Dodaj do ulubionych

Robyg City Apartments II etap

IP: 80.54.99.* 17.09.10, 01:42
Co myślicie o inwestycji robyg na Żoliborzu. I etap moim zdaniem wygląda świetnie. Problemem sa tory w pobliżu II etapu. Cena 8450 za metr jak za mieskzanie na Żoliborzu z recepcją nie jest chyba zła.
Co myślicie o tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.merck.de 17.09.10, 08:24
      A jak Was szkolą? Co macie mówić o tej inwestycji? Hmmm?
      Tory każdy zauważy więc żeby być "obiektywnym" o tym mówicie, a co przemilczacie... No! Nie bądź taki, podziel się z nami tą wiedzą!
    • Gość: Bijeolan Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 08:24
      Myslimy, ze I etap stoi w połowie pusty a cena je 8 za metr. Chyba wiecej komentarza nie potrzeba.

Btw twoim zdaniem ta recepcja to taki luksus ? Może zamieszkaj w biurze.
      • Gość: BonZO Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 18:30
        ... mieszkanie jest tyle warte ile jest w stanie zapłacić potencjalny kupujący...
        Pierwszy etap wygląda spoko - ciekawe jak będzie wyglądał drugi.
        • Gość: wspio Re: Robyg City Apartments II etap IP: 80.54.99.* 17.09.10, 20:39
          Barani łbie, nie twórz teorii spiskowych jak nie umiesz... Naprawde jestem zainteresowany tą inwestycją. Nie mów cieciu że połowa I etapu stoi usta bo przejrzałem wszystkie mieszkania które tam są i nie ma wielkiego wyboru. Jezeli chodzi o recepcję tak jest to duże udogodnienie, które zapewni bezpieczeństwo lokatorom, dla mnie jest to ważne, dla kogoś innego może nie.
          Zastanawiam się czy będzie słychać te tory. Ktoś znajomy kupuje mieszkania na Woli na Jana Kazimierza, które teoretycznie jest małą ulica, ale mimo wszystko wydaje sie być głośniej niż na Żoliborzu. Gdyby nie te pociągi w ogóle byłoby cicho.
          • Gość: antydev Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 23:11
            no to teraz devie dałeś ciała i się wkopałeś po uszy. Ja tam byłem i osobiście z panem z biura sprzedaży oglądałem - całe piony 4 p PUSTE - do wyboru do koloru. Wszedłem do "studni" zero ludzi, jechałem wieczorem - w 3 okna światła. NO WYPRZEDANE PO MAKSIE. pamiętaj, że jak już kupisz to żebyś nie zapomniał się OGRODZIć PŁOTEM od normalnego świata - poczujesz się bezpieczniej zarówno Ty jaki MY. I o ochronie nie zapomnij bo tam nawet pijaki nie dojdą z pobliskiego sklepu bo mają 1 km. Komunikacja rewelacja - pociąg pod oknem, autobus - 1km. Kupuj 2 - będzie git, na pociąg do domu będziesz miał blisko na weekendy.
            • Gość: ... Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.home.aster.pl 03.10.10, 12:55
              @ Michal
              a co ma do rzeczy czy kogos stac czy nie?
              to jest forum dla WSZYSTKICH a nie tylko forum dla jeleni, zeby ich naganiacze-partacze mogli tu latwo lowic
          • Gość: ... Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.merck.de 20.09.10, 09:37
            @ wspio
            Ciecia, naganiaczu, to Ty masz na codzień na Rydgiera jak Cię pilnuje żeby Ci jakiś co bardziej krewki klient ryja nie obił po tym jak zrozumie coś mu sprzedał:)
            Żałosne jest to, że teraz mieszkaniami handlują nie tylko partacze, ale do tego i takie chamy jak Ty.
        • Gość: AW Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.acn.waw.pl 04.10.10, 09:45
          No, to kwestia gustu, czy wygląda spoko. Od środka widać, czym jest naprawdę - blokowiskiem na maleńkiej powierzchni.

O developerze można sobie posłuchać tu:
          www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc

I obejrzeć 'jakość' mieszkań za 8tys/m2.

Link z wątku obok.
          • Gość: AW Re: Robyg City Apartments II etap IP: *.acn.waw.pl 04.10.10, 09:45
            Coś mi się link źle wkleił.

www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc
    • Gość: michał Robyg IP: 80.54.99.* 03.10.10, 01:21
      Mam wrażenie że póki co wypowiadaja sie tylk ludzie których ne stac na taką inwestycje i sa tym sfrustrowani. Czekam na konkrety, jeżeli chodzi o wykończenie i ETAPU MACIE UWAGI?
      Unikac robyga - czemu unikac tego dewelopera, na co trzeba uważać?
      aha anti dev - ... ty dedetyktywie za dyche jestes tak tepy, że nie wiem kim sa Twoi rodzice, przerazasz mnie....
      • Gość: gosc Re: Robyg IP: *.chello.pl 03.10.10, 01:34
        dawno temu ogladalem u nich mieszkania, rozklady slabe, scianki gips karton, ciemne kuchnie. do tego jeszcze zdziwily mnie okna balkonowe, niby duze, ale z tak duzymi szybami, ze sa w wiekszej czesci nieotwieralne, a jak sie porysuja to wymiana bedzie kosztowala majatek i wymagala dzwigu.

no i te nazwy budynkow, pierwszy etap to oficjalnie nazywa sie u nich manhatann!!!
        • bettylou133 Re: Robyg 18.06.18, 12:36
          a jak nowe budownictwo? minelo juz pare lat od poczatkow firmy, z tego, co wiem, wioda prym na rynku i jestem ciekawa, czy to wiarze sie z profesjonalizmem rowniez?
      • Gość: Bielenik Re: Robyg IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.10, 21:34
        WIndY sie psuja, brakuje oswietlenia wieczorem, ostatnio z uwagi na znikome zamieszkanie podniesli czynsz o 50% - podzial za wnde, recepcje, smieci. Niestety słychać pociagi no ale to nie wina robyga. Jak były deszcze miesiac temu to zalało parking. Rozowo nie jest.
        • Gość: Wiesław Re: Robyg IP: 94.254.169.* 03.10.10, 22:08
          my z mężem bardzo poważnie zastanawiamy się nad kupnem apartamentu w tej inwestycji. Ceny wydają się ok (choć oczywiście spróbujemy jeszcze utargować ze 3%;) , jedyny minus jaki widzimy to właśnie te tory: ale przeciez przeciętne mieszkanie przy ulicy ze zwykłym tramwajem jest dużo bardziej uciążliwe. Pozdrawiam
          • Gość: AW Re: Robyg IP: *.acn.waw.pl 04.10.10, 09:38
            Z Holandii z mężem wyemigrowaliście?
            • Gość: Wiesław Re: Robyg IP: *.warszawa.mm.pl 05.10.10, 12:22
              10/10
      • bettylou133 Re: Robyg 18.06.18, 12:34
        również odniosłam takie wrażenie :p zbieram opinie po forach ponieważ zastanawiam się nad zakupem inwestycji właśnie u nich i przeważnie zbierają bardzo przychylne opinie
    • Gość: ffsfds czolem glaby - a gdzie wy tu widzicie apartamenty IP: *.centertel.pl 04.10.10, 01:18
      apratemnety to Platinium Towers choc mozna by i na ten temat podyskutowac .... To co Robyg buduje na Zoliborzu to zadne apartamenty tylko budynki gispowokartonowe ktore szybciej sie rozpadna niz apartamentowce gomulki i gierka :))))) trzeba byc glabem aby to kupowac
    • Gość: mieszkaniec NIE dla ROBYGA!!! IP: *.phfsa.pl 01.03.11, 09:57
      Jeżeli tylko ktoś o tym myśli poważnie niech uważnie przeczyta forum mieszkańców I etapu:

www.rydygiera15.pl

NIE!, NIE! NiE! dla Robyga i jego braku szacunku dla mieszkańców.

A tak swoją drogą to pociągi słuchać i to teraz w zimie przy zamkniętych oknach ;-)
      • Gość: postęp Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.tpnet.pl 01.03.11, 11:27
        > A tak swoją drogą to pociągi słuchać i to teraz w zimie przy zamkniętych oknach
        > ;-)
        Kup sobie na wsi, ale tam pewnie szczekanie psów będzie ci przeszkadzać. Sorki Warszawa nie dla ciebie, tu wszędzie coś hałasuje. Hałas to cywlizacja, uświadom sobie.
        • Gość: mieszkaniec Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.phfsa.pl 01.03.11, 13:07
          Ja nie mam z tym problemu i wiem, że życie w mieście to też hałas. Zresztą jestem z Warszawy i wiem jak potrafi być.
          Ale...z przerażeniem patrzę jak II etap rośnie nad samymi torami, a zainteresowani nim ludzie pytają się czy słychać pociągi.
          SŁYCHAĆ, w lecie będzie bardziej słychać, a za dwa lata będą remontować Centralny i wszystkie pociągi polecą tędy i będzie częściej słychać....
          No chyba, że ktoś lubi zamknięte okna - równiez w lecie to polecam z przekonaniem. Są prawie szczelne.
          • Gość: pkp Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.tpnet.pl 01.03.11, 13:11
            > Ale...z przerażeniem patrzę jak II etap rośnie nad samymi torami, a zainteresow
            > ani nim ludzie pytają się czy słychać pociągi.

To prawda, jak ktoś jest napalony, to chociaż chałupę mu postawią na dworcu PKP to będzie się pytał czy słychac pociągi, na koniec pomimo, że wszyscy powiedzą słychać, uzna że przecież to nie jest męczące i kupi :-)
            Napalony traci wszystkie instynkty
            • ola Re: NIE dla ROBYGA!!! 01.03.11, 16:12

Też tego nie rozumiem - co to za pytanie - czy słychac pociagi na osiedlu koło torów???

Ja kupiłam tam mieszkanie z uwagi na lokalizację - bliżej Centrum na Żoliborzu juz nic nie było.
              Oprócz Zielonego Żoliborza oczywiscie, ale oni maja umowę tak skonstruowaną, ze tylko desperat by to podpisał.
              I etap wygląda na pusty, ale wolne jest tylko 3 mieszkania, i to tylko 4-pokojowe. Mniejsze już wszystkie wykupione.
              Jak na razie nie widze jakis koszmarnych wad tego bloku. Owszem, obok tory, plac budowy itd. Ale przecież to widać gołym okiem. Skoro się zdecydowałam, to znaczy, że nie jest to dla mnie wada nie do przezycia.
              Czasem mam wrażenie, że ludzie spodziewają się Bóg wie czego, kupując mieszkanie.
              • Gość: mieszkaniec Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.phfsa.pl 02.03.11, 12:14
                Lokalizacja test super. Ale mówiąc A trzeba też powiedzić B.
                Tobie nie przeszkadzają pociągi i fajnie, ale zainteresowanym należy się prawda, tym bardziej, że zapewne w dziale obsługi klienta jej nie usłyszą.
                Obniżka cen działa cuda.
                I jeszcze jedno - urośnie II etap, zasłoni nas od torów i u nas będzie cicho :-). Hurra!
                • ola Re: NIE dla ROBYGA!!! 02.03.11, 13:54

ale wystarczy tam pojechać albo popatrzeć na mape, żeby stało się jasne, że osiedle jest przy torach. Co tu jeszcze deweloper ma wyjaśniać??
                  Nie traktujmy się jak ślepi idioci!
                  Zakup mieszkania jest wypadkową kilku czynników - tryb życia, lokalizacja, budżet itd.
                  Ja akurat wybrałam Robyga, bo zależało mi na Żoliborzu i sprawnym dojezdzie do pracy. Gdybym chciała ciszy i spokoju zbudowałbym sobie pseudodworek w Serocku i codziennie stała po 3 godziny w korkach.
                  Na własne oczy widzę, że tam są tory, że okna salonu wychodzą na patio, ze wokół jest budowa. Ten budynek ma liczne wady. Biuro sprzedaży nie musi mnie osobno informować, że to nie zaciszny Stary Żoliborz, BO TO KURNA WIDAĆ! Ale na spacer na Stary Żoliborz jest rzut beretem. Skończą się te wszystkie budowy wokół, to i Ż. Przemysłowy się ucywilizuje.
                  Mój teść, który jest budowlańcem, deweloperem w jednym z miast wojewódzkich, mieszkanie oglądał i nie znalazł niczego, co nie byłoby normą w deweloperce.
                  Oczywiście może lepiej mieszkałoby mi się w Murano, ale mnie na Murano nie stać. Nie na taki metraż w takim miejscu. A poniewaz mieszkam teraz w zaszczanym i zarzyganym przez ukochanych sąsiadów mrówkowcu, na prawdę nie widzę powodu żeby narzekać, że ogrzewanie w garażu chwilowo nie działa.
              • Gość: Panda Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.warszawa.supermedia.pl 02.03.11, 19:11
                Witaj Olu czy mogłabyś coś więcej powiedzieć na temat umowy którą oferuje Zielony Żoliborz i czemu uważasz, że tylko desperaci mogli by ją podpisać , tylko proszę o jakieś konkretne przykłady zapisów w umowie.

Pozdrawiam

• Gość: Gość Pytanie IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 00:04
                  "Oczywiście może lepiej mieszkałoby mi się w Murano, ale mnie na Murano nie stać. Nie na taki metraż w takim miejscu". Jaka jest różnica w cenie?
                  • ola Re: Pytanie 03.03.11, 08:46
                    prawie 400 tys. za mieszkanie ok. 120 m kwadratowych.
                    • Gość: mieszkaniec Re: Pytanie IP: *.phfsa.pl 03.03.11, 08:57
                      To ja poproszę takie dwa.
                      • ola Re: Pytanie 03.03.11, 08:59

sorry, nie rozumiem. Jakie dwa?
                        • Gość: mieszkaniec Re: Pytanie IP: *.phfsa.pl 03.03.11, 09:17
                          120 m za 400 tys. ?
                          • ola Re: Pytanie 03.03.11, 09:20

oj, kawy jeszcze nie wypiłeś?
                            pytanie było o RÓŻNICĘ w cenie.
                            Różnica w cenie wynosi prawie 400 tys.
                            Robyg , 4 pokoje 114 m - ok. 900 tys.
                            Murano, 4 pokoje - ok. 1 300 tys.
                            teraz dotarło?
                            • Gość: gość Re: Pytanie IP: *.home.aster.pl 03.03.11, 09:29
                              900 tys za TAKIE mieszkanie w TAKIEJ od TAKIEGO dewelopera. BUAHAHAHAHAAAAAA!!! No ale Ola przeprowadziła się z mrówkowca do 120 metrów w kredycie na całe życie. Teraz pewnie będzie ze znajomymi rozpalać gryla na balkonie jak tylko zrobi się cieplej.
                              • ola Re: Pytanie 03.03.11, 09:32

tak, i pluć na klatce... Wiesz lepie, w końcu tak dobrze mnie znasz.
                                ciekawa jestem skąd u takiego kulturalnego człowieka jak ty, taka pogarda dla kogoś, kogo nie znasz? Leczysz sobie tym kompleksy?
                                Co cię odchodzą moje życiowe decyzje, moje kredyty itd?
                                Czy ja ci się wpieprzam w twoje życie?
                              • ola Re: Pytanie 03.03.11, 09:49
                                Gość portalu: gość napisał(a):

> 900 tys za TAKIE mieszkanie w TAKIEJ od TAKIEGO dewelopera. BUAHAHAHAHAAAAAA!!!

i mam jeszcze jedno pytanie do ciebie, skoro jesteś takim znawcą. Gdzie na granicy Żoliborza i Śródmieścia mogę kupić 4 pokoje taniej i w lepszym standardzie???? Bardzo jestem ciekawa, bo objechałam wszystkie budowy w okolicy oraz rynek wtórny i wszędzie było drożej lub umowa była nie do podpisania.
                                Tak więc jesli znasz jaką wyjątkową okazję, to podziel się proszę.
                                • Gość: mieszkaniec Re: Pytanie IP: *.phfsa.pl 03.03.11, 10:46
                                  Bardzo się cieszę, że jesteś tak zadowolona.
                                  Ja też jestem, ale im dłużej trwają przepychanki z deweloperem tym coraz mniej mi się to podoba.
                                  Zawsze to im więcej szczęśliwych ludzi na świecie tym weselej :-)
                                  • ola Re: Pytanie 03.03.11, 13:45

nie jestem CAŁKIEM zadowolona.
                                    Mówię, że gdybym miała otwarty każdy możliwy kredyt, wolałabym Murano, albo Holland Park.
                                    Ale Robyg jest wypadkową moich potrzeb i możliwości.
                                    Nie będę z dziećmi mieszkała pod mostem, bo sie w Robygu żarówka w zsypie przepaliła.
                                    • Gość: mieszkaniec Re: Pytanie IP: *.phfsa.pl 04.03.11, 11:28
                                      Pod mostem albo w Robygu - wybór należy do Ciebie :-)
                                      Dobrze, że w Warszawie mamy mosty...
                • ola Re: NIE dla ROBYGA!!! 03.03.11, 08:45

nie mam jej już w domu, więc nie podać ci dokładnie który paragraf itd.
                  Mój mąż "zmiażdzył" ją tak, że była czerwona od poprawek.
                  Przede wszystkim klopot jest w wydawaniu aktów notarialnych.
                  Turret zastrzega sobie, że 100 % kasy trzeba zapłacić do 3 miesięcy od daty podpisania umowy, na gębę, bez umowy przedwstępnej w formie aktu. W naszym przypadku to miał być luty. Budowę oddają dopiero za rok, więc jest ryzyko, że ty już im zapłaciłeś, a deweloper padnie.
                  W umowie jest zapis, że na wydanie aktu notarialnego z wpisem do księgi wieczystej mają 2 lata. Sprawdziliśmy - jest tak dlatego, że nie mają jeszcze prawa do całości gruntu na którym buduja. W najgorszym razie mieszkasz 2 lata w nieswoim mieszkaniu, za które płacisz kredyt wraz z ubezpieczeniem. Jeśli deweloper w tym czasie padnie, tracisz i mieszkanie i kasę. "Plac zbawiciela" normalnie.
                  Mój mąż nie zgodził się na jeszcze kilka zapisów - m.inn kwestię cesji na bank, poświadczenia notarialnego (nie zgodzili się na depozyt notarialny).
                  Generalnie tam jest zasada - płać nam teraz, a my zobaczymy, czy wybudujemy, i czy i kiedy damy ci akt własności mieszkania.
                  W Robygu umowę wstępną w formie aktu podpisaliśmy w tydzień po wpłaceniu 10 %, po miesiącu akt notarialny własności z wpisem do księgi wieczystej. Oczywiście teraz wisimy kasę bankowi, ale z deweloperem już jesteśmy na czysto.
                  • Gość: mieszkanie Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.phfsa.pl 03.03.11, 09:16
                    To spytaj się pierwszych kupyjących Robyga I po jakim czasie podpisali swoje akty notarialne.
                    To było również prawie 2 lata. Z II etapem może być bardzo podobnie, więc to też nie argument, że Robyg jest THE BEST. Wkurzające było również to, że trzeba było skorzystać z jedynego i najlepszego notariusza współpracującego z deweloperem i nie było mowy o jego zmianie. Notariusz to też inny temat...
                    • ola Re: NIE dla ROBYGA!!! 03.03.11, 09:24
                      ale to nie ma nic do rzeczy z mojego punktu widzenia.
                      Kupując mieszkanie w grudniu szukam takiego developera, z którym mogę od razu ten akt podpisać. Czyli, w skrócie, mieszkania które już stoi i ma wyobrebnioną księgę wieczystą.
                      Skoro z ZZ nie moge współpracować na tej zasadzie, a z Robygiem mogę, to wybieram Robyga. To, co było kiedyś, dawniej, średnio mnie interesuje.

Co ci sie nie podobało w pani notariusz? Mnie wydała się na przyzwoitym poziomie.
                      • Gość: gość Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.home.aster.pl 03.03.11, 09:31
                        Ściany z kartongpisu też są na przyzwoitym poziomie?
                        • ola Re: NIE dla ROBYGA!!! 03.03.11, 09:35

Mój teść twierdzi, że standard wykonania niczym nie odbiega od normy. Jemu wierzę bardziej niż tobie. Za nim stoi 30-letnie doświadczenie w tej branży. Ty możesz być równie dobrze sprzedawcą u konkurencji.
                          Zresztą w moim mieszkaniu ścianki z kartongipsu są chyba tylko w ściance oddzielającej aneks kuchenny, którą i tak rozwalamy. Pomiędzy pokojami są normalne.
                      • Gość: mieszkaniec Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.phfsa.pl 03.03.11, 11:06
                        Ten wątek dotyczy II etapu Rydygiera, więc nie można porównywac mieszkań z resztek I etapu do ZZ. Osoby, które teraz kupią mieszkanie od Robyga też będą zapewne długo czekać na podpisanie aktu notarialnego tak samo jak Ci w ZZ.

Każdy ma inny odbiór odczuwania przyzwoitości.
                        A z resztą przyzwoitość to nie profesjonalizm, jakiego na tym miejscu bym się wymagało.

• Gość: Panda Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.warszawa.supermedia.pl 03.03.11, 17:38
                          Olu , jeszcze w temacie Zielonego Żoliborza:

napisałaś:
                          "W umowie jest zapis, że na wydanie aktu notarialnego z wpisem do księgi wieczystej mają 2 lata. Sprawdziliśmy - jest tak dlatego, że nie mają jeszcze prawa do całości gruntu na którym buduja. W najgorszym razie mieszkasz 2 lata w nieswoim mieszkaniu, za które płacisz kredyt wraz z ubezpieczeniem. Jeśli deweloper w tym czasie padnie, tracisz i mieszkanie i kasę. "Plac zbawiciela" normalnie. "

Na podstawie jakiego dokumentu udało Ci się ustalić, że nie mają prawa do całości gruntu, mam przed sobą "Wypis z rejestru gruntów" z dnia 16.09.2009 i jest tam napisane, że właścicielem gruntu jest Skarb Państwa natomiast użytkownikiem wieczystym spółka Zielony Żoliborz (dotyczy to terenu o powierzchni 4.77 ha i według załączonego do tego dokumentu wyrysu z mapy ewidencji gruntów wynika że jest to cały teren na którym mają powsać IV etapy osiedla.

Może chodzi Ci o to, że działka należąca do ZZ jest wzięta na kredyt i stanowi zabezpieczenie wobec banku do momentu aż inwestycja się nie zakończy ?

Pozdrawiam
                          • Gość: Gość Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 18:28
                            właścicielem gruntu jest Skarb Państwa natomiast użytkownikiem wieczystym spółka Zielony Żoliborz

To jest standard - użytkowanie wieczyste.

Dlaczego dużo osób z Robyga odwołuje się do Murano? Lepiej wykonane, ładniejsze?
                            • ola Re: NIE dla ROBYGA!!! 03.03.11, 19:05
                              > Dlaczego dużo osób z Robyga odwołuje się do Murano? Lepiej wykonane, ładniejsze
                              > ?

co do wykonania nie wiem, bo nie oglądalismy.
                              Przede wszyskim o niebo lepsze miejsce, choć tak niedaleko.
                          • ola Re: NIE dla ROBYGA!!! 03.03.11, 19:09
                            > Olu , jeszcze w temacie Zielonego Żoliborza:
                            > Może chodzi Ci o to, że działka należąca do ZZ jest wzięta na kredyt i stanowi
                            > zabezpieczenie wobec banku do momentu aż inwestycja się nie zakończy ?
                            >
                            > Pozdrawiam

sprawdzali to mąz z teściem (deweloper i prawnik), swoimi kanałami. Nie powtórzę Ci teraz z czaszki, o co dokładnie chodziło, ale mogę dopytać jak mąz wróci z pracy.
                            • Gość: mieszkaniec Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.phfsa.pl 04.03.11, 11:41
                              Większość gruntów na Żoliborzu Przemysłowym jest własnością Skarbu Państwa, oddaną w użytkowanie wieczyste.
                              Grunty Robyga i Zielonego Żoliborzu również.
                              Dlatego mieszkając w Robygu również powinnaś dostać od SP opłatę za użytkowanie wieczyste i ją opłacić do końca marca, ciesząc się z tego, że Robyg zakwestionował aktualizację wartości gruntów i jest w sporze z Zarządem Mienia Skarbu Państwa i tylko dlatego płacimy tyle ile płacimy.
                              Na pocieszenie w Murano, a więc w tej super lokalizacji wartość grudntów jest na pewno dużo wyższa, więc opłata również.
                              • Gość: Panda Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.warszawa.supermedia.pl 04.03.11, 18:49
                                > sprawdzali to mąz z teściem (deweloper i prawnik), swoimi kanałami. >Nie powtórzę Ci teraz z czaszki, o co dokładnie chodziło, ale mogę >dopytać jak mąz wróci z pracy.

Jak byś mi mogła powiedzieć o co konkretnie chodzi z tym gruntem to byłbym wdzięczny.

>Większość gruntów na Żoliborzu Przemysłowym jest własnością Skarbu >Państwa, oddaną w użytkowanie wieczyste.
                                >Grunty Robyga i Zielonego Żoliborzu również.
                                >Dlatego mieszkając w Robygu również powinnaś dostać od SP opłatę >za użytkowanie wieczyste i ją opłacić do końca marca, ciesząc się z >tego, że Robyg zakwestionował aktualizację wartości gruntów i jest w >sporze z Zarządem Mienia Skarbu Państwa i tylko dlatego płacimy tyle >ile płacimy.

A przy okazji ile mieszkańcy Robyga płacicie aktualnie za użytkowanie wieczyste gruntu a ile chciałaby dzielnica po podwyżce?

Pozdrawiam
                                • Gość: mieszkaniec Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.phfsa.pl 07.03.11, 08:41
                                  Teraz płacimy mało.
                                  Dzielnica Żoliborz ma nic do naszych gruntów, bo należą do Skarbu Państwa. A ile SP by chciał to niestety nikt nie wie...
                                  • Gość: Panda Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.warszawa.supermedia.pl 07.03.11, 18:06
                                    A tak konkretniej , bo pojęcie mało jest ogólne , 500 zł rocznie , 1000 ?
                                    • Gość: Dyrektor Re: NIE dla ROBYGA!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.13, 22:41
                                      Ja płaciłem teraz ~370 rocznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka