Dodaj do ulubionych

Hotel ALYA *** w Alanii

IP: *.cplus.com.pl 18.02.02, 16:56
Czy ktos byl moze w wyzej wymienionym hotelu? Jezeli tak to poprosze o info o
warunkach tam panujacych.
I jeszcze jedno pytanie, gdzie jechac do Alanii czy do Side ?
Opiszcie prosze zalety i wady tych miejscowosci.

Pozdr. Alcess
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Hotel ALYA *** w Alanii IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 18.02.02, 20:24
      Ja byłam w Alanyi 2 lata temu i wcale mi się nie podobało.Duże miasto
      porównywalne np. z naszym Słupskiem.Sznury samochodów,autobusów i hałas.Nie
      znam tego hotelu,ale jeżeli jest w pobliżu plaży Kleopatry to duży plus.To
      najpiękniejsza,piaszczysta plaża w Alanyi i okolicach.Inne plaże są
      paskudne.Przy wejściu do morza są obślizgłe kamienie i głazy i do wody można
      skakać jedynie ze specjalnych mostków.Jak spróbowałam wejść normalnie -to się
      poślizgnęłam i rozwaliłam kolano.Wydaje mi się że jedynym plusem Alanyi jest
      ogromna ilość sklepów i bazarów.Za grosze można kupić skóry,biżuterię.
      Aha,ważne jest w jakiej odległości od centrum będziesz mieszkać.Bardzo często w
      katalogach piszą : spokojna okolica,odległość od Alanyi 5,7, czy 10 km.Sama się
      tak nabrałam i wylądowałam na kompletnym zadupiu w Mahmutlarze gdzie dookoła
      hotelu były pola i szosa przelotowa.Jak chcesz jechać do Alanyi-wybierz hotel
      tylko w pobliżu Kleopatry Beach.Nigdzie indziej.
      W Side nie byłam,ale moja koleżanka była i wróciła zachwycona.
    • Gość: Beata Re: Hotel ALYA *** w Alanii IP: 192.168.7.* 19.02.02, 07:15
      Podzielam zdanie poprzedniczki, że jesli wybierasz sie do Alanyi to wybierz
      hotel w okolicach plaży Kleopatry - choć większość ofert dotyczy głównie okolic
      Alanyi a nie jej samej.
      Ja byłam w Alanyi w zeszłym roku w drugiej połowie sierpnia i wróciłam
      zachwycona.
      W samej Alanyi jest dużo rozrywki- to taki olbrzymi nadmorski kurort.
      Jeśli chcesz zobaczyć inną Turcję to wybierz sie na wycieczkę np. Kapodocja -
      serdecznie polecam.
      Przez Siede tylko przejeżdzałam więc nie mogę powiedzieć gdzie lepiej - podobno
      sa tam wspaniałe zabytki starożytne - niestety ich niewidziałam

Pozdrawiam
      Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej pisz - odpowiem w miarę możliwości.
    • Gość: Beata Re: Hotel ALYA *** w Alanii IP: 192.168.7.* 19.02.02, 07:19
      Zapomniałam zapytać z oferty jakiego biura jest ten hotel ???
      • Gość: alcess Re: Hotel ALYA *** w Alanii IP: *.cplus.com.pl 19.02.02, 10:19
        Wielkie dzieki za info.
        Hotel jest z Big Blue. Byłem z nimi w tamtym roku na Krecie i byłem bardzo
        zadowolony. Samo biuro jest naprawde dobre, ich obsługę moge z czystym
        sumieniem ocenic na 5!(chyba ze mialem wyjatkowe szczescie), ale dostalem
        wszystko to co bylo w katalogu i za co zapłaciłem.
        A co do tego hotelu to podobno jest w odległosci 2 km od centrum Alanii (no i
        faktycznie jest jednym z najtańszych, ale nie jade tam po to aby siedziec w
        czterech scianach)

Pozdr.
        Alcess
        • Gość: Staples Re: Hotel ALYA *** w Alanii IP: *.waw.cdp.pl 19.02.02, 12:08
          Alcess(Łosiu) - jedź koniecznie do turcji i nie sluchaj tych bredni że w Alanii
          jest brzydko i tloczno. Owszem jest tloczno ale w sierpniu. Bardzo polecam
          wyjazd na przelomie wrzsnia i pazdziernika. Są niższe temperatury i mniejszy
          tlok. Polecam wycieczki z biur turystycznych i samemu w wypożyczonym
          samochodem. Co do hotelu to nie jest to moze MAriot ale naprawde jest
          zadowalajacy. Co do big blue to jest to swietne biuro bo sam z nich korzystam::
          Knajpki są super i mozesz spokojne napic sie Teqilas. pzdr Staples
    • gogo26 Re: Hotel ALYA *** w Alanii 24.03.02, 20:48
      Byłam w tym hotelu w tamtym roku. ogólnie jestem zadowolona, najwiekszy plus
      to klimatyzacja indywidualnie sterowana w kazdym pokoju. Jest to rzadko
      spotykane nawet w lepszych hotelach. W sumie dosyć miły hotelik jedzenie dosyć
      dobre ale troche monotonne, malo owoców. Przy hotelu nieduzy basen , blisko
      plaża ale nie za piękna . Obsługa hotelu miła co dziennie sprzątaja i
      zmieniają ręczniki . Co najważniejsze nie maja hopla na punkcie jedzenia i
      picia wnoszonego do hotelu ( w innych hotelach podobno grzebali w rzeczach i
      zabierali nawet wodę , jako że zywnosci na teren hotelu nie nalezy wnosic ). w
      sumie spokojnie mogę polecić ten hotel .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka