sibeliuss 05.03.08, 13:22 Asbud zaczyna sprzedaż mieszkań. To będą 3 budynki po 3 piętra. www.asbud.com Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw.zecik Re: Nowe osiedle "Asbud Białołęka" Głębocka 92 05.03.08, 13:29 Czyli przybędzie parkujących samochodów na poboczu Głębockiej. Odpowiedz Link
contrra osiedle asbudu wygląda mi jak jakiś kombinat 05.03.08, 13:54 Twoje Miejsce Głębocka - firma Asbud się nie popisała wcisnąć na tak małą działkę tyle budynków - nieźle się projektantr musiał nagłowić, żeby tak to wszystko upchać Odpowiedz Link
tw.zecik Re: osiedle asbudu wygląda mi jak jakiś kombinat 05.03.08, 18:01 Tak sobie policzyłem i wyszło mi, że tam będzie ok. 300 mieszkań, po 70 mieszkań w bloku A i B, i około 160 mieszkań w bloku C. Kto wydaje zgodę na coś takiego? Odpowiedz Link
logistic_2000 Re: osiedle asbudu wygląda mi jak jakiś kombinat 05.03.08, 19:58 Tak narzekają na ta Głębocką że tak wąska ulica a tyle osiedli przy niej budują. Ale przeciez jak wybudują trasę olszynki grochowskiej to już nie będzie tak źle. tylko nie wiem czymieszkańcy derbów będa zadowloeni jak zaraz pod balkonami będą mieli trase i pewnie będzie bieganie po urzędach i krzyczenie że kupując mieszkanie chcieli mieszkać w zielonej okolicy a nie przy trasie. ale nikt się nie zastanowi że ta trasa jest w planach od kilkudziesięciu lat. Odpowiedz Link
amoniak2 Re: osiedle asbudu wygląda mi jak jakiś kombinat 06.03.08, 20:19 Na każdym planie w biurze sprzedaży DD TOG była uwzględniona. Ale będę b. zdziwiona jeśli ta trasa powstanie w najbliższej dziesięciolatce. A co dziś? Odpowiedz Link
stg44 Re: Nowe osiedle "Asbud Białołęka" Głębocka 92 11.06.08, 22:51 witam.przymierzam się do kupienia w tej intwestycji mieszkania i co do parkowania do gdyż były jakieś dziwne głosy to każdy właściciel mieszkania będzie miał miejsce garażowe więc bez paniki! i tak w sobie głębocka jest wąska więc trzeba zapomnieć o zatoczkach. pzdr. Odpowiedz Link
twrona Re: Nowe osiedle "Asbud Białołęka" Głębocka 92 12.06.08, 09:22 Witam Stwierdzenie, że "każdy właściciel mieszkania będzie miał miejsce garażowe" jest bardzo optymistyczne. Tak się składa, że jestem sąsiadem zza płotu i na naszym osiedlu był i jest ten sam problem. Jedno miejsce na lokal niestety nie wystarcza ponieważ: - nie wszyscy kupią miejsce parkingowe (chyba, że muszą), bo np. nie posiadają teraz auta. W przyszłości kupią lub dostaną służbowe i będą mieli problem - wielu mieszkańców ma więcej niż jeden samochód w rodzinie. Na naszym osiedlu jest chyba tyle miejsc parkingowych co lokali, a i tak miejsca brakuje na około 20-25 aut. Podrawiam Tomek Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Nowe osiedle "Asbud Białołęka" Głębocka 92 18.06.08, 09:00 Dodaj, że wielu mieszkańców stać było na mieszkanie, a nie stać (lub szkoda im kasy) na miejsce postojowe. Odpowiedz Link
zuzex kierownik budowy 19.06.08, 09:09 podobno kierownikiem budowy jest p. wasikowski. myśle, że przyszli mieszkancy powinni zasiegnać opinii na jego temat i pozniej domagac sie zmiany kierownika budowy. Informacji mozna zasiegnac np. na ul. Okragłej gdyz był tam kierownikiem budowy większości domow. pozdrawiam s Odpowiedz Link