Dodaj do ulubionych

Nowy Dwór Mazowiecki warto?

IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 17:08
Rozważamy z żoną zakup mieszkania w NDM jako altrernatywę dla zamieszkania w północnych dzielnicach Warszawy. Ceny zachęcające bo można kupić mieszkanie już w granicach 4,2-4,9 tyś zł na gotowo. Jest parę plusów tej lokalizacji lecz nie brak także minusów. Proszę o informację jak się mieszka w tym mieście. Zależy nam na opini szczególnie osób, które kupiły mieszkania w ostatnim czasie (najlepiej w nowym budownictwie) oraz nie są rdzennymi mieszkańcami. Niezainteresowanym tematem postu z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: oś młodych Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: 109.243.190.* 15.09.10, 18:33
      Niedawno sprowadziłem się do Nowiaka. To typowe senne mazowieckie miasteczko. Raczej spokojne. Chyba nie ma już takiej łobuzerki jak kiedyś. Szykują się jakieś zmiany w ekipie rządzącej bo forum miejskie aż huczy forum.nowydwormaz.pl/index.php?sid=4b5212429bd8bbdf831d62e3a23c1e82. Dojazd do centrum dobry. Zarówno samochodem jak i koleją. Wkrótce ma być skm. Mało miejsc do wypicia piwa. Ceny nieruchomości przystępne. Ot nowy dwór.
    • kocica_ewela Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? 15.09.10, 20:56
      ja bym polecala jakas wioske w lubelskiem, bedzie jeszcze taniej.
      • Gość: ja Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.chello.pl 15.09.10, 21:19
        Przykro, ale muszę się z Tobą zgodzić
      • wuetend Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? 16.09.10, 08:46
        nie każdy ma tyle szczęścia że utrzymuje się wyłącznie z renty i alimentów.

kocica_ewela napisała:

> ja bym polecala jakas wioske w lubelskiem, bedzie jeszcze taniej.
    • Gość: . Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.181.48.33.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 22:11
      powodzenia !!! :-)

www.tvnwarszawa.pl/-1,1673612,0,,megakorek_na_bialolece_mieszkancy_pomocy,wiadomosc.html
    • Gość: tylewtemacie Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 10:59
      Z Nowego Dworu do granic Warszawy komunikacja jest super. Zwłaszcza z osiedli przy obwodnicy. Można lecieć trasą "7" lub do Jabłonny. 10-15 min pod warunkiem, że miśki nie stoją :)
      • Gość: larsson Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.11, 16:46
        Mieszkam w NDM od kilku miesięcy i nie narzekam. Mam tu więcej spokoju i dużo lepsze powietrze, niż w stolicy (okolica przepiękna, a TWIERDZA MODLIN to prawdziwe cudo wśród budowli fortyfikacyjnych). Dojazd do W-wy niezły (autem dojeżdżam dość szybko), jest sporo autobusów, pociągi (wkrótce rusza SKM-ka). Przed EURO 2012 zapowiadają otwarcie lotniska Modlin. Ciekawe, czy się wyrobią? ;)
        • Gość: jk Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.180.111.118.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.04.11, 17:55
          Super! Cicho, spokojnie no i ten nowy port lotniczy w Modlinie jakże skróci podróż do Warszawy! Podobno karta miejska zakodowana na drugą strefę ma obejmować przeloty Modlin- Warszawa. No i co najważniejsze, po otwarciu tego nowego lotniska będzie jeszcze ciszej!
      • Gość: Xx Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.opera-mini.net 26.04.11, 08:22
        Nie mow mi ze w godzinach szczytu dojezdzasz szybko samochodem, znam akurat te tereny i prawda jest taka ze przez jablonne jest korek (na Modlinskiej) a trasa 7 korek w Lomiankach.
        Czemu nie kupic wobec tego mieszkania np. Na Modlinskiej gdzies za Macdonaldem za troche wyzsza kase a jednak duzo blizej.
        Wez pod uwage koszty dojazdu.
        • Gość: zajel Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 09:16
          Coż ale przecież na codzień nie samą twierdzą modlin człowiek będzie żył. Ndm wydaje się być przyszłościowy. Chociażby ze wzgledu na mające powstać wkrótce bardzo dobre połączenie kolejowe z centrum, drogę s7.
        • kowalndm Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? 06.10.11, 08:05
          Korki są niestety, ale autobusy je omijają buspasem, a pociągi dojeżdzają do Gdańskiego w 40 minut (od września kursują nowoczesne składy typu Elf, które od grudnia będą jeździć 130km/h na tej trasie, więc będzie jeszcze szybszy dojazd).

Gość portalu: Xx napisał(a):
          > Nie mow mi ze w godzinach szczytu dojezdzasz szybko samochodem, znam akurat te
          > tereny i prawda jest taka ze przez jablonne jest korek (na Modlinskiej) a trasa
          > 7 korek w Lomiankach.

• Gość: Kasia Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: *.centertel.pl 06.10.11, 15:14
            >składy typu Elf, które od grudnia będą jeździć 130km/h na tej trasie, więc będzie jeszcze szybszy dojazd

oczywiście, oczywiście. Nawet gdyby, to zapomniałeś o przystankach
    • rarely koszty dojazdu sa poważne 06.10.11, 13:50
      benzyna to ok 900 zł miesięcznie zależy gdzie pracujesz na LPG pewnie taniej ale raz juz niedługo a dwa dochodzą inne koszty diesel podobnie

pociagi owszem sa ale bilet miesięczny na pociag to ok 300 karta miejska w warszawie to 100 zł no i po NDM tez trzeba sie jakoś poruszać wieć minimum 400 jedna osoba a komfort dojazdów zerowy dwie osoby to juz ok 800 zł nie licząc poruszania się po samym NDM a samochód tez raczej by sie przydał

wiec sobie przekalkuluj czy to sie napewno opłaca i na co wolisz wydac na dojazdy czy na wyzsza rate tak czy tak Ty zapłacisz :)
    • Gość: GOŚĆ Re: Nowy Dwór Mazowiecki warto? IP: 193.24.245.* 07.10.11, 11:09
      witam. mieszkam w Nowy Dworze Mazowieckim od 3 lat, wcześnej mieszkałem w Warszawie w północnej jej częśći na początku trudno było mi się przyzwyczaić do tego miasta lecz zaczynam dostrzegać plusy tu mieszkająć po pierwsze ciche miasto które po woli zaczyna się rozwijać blisko natury co mi osobiście bardzo pasuje oraz dobry dojazd do Warszawy, mam w planach przeprowadzić sie do nowego mieszkania w nowo powstającym osiedlu słoneczne bodoba mi się wygląd osiedla , deweloper, jakość wykonania oraz cena nie odstrasza
      • Gość: as krypciocha :) IP: 94.75.122.* 07.10.11, 13:17
        Gość portalu: GOŚĆ napisał(a):

> witam. mieszkam w Nowy Dworze Mazowieckim od 3 lat, wcześnej mieszkałem w Warsz
        > awie w północnej jej częśći na początku trudno było mi się przyzwyczaić do tego
        > miasta lecz zaczynam dostrzegać plusy tu mieszkająć po pierwsze ciche miasto k
        > tóre po woli zaczyna się rozwijać blisko natury co mi osobiście bardzo pasuje o
        > raz dobry dojazd do Warszawy, mam w planach przeprowadzić sie do nowego mieszka
        > nia w nowo powstającym osiedlu słoneczne bodoba mi się wygląd osiedla , dewelop
        > er, jakość wykonania oraz cena nie odstrasza

ale mnie to nie przeszkadza
        • glosnik.3 Re: krypciocha :) 17.11.11, 09:10
          witam mam pytanie co może coś już wiecie na temat osiedla słoneczne bo z tego co widze i z tego co przeczytałem w internecie to deweloper wydaje sie być w porządku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka