu powiedzieli że mają tydzień na usunięcie wszystkich usterek. Właśnie
                    dziś widziałem jak panowie osuwają pęknięcia tynku w budynku a6. Powiedzieli że
                    tak to jest jak budowę prowadzi kilku podwykonawców.
                    Mam nadzieje że wszystko dobrze się zakończy.
                    Jeśli chodzi o forum, mam ochotę wydrukować informacje dotyczące jego istnienia
                    i poprzyklejać je na drzwiach wejściowych. Dobrze by było aby wszyscy korzystali
                    z tego źródła informacji i dzielili się problemami, pomysłami i spostrzeżeniami.
                    Wiedzielibyśmy wtedy co się dzieje na osiedlu. Można by było reagować na
                    pojawiające się np: problemy. Zawsze kilka osób ma większą siłę przebicia niż
                    jedna. Do momentu kiedy nie powstanie wspólnota nie mamy ze sobą żadnego kontaktu.
                    • umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 17.10.07, 15:19
                      rozumiem że Ty w budynku A6 właśnie kupiłeś mieszkanie ?
                      ( z niku wnoszę :) )

Tak właśnie czytałam, na klatce była informacja o tym odbiorze-
                      szkoda bardzo że nie doszedł do skutku, mam nadzieję ze już niedługo
                      ruszymy z aktami notarialnymi!

A tak na marginesie to ja teraz mieszkam na takim nędznym osiedlu że
                      nic mnie już nie zrazi, jakoś jestem spokojna chce taka być i mieć
                      przekonanie że wszystko na tym osiedlu będzie dobrze, musi być
                      dobrze bo jest to moje marzenie tam mieszkać!

Już trochę mam dość że wszyscy mnie straszą że to jest najgorszy
                      developer w Warszawie, że stracę pieniądze itp. wszystko mi się
                      podoba jak do tej pory, podoba mi się osiedle, podoba mi się
                      okolica, podoba mi się moje mieszkanie.

Rzeczoznawca który był u nas przy odbiorze lokalu sam powiedział że
                      bardzo porządnie jest wykończone w środku usterek prawie wcale nie
                      było poza drobnymi ale wiadomo nie da się wszystkiego wykluczyć!

Niepokoiła mnie ta woda w garażu teraz to pęknięcie, mam nadzieję ze
                      jak przyjdzie ta komisja to wszystko posprawdzają zgodnie ze sztuką!

Pozdrawiam! :)

• Gość: gosc Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.chomiczowka.net.pl 18.10.07, 14:39
                        kto Ci tak mowi ze to najgroszy deweloper w Warszawie? i dlaczego?
                        • umber82 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 18.10.07, 15:04
                          wystarczy pogrzebać w archiwum z 2002-2004r i można sobie poczytać
                          na temat AS BUDU i apartamentach w Konstancinie z I i II etapu,

a kto? zyczliwi :) wredne zazdrosne koleżanki z pracy ;p
                          • tomek_a6 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 22.10.07, 12:31
                            Amber nie przejmuj się głupim gadaniem. Jeśli nawet coś będzie nie tak jest
                            bardzo ważne aby wszyscy mieszkańcy o tym wiedzieli. Dopóki nie wyszli z budowy
                            można z nimi jeszcze powalczyć. Po za tym widzę że nie wszystkie mieszkania są
                            już sprzedane (tak mówiła dwa miesiące temu Pani Renata), ostatnio widziałem
                            wycieczki oprowadzane przez handlowców. Także jeszcze muszą się starać
                            doprowadzić osiedle do błysku jeśli chcą sprzedać te najmniej ciekawe mieszkania.
                            • Gość: Gość Wykończenia Wnętrz i Remonty IP: 81.219.54.* 01.11.07, 18:48
                              Oferujemy kompleksowe usługi remontowo - wykończeniowe w zakresie:
                              - malowanie i tapetowanie,
                              - szpachlowanie i wyrównywanie ścian,
                              - stawianie ścianek działowych z karton gipsu,
                              - montaż sufitów podwieszanych, montaż paneli podłogowych,
                              - układanie podłóg,
                              - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne,
                              - glazura i terakota,
                              inne prace wykończeniowe wewnątrz budynku.
                              Szybka realizacja zlecenia, rzetelne wykonanie, wolne terminy!

Świadczymy usługi na terenie Konstancina, Piaseczna i okolic.

Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu
                              • Gość: gość Re: Wykończenia Wnętrz i Remonty IP: *.crowley.pl 20.11.07, 10:12
                                MAMY JESZCZE WOLNE TERMINY NA GRUDZIEŃ 2007 !
    • kasiaj1982 Asbud- Apartamenty Konstancin-droga za parkanem 02.11.07, 10:05
      Witam serdecznie,
      Dowiedziałam się ostatnio, że budują drogę za parkanem bloków A7 i
      A6. Wicie coś na ten temat. Ochroniarze mówią, że robotnicy
      wykarczowali część lasku za płotem pod drogę. Byłam wczoraj i
      faktycznie coś tam się dzieje. Wiecie coś o tym?

Druga sprawa to kable telefoniczne. Podobno nie ma pociągniętych
      kabli telefonicznych do budynków. Tak twierdzi jeden z robotników,
      który zajmował się poprawkami usterek. Ponoć ktoś zapomniał ich
      pociągnąć.
      Jeśli wiecie coś więcej w tych sprawach to piszcie.
      Pozdrawiam,
      KasiaJ.
    • jaqb1977 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 08.11.07, 15:19
      Witam. Kupuję mieszkanie w A11 czyli tak naprawdę 52K. Myślałem, że
      wprowadzę się przed świętami ale pan Filip rozwiał moje nadzieje.
      Poślizg jest jak dla mnie z winy Asbudu. Znali wcześniej terminy
      obrotu dokumentów więc nie trzeba było obiecywać gruszek na
      wierzbie. Rozumiem, że jak każdy inny developer ma to gdzieś, ale mi
      to się nie podoba. STOEN też nie będzie pewnie gnał. A jak ja mam
      podłączyć oświetlenie? Ekipa składa mi teraz kuchnię ale żadnej
      gwarancji na sprzęty nie da bo nie ma jak sprawdzić. Chore to i tyle.
      Co do kominków to zamiast kominka postawię sobie wolnostojący piec
      Jotul. Wyjdzie taniej i łatwiej.
      Czy jest jakieś inne forum oprócz tego? Bo to jakoś nie bardzo mi
      odpowiada graficznie ;)
      pozdr
      jaqb

Co do dyskusji o kominka
      • kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 09.11.07, 10:59
        Witam,
        My wprowadzamy się w ten weekend. Nie będę czekać na akt
        notarialny. Ludzie już mieszkają np. w bloku A8 już kilka mieszkań
        jest zajętych. Jakoś mieszkają, mają światło i jest ok.
        Pozdrawiam,
        Kasia
      • Gość: E. Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.aster.pl 12.11.07, 21:33
        Witam sąsiada z 52k, czy już mieszkasz? Mi do końca listopada
        skończy prace ekipa, w styczniu mam nadzieję zamieszkać :)
    • kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 13.11.07, 12:59
      Witam,
      Mam trochę wiadomości, które otrzymałam od Asbudu.
      Po poierwsze podpisanie aktów notarialnych planują na przełomie
      grudnia/stycznia.
      Po drugie liczniki mają instalować na klatkach po 20 listopada.
      Można więc będzie powoli się wprowadzać.
      Pozdrawiam,
      KAsia
      • jaqb1977 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 15.11.07, 14:37
        Ja tobym nie wierzył w ten grudzień/styczeń. Około świąt to nikomu
        nic się nie chce.
        Poza tym instalcja liczników to nie taka prosta sprawa. Trzeba
        licznik przynieść, podłączyć i założyć plomby. Wliczając przerwę na
        piwo i siłę przerobową 1 pracownika STOENU to wprowadzę się około
        Bożego Narodzenia 2009 ;). No ale ja zawsze byłem czarnowidzem. Na
        razie zadzwoniłem do Vitexu, żeby mi docelowy zamek założyli, ale
        tam pełen luz. Jak się nie zbierze odpowiednio dużo osób to im to
        wisi i nie będą dla mnie jednego jechać. Jak ja kocham ten kraj.
        Nikomu nic się nie chce.
        jaqb
        • Gość: dorota.a10 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.adsl.unet.nl 16.11.07, 17:02
          Witam sasiadow !
          Co do licznikow, to bym sie nie martwila, bo STOEN tez chce zarobic
          a zakladanie pojdzie budynkami latwo. Te pomieszczenia na liczniki
          widzialam. Dwa kabelki z dwoch stron, haczyk, plomba i nastepny.
          Nawet najbardziej leniwy pracownik moze to zrobic w jeden dzien. A
          oni i tak nie chodza pojedynczo bo im smutno.
          To co mnie martwi, to niemoznosc zalozenia telefonu. Mialam juz
          umowionego montera z tp s.a. ale w ostatniej chwili odwolali, bo
          nasze budynki nie sa podlaczone do sieci. Nie zostawiono nawet
          takiej mozliwosci. Kable telefoniczne schodza z mieszkan do piwnicy
          i tam sie konczy. Infrastruktura nie istnieje. Pan dyrektor
          techniczny z Asbudu przyznal, ze w budynkach z pierwszego etapu byly
          robione wyjscia na zewnatrz do podlaczenia, ale u nas juz nie. Jesli
          teraz nie zaczniemy pisac i monitowac to w grudniu obudzimy sie z
          reka w nocniku i sami bedziemy musieli cos wymyslic.
          Pozdrowienia
          Dorota a10
          • kasiaj1982 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin 19.11.07, 13:02
            witam serdecznie,
            To poważna sprawa z tymi telefonami. Podobno na dachu są lub będą
            urządzenia, które będą umożliwiać połączenia radiowe z internetem.
            Z tego co słyszałam to połączenie radiowe jest słabe i niezbyt
            stałe. Mam nadzieję, że adminstrator naszego osiedla wykaże się i
            załatwi sprawę podłączenia TPSa nie wyobrażam sobie, żeby w 21
            wieku nie podłączali kabli telefonicznych. To kpina!!!
            Pozdrawiam,
            Kasia
            • Gość: dorota.a10 Re: Asbud- Apartamenty Konstancin IP: *.adsl.unet.nl 21.11.07, 10:25
              Nie wiem, kto wpadl na pomysl polaczenia radiowego, ale chyba tego
              dobrze nie sprawdzil. Wiem ze Netia, ktora w Konstancinie zakladala
              wszedzie telefony droga radiowa tez nie chce zakladac ich na
              Kolobrzeskiej. Juz ich o to prosilam ale mi odmowili z powodow
              technicznych. W tamtym rejonie nie maja zasiegu. Jestem wiec w
              kropce. Moze ktos inny ma jakis pomysl????
              Pozdrawiam
              Dorota
              • tomek_a6 Nowe forum miezkancow osiedla Asbud Konstancin 02.12.07, 19:43
                Zostało uruchomione nowe forum pod adresem :

-->> apartamenty.my-forum.pl <<
    • tomek_a6 Nowe forum miezkancow osiedla Asbud Konstancin 02.12.07, 19:45
      Zostało uruchomione nowe forum pod adresem :

-->> http:\\apartamenty.my-forum.pl <<
      • Gość: E. Re: Nowe forum miezkancow osiedla Asbud Konstanci IP: *.aster.pl 02.12.07, 21:49
        Kilkakrotnie próbowałam się zarejestr. na nowym forum, ale za każdym
        razem pojawia się komunikat "kod nieprawidłowy". To samo jak
        chciałam odpowiedzieć bez zalogowania :(
        • Gość: psuperczynski Re: Nowe forum miezkancow osiedla Asbud Konstanci IP: *.um.warszawa.pl 03.12.07, 09:35
          Witam,
          też maiłem problem z założeniem konta. Wpisywałem wielkie litery tak
          jak na obrazku, a trzeba wpisać małe. Mam nadzieję, że mogłem pomóc.

Pozdrawiam,

Paweł
          J-23
    • robertar Nowy Imielin apartamenty 15.12.07, 23:48
      witajcie... świetne i co najwazniejsze tanie apartamenty są na Nowym Imielinie.
      Nowiuteńkie:)
      • Gość: :) Re: Nowy Imielin apartamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 19:41
        no ladniutkie, tanie i swietna oklolica, developer tez w porzadku. Warto chyba
        zainwestowac na tym Nowym Imielinie co wy na To?
        • Gość: olek Re: Nowy Imielin apartamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 11:55
          te apartamenty na NI są naprawdę godne uwagi, skusiłem sie i obejrzałem i
          oceniam wszystko bardzo pozytywnie:)
    • zadowolony29 Nowy Imielin apartamenty.... 17.12.07, 20:44
      faktycznie bloczek na NI jest świetnie wykończony, i ma dobra lokalizacje mieć
      tam apartament to chyba dobry wybór?!
    • gosia2236 Ogłoszenie – wykończenia mieszkań i adaptacje 10.01.08, 17:13
      Nasza firma działa na terenie Południowej Warszawy, Piaseczna,
      Konstancina i okolic. Wykonujemy kompleksowe wykończenia mieszkań
      deweloperskich w zakresie:
      - wykończenia kuchni i łazienek,
      - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne,
      - gładzie gipsowe i płyty k/g,
      - montaż sufitów podwieszanych,
      - układanie glazury, terakoty, kamienia i gresu,
      - układanie podłóg wszystkich typów, montaż drzwi i parapetów,
      - prace murarskie,
      inne prace wnętrzarskie - według uznania i pomysłu klienta.
      DYSPONUJEMY WOLNYMI TERMINAMI NA LUTY 2008 r.

Oferujemy najwyższą jakość wykonania, fachowe doradztwo, terminową
      realizację zlecenia.

Serdecznie zapraszamy! ;-)
      Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu
      • Gość: .... Re: Ogłoszenie – wykończenia mieszkań i ada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.08, 07:27
        Moze na Nowym Imielinie mozna as zatrudnic?! bo chyba sie skusze na
        ten apartament ...nie wiele juz zostalo a cena ze az chce sie
        brac....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka