Dodaj do ulubionych

MARIPOL z Białołęki ul. Berensona

• ania_rudasek Re: MARIPOL z Białołęki ul. Berensona 15.02.06, 10:02
      Witam!
      Razem z zona jestesmy od niedawna wlascicielami mieszkania w budynku B2. W
      związku z powyższym mam do Was pare pytań:

1. Jak długo załatwialiście sprawy związane z przepisaniem liczników energii
      elektrycznej i gazu?
      2. Czy robiliście adaptacje wlasnych mieszkań (wybicie przejsc pomiedzy
      pokojami, kuchnią, instalacja elektryczna, wymiana grzejników w łazience) - i
      jak się to ma do zapisów zawartych w protokóle odbioru technicznego - a w
      szczególności gwarancji?
      3. Czy ktoś z Was korzysta z usług MARGO SAT wraz z internetem (pomijając, że
      jest koszmarnie drogi)
      4. Czy możemy (jako mieszkańcy) w jakikolwiek sposób wpłynąć na zarządcę budynku
      (maripol) do podpisania umowy z derby-net na internet - dzwoniłem do DN i
      powiedzieli ze sa zainteresowani wspolpraca, ale "wladze" maripolu nie chca z
      nimi rozmawiac co do położenia sieci komputerowej w naszych budynkach a szkoda.
      • szczoter Re: MARIPOL z Białołęki ul. Berensona 15.02.06, 23:25
        ania_rudasek napisała:

> Witam!
        > Razem z zona jestesmy od niedawna wlascicielami mieszkania w budynku B2. W
        > związku z powyższym mam do Was pare pytań:

Witam
        ja z B1.

> 1. Jak długo załatwialiście sprawy związane z przepisaniem liczników energii
        > elektrycznej i gazu?

Jestem w trakcie, więc nie wiem jeszcze.

> 2. Czy robiliście adaptacje wlasnych mieszkań (wybicie przejsc pomiedzy
        > pokojami, kuchnią, instalacja elektryczna, wymiana grzejników w łazience) - i
        > jak się to ma do zapisów zawartych w protokóle odbioru technicznego - a w
        > szczególności gwarancji?
        Tak, wykute nadproża, przeniesienie kuchni do pokoju. Nic się nie dzieje.

> 3. Czy ktoś z Was korzysta z usług MARGO SAT wraz z internetem (pomijając, że
        > jest koszmarnie drogi)
        Nie, ale ja jestem żywo zainteresowany internetem (potrzebuję do pracy). Ale że
        zamieszkam pewnie za 2-3 miesiące to na razie czekam na rozwój sytuacji.

> 4. Czy możemy (jako mieszkańcy) w jakikolwiek sposób wpłynąć na zarządcę budynk
        > u
        > (maripol) do podpisania umowy z derby-net na internet - dzwoniłem do DN i
        > powiedzieli ze sa zainteresowani wspolpraca, ale "wladze" maripolu nie chca z
        > nimi rozmawiac co do położenia sieci komputerowej w naszych budynkach a szkoda.
        Z tego co wiem (ale to nie są aktualne informacje) to miała się ukonstytuować
        wspólnota po wydaniu aktów iluś tam. A administracja do tego czasu nie chciała
        podejmować żadnych decyzji.

pzdr
        Na priva gazetowego podam swój mejl, żeby był w razie czego kontakt jakiś.
        • Gość: Gubi Re: MARIPOL z Białołęki ul. Berensona IP: *.ia.pw.edu.pl 20.02.06, 11:42
          Licznik gazu mam na siebie jak rozumiem (panowie z gazowni byli, zainstalowali,
          papier wreczyli). Ale jak sie to ma do licznika energii elektrycznej? Musze go
          "przepisywac na siebie"? Przepraszam jesli pytanie jest niedorzeczne, ale nigdy
          tego nie robilem. Pozdrowienia dla sasiadow.
          • Gość: Gubi Re: MARIPOL z Białołęki ul. Berensona IP: *.ia.pw.edu.pl 20.02.06, 14:42
            Tak, moje poprzednie pytanie bylo niedorzeczne. Juz sobie odpowiedzialem :) A
            jesli chodzi o MARGO-SAT, korzystam z Internetu 512/256 za 70 zl od dwoch
            miesiecy. Dziala bez zastrzezen. Wczesniej na Zoliborzu korzystalem z Chello, i
            oceniam MARGO lepiej niz UPC (stabilnosc i brak - jak na razie - awarii).
            Przyznam szczerze ze strony Derby Net wcale nie wynika aby mieli taniej niz
            MARGO (porownujac te same produkty).
            • szczoter Re: MARIPOL z Białołęki ul. Berensona 20.02.06, 15:54
              no, też miałem podobne wrażenie co do ceny. I o tej samej opjci w margo
              myślałem. A masz podpięty jeden komp, czy więcej? Bo nie wiem ile trzeba płacić
              za taki luksus:)
              pzdr
              • Gość: GrUby Re: MARIPOL z Białołęki ul. Berensona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:55
                Mam Margo Sat internet za 70 zl i telewizor od 2 tygodni. Progrmow w kablowce
                malo i jakos sygnalu rozna ale mnie to nie przeszkadza, co do internetu w UPC
                mialem szybcie ale znacznie drozej wiec teraz troche mnie to denerwuje ze 2
                razy z godzinke nie bylo, ale serwis dobry. Nie robia problemow z wlasnego
                modemu i nie widza problemu aby do modemu podpiac drugi komputer - jeszcze nie
                zabralem sie do tego wiec zobaczymy.
                pozdrawiam
                GrUby
                • Gość: Gubi Re: maripol z Białołęki ul. Berensona IP: *.nask.waw.pl 24.02.06, 10:50
                  Przeczytaj dokladnie umowe jaka Ci zaproponuja. nie pamietam aby w mojej byla
                  mowa o liczbie komputerow podlaczanych do jednego gniazdka, zreszta nie rozumiem
                  dlaczego nalezaloby za to placic, skoro transfer na styku mieszkanie-MARGO
                  pozostaje ta sama. Dodatkowej wycenie podlega natomiast zaistalowanie kolejnego
                  gdniazdka, co jak rozumiem wiaze sie z dodatkowym pasmem, jesli istalacja
                  mialaby byc uczciwa. Ale to rozumiem Cie nie interesuje. Wiec kupujesz np.
                  routerek WIFI i smiga na cale mieszkanie z jednego gniazda, moim zdanie
                  absolutnie zgodnie z umowa.

Co do kablowki, mam pakiet podstawowy, ale dziala mi w badrzo dobrej jakosci
                  jeszcze kilka innych programow. To jest tez zgodne z umowa, bo przedmiotem umowy
                  z MARGO jest "stala transmisja co najmniej 7 programow". Bardzo mi sie ta firma
                  podoba :)
                  • Gość: Darek Ja mam margosat juz troche czasu IP: 83.143.45.* 25.02.06, 18:24
                    Mam internet 1024 z margosatu juz kilka miesiecy i wszystko jest ok. Nie
                    narzekam. Czasami maja jakies drobne awarie ze trzeba strone 2 razy otwierac ale
                    tak to firma godna polecenia. Ja kupilem za 100zl modem z wifi i mam
                    bezprzewodowy dostep w calym mieszkaniu i u sasiada jak sie przejde z komputerem
                    :) Wlaczyli mi dostep na 3 komputery (standardowo, bez zadnych prosb) wiec nie
                    ma problemu. Jak by chciec wiecej to tez na pewno mozna sie dogadac. Mi
                    wystarczy. 2 laptopy i telefon z wifi smigaja ladnie.
                    Telewizja moze byc. Jakos tam dziala. Czasami sniezy albo sie glos psuje.
                    Co to reszty pytan to nie wiem. Jeszcze nic nie zalatwialem.
                    A macie juz podpisany akt notarialny? czy czekacie az bedzie taniej (2 marca)?
                    Pozdrawiam
                    Darek
                    • szczoter Re: Ja mam margosat juz troche czasu 26.02.06, 11:28
                      ja podpisuję 6 marca:)
                      dzięki za info o Internecie.

pzdr
                      • Gość: Pawel D Re: Ja mam margosat juz troche czasu IP: 195.164.127.* 28.02.06, 12:52
                        Rozumiem ze telefonik Wifi do połączen VoIP...
                    • Gość: Andrzej Re: Ja mam margosat juz troche czasu IP: 83.143.45.* 04.03.06, 21:35
                      Ja w sprawie modemu, czy możesz mi powiedzieć jaki to jest typ i gdzie kupić?
                      pozdrawiam Andrzej
                      a.przesmycki@dierre.pl
    • Gość: Marek Re: Maripol z Białołęki ul. Berensona IP: *.kablowka.waw.pl 05.03.06, 17:40
      Witam. Mam pytanie, jak oceniacie podejście dewelopera z perspektywy czasu? Czy
      zdecydowalibyście się drugi raz na mieszkanie budowane przez Marvipol?
      Pytam, bo rozważam jedną z nowych inwestycji Marvipolu, ale cześć opinii z tego
      forum mnie odstraszyła.
      Jak oceniacie inwestycję teraz, jako mieszkańcy?
      • Gość: Marek Re: Maripol z Białołęki ul. Berensona IP: *.kablowka.waw.pl 05.03.06, 17:43
        Przepraszam, mam na mysli oczywiście Maripol a nie Marvipol.
        • szczoter Re: Maripol z Białołęki ul. Berensona 05.03.06, 17:58
          Ja wypowiem się jedynie w kwestii jakości mieszkania, bo kupiłem lokal b. późno,
          gdy już wszystkie "jazdy" z deweloperem były właściwie wyjaśnione i nie
          dotyczyło mnie opóźnienie. W odbiorze lokalu uczestniczył mój inspektor nadzoru,
          62 metry oceniał przez ok. 3 godziny:) Pomierzył wszystkie ściany, podłogi itd.
          itp. Ogólna ocena: b. dobre wykonanie.
          Co nie zmienia faktu, że było duże opóźnienie w budowie i jeszcze kilka innych
          kwestii, o których już przeczytałeś.
          pzdr
          • Gość: Sasiad Re: Maripol z Białołęki ul. Berensona IP: 213.77.11.* 07.03.06, 17:35
            Nie możesz powiedzieć że wszystko jest wyjaśnine. Pozostaje kwestia szamba.
            To że większość a może wszyscy z nas mają " obietnicę" przyłączenia do
            kanalizacji miejskiej nie jest jednoznaczne z tym że zostanie to zrobione.

Co do Twojego pytania Marku - nie, nie kupiłbym już od nich mieszkania.
            Jest wiele powodów.Jednym i podstawowym to brak zaufania,a jak komuś nie ufam
            to się z nim nie zadaję.
            Podobno już znowu sprzedają mieszkania (Złoty Staw)bez pozwoleń.Rozumiem jaka
            jest sytuacja na rynku ale ludzie ceny idą w górę, WYDAJEMY OGROMNE PIENIĄDZE a
            ponowna perspektywa utraty pieniędzy to już nie dla mnie. Za dużo nerwów
            straciłem.

POZDRAWIAM
    • Gość: ted Re: z Białołęki ul. Berensona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:53
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
    • Gość: Darek i Ola lok.7 Pomysł na forum IP: 83.143.45.* 26.03.06, 18:57
      Witam
      Nie wiem czy wszyscy wiedza ale osiedle Derby posiada wlasne forum pod adresem
      derby.waw.pl. Forum to jest juz dosc dobrze rozwiniete, nawet reklamuja sie na
      osiedlu. mozna tam przeczytac o sprawach dotyczacych takze naszego osiedla.
      I stad moj pomysl.
      Chcialbym napisac do administratora tamtego forum aby dodal nowy dział dotyczacy
      naszego osiedla. Mozna by tam dyskutowac o sprawach zwiazanych z maripolem itp.
      Zawsze bylby to jakis kontakt miedzy mieszkancami.
      Czy ktos bylby tym zainteresowany? Czy chcelibyscie zeby istnialo takie forum?

Oczywiscie mozna zalozyc nowa strone dla naszego forum, ale to wymaga checi i
      poniesienia kosztow prowadzenia strony. Tak wiec uwazam ze lepiej bedzie
      "doczepic" sie do derby.waw.pl.
      Prosze o opinie.
      Pozdrawiam
      Darek
      • szczoter Re: Pomysł na forum 26.03.06, 22:18
        Serdecznie witam sąsiadów

Gość portalu: Darek i Ola lok.7 napisał(a):
        > Witam Chcialbym napisac do administratora tamtego forum aby dodal nowy dział
        >dotyczacy naszego osiedla. Mozna by tam dyskutowac o sprawach zwiazanych z
        >maripolem itp. Zawsze bylby to jakis kontakt miedzy mieszkancami. Czy ktos
        >bylby tym zainteresowany? Czy chcelibyscie zeby istnialo takie forum?
        >Oczywiscie mozna zalozyc nowa strone dla naszego forum, ale to wymaga checi i
        >poniesienia kosztow prowadzenia strony. Tak wiec uwazam ze lepiej bedzie
        > "doczepic" sie do derby.waw.pl.

Popieram pomysł forum naszego osiedla. Teoretycznie proba podczepienia sie pod
        derby brzmi rozsadnie i spoko, ale chyba sie osiedla nie lubia za bardzo... A
        moze to tylko plotki?:)
        Tak czy inaczej, nie dowiemy sie dopóki nie spróbujemy. Ja pomysł popieram, i
        uważam że potrzebna jest forma kontaktu sąsiadów/przyszłych sąsiadów.

pozdrawiam
        Michał
        • szczoter Re: Pomysł na forum 26.03.06, 22:48
          Jeśli derby się nie zgodzą, to można za darmo gdzieś założyć małą grupę
          dyskusyjną naszego osiedla (tak mi właśnie przyszło do głowy). Ten wątek na
          wyborczej już trochę mało przejrzysty się zrobił.
          pzdr
          Michał
          • Gość: Darek i Ola Hmm IP: 83.143.45.* 26.03.06, 23:13
            Od jakiegos czasu jestem uzytkownikiem forum Derby i jakos nie odczuwam jakis
            zlych relacji miedzy osiedlami. Nawet ostatnio pewien "derbianin" specjalnie dla
            mnie nagral plytke i mi ja podrzucil. Zdziwil sie ze jestem z tego osiedla bo
            nie mysleli ze ktos stad wchodzi na forum. I wlasnie podrzucil pomysl z naszym
            forum. a podobno admin jest bardzo przyjazny. Tak wiec najpierw chcialem sie
            dowiedziec czy ktokolwiek bylby zainteresowany takim forum.
            Postaram sie ew tygodniu napisac do admina. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
            Pozdrawiam
            Darek
            • Gość: pawel Re: Hmm IP: 195.164.127.* 27.03.06, 13:13
              Witam,
              A ja odczulam... a to dlatego, że nawet nie raczono odpowiedzieć na moją
              rejestrację...

... Co do kosztów... domena kosztuje na miesiąc 11 zł... serwerek na allegro
              jakieś 20 zł rocznie... nie są to aż tak wielkie koszty... i swoją drogą mogła
              by je ponieść wspólnota mieszkaniowa w ramach swojej pracy... a i miejsce do
              omawiania spraw związanych ze wspólnotą i nie tylko by było.

---
              Pozdrawiam:
              Pawel D (B2)
              • Gość: pawel Re: Hmm IP: 195.164.127.* 27.03.06, 13:16
                sprostowanie

... 11zł brutto rocznie
                • Gość: Darek No tak, ale... IP: 83.143.45.* 27.03.06, 21:59
                  Zajmuje sie dosc powaznie handlem domenami i wiem ze cena domeny np. waw.pl to
                  mniej wiecej 15-25 zl/rocznie, .pl ok. 70-100zl/rocznie. Sprawdzalem wolna jest
                  domena np. skarbkazgor.pl i waw.pl. Cztery pory roku sa poznajmowane.
                  Serwer mozna znalezc dosc dobry i darmowy, wiec to tez nie problem. Chociaz
                  zawsze lepiej zaplacic jakies grosze za dobry.
                  Ale prowadzenie forum to nie tylko koszty serwera i domeny. Trzeba znalezc
                  administratora, moderatorow. A na to trzeba czasu. Oczywiscie mozemy zrobic tak
                  ze ktos raz na jakis czas bedzie sie tym zajmowal, ale to nie bedzie tak
                  profesjonalnie prowadzone jak powinno.
                  Znam sie na robieniu stron i zrobienie forum to zaden problem. Tak wiec jesli
                  chcecie to moge podjac sie takiego zadania. Moze nie bedzie tak zle. Kazdy by
                  sam siebie kontrolowal i juz. Raz na jakis czas moglbym sprawdzic czy ktos nie
                  lamie za bardzo zasad ogolnie przyjetych.
                  Tylko trzeba by wymyslec co z tymi oplatami. Czy wszyscy by za to placili?
                  Zrzutka by wyszla pewnie po jakies 1 zl rocznie, wiec chyba nie bylo by problemu.
                  Jesli macie jakies propozycje prosze o kontakt najlepiej przez maila:
                  darek@solorz.pl
                  Pozdrawiam
                  Darek
                  • Gość: Darek I wymyslcie nazwe dla strony IP: 83.143.45.* 27.03.06, 22:03
                    maripol.waw.pl
                    skarbkazgor.waw.pl
                    maripolforum.pl / waw.pl
                    jakas inna?

• Gość: Darek Jeszcze pomysly na nazwe: IP: 83.143.45.* 27.03.06, 22:07
                      naszeosiedle.waw.pl
                      berensona.waw.pl
                      forumosiedlowe.pl /waw.pl
                      osiedloweforum.pl /waw.pl
                      itd.

Cos sie podoba?
                      • szczoter Re: Jeszcze pomysly na nazwe: 27.03.06, 22:44
                        ja tam jestem za skarbkazgor.pl (albo waw).
                        chyba, że klublokatora.pl (to i może Anioł się znajdzie...";)
                        • Gość: Kasia Re: Jeszcze pomysly na nazwe: IP: *.aster.pl 28.03.06, 19:03
                          szczoter napisał:
                          > chyba, że klublokatora.pl (to i może Anioł się znajdzie...";)

dobre ;D

jestem za SkarbkaZGor. Nie chcę słowa maripol w nazwie ;P
                          • Gość: Darek i Ola No wiec tak: IP: 83.143.45.* 28.03.06, 19:16
                            klublokatora.pl mozemy miec. No i oczywiscie skarbazgor. Tylko czy .pl czy
                            waw.pl ? Waw.pl jest sporo tansze.
                            Mysle zeby powiesic ogloszenia w klatkach tak zeby sie ludzie wpisywali ktory
                            nr. lokalu jest sa a ktory przeciw. Zeby nie okazalo sie ze w koncu ponad polowa
                            nie bedzie chciala sie w to mieszac.
                            Poczekam jeszcze kilka dni moze sie ktos jeszcze wpisze i wtedy kupie domene i
                            zrobie forum. Jakos sie rozliczymy najwyzej pozniej.
                            Pozdrawiam
                            • szczoter Re: No wiec tak: 28.03.06, 20:12
                              Gość portalu: Darek i Ola napisał(a):

> klublokatora.pl mozemy miec. No i oczywiscie skarbazgor. Tylko czy .pl czy
                              > waw.pl ? Waw.pl jest sporo tansze.

mysle, ze bezpieczniej bedzie wybrac tanszę opcję.
                              > Mysle zeby powiesic ogloszenia w klatkach tak zeby sie ludzie wpisywali ktory
                              > nr. lokalu jest sa a ktory przeciw. Zeby nie okazalo sie ze w koncu ponad polow
                              > a
                              > nie bedzie chciala sie w to mieszac.

Fakt. Jak będę na osiedlu to się wpiszę.

> Poczekam jeszcze kilka dni moze sie ktos jeszcze wpisze i wtedy kupie domene i
                              > zrobie forum. Jakos sie rozliczymy najwyzej pozniej.
                              > Pozdrawiam

Wysłałem ci maila wczoraj, nie dostałeś?
                              pzdr
                              Michał
                              • Gość: Adam Re: No wiec tak: IP: *.ia.pw.edu.pl 30.03.06, 10:58
                                Witam sasiadow. Bardzo mi sie podoba pomysl. Glosuje za skarbkazgor.waw.pl. A
                                patrzyliscie na gazetki osiedlowe na www.holc.waw.pl? Zapewne po zawiazaniu sie
                                wspolnoty HOLC moze przestac nas interesowac. Nie wiem na jakich zasadach te
                                gazetki sa utrzymywane, jakies forum jest tam tez organizowane, choc wyglada to
                                marnie.

Ogloszenia w klatkach to dobry pomysl (moze + pozostawienie informacji u
                                Agnieszki i Oli w biurze sprzedazy). Warto wiedziec na ilu mieszkancow rozloza
                                sie koszta utrzymania tego pomyslu.

Bylbym tez za jasnymi decyzjami kto bedzie sie opiekowal seriwsem. To jest
                                zrodlo prawdziwych kosztow, i najlepiej jesli ustalimy to na samym poczatku (na
                                zmiane, ktos dostaje za to wynagrodzenie, robi to spolecznie, itp. itd.)

Pozdrowienia,
                                Adam
                                • Gość: Darek i Ola Re: No wiec tak: IP: 83.143.45.* 30.03.06, 21:09
                                  Zajmowac sie serwisem moge ja. Ale bedzie ktos tez potrzebny zeby czasami wejsc
                                  i sprawdzic czy wszystko jest ok. Jestem studentem wiec czasami moge nie miec
                                  wogole czasu zajrzec.
                                  Czyli adres przyjmujemy skarbkazgor.waw.pl. W weekend napisze ogloszenie i w
                                  niedziele rozwiesze na osiedlu.
                                  Na holc.waw.pl jest bardzo marnie utrzymany dzial gazetki. Tym bardziej ze nawet
                                  sie nas nie spytali czy nie chcielibysmy miec tam swojego dzialu.
                                  W tej chwili koszt domeny to 21,96 zł. Nastepny rok to koszt prawdobodobnie
                                  ok.50zł, zalezy czy beda jakies promocje czy nie. Serwer narazie będzie darmowy
                                  na xcx.pl dopoki nie wprowadza jakis glupich reklam. Utrzymuje tam kilka swoich
                                  stron i jest wszystko ok.
                                  Domena bedzie zarejestrowana na mnie bo tak bedzie najprosciej chyba. Policzy
                                  sie na ile osob rozdziela sie koszty, ale przyjmujac ze sa 72 mieszkania (chyba)
                                  i polowa sie zgodzi placic to bedzie w tej chwili po niecalej zlotowce. Chyba
                                  nie bylo by nawet tragicznie jak by od wszystkich zebrac po 1zl. Chyba to nie
                                  jest duzo?
                                  nadal czekam na jakies propozycje. Moze komus sie adres nie podoba? Albo ma
                                  jakis inny pomysl?
                                  Pozdrawiam
                                  Darek
                                  • szczoter Re: No wiec tak: 30.03.06, 21:30
                                    Gość portalu: Darek i Ola napisał(a):

> nadal czekam na jakies propozycje. Moze komus sie adres nie podoba? Albo ma
                                    > jakis inny pomysl?
                                    > Pozdrawiam
                                    > Darek

Mnie się pomysł podoba i zgłaszam pomoc przy prowadzeniu. Nie dostałeś mojego maila?
                                    pzdr
                                    Michał
                                    • Gość: Darek i Ol Dostalem dostalem. IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 31.03.06, 11:34
                                      Fajnie ze ktos chce pomoc przy tym. To jak juz forum ruszy to bedziemy myslec
                                      co dalej.
                                      • Gość: Adam Re: Dostalem dostalem. IP: 83.143.45.* 31.03.06, 22:03
                                        Mysle ze polowa mieszkancow to bedzie i tak sukces (mieszkan jest 88). Rowniez
                                        zglaszam swoja pomoc przy prowadzeniu serwisu (choc rowniez moge czasami nie
                                        miec czasu, ale mysle ze damy rade). W razie czego kontakt do mnie:
                                        disco_polo_fun malpa interia kropka pe-el.

Adam
                                        • Gość: Darek i Ola Fajny adres maila :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:08
                                          Biore sie za pisanie ogloszenia. W niedziele wieczorem powinno juz wisiec.
                                          Wrzuce tu do oceny jak juz napisze. Albo lepiej wysle Wam na maile podane
                                          wczesniej.
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: Darek i Ol Tekst ogloszenia - prosze o ocene i ew. zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:05
                                            Plik doc do pobrania pod tym adresem.
                                            www.solorz.pl/forum.doc
                                            Nie wiem czy to na pewno tak powinno wygladac. Jesli macie jakies pomysly na
                                            tresc ogloszenia to prosze wpisywac.
    • Gość: Darek i Ola Zakładamy FORUM osiedlowe!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 01:13
      W związku z pomysłem założenia forum przedstawiam ogłoszenie, które będzie
      wisiało na klatkach w naszych blokach. Proszę się dopisywać na listę osób
      popierających projekt. Można także to zrobić wysyłając maila na adres
      darek@solorz.pl
      Proponowane adresy to
      skarbkazgor.waw.pl
      lub
      berensona.waw.pl
      Czekam na decyzje który z nich wybierzecie.
      Koszt utrzymania strony to tylko 1zł za rok od mieszkania. Oczywiście jeśli
      będzie zbyt mało chętnych to będziemy musieli podnieść tą stawkę, ale mam
      nadzieję że nie.
      Wiecej info w pliku poniżej.
      Plik z ogłoszeniem dostępny tutaj:
      www.solorz.pl/forum.doc

Pozdrawiam
      Darek Krawczyński
      • szczoter Re: Zakładamy FORUM osiedlowe!! 02.04.06, 23:04
        Zgadza się. Czekamy na sąsiedzki odzew i opinie.
        pzdr
        Michał
        • Gość: Adam Re: Zakładamy FORUM osiedlowe!! IP: *.ia.pw.edu.pl 03.04.06, 09:56
          Probowalem odpowiedziec na darek@solorz.pl ale niestety mail wraca z bledem. Jak
          juz wspominalem popieram projekt i miare mozliwosci i wolnego czasu pomoge
          (programowanie WWW, opieka nad forum, itp). Glosuje za skarbkazgor.waw.pl.

Pozdrowienia,
          Adam, B1 25
          • Gość: Darek i Ola Mail doszedl. Dzieki za poparcie. IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.04.06, 10:48
            Czekamy na nastepnych chetnych
          • szczoter Re: Zakładamy FORUM osiedlowe!! 03.04.06, 14:14

> Pozdrowienia,
            > Adam, B1 25

Pozdrawiam sąsiada
            Michał B1 23:)
            • Gość: Darek i Ola Mamy już prawie 20 osob wpisanych. Ktos jeszcze? IP: 83.143.45.* 04.04.06, 22:39
              Pozdrawiam
              • Gość: pawel Re: Mamy już prawie 20 osob wpisanych. Ktos jeszc IP: 195.164.127.* 10.04.06, 08:28
                Witam sasiadów,

No to sprawa wraca jak bumerang...

Ludzie z firmy derby-net dadza nam gratis serwerek i domene w zamian za
                możliwość okablowania naszych budynków... a po wczorajszym padzie kablówki w
                trakcie ulubionego serialu mojej zony to jestem sklonny uniezależnić się od
                margo chociazby z internetem. I zapeewniam ze nie mam w tym ZADNEGO interesu.

2. sprawa to to, iż stronka mogłaby być stroną wspólnoty a ewentualne koszty jej
                prowadzenia ponosili byśmy solidarnie (w czynszu)... Administracja strona jest
                naprawde banalnie prosta... zobaczcie ztronke którą zrobilem dla studentów...
                www.wse.warszawa.pl (nic szczególnego - goły jportal)

---
                Pozdrawiam:
                Pawel (b-2)
                • Gość: pawel Re: Mamy już prawie 20 osob wpisanych. Ktos jeszc IP: 195.164.127.* 10.04.06, 08:37
                  aaa i jeszcze jedno: na www.rejestracjadomen.pl
                  Opłate można wnieść na okres dłuższy niz 1 rok.
                  Konstrukcja ceny: nowa rejestracja w promocji + odnowienie x ilość lat
                  Rejestracja netto na: 1 rok 2 lata 3 lata
                  domeny regionalne 9,00 34,00 59,00

---
                  Pozdrawiam:
                  Pawel (B-2)
                  • Gość: Darek i Ola Domena juz jest wykupiona, strona sie robi IP: 83.143.45.* 10.04.06, 20:17
                    Tylko teraz akurat nie mam za bardzo czasu, wiec dopiero w weekend ja skoncze.

Na liste wpisalo sie 21 osob (lacznie ze mna) wiec niestety bedzie zrzutka po
                    wiecej niz 1zl. No chyba ze by jakos sprobowac to do czynszu doliczyc. Ale nie
                    wiem czy wszyscy sie zgodza jak teraz nie chcieli sie dorzucic po 1zl/rok.

Z derbynet sie nie udzielam. Mam margosat i jak narazie nie narzekam (chociaz mi
                    dzisiaj tvn24 padlo podczas ogladania pogody, a bardzo mi zalezalo). I nie wiem
                    czy administracja by sie zgodzila na ich wejscie, skoro nic na tym nie zarobia.
                    Serwer bedzie narazie darmowy i nie powinno byc zle. Tak wogole to
                    zasponsorowanie domeny i serwera to raczej dosc niska stawka jak za zgode na
                    okablowanie osiedla. Zwlaszcza ze nasze osiedle sie jeszcze kiedys rozbuduje, a
                    wtedy zyski beda mieli spore. No chyba ze zasponsoruja jeszcze jakiegos
                    laptopa... ;)

Prowadzenie strony to zaden problem, tylko czasami bedzie trzeba poprostu tam
                    zajrzec i usunac jakies glupie wpisy itd. Ale do tego wystarcza 2 osoby w
                    zupelnosci.
                    jesli jest mozliwosc wliczenia kosztow do czynszu to jak najbardziej jestem za.
                    W razie czego prosze o kontakt na maila: darek@solorz.pl
                    Pozdrawiam
                    Darek
                    • Gość: Adam Re: Domena juz jest wykupiona, strona sie robi IP: 83.143.45.* 11.04.06, 21:43
                      Super. Ja tez jakos nie jestem za kablowaniem osiedla. Gdy mieszkalem na
                      Zoliborzu moj blok byl okablowany przez Aster i UPC jednoczesnie. Wygladalo to
                      po prostu fatalnie - panowie instalatorzy nie martwia sie estetyka swojej pracy.
                      I zgadzam sie z Darkiem: zgoda za okablowanie osiedla za ok. 30 zl to bardzo
                      marny dla nas interes, dla DerbyNet - zyla zlota. Jesli na jakims etapie
                      zauwazymy w Derby Net partnera mozemy z nimi zaczac sensowne negocjacje. A nie
                      ma tez co liczyc ze ktorykolwiek z dostawcow zapewni bezawaryjnosc 24h - za to
                      sie slono placi. Mialem np. UPC - psulo sie srednio raz na miesiac, zwykle na
                      caly dzien.

Pozdrowienia,
                      Adam
    • Gość: Darek i Ola Forum osiedlowe otwarte!!!! Zapraszam!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 18:16
      Witam
      Chciałem ogłosić, że forum osiedlowe już działa. Zapraszam do dyskusji na
      stronie www.skarbkazgor.waw.pl
      Mam nadzieję, że Wam się spodoba.

Pozdrawiam
      Darek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka