Dodaj do ulubionych

AARDOM Pomocy!!! POMOCY!

IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 08.03.04, 09:10
Czy ktoś z bywających na forum wycofał się z umowy? Udało się odzyskać
zaliczkę? AARDOM w umowie skłamał (nie jest właścicielem gruntu!!!)i banki
nie udzielą kredytu. Czy na tej podstawie są szanse na odzyskanie pieniędzy?
Błagam o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: MAC Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 11:00
      O której inwestycji mówisz? Który etap?
      • Gość: Aga Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 08.03.04, 12:51
        O etepie VI. Adres chyba: Wał Miedzeszyński 410. Nie są właścicielami gruntu na
        którym budują. A droga dojazdowa, która też miała być ich (według ich słów
        oczywiście) nie jest własnością aardomu/ery development. W akcie jest zapis o
        użyczaniu dojazdu np. Stoenowi, MPO... Co to oznacza? Będzie trzeba wykupić
        karnet na przejazd do własnego (chociaż nie do końca wiadomo czyjego)
        mieszkania? Tragiczne... Kupiłeś mieszkanie w tej inwestycji. Może będzie nam
        wygodniej kontaktować się bezpośrednio- mój adres: blanca7@o2.pl. Proszę o
        odpowiedź.
        • Gość: MAC Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 13:59
          Skąd masz takie info że nie sa właścicielami gruntu. Kiedyś byłem
          zainteresowany kupnem tam lokalu i w umowie było napisane że są właścicielami
          gruntu. Nie sparwdzałem KW, bo w końcu nie kupiłem. Jesli jest tak jak mówisz
          że nie są właścicielami działki to jakie mają prawo do gruntu? I na jakiej
          podstawie dostali pozwolenie na budowe. Wieczysta dzierżawa? Kiedy kupiłaś
          lokal? Może coś się zmieniło odkąd ja się interesowałem.

Nie nie kupiłem tam mieszkania. Jestem mieszkańcem wału V. Z drogą jest
          podobnie. Karnetów nie mamy - myśle że nie musisz się obawiać.

podaje namiar
          klamot14@o2.pl
          • Gość: adek Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 13:03
            chce kupic mieszkanie na wale etap VI.czy mozecie napisac mi cos wiecej o tej
            firmie i ich dzialalnosci!dziekuje! ardian1@poczta.onet.pl
        • Gość: luego Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 06:57
          Witam
          Ja również wpłaciłem prawie połowę kwoty lokalu i uwagą śledzę poczynania tej
          firmy.
          Jedno jest pewne ,że na odbiór trzeba będzie długo i boleśnie czekać i ostro
          walczyć o ''swoje,,.SkAd pewność ,że Era -D.nie jest właścicielem gruntu w VI
          etapie.Im szybciej się wszyscy skontaktujemy tym lepiej dla nas.
          luego@op.pl
    • jagna4 Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! 05.04.04, 10:26
      od prau lat ostrzegam na formu , ale niestety nie wsyscy chcieli wierzyc .
      mieszkam w etapie I .musieliśmy zawrzeć sadową ugodę z właścicielem drogi
      dojazdowej do osiedla niejakim panem gawryszewskim i teraz niestety od roku
      płacimy mu co miesiąc za korzystanie z jedo drogi by dojechac do naszego
      osiedla .
      Taka był praktyka i tak jest nadal .
      Działki tez sa zastawione , u naszych mieszkańców już dawno pojawili się
      komornicy .
      Ziemia była sprzedawana nie przez aardom tylko przez : Uwaga ostrzegam : lidię
      Zadrożną , jej brata - gawryszewski junior ( ten miał obiążone działki na pewno
      bo za jego długi komornik ścga mieszkańców mojego osiedla )oraz jej ojca -
      gawryszewski senior ( i tremu płacimy za drogę dojazdową )
      I tak to po krótce wygląda . Fajna rodzinka prawda .
      • erazm1 Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! 06.05.04, 15:43
        Jestem z Wału II. Myto płacimy, od Zadroznej ani Gawryszewskich gruntu nie
        kupowalismy i nie jest obciazony. Aardom to mafia i oszuści, ale na pocieszenie
        powiem, że są gorsi od nich. W gminie Wawer wszystko było możliwe, bo korupcja
        tam sie szerzyła ogromna i pozowlenia na budowe moga byc lewe, lepiej wszystko
        samemu sprawdzic, aby uniknąc niespodzianek, bo dawny ukłąd w Wawrze dostał po
        nosie. Jak zezwolenia sa lewe i prawa do gruntu nie ma, to moga nie odebrac
        całej budowy i będzie klops, warto postarac sie o sensowengo prawnika, im Was
        bedzie więcej tym mniej zapąłcicie kazdy z osobna za adwokata.
        • Gość: MONI Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 13:22
          Jak to jest z Walem nr 414 . Czy dodatkowo co miesiac trzeba placic za przejazd
          do swojego domku?. Zastanawiam sie nad kupnem segmentu w blizniaku wlasnie z
          etapu Wal 414.
          Pozdrawiam
    • Gość: Marek Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 31.05.04, 16:20
      Oczywiscie, ze mozesz! Ale radze odwiedzic adwokata
      • Gość: gosc Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:31
        Bardzo Wam wspólczuje. Sama tez przez krotka chwile zastanawialam sie nad
        aardomem, ale po przeczytaniu informacji z forum zrezygnowalam. Chyba juz czas,
        zeby zajal sie nimi sąd!!! Podobno sprzedawali mieszkania i tego samego dnia
        obciązali je hipoteką.
        • Gość: Rafal Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: 195.20.110.* 14.06.04, 13:06
          Wszyscy piszecie tu o inwestycji AARDOM na Wale a nie zapominajcie ze ta pseudo
          firma jest jeszcze autorem wiezowca na Domaniewskiej (rog Langego). Projekt z
          okresu podpisywania umowy zupelnie nie odpowiada ostatecznemu wykonaniu,
          zmieniono przeznaczenie i ksztalt budynku, materialy wykonczeniowe etc etc
          do dzisiaj nie wykonczono wiezowca (odbior mial byc w IV kw. 2000), jest wiele
          usterek, instalacje nadaja sie do wymiany,
          Aardom i jej nastepcy nie poczuwaja sie do zadoscuczynienia za opoznienia w
          odbiorze- ja np jestem od 2 lat w sadzie Wszyskim zainteresowanym radze unikac
          tego developera a tym co juz popelnili ten blad, tak jak i ja, serdecznie i
          pelen zrozumienia wspolczuje..
          • Gość: Rob Re: AARDOM Pomocy!!! POMOCY! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 11:07
            Ja jestem dopiero na początku drogi. Złożyłem pozew do sądu. Gdybyś mógł się
            podzielić swoimi doświadczeniami w tej sprawie to byłbym wdzięczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka