Gość: Jacek_W IP: 195.116.133.* 14.07.10, 07:59 Kupiłem mieszkanie w Apartamenty Mokotów Park firmy Marvipol. Szukam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 18.07.10, 19:23 No i jak? Znalazles jakichs? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irs Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 20.07.10, 15:22 co to za inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola_at_masaz.pl Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: 94.254.180.* 20.07.10, 17:50 Prestirzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapucyn Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 07.10.10, 12:12 Przykład tego, co może czekać każdego kto decyduje się na kupno "apartamentu" na łąkach/bagnach itp lokalizacjach w pobliżu naturalnych lub sztucznych zbiorników wodnych. Miasteczko Wilanów - miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc Ludzie, MYŚLEĆ .. albo już zbierać na dobrego rzeczoznawcę i prawnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 19:09 My z żoną też się zdecydowałyśmy! Jeszcze tylko kredycik (najlepiej w Getin) i ... wio! Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów (a zwłaszcza sąsiadki!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: 178.56.54.* 21.07.10, 08:52 ja też tam kupiłam mieszkanie, do zobaczenia za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
edek91 to nie są apartamenty 21.07.10, 09:28 ludzie mylicie pojęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: to nie są apartamenty IP: *.centertel.pl 21.07.10, 11:32 nie mylimy pojęć, piszemy przecież, że kupiliśmy mieszkania !!!, a apartamenty to tylko nazwa dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 22.07.10, 19:48 Przyszli sąsiedzi to żaby w garażu zbudowanym na tym podmokłym gruncie. Radzę też uważać na doświadczenia innych "klinetów" tej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majeczka Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: 178.56.90.* 31.08.10, 19:32 Czy w stojących tuż obok wieżowcach jest problem związany z tym podmokłym gruntem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 31.08.10, 22:09 obok wieżowce stoją 3,5 metra wyżej i oprócz nowego budynku willa anna nie mają garaży. Willa anna nie ma problemów z wilgocią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo74 Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 20.09.10, 21:30 Villa Anna jest w głębi osiedla na sporym wyniesieniu nawet w stosunku do wieżowców i ma 1 kondygnację parkingu pod ziemią, druga jest na poziomie 0. W blokach najbliżej łąk, tzn w 1A, 2, 6 a w tym roku wyjątkowo w 16, 18 i 20 woda w piwnicach pojawia się regularnie. 16, 18 i 20 mają od ponad miesiąca pół metra wody. A są na wysokiej skarpie (3.5m powyżej poziomu łąk) i mają piwnice zagłębione na 2m, a nie 20 jak garaże. Do tego ogródki działkowe - są regularnie zalewane, wystarczy podpytać działkowców. Tak to właśnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majeczka Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.10, 20:47 W tym roku to pewnie wiele blokowisk stojących w niedalekiej odległości od Wisły miało problem z wysokim stanem wód gruntowych, niezależnie czy są blisko czy daleko pól, łąk itp. Chyba jacyś inżynierowie podpisali się pod projektem, że budowanie w jakiejś tam technologii,którą obrali, jest możliwe nawet na podmokłym terenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.home.aster.pl 21.09.10, 20:59 no ale to blokowiska, tam zalane garaże to przecież normalka a tu mówimy o prestiżowej inwestycji i na pewno woda w piwnicy, o przepraszam, garażu, to tylko pomówienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadybiak Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 21.09.10, 22:40 Jesteś taka pewna? Przecież już wcześniej były plany zabudowy tego terenu, m.in. przymierzał się tutaj pewien supermarket,ale po zapoznaniu się z raportami geologicznymi wycofał się... A supermarket nie ma podpiwniczeń na dwa piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar od kiedy to sa apartamenty ??? IP: *.centertel.pl 04.09.10, 01:22 moze w zabkach to by byly apartamenty, jak dla mnie to raczej OBCIACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majeczka Re: od kiedy to sa apartamenty ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.10, 14:41 Czy mógłyś skonkretyzować, co Ci się nie podoba w tym budowanym bloku? Pomożesz mi tym w podjęciu decyzji, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: od kiedy to sa apartamenty ??? IP: *.chello.pl 06.09.10, 16:41 Może to, że został wybudowany niezgodnie z prawem i grozi mu w przyszłości rozbiórka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matiii Re: od kiedy to sa apartamenty ??? IP: 87.204.7.* 07.09.10, 09:54 i tu nie prawda. Budowę rozpoczęto zgodnie z prawem gdyż na podstawie prawomocnego pozwolenia na budowę. Problem w tym, że pozwolenie może nie koniecznie zostało wydane w sposób poprawny, ale to już wina urzędników a nie developera! Nie wydaje mi się, że ktokolwiek wstrzyma budowę - wymagało by to wskazania winnych urzędników, a zapewne nikomu na tym nie zależy. Budowę więc dokończą, a ponieważ uzyskali prawomocne pozwolenie na pierwszy budynek to z powodzeniem uzyskają pozwolenie na dalsze etapy. I to tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: od kiedy to sa apartamenty ??? IP: *.centertel.pl 07.09.10, 13:02 Zastanawiam się, dlaczego zabudowywanie tego pola, bądź co bądź w mieście, stwarza tyle kontrowersji... Każdy by chciał mieć widok na zieleń, ale tu raczej radzę wyprowadzić się z dala od aglomeracji. Co do Jeziorka Czerniakowskiego, to może warto by zająć się kanałkami, którymi woda miałaby zasilać ten zbiornik, a nie szczerzyć zęby na Bogu winnych przyszłych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadybiak Re: od kiedy to sa apartamenty ??? IP: *.chello.pl 21.09.10, 22:43 Deweloper Ciebie nabrał, a Ty to łykasz. 8 tys za metr z żabami i grzybem w garażach to granda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: od kiedy to sa apartamenty ??? IP: 213.251.189.* 11.10.10, 00:39 Pozwolenie obarczone jest wadami, a czy prawomocne to zobaczymy. Bardzo wątpię,żeby tam powstało coś więcej. A może nawet będzie czegoś mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: od kiedy to sa apartamenty ??? IP: *.chello.pl 15.10.10, 19:31 4.bp.blogspot.com/_58axLIlyFBc/TLgvfsaAmuI/AAAAAAAAAPQ/QORzYVhYTOs/s1600/postanowienie2.jpg Ot, powyższa decyzja KDOŚ wystarczy za cały komentarz co do prawomocności wydanej decyzji o budowie tychże "Apartmentów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Okopcanie IP: 213.251.189.* 11.10.10, 00:37 Przyszli mieszkańcy mogą się cieszyć: termitów nie powinno być. Od kilku dni okoliczni działkowcy wytrwale okopcają nowy budynek. Dzisiaj tam aż było sino od dymu. Ale to ekologiczny dym - więc dev może dopisać kolejny plus do swojego folderu reklamowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majeczka Re: Okopcanie IP: *.centertel.pl 11.10.10, 11:19 Bardzo spodobała mi się wizja termitów atakujących budynek :) a może chodziło o krety ? Jeśli miałabym wybierać, to wolę dym z ogródków działkowych niż spaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapucyn Re: Okopcanie IP: *.chello.pl 13.10.10, 00:13 uwierz - nie wolisz. Od tygodnia mniej więcej trwa sezon palenia liści i diabli wiedzą czego na działkach. Dym jest gęsy siwy, a momentami żółty i naprawdę gryzący i śmierdzacy jak stare skarpetki. Skończyły się spacery z kocykiem i dzieciakiem na łakach bo tam się nie da wytrzymać. A co do spalin to nie bój się, masz gwarantowaną inhalację zwłaszcza rano jak mieszkańcy będą stać po pół godziny w korku żeby wyjechać na bernardyńską. słodkich snów o przyszłych atrakcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 23:30 jeziorkoczerniakowskie.blogspot.com/2011/02/salomonowy-wyrokciag-dalszy-nastapi.html#comments Sąd postanowił: budowa jak była tak nadal jest nielegalna i obciążona od samego początku wadami prawnymi. Mam nadzieję,że będzie to solidny kopniak dla zadufanego w sobie "prezeza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoe Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.13, 22:28 A ja mam pytanie. Do nieruchomości przylega dość dużo terenów zielonych. Czytałem gdzieś, że cała powierzchnia gruntu to coś około 5 ha. Skoro tam jest użytkowanie wieczyste, to ILE mieszkańcy mogą płacić za współwłasność takiego gruntu na mokotowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_bp Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów 29.10.13, 12:38 Villa Ventus - w tym tyg. odbieram klucze... Pozdrawiam sąsiada(ów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.13, 17:49 Nazwa "Villa" w kontekście ohydnego bloczyska zawierającego dwa razy więcej mieszkań niż każdy z bloków na Bernardyńskiej jest co najmniej zabawna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.r-link.pl 30.10.13, 15:49 Ventus to z łaciny Wiatr. Szukaj wiatru w polu, albo może willi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.rev.netart.pl 17.11.13, 14:06 Wczoraj NSA podtrzymał wyrok w sprawie inwestycji firmy Marvipol w otulinie rezerwatu Jeziorko Czerniakowskie. No i kuriozum, ludzie mieszkają w budynku który nie ma kompletu dokumentów. Radzę mieszkańcom i przyszłym klientom zainteresować się jaki jest obecny status prawny tych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Apartamenty Mokotów Park - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.14, 20:24 a w październiku przyszła decyzja o użytkowaniu. Czyli można się wprowadzać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Apartamenty Mokotów Park IP: *.dynamic.vectranet.pl 30.03.14, 23:00 Witam Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w inwestycji Mokotów Park na Bernardyńskiej. Czytam wpisy poniżej i jakoś ciężko jest mi wyrobić sobie zdanie na temat budynku itd. Mógłby ktoś napisać jak Wam się tam mieszka :) I jeszcze jedno - jak sobie googluje te osiedle, to dziwi mnie, że wspólnota jest zarejestrowana na prostej - w siedzibie marvipolu - o co chodzi? Z góry dzięki za pomoc :) Być może przyszły sąsiad :) Odpowiedz Link Zgłoś